Jump to content

CRT ieslēdzas tikai ar 2, 3 piegājienu


Giga
 Share

Recommended Posts

Iesakiet lūdzu, kas varētu būt noticis CRT televizoram, ja tas vairs lāga negrib ieslēgties. Nospiežu pogu, televizors pāris reizes skaļi notinkšķ, tā itkā gribētu, bet nejaudātu kineskopu iekurbulēt un tad sāk midžināt vienīgo lampiņu. Ar pogu vai pulti nekas nemainās, izrauju vadu, pagaidu brīdi līdz lampiņa beidz midžināties, iespraužu atpakaļ, ieslēdzu vēlreiz, tad parasti aiziet. Ja ne, izrauju vēlreiz un atkārtoju procedūru. Kad piešķiļas, viss strādā kā nākas. Televizors liels, labs 100hz Thomson aparāts, gadus 10 vecs, bet bilde apmierina un labprāt jaunu vēl nepirktu, ja ne šis gļuks. Aparāts ir pamatīgs, sver kādus kilo 40, tāpat vien staipīt pa darbnīcām negribas un vai ir vēl meistari, kas nāk uz mājām un galvenais prot kautko saremontēt, nemaz nezinu.

Varbūt boot elektroniķi zin pateikt, kas šī var būt par vainu un vai vērts domāt par remontu, jeb uz galu iet pats kineskops vai cita tikpat dārga un svarīga sastāvdaļa ?

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Ja domāts diožu tiltiņš , tad arī ar simto piegājienu nekas tur neiekurbulētos .

Link to comment
Share on other sites

Paldies par ideju par kondiķiem. Atvainojos par stulbiem jautājumiem, jo pēdējoreiz kautko lodēju radiopulciņā pirms 20 gadiem. Vai sliktajiem kondiķiem vajadzētu būt vizuāli uzpūstiem jeb tā var arī nebūt ? Un vai kondiķi 10g vecam TV varētu būt mūsu bodēs, Latgalītē vai internetā atrodami ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Getliņiem būs jāpagaida. Pēc tam kad nevarēju ieslēgt pat ar desmit rebootiem, atradu piecus uzpūstus kondiķus, pārlodēju un, pašam neticas, aparāts atkal darbojas :) Grūtākais bija to monstru pārvietot. Gandrīz jau nopirku jaunu Smart 3D TV, nu varēšu pagaidīt vēl krutākus modeļus :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Getliņi :pooh_honey: , bija domāta vieta kur iegūt kondensatorus :yahoo: .

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...