Jump to content

Flīžu caurumu griešana


oxx
 Share

Recommended Posts

Labrīt!

 

Meklēju verķi, ar kuru izgriezt smukus caurumus flīzēs rozešu stiprināšanai. Flīze līmēta uz ģipškartona plāksnes. Cik pastaigāts pa lielajiem DIY veikaliem, pieejami kroņurbji kokam, betonam un kaut kādi ar dimanta putekļiem, kurus teorētiski varētu izmantot, taču tiem nav tā centra ass, kas notur kronīti vienā vietā. Nepieciešamais diametrs 67mm.

 

Ko lietojat šādā variantā? Paldies!

Labots - oxx
Link to comment
Share on other sites

Ir speciāli dimanta uzgaļi kurus var nopirkt praktiski jebkurā lielākā būvmateriālu veikalā. Vienīgi ar lētajiem uzgaļiem varēju tikai pāris caurumus izurbt.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

var uztaisīt pats

vajag attiecīga diametra cauruli, ar fleksi sataisa zobīņus, piemetina kātu un aiziet

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

tie paši kas domāti betonam derēs arī flīzēm, es gan parasti saurbju pa apli ar parasto "pobedīta" urbi un izknibinu caurumu, malas nav perfektas bet to visu tāpat nosedz rozetes vai slēdža rāmītis. Pastāv divu veidu flīzes akmensmasas un keramiskās pirmās parasti liek uz grīdas urbt viņas ir grūti otrās vairāk izmato uz sienām urbjas viegi

Link to comment
Share on other sites

Flīzēs caurumustaisīju bez visādiem super-puper rīkiem. Nepieciešams parastais stikla griežamais (ar metāla rullīti), urbmašīna ar mazu poibedīta urbīti un diva veida plaķenes. Vienas ar spiciem galiem, otras ar taisniem un kantainiem.

 

Uzzīmē formu, ieskrāpē ar stikla griežamo, no otras puses pa vidu ar pobedītu izurb mazu caurumiņu un ar spicajām plaķenēm pamazām lauz pa perimetru Lauz, protams, no kreisās puses. Virziens - tāds pats jau kā flīzes lauž. Kad caurums gana liels, lauz ar otrām plaķenēm, kamēr tiec līdz skrāpējuma līnijai, pa kuru lūst precīzi. Ja piešaujas, sanāk ideāli.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar akmens masu var būt lielas problēmas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. kroņurbis, kas paredzēts betonam (ar cietmetāla zobiem)

2. normāls perfis/urbmašīna, ar kuru lēgā garā bez perforēšanas izgriež caurumu (priekšroku dotu SDS patronai)

3. ausu aizbāžņi dzirdes saudzēšanai

Link to comment
Share on other sites

Ja pie rokas nav attiecīgs kroņurbis ar dimanta zobiem, tad caurumu flīzē var uztaisīt ar fleksi un roboto dimanta ripu. Izslīpē flīzē no aizmugures apaļu bedrīti, lidz tā priekspusē izveido apaļu caurumu. Tad plānās maliņas ar parastu vīli pieslīpē līdz vajadzīgajam diametram. Flīzi uzliek uz kārtīgas flīzu līmes pļekas, lai plānā daļa nekarātos gaisā. IProtams, ar kroņurbi vieglāk, bet ja vajag dažāda diametra trubas smuki iestrādāt, neies tak entos kroņurbjus pirkt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(priekšroku dotu SDS patronai)

 

Kāda šajā gadījumā starpība un priekšrocība SDS patronai?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Nevarētu būt, ka veikalā kur tirgo kroņurbjus, netirgo pamatnes. Šaraškina kantora sanāk. Tas pats ar dimanta putekļiem tev būs labs. Iesākumā pirms urbšana ideālai precizitātei ieurb centru ar kādu 4mm pabedīta urbīti. Var protams uzreiz ar pašu balerīnu, bet ja to nedara katru dienu tad labāk sākumā ar mazo urbi centru ieurbt.

Link to comment
Share on other sites

DEPO tika iepirkts Wolfcraft darinājums http://www.wolfcraft.../s/p/index.html ar 68mm diametru par 12Ls.

Griešanai izmantoju rokas akumulatorskrūvgriezni Bosch GSR 10.8. Ar vienu akumulatoru pietika 2 caurumiem. Uz zemiem apgriezieniem minūtes 10-15 un smuks caurums gatavs.

Labots - oxx
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Rīgā ir kāds kantoris/meistars, kas nodarbojas ar caurumu urbšanu flīzēs?

Vajag 2 sienas flīzēm saurbt caurumus, bet pašam pirkt roka neceļas

Link to comment
Share on other sites

Iznomā kādā nomas kantorī vai aizņemies no kolēģa urbjmašīnu ar attiecīgo verķi un izurb, dēļ 2 caurumiem nez vai kāds pie tevis brauks.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

Rīgā ir kāds kantoris/meistars
Ne tu gribēsi maksāt, tik cik viņš vēlēsies saņemt. Ne viņš gribēs darīt šo nieku par tik, cik tu viņam atļausies/vēlēsies maksāt.
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nekas vairāk par dimata kroņurbi nav šajā gadījuma nepieciešams. Ar 2 pirkstiem pietur kroņūrbi fiksētu pie flīzes un turot drusciņ mazāk kā 90 grādos pret sienu uz lēniem apgriezieniem iezīmē apakšpusē pusmēnesīti, kad tas jau ir lenam parejam uz 90 gradiem un tad jau vairs i pieturēt nevajaga. Diezgan vienkārši un bez stresa. Kroņurbim tie dimati ir tik kādi pāris milimetri, var turet pirkstus piespiestus pie jau gludāš daļāš a par ja arī sanāk turet dimanta daļu, tad priekš pirkstiem tie dimanti nav diezko asi, ne saskrāpēs ādu ne kā. Prezicitāte var par ar pirmo mēģinākimu būt +/- 1 mm, vienīgi nevajag aizmirst par nepartrauktu ūdes smidzināšānu virsū, citādi ies tā kā te jau 1 rakstīja - 2 caurumi un urbis beigts.

Visādiem dvieļu pakarināmajiem, tualetes papīra turētājiem un tamlīdzīgi labāk neurbt caurumus flīzes bet vienkārši pielīmet ar celtniecības montāžas līmi - tur zvērā, līmējas ātri, flīzēs nepaliek caurumi ja pārcel stiprinājumu uz citu vietu un ar laiku nekas arī neizļurkāsies un turēs kā pirmaja dienā. Teiksim durvju atdures stabiņš, ja pa to regulari mauc ar durvīm, ar laiku izļurkājas un ir ik pa laikam jāpievelk pie flīzēm stiprinošā skrūve.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...