Jump to content

Iesakiet audioaparatūru no Sony ES linijas lidz 200Ls par moduli


1pipars
 Share

Recommended Posts

Labs vakars! Vai kādam ir pieredze ar iegādi/pirkšanu Vācijā ārpus Ebay? Nav domāta pirkšana klātienē, bet gan caur internetu-saziņa ar pādevēju, vienošanās, u.t.t. Runa iet par Vācijas publiskajā telpā piedāvātām lietām.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ivo

    10

  • Tornis

    16

  • Partyman

    15

  • 1pipars

    24

Top Posters In This Topic

Posted Images

vaacijaa no interneta veikaliem ir suutiita kaudze mantu, nekaadu probleemu. par lietotu mantu sludinaajumu forumiem gan neko nezinu/ nav pieredzes

Link to comment
Share on other sites

Skandu piedāvājums tepat ir visai plašs. Noteikti tiks piemeklētas atbilstošas.

 

Vai lietotājs Partyman nodarbojas ar piegādes pakalpojumiem?

Link to comment
Share on other sites

Kompānija D&T Deliveries,kas no Anglijas,Īrijas veic preču,mantu piegādi uz Latviju(ari no EbayUK),šobrid uz laiku nepiedāvā adresi uz kuru pārsūtit iegādātās lietas,lai vēlāk tās nogādātu Latvijā.Cenas loti demokrātiskas pakalpojumiem.Šobrid piedāvā tikai mantu paņemšanu adresē ja vien tas atrodas kompānijas maršrutā.Savā ziņā neērtiba,jo manā gadijumā lai ari adrese bij tieši maršrutā pārdevējs atteica preces nodošanu,jo neesot jau DHL vai DPD,motivējot to ka nav drošs vai sasniegs adresātu.Varen jautri tie ārzemnieki reizēm mēdz būt.Pa UK sūta ar to pašu DHL,bet uz Latviju sūtit atsakās.Rodas sajūta ka anglim nu būs jauni burti jāmācās lai uzrakstitu Latvijas adresi.

Link to comment
Share on other sites

Nu ta ka es dzivoju u.k.,varu piedavat savu adresi un pec preces sanemsanas ar kurjeru(ap 20 poundiem)nosutit uz Latviju.BET,tikai foruma biedriem un tikai ja loooti vajag... :drinks:

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup: Paldies Partyman, bet bridi kad gribēju jau atmest ar roku iecerei, pavisam nejauši uzgāju DiamondTS-piedāvā gan adresi,gan tālāku preces atgādāšanu uz Latviju. Ari tāpat kā iepriekšminētais uzņēmums var savākt preci pie pārdevēja ja tas atrodas maršrutu tuvumā. Noteikti sanāks lētāk kā apmaksāt pasta izdevumus uz adresi+piegāde uz Latviju. Īpaši izdevigi varētu būt ja tiek pirkts kas izmēros un svarā liels. Paldies par atsaucibu!

!!!20.09.2012 nosolits-gaidam ar DiamondTS Latvijā.!!!

 

Atgiežoties pie uzdotā jautājuma par skandām varu teikt ka maz ko pa šo liniju esmu skatijies, bet no tā kas ir bijis nonācis redzeslokā manu uzmanibu piesaistija BW 603 skandas. Nesen ari SS bij iekritis sludinājums, bet tik pat ātri ari pazuda :). Var būt varat ieteikt vel kādus citus modelus ko papētit. Sistēmas komplektēšana ieiet finiša taisnē. Šobrid vien tiek gaidita informācija par pēdējo nolūkoto komponenti. Varbūt kādam ir lieki piedāvājami labas kvalitātes starpbloku vadi?

Labots - 1pipars
Link to comment
Share on other sites

Uzraksti, kādus aparātus tieši izvēlējies.

Man viens 808ES pastūzis nosolīts, bet ar pabojātu vizuālo tēlu...

Par vadiem iesaku nesaspringt - argusā bija dabonami +/- normāli vadi, vari arī sarunāt ar Osscar lai uzlodē, viņš piešāvis roku. Katrā ziņā maksāt vairākus desmitus Ls par vadu ir nedaudz slimi...

Link to comment
Share on other sites

Nē- vairākus desmitus gan nedomāju izdot par vienibu. Tad tas no DE bez vāciņa uz Latviju celo? :)

P.s. Visu par modeliem atklāšu kad būšu savācis pilnigi visas komponentes. Šobrid vien varu teikt ka CD nebūs no ES(vismaz pagaidām noteikti nē), bet viss pārējais gan no ES. Sākotnēji biju domājis četras komponentes ieskaitot CD no ES, bet nu iznāk ka būs 4 no ES un CD ari Sony, bet ne ES. Kad viss būs kopā būs ari bildes.

 

Labs vakars!

Tā kā dala no komplektējamās sistēmas ir jau mājās nāksies atzities kas sagādāts:

1. kasešu deka Sony TC-K808ES(melns,koka sāni).

2. Tūneris ST-S707ES(melns,koka sāni)

3. CD atskaņotājs CDP-XB920QS(melns,ne ES, bet koks būs jāpiedomā :D)

Par minēto lietu sagādi-iegādi liels paldies Tornis.

Šis tas vel celo uz Latviju, bet par to kad būs laiks. Ja kādam ir uz pārdošanu vai tuvākajā laikā varētu būt labas skandas-Bowers Wilkins vai kas lidzigs droši var piedāvāt.

Labots - 1pipars
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

A no Torņisa nevar ņemt viņa glaunās Phonar Laser 200, ko jamais bija nesen kā izlicis uz izķeršanu visos ss'os? Vai tiešām jau izķertas? :D

Link to comment
Share on other sites

Phonar skandas patiesi labas,bet man pārdošanai izliktās isti nederēja un cik man zināms šobrid jau ir nopārdotas(aizrunātas),bet par to jau labāk zinās pastāstit ipašnieks.

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt, biedra mūzikas gaumei Phonar īsti neder, tur vajag ko asāku ar lielāku tesienu, tie Phonar ir tādi mīkstie jazz&vocal , līdzīgi, kā dažs labs Tannoy, vai Simfonijas skandas. Ja nu Phonar, tad trīsjoslu, P20's , 30's vai 40's vai kas no Veritas sērijas.

Otrkārt, Phonar aizgāja svilpdams trīs dienu laikā uz (!) Maskavu !!!

Link to comment
Share on other sites

es varētu vēl saprast, ka stila tīrībai vajag pilnu esprit vai pre-es sērijas sistēmu + apm monitorus, bet tas kas ir šeit aizgājis (qs lētais gals!) ar kaut kādām nezin kādām tumbām man ir absolūti neizprotams mikslis

Link to comment
Share on other sites

Nu, smuki jau tie ES un skan arī labi :)

Rekur mans "tornis", ar laiku domāts arī vinilgaldiņu pieskaņot pārējam.

post-57831-0-11305400-1348992936_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Njā, vēlme savākt audiosistēmu ar vienīgo kritēriju- lai tik būtu Sony ES vēl ja ar koka maliņām rada vēlmi domāt, ka šīs sistēmas pats primārākais uzdevums būs atrasties ciemiņiem redzamā vietā.

Izskatās, ka kolekcijai pagaidām pietrūkst pats galvenais- pastiprinātājs, nu un man gribētos domāt- arī CD atskaņotājs..

Ja piemin Sony CDP-XA5ES- nemaz ne tik sen viens cilvēks ilgstoši minēto atskaņotāju šeit pat iekš www.ss.lv tirgoja par Ls350.

Ja ir iemaņas elektronikā un nav bailes nedaudz noriskēt, lūk šeit ir atrodami ieteikumi kā savest kārtībā aparātus ar KSS-190a un KSS-151A transportiem, ko vairs nevar dabūt: http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/laser/Laserology.html Caur šā cilvēka rokām esot izgājuši vairāk kā 100 CD atskaņotāji ar to laiku transportiem, no kuriem beigts lāzeris ir bijis vienam, kuru, kā sapratu, jams pats ir sačakarējis:

"I looked inside over 100 CD players which DID NOT READ the CD anymore and only one (in decimal and binary mode it is 1) had failed laser. And that one was dead because of my stupidity. But it (my stupidity) is not the subject of this article.

Other peoples stupidity is.

Anyway, what happens is that there is probably 20 different reasons why the CD player does not read the disc, and people have such strong prejudice that they all call these failures DEFECT LASER.

This is CRIMINAL because lasers are not produced anymore, and the scarce resources left, the holy reserves - are brutally cannibalized by people who know no better and simply buy the new units."

 

No atskaņotājiem pāris dienas atpakaļ iekrita acīs lūk šāds ES klases rīks: http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/dvd-and-video-technics/dvd-players/hcoep.html

Varētu gan būt, ka tas īsti neiederēsies aparatūras stackā, bet nu man gandrīz vai gribējās paņemt, ja vien šis atskaņotu 5.1 SACD un netiktu izlasītas pāris atsauksmes, kur cilvēki bija sūdzējušies, ka slikti lasot diskus.

Kas attiecas uz Ivo teikto par vadiem- man reiz Ivo teica, ka viņam neesot nekāda sajēga par kvalitatīvu audio apskaņošanu. Ja sistēmai neesot liels fons un invalīdi neesot dzirdami uz ausi, tad tā sistēma viņaprāt ir laba. Tā kā domājams, ka cilvēks nav muļķis un zina ko runā, piekritīšu vien , ka viņam ir bijusi taisnība. Tā kā viņa padomus būtu stipri jāfiltrē, kā arī Ivo pašam neklātos ar savu "gudrību" plātīties. Nez vai pats vispār ir kādu tiešām kvalitatīvu vadu, ja neskaita veikala plauktā redzējis..(?) Pirms gada nebija, un liekas, ka viņam arī neinteresēja.

Mans viedoklis- labam vadam starp CD un pastriprinātāju, kā arī starp pastiprinātāju un akustiskajām sistēmām ir jābūt. Pagaidām gan, kamēr neesi savācis pilnu sistēmu, par to nav jāiespringst. Pēc tam tos Tev nāksies pašam pēc dzirdes pielasīt pēc dzirdes- kāds skanēs vislabāk pie Tavas konkrētās audio sistēmas, vai vismaz Tev vislabāk patiks. Ja mūziku uz šīs audio sistēmas nopietni neklausīsies, tad iespējams, ka Tev varētu noderēt arī Oskara taisītie vadi- izskatās smuki ar spīzdīgiem konektoriem- kad kāds ieraudzīs, padomās, ka tie ir tik pat dārgi kā Kimber vai Monster cable. :D

Apskatījos pēdējo bildi ar sākuma līmeņa ES sistēmu un padomāju- ,ja neskaita divus manā īpašumā esošos Exposure pastiprinātājus, kas faktiski vispār nesilst, jā, sen es lieku pastiprinātājus tikai vai nu stacka augšpusē vai arī atsevišķi- tas, kopš pirmo reiz izlasīju kāda pastiprinātāja lietošanas instrukciju.. :)

No tumbām, kas ir redzētas pēdējā laikā ssā, man likās interesantas Spendor SP1. Saimnieks likās tāds ļoti lādzīgs, ja nu kas. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jā, nu forši, uzrodas tāds jaunbriedis, kurš izliekas mani pazīstam, bet kuru es nepazīstu (kaut gan man ir pavisam neliela nojausma, kas viņš tāds). Par vadiem bija gara un plaša diskusija paralēlā forumā un... bez rezutāta. Tā teikt - ticība ticībai, bet fizika, viņa arī Āfrikā ir fizika.

Pat ja dēļ nelielām vada parametru (faktiski tikai R un C) atšķirībām kāds tiešām spēj sadzirdēt nelielas nianses skanējumā, tad ir nākamais jautājums - vai šīs nianses tiešām ir tik būtiskas, lai par viņām tērētu xxx latus? Varbūt kādam arī ir, bet visdrīzāk jau vairāk tādēļ, lai ciemos atnākušajiem pacaniem varētu lepni stāstīt cik man kruti vadi.

Nu, OK, ja ir sistēma 10 kLs vērtībā un uz augšu + adekvāta telpa nopietnai mūzikas baudīšanai + kvalitatīvi ieraksti + vēl 100 sīkumu, tad varbūt arī ir vērts padomāt par vadu izvēli. Bet ja pastiprinātājs pa 200 Ls un akustika pa tādu pašu ciparu, tad diez vai.

Jā, atzīstu, mans rakstītais ir stipri subjektīvs, jo es tās smalkās skanējuma nianses, pat ja sadzirdu, tad uzskatu par pietiekami nebūtiskām. Varbūt arī tādēļ mani skolas laikā korī neuzņēma, jo es pasauli vairāk ar acīm tveru, mazāk ar ausīm. Nesen manī izraisīja patiesu izbrīnu cilvēks, kurš apgalvoja, ka pieregulējis kasešniekam ātrumu UZ AUSI... man tas liekas kā kaut kas no zinātniskās fantastikas, bet tajā brīdī iedomājos - laikam jau tiešām ir arī cilvēki, kas DZIRD. Bet pieļauju, ka tādi ne tuvu nav visi, pat ne 10% un pat ne 5%...

Labots - ivo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Runājot par ES sistēmas komplektēšanu- jau sākotnēji bij iecerēts vākt ko labāku par 2.. ES. Koka esamiba nebij tas būtiskākais, bet iegādājot divas komponentes ar koku sapratu ka ari pārējās var mēģināt pielasit tādas pat. Šābriža CD atskaņotājs ir domāts kā laicigs aparāts, un noteikti negribētu piekrist apgalvojumam ka izvēlētais metams mēslainē. :) ari ciemiņiem redzamā vietā to likt nav domāts, jo cik gan daudz ir cilvēku kas vispār saprot kas tas tāds ir. Ja šāda sistēma atrodas kādā mūzikas salonā vai ar audio tehniku cieši saistita cilvēka ipašumā kur visai bieži apgrozās atbilstoša publika-pilnigi noteikti pamanis un novērtēs. Esmu liels 80"-90" gadu mūzikas cienitājs un ir vēlēšanās savākt SEV labu tā laika sistēmu. Kāds varbūt teiks, ka ko lidzigu no cita ražotāja var salasit pa 200Ls- jā var,ari 2..ES var nokomplektēt pa lidzigu ciparu. Pastiprinātāja tik tiešām šobrid vel nav un nav ne jau tapēc ka slikts piedāvājums. Tepat Latvijā ir piedāvājums pietiekošs, bet bij kāds noskatits ārpus valsts, kuru diemžēl tā ari neizdevās iegūt. Tiks meklēts.

Link to comment
Share on other sites

Grīnberga kungs, kad Sproģa kungs paralēlajā forumā runāja par fiziku, kas arī āfrikā ir fizika un kā kas IETEKMĒ skaņu, Tu klusēji kā ūdeni mutē ieņēmis. Vai tad tā nebija?

Vadus kā reiz parasti nemaz neredz un bieži vien dārgs vads pēc skata izskatās prastāks, kā Oskara taisītie vai kāds ķīneizers. Draugiem kā reiz drīzāk varētu palielīties ar uzrakstu ES vai koka panelīšiem, vai tad nē..(?)

Ivo, problēma jau ir arī tajā, ka Tu nevis nedzirdi, bet arī negribi saklausīt. Vot, no manis vadus Tu toreiz paklausīties tā arī neņēmi, kaut arī pakaļ metu, bez maksas, protams. Domāju, ka arī līdz šim neesi pat tajā jautājumā iedziļinājies, jo tas Tevi, visticamāk neinteresē.

 

ES klases aparāti, kas pārdesmit gadus lietoti, savā laikā maksājuši daudzkārt vairāk par tiem pārsimt latiem un arī šobrīd nav salīdzināmi ar jauna aparāta skaņu par tiem 200 latiem, jo skan ar kārtu labāk, vai ne..(?).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Partyman
Draugiem kā reiz drīzāk varētu palielīties ar uzrakstu ES vai koka panelīšiem, vai tad nē..(?)

You crazy?Shinis laikos var kadu ar kautko parsteikt?Jaa 90'tad gan...atceros mans draugs pie bijushas Depozitu bankas '94 gada ieraudzija Dodge-Viper(tad tas bija pirmais Latvija un ceturtais Eiropa)un menesi nevareja nomierinaties no redzeta brinuma...bet tagad?

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka arī līdz šim neesi pat tajā jautājumā iedziļinājies, jo tas Tevi, visticamāk neinteresē.

Nu bet to jau es nevienu brīdi neesmu slēpis, man ir pietiekami daudz citu interesantu lietu, kurās iedziļināties, nekā tajā matu skaldīšanā, kas saucas vadu skanējuma nianses.

 

Par ES aparātiem runājot, protams, ka tie skan labāk par šodienas 200 Ls aparātiem, jo šodienas 200 Ls aparāti ir lētais gals, kur ekonomēts tiek uz visu iespējamo, maksimālas peļņas vārdā. Savukārt ES aparāti būvēti krietni pamatīgāk, ar šo sēriju sony mēģināja sevi pieteikt jau tajā lauciņā, kas neskaitījās masu patēriņa aparāti. Un lasīju, ka ES aparātu pašizmaksa reāli bija augstāka nekā cena par kādu viņus tirgoja, jo sony vēlējās iekarot konkrētu tirgus segmentu. Protams, var jau teikt, ka 20 gadu laikā mainās detaļu parametri utt., bet skan viņi vienalga labi.

Link to comment
Share on other sites

ES klases aparāti, kas pārdesmit gadus lietoti, savā laikā maksājuši daudzkārt vairāk par tiem pārsimt latiem un arī šobrīd nav salīdzināmi ar jauna aparāta skaņu par tiem 200 latiem, jo skan ar kārtu labāk, vai ne..(?).

Jā(.)

Link to comment
Share on other sites

No tumbām, kas ir redzētas pēdējā laikā ssā, man likās interesantas Spendor SP1. Saimnieks likās tāds ļoti lādzīgs, ja nu kas.

 

Ar saimnieku vēl vakar pa telefonu komunicēju , ir lādzīgs, ir! :)

Link to comment
Share on other sites

ivo,

smiesies vai nē... (par to kasetnieka ātrumu regulēšanu).

sen, senos laikos man nebija nekādu testa kasešu, aparatūras - bet kur atrodas pocītis motora stabilizatora blociņam, zināju.

tad nu rīkojos sekojoši:

1) ņēmu etalona kaseti ar kādu 5min gabalu - kurai zināju, ka ātrums ir 100% pareizs (varēju salīdzināt gan ar CD šo gabalu, gan ar citu kasetnieku - kuram biju pārliecināts, ka ir pareizs ātrums).

2) liku šo kaseti uz kasetnieka ar "nepareizu" ātrumu - un drillēju šo gabalu turp/atpakaļ, pa 1mm desmitdaļu grozot pocīti, kamēr šīs 5min sakrita ar 1s nobīdes ātrumu.

Link to comment
Share on other sites

Melvin tas jau nav uz ausi, bet ar hronometru mērīt lentes noteikta garuma atskaņošanas laiku ... kruti būtu tad ja pēc instrumentu skaņas frekvences noskaņotu to ātrumu. Pieļauju ka par to runāja Ivo .

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, Dils mani saprata pareizi. Ar hronometru jau jebkurš varētu, ja vien pacietība pietiktu.

Link to comment
Share on other sites

Partyman
Ar saimnieku vēl vakar pa telefonu komunicēju , ir lādzīgs, ir!

...un pārrunu rezultats?tagad klausies Spendor SP1?

Link to comment
Share on other sites

Ai nē, akustikas jomā mums atšķiras gaumes, bet izrādījās, ka mums ir citas kopīgas intereses un pazīstami cilvēki :)

Link to comment
Share on other sites

Ivo-kapēc vinilgaldiņš jāpieskaņo??? ES linijai tak ari ir vinila atskaņotājs. Vismaz vienam modelim tiku uzdūries. Ja pareizi atminos modela cipariņi bij 555.

Link to comment
Share on other sites

Var jau būt, ka ir, neesmu speciāli meklējis. Bet nu nav man mērķis speciāli salasīt visu no ES līnijas. Un vispār cipariņi 555 bija no vecās ES līnijas.

 

Vēl arī pastūzi mainīšu, to 505 tirgošu nost, jo ir ienācies viens 690 modelis...

 

Rekur, ja interesē sīkāka infa par ESiem:

 

Sequence:

TA-F xxx, xxx II, x00, x30, x50, x70, x90, x0x, TA-FA x, x0, xxx.

 

2 Series:

TA-F 222 ES

 

3 Series:

TA-FA 3 ES, TA-FA 30 ES.

 

4 Series:

TA-F 444 ES

 

5 Series:

TA-F 555 ES, TA-F 555 ES II, TA-F 500 ES, TA-F 530 ES, TA-F 550 ES, TA-F 570 ES, TA-F 590 ES, TA-F 505 ES, TA-FA 5 ES, TA-FA 50 ES.

 

6 Series:

TA-F 630 ESD, TA-F 650 ESD, TA-F 670 ES, TA-F 690 ES, TA-F 606

 

7 Series:

TA-F 700 ES, TA-F 730 ES, TA-F 770 ES, TA-F 707 ES, TA-FA 7 ES, TA-FA 70 ES, TA-FA 777 ES

 

8 Series:

TA-F 800 ES, TA-F 830 ES, TA-F 870 ES, TA-F 808 ES

 

Dates

TA-F xxx = circa 1983-1985

TA-F xxx II = circa 1986

TA-F x00 = circa 1988

TA-F x30 = circa 1990

TA-F x 50 = circa 1991

TA-F x70 = circa 1992

TA-F x90 = circa 1993

TA-F x0x = circa 1994

TA-FA x = circa 1995

TA-FA x0 = circa 1997

TA-FA xxx = circa 2000

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Jazznfunk

Uh, kas par aparātiem! :) Kāpēc tuner'i tik lēti? Tāpēc ka FM'ā šajos platuma grādos nav nekā kvalitatīva ko klausīties?

Link to comment
Share on other sites

Ja tev ir vēlme lēti iepirkt tuneri, varu piedāvāt pēc izvēles SONY ST-S590ES vai ST-S505ES - iekšā vienādi, vienīgā atšķirība uzrakstā uz paneļa :) Man jau ļoti patīk, kā strādā, bet man vēl 6000tais Marantz arī ir :) un vairāk par 2iem tuneriem mājās nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Paldies, man jau ir Yamaha's "Mid-Fi" tuners. Savulaik latgalītē pa 15 Ls pirkts :D Melns un sūdīgā vizuālā stāvoklī :(

 

Siekalojos par šo visu, bet, diemžēl nevajag, jo no čoma atpirkts Sony mini centriņš (Ar CC, CD, MD un AUX ieeju!!!) LR-1 ziņas atskaņo vienkārši lieliski :)

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

Rīgā jau nevajag, bet laukos, kad kokā uzsien kārtīgu YAGI antenu ar pozicionieri, un izmanto visas tunera iespējas joslas platuma regulēšanā u.t.t. , tad diezgan daudz kā interesanta var uztvert :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...