Jump to content

Iesakiet audioaparatūru no Sony ES linijas lidz 200Ls par moduli


1pipars
 Share

Recommended Posts

Sveiciens melomāniem! Ir vēlēšanās salasit audiotehnikas komplektiņu Sony ES linijas. Nepieciešamās lietas komplektam būtu pastiprinātājs 100-120W uz kanālu, kasešu deka, Cd atskaņotājs, tjuneris. Šādam pasākumam būtu ar mieru tērēt -+ 800Ls vai nedaud vairāk. Labprāt uzklausitu zinātāju viedokli par atsevišķu modelu plusiem vai minusiem, ieteikumus pie izvēles.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ivo

    10

  • Tornis

    16

  • Partyman

    15

  • 1pipars

    24

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu pastiprinatajam bus jaizdod ap 350 ls,toties parejo varesi "savakt" aptuveni 50-150 par vienibu...vai koka apdare un "цвет шампанского" ari velama?

Link to comment
Share on other sites

Aptuveni ar šādām cenām es ari rēķinos pastiprinātājs 300-350Ls, kasešu seka ap 150-170Ls, CD ap 200Ls, tjuneris 100Ls. Šampanietis un koks ir glauni, bet manā gadijumā nav noteicošais pie iegādes. Manuprāt melnu ir ari vieglāk salasit un par ietaupito var iedzert šampanieti :D. Kādu laiciņu jau esmu procesā- pētits kas un par kādām naudām iegūstams no ebay, nedaudz par ES tehniku palasits krievijas forumos, lūkots kas un pa cik ir nopērkams tepat-piedāvājums gan nav liels. Bij pieejams sakarigs resivers par loti demokrātiskām naudām, bet man priekš mūzikas klausišanās laikam jau isti nederēs. Ko par šo jautājumu domā zinošāki cilvēki? Ir sakarigs piedāvājums Latvijā 808 un 909 kasešu dekām, no tjuneriem- bet tie gan jau no nedaudz augstāka plaukta kā skatos, un krāsa šampanietis.

Link to comment
Share on other sites

Pirmais jautājums - kādu sēriju vēlies vākt - ja 500 to tad varēsi iekļauties 100-150 Ls pastiprinātājs, ~40 Ls tuneris, CD cenā līdz 100 Ls utt.

varu piedāvāt 550ES vai 570ES tuneri pa 35 Ls.

Ja vāksi 700 vai 800 sēriju, tad protams cenas citas...

Link to comment
Share on other sites

kāpēc tieši sony es? tik ļoti sašaurināt izvēli uz vienas markas atsevišķu līniju nav visai prātīgi, sevišķi ja tā līnija tikai lietota atrodama...

Link to comment
Share on other sites

Hm. TC-K808ES stāv plauktā, slinkums slēgt iekšā. Isegrim no Elfas foruma savējo, cik zinu, arī gatavs tirgot. Ir man ST-S590ES tuneris, atšķirībā no Ivo piedāvātajiem ar RDS, tāpēc būs dārgāks (60Ls), to varu piedāvāt. Vēl stāv kaudzē salikti, nerestaurēti TA-F730ES un TA-F630esD. Visi melni, visi bez koka sāniem (730jam ir, bet nu izcili bēdīgā stāvoklī). CD - vienīgie modeļi, kurus var ņemt bez gemoroja, ir CDP-X222ES un X229ES, tiem lāzerus var Lemonā par čiriku nopirkt. Pārējiem vai nu nav vispār, vai pēdējie NOS lāzeri tiek tirgoti pa baisākajiem simtiem eBajā. Ja kolekcijai, tad OK, ja ne, tad mūsdienās ir pieejami kaudžem CD pleijeri, kas ir par kārtu labāki, kā 20+ gadus veci SONY CD pleijeri.

 

Mani 2 centi - CD pirkt nevajag, kasešnieku tikai ja māc neārstējama nostaļģija, pastiprinātāju - 6xx, 7xx 8xx sēriju, skaitās, ka visu laiku labākais ir TA-F808ES. Nezinu, nav man bijis. 505ES un 606ES ir mosfetnieki, gan jau ka 707 un 808 arī. MosFet sākās ar x90 sēriju, pirms tam bija uz BJT - x00, x30, x50, x70 sērijas. Pašas pēdējās bija 1 un 2 ciparu, bet jau tādas izkāmējušas, 2x vieglākas kā x0x pastiprekļi. No tuneriem iesaku 590, 505,un pašus pēdējos - SA3ES un SA5ES...

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Labvakar visiem! Necerēti liela atsauciba un kas tik netiek vilkts ārā no šķūnišiem :). Par sērijas izvēli-pastiprinātāju un kasešu deku lūkoju no 700. Ja vajadzētu visas komponentes salasit no 700, tad vēlamais budžets varētu būt ari par isu. Ieinteresēja Tornis saimniecibā esošie TC-K808 un abi TA-F. Par tuneriem vel palūkošu. Vandoties pa Ebay manu uzmanibu piesaistija tuneris SA3ES un CD atskaņotājs CDP-XA5ES.

Link to comment
Share on other sites

Stila tīrībai jau vajag visu no viena gada sērijas. Bet ar tiem CD uzmanīgi - iegūglē "where can I get replacement laser for SONY ..." un skaties. TIK daudz vaimanas ir no sērijas

" Ebajā lēti, par nieka 500 ērikiem nopirku SONY CDP xxx ES , pēc 3 mēnešiem sāka nelasīt diskus. Kur lai tagad rauj lāzeru, vienīgais, ko atradu , ir eBajā par 300 EUR! Palīgā!!!"

 

Vislabākais - durt uz marantzphilips.com, garajā listē atrast konkrētā CD pleijera lāzera modeli un tad pameklēt, vai tāds ir dabonams un par cik...

Link to comment
Share on other sites

Ir piedavājumā melni ES, vari sakomplektēt visu setu:)

30 vai 505 pastiprinātajs, 3, 5 vai 505 tuneris, 808ES vai 815S kasetnieks, XA2 CD. Viss optiski perfekts un funkcionāls.

t. 2 8 6 4 2 7 2 7

sony_es at inbox.lv

 

P.S. Komplektam vari paņemt vel Sony TC-755 vai 755A lentinieku:)

Link to comment
Share on other sites

kaut kā neiet tavas iespējas (200ls par bloku) kopā ar XA5 CD atskaņotāju, kurš minot tā uz dullo sākas no 500ls. ES nenozīmē neko ūber krutu - ir ES lētais gals un ir riktīgi dārgais.

Link to comment
Share on other sites

Ir man ST-S590ES tuneris, atšķirībā no Ivo piedāvātajiem ar RDS, tāpēc būs dārgāks (60Ls) ...

 

vispār jau 570-tais arī ir ar RDS, tik man viņam defektiņš (autom. meklēšana gļuko), tādēļ arī cena. 550-tajam nav RDS, tas tiesa.

Link to comment
Share on other sites

Nja,bet skandas...kadas skandas tadam monstram varetu likt klat?Ari vintage?Bet izvele tak no vintage skandam praktiski nav...Un galu gala cena sanak tada,ka sanak jau jauns "bieza"gala pastiprinatajs...

 

Un reku labs piedavajums(Музейное состояние нового аппарата) :yahoo:

 

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/amplifiers/bhmhh.html

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

kāds varbūt var STR-GX10 vai GX90 notirgot? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

OK, skatos vintage spamu esat ieslēguši...

 

Jā, autoram laikam elpa ir aizrāvusies uz ES sēriju (skaisti jau protams), tik vot kāds zinošāks varēja te iekomentēt, kas tad no tā visa milzīgā ES klāsta ir uzskatāms par tiešām vērtīgu mantu no tiem laikiem, kad Soņka vēl taisīja augstāko klasi un kas točna liekams Hi-Enda plauktā un kuriem savukārt tik vien ir, kā skaistums un ES burti virsū un nekā īpaša iekšā. Jo dažādu līmeņu modeļu tur ir miljons sākot ar kuro un beidzot ar kuro gadu...

 

Googlējot uzdūros miglainai infai, ka savulaik Soņka esot kaut kādu ES aparātos lietotu tehnoloģiju pārdevuši Accuphasei, kura vēl šobrīd to izmantojot. Brends un cena runā pats par sevi, tie pa pat pa ebay tā vis nemētājas, kur nu vēl pa mūsu kolhoza ss.lv. Tā kā kaut kas tais ES aparātos tomēr ir/bija iekšā...

 

5644817413_1369e23646_z.jpg

Link to comment
Share on other sites

kāds varbūt var STR-GX10 vai GX90 notirgot? :mrgreen:

Ebay US?

Bet kamēr atnāks līdz LV, saskries gan cipars, gan laiks...

 

.. Tā kā kaut kas tais ES aparātos tomēr ir/bija iekšā...

Tikai _atstāstu_ ex-Sony_darboņa teikto, tā ka lūdzu nesāciet baigi _man_ oponēt:

Sony ES sēriju radīja, lai varētu pierādīt, ka arī Sony spēj radīt Hi-End aparātus. Visi Sony ES sērijas aparāti tika tirgoti zem pašizmaksas, jo prasības pret kvalitāti bija visaugstākās, un reālās ražošanas izmaksas pārsniedza cenu, ko patērētāji būtu gatavi maksāt par _Sony_ brendu, lai cik labs tas arī nebūtu.

Tie, kas saskārušies ar ES servisēšanu, gan jau ka varēs apstiprināt, ka būvēts nav pa lēto.

Link to comment
Share on other sites

Rengedaja(a la sPidermans)pievienotaja bilde, lai kaseshu deka ieliktu kaseti vajag aukstpapezhu kurpes...

Link to comment
Share on other sites

īstā ES sērij abija kaut kur 80 sākums - vidus, pēc tam jau sāka kabināt arī širpotrebam ES klāt...

Link to comment
Share on other sites

Kā jau tiku rakstijis, procesā esmu jau kādu laiciņu un ebay ari ir skatits. CDP-XA5ES atskaņotājs tik tiešām ebay ir atrodams un nopērkams uzreiz pa osscar minētajiem 500Ls, bet izsolēs ir bijuši pat vairāki un cena 250-300Ls. Ja tuneri lūko pa 50-100Ls, tad budžets jau nu noteikti ir pietiekošs. Paldies Tornis par loti izsmelošu komentāru- noteikti ņemšu vērā, tikai tai lapā neatradu modeli XA5. Redz ka nav jau laikam tik traki kā biju domājis- pietiek Latvijā ES linijas aparātu un kaut ko jau noteikti salasišu. SS gan piedāvājums praktiski nekāds. Šobrid izskatās ka no ebay varētu skatit tikai CD, bet pārējais salasāms te.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau nu (es gan tikai kādus 5 Haiendus esmu jaucis, no kuriem 1-2 īsti laikam pat nav Haiends - 530ais Luxman un Accuphase 405 laikam, pa vienam MarkamLevinsonam, Krellam un Makintošam) man rokās nākušie ES (ok, pats pats biezums nav bijis, tipa TA-F808ES un 9000tā sērija) ES sērija nav īsti Haiends, bet nu ļoti labi izpildīts HiFi. :)

Link to comment
Share on other sites

bx,ebay es ari māku. a mazums kādam tepat plauktā put?

Link to comment
Share on other sites

What is however typically Sony is that nobody seems to know exactly what "ES" means !

1965 through 1967 japanese corporate publications alternate between "Extremely High Standard" and "Extreme Standard Series".

It should however be noted that japanese people rarely did (and still don't) speak much english : actual writing and/or meaning is often left to phonetics only, as often proved in many japanese ads and taglines for any brand until the late 1970s...

 

šis tas par sony es un citiem te

 

Renģēdāja ievietotās bildes autoram (mastercontrolmedia) daudz skaistu sony es bilžu flickr'ā , piem., 4943568876_c718a86a54.jpg un komentāri:

 


  1.  
     
    This is 100% pure, Class A audio porn. ;)

  2.  
     
    mastercontrolmedia
     
    Agreed!

Link to comment
Share on other sites

Jautājums par Ebay- gan DE, gan UK Ebay ir visai daudz interesantu piedāvājumu kurus sūtit uz Latviju nemaz nepiedāvā. Paziņas ir izmantojuši divu Latvijas kompāniju pakalpojumus piegādei uz Latviju. Piegādes izdevumi nedaudz palielinās, bet latvijā var dabūt. Pielauju ka šeit apgrozās tauta kam tā ir ikdiena. Ir kadas idejas šajā jautājumā?

Link to comment
Share on other sites

DE - LBSS. UK - vells viņu zin, tie džentlmeņi ļoti bieži vēlas tikai kvidus rociņā un brauc pats pakaļ. Man ir nelāga pieredze. Ja nu vienīgi sarunā ar Partyman par nelielu komisiju :) Jāsaka, ka UK SONY nebija tik populārs kā Eiropā, tur tauta vairāk uz kvadiem, linniem un citu tradicionālo stuffu pavilkās. Nu, masās, es domāju.

 

PS tam masterkontōlmēdijam tur smukas fotožabas "kā būtu ja SONY taisītu ES vēl tagad" :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

par UK - DTdeliveries.com

ir izmantots,nav ne vainas.

Link to comment
Share on other sites

Man vairak interese vai tas skanejums(Sony TA-F808ES)atbilst prasitajai cenai,piem.salidzinot ar jaunu pastiprinataju ap 500 Ls...vizuali jau ir super,vienigi sanā koku mazliet ķirmji iegrauzushi...

Link to comment
Share on other sites

Braukt ar Chevy Cruze ir daudz daudz komfortablāk, kā ar Jaguar Mark III, bet cenas atkšķiras... ;-) 808tais skaitās patiesi labs amps. Īpaši dinamiskas enerģiskas mūzikas pie ne pārāk jutīgām skandām spēlēšanai. Skaitās... neesmu klausījies.

Link to comment
Share on other sites

Es domaju salidzinat ar auto nebutu isti korekti jo auto jau vairak ir ka sevis izradishana,ka dzive izdevusies(kam protams finanses atlauj),bet pastiprinatajs jau var but paslepts istabas tumshakaja sturi un galvenais,ko visi pamana ir skanejums...bet jaa uzraksts uz audioaparaturas MADE IN JAPAN jau vien palielina cenu un tas ir saprotams...

Link to comment
Share on other sites

Sony Es linijas kasešu dekas un tunera jautājums ir zaudējis savu aktualitāti. Milzigs paldies lietotājam Tornis par izrādito atsaucibu gan ar padomu, gan tehnikas iegādes/sagādes jautājumā.

P.s. Šobrid varu vien piebilst ka netika iegādāta sākotnēji piedāvātā tehnika, bet gan pavisam cita. Tuneris no Ebay, deka no cita ipašnieka.

Labots - 1pipars
Link to comment
Share on other sites

Bildes studija! Kadel nenemi pastiprinataju nu ss.lv?Ja tiesham stavoklis shimTa-F707Es ir Музейное состояние нового,tas butu vertigs pirkums,plus iespeja paklausities perkot...

Link to comment
Share on other sites

Bildes noteikti būs, bet uz tām vel kāds britiņš būs jāpagaida. Ar TA-F707ES ipašnieku esmu laiciņu atpakal kontaktējis, tikai citā jautājumā. Par 707 esamibu biju jau informēts. Stāvoklis noteikti nebūs sliktāks kā aprakstits un tik labi saglabātu katru dienu neatrast. Šobrid mēģinu lūkot kādu citu, bet nav izslēgts, ka varētu atgriezties pie šā paša.

Link to comment
Share on other sites

atcerējos, ka man stāv plauktā divi DAT maģi, 57ES, laikam pa ziemu būs jāmēģina vismaz viens no abiem salikt :D

Link to comment
Share on other sites

57-ais bij labs, dažkārt glāba situācijās, kad kaprīzā 3700-ā paņa mehānika pievīla, tik vai tagad ar dat kasetēm nav vēl bēdīgāk, kā ar parastajām?

Link to comment
Share on other sites

nu ja nebūtu tā ieciklējies uz es sēriju, derētu glīti pro fostex, otari vai tie paši sony modeļi biezā slānī :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Nu, man tie DAT aparāti reāli būtu vajadzīgi tikai vienai vajadzībai - drillēt paša I.Baušķenieka pašrocīgi no 2C analogajiem Dz Pastnieku "masteriem" ierakstītos DzP un pirmos pāris I un E B solo darbus. IB gan apgalvoja, ka ar šo procedūru viņa analogais meistardarbs ir neglābjami sabojāts. Tas gan netraucēja to pašu pēc tam uz CD izlaist.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...