Jump to content

sakarā ar IMEI kodu


baller
 Share

Recommended Posts

sveiki tauta. ieteica viens džeks jūsu adresi lai apjautājos tad varbūt iegūšu atbildi uz savu jautājumu.

krč īsumā es pazaudēju telefonu un man vienkārši ir stāstīts ka ar mana telefona IEMEI kodu var atrast apmēram mana telefona atrašanās vietu. nu skadrs ir tas ka viņš ir paņemts un izņemta mana karte. tas telefons bija samsung galaxy mini. var tā vispār atrast telefonu ar IEMEI koda palīdzību? un ja kā tad kādā veidā? ir kkādas programmas vai kas?

Link to comment
Share on other sites

var, bet to var tikai operators kura tīklā viņš šobrīd strādā, pateikt kāds numurs viņu lieto un aptuveno atrašanās vietu.

Link to comment
Share on other sites

Tikai operators tādu informāciju nesniegs.

Ja telefonā, jau laicīgi nebija uzstādīta "izsekošanas" programma, tad tagad, ar atpakaļejošu datumu tur vairs neko neuzstādīsi, un līdz ar to telefona pašreizējo atrašanās vietu vairs nenoteiksi.

LMT un Tele2 (par Bite nezinu) ir iespēja nobloķēt nozagto / pazaudēto SIM karti un arī pašu telefonu, pēc IMEI. Vot tikai mārrutks viņu zina kā operatori var cīnieties pret šādas iespējas ļaunprātīgu izmantošanu. Piemēram, pārdevu savu lietoto telefonu citam, bet pēc tam pazvanīju operatoram un paziņoju, ka telefons nozagts. Kā šādā situācijā jaunais telefona īpašnieks varēs pieradīt, ka telefons tiešam ir nopirkts, nevis nozagts.

 

Un pat, ja Tev izdosies atrast to cilvēku pie kura tagad ir Tavs telefons, ko tālāk darīsi – iesi viņu sist vai samaksāsi izpirkuma naudu? Ja nedarīs ne vienu ne otru, tad atmet domu par vecā teflona atgūšanu. Ja neesi uzrakstījis iesniegumu policijā par telefona zādzību, tad tagad Tavs telefons pilnīgi likumīgi pieder tā jaunajam labticīgajam ieguvējam. Vienīgais uz ko var cerēt, ka jauno īpašnieku sāks mocīt sirdsapziņa, un viņš pats Tevi uzmeklēs. Pat, ja operators tagad nobloķēs šo tefefonu, Tev no tā nebūs nekāda labuma, jo sliktākajā gadījumā telefons tiks izmests miskastē, labākajā gadījumā tas tiks pārdots ebay uz ārzemēm, kur Latvijas bloķēšana nedarbosies.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Jā, iesniegumu var uzrakstīt, tas arī viss. Tur vēl ir vajadzīga motivācija.

Link to comment
Share on other sites

Kā šādā situācijā jaunais telefona īpašnieks varēs pieradīt, ka telefons tiešam ir nopirkts, nevis nozagts.

 

Parasti jāuzrāda kastīte (vai vismaz tas fragments ar uzlīmi ar IMEI) un garantijas talons, un tad tā uzrādītājam atbloķē trubu. Ja vien nav iegādāts kā mazcenas. Ja ir iegādāts kā mazcenas, tad jāuzrāda mazcenas līgums, kurā iekšā ir uzrakstīts IMEI.

Link to comment
Share on other sites

Ja telefonā, jau laicīgi nebija uzstādīta "izsekošanas" programma, tad tagad, ar atpakaļejošu datumu tur vairs neko neuzstādīsi
Varbūt arī nav tik traki. :) Piemēram, es nesen biju pārsteigts, ka Android telefoni diezgan cieši piesienas Google accountiem, un ir iespējams no Play Store weblapas ar uzinstalēt appu uz telefona, pašam aparātam pat nepieskaroties. Protams, tur ir noteikums, ka telefonam tobrīd jābūt ieslēgtam, ar pieeju internetam un nemainītu SIM karti... Bet, varbūt noveicas! ;)

 

Tādā gadījumā iesaku AndroidLost.

Link to comment
Share on other sites

Parasti jāuzrāda kastīte (vai vismaz tas fragments ar uzlīmi ar IMEI) un garantijas talons.

Es runāju par situāciju, kad viens cilvēks pārdod otram cilvēkam lietotu mobilo telefonu, bet pēc tam pirmais cilvēks paziņo operatoram, ka telefons ir nozagts un operators to nobloķē (cerams, ka neviens tā nekad nav darījis). Kā šādā situācijā jaunais mobilā teflona īpašnieks varēs pierādīt, ka telefons nav nozagtas? Ne jau vienmēr, pārdot / pērkot no rokas telefonam nāks līdzi kastīte, veikala čeks un garantijas talons. Pats esmu pircis lombardā mobilo teflonu, un nebija tam ne kastītes, ne garantijas. Bet, tas, ka man uz rokām nav šo papīru, bet bijušajam īpašniekam tie ir, nenozīmē, ka telefona likumīgais īpašnieks vēl ar vien ir „cilvēks ar papīriem”.
Link to comment
Share on other sites

Firza,

Un kāda jēga pārdevējam būtu šādi rīkoties? Lai operators bloķētu tālruni pēc IMEI jābūt rakstiskam iesniegumam, ja tas neatbilst faktam tad tā jau ir krāpšana par ko var arī sodīt.

Parasti jāuzrāda kastīte (vai vismaz tas fragments ar uzlīmi ar IMEI) un garantijas talons, un tad tā uzrādītājam atbloķē trubu. Ja vien nav iegādāts kā mazcenas. Ja ir iegādāts kā mazcenas, tad jāuzrāda mazcenas līgums, kurā iekšā ir uzrakstīts IMEI.

sākumā jānoskaidro vēl kurš operators ir bloķējis pirmais un pat ja izdotos, tad kā piespiest pārējos?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Pērkot no rokas/lombardā, jāpērk ar kastīti/garantijas talonu.

Un, ja nemaldos, tad nobloķēt telefonu pēc IMEI, var arī operatoru zvanu centrā.

Kā arī ir kopīgā IMEI datubāze, kurā nobloķējot/atbloķējot, tam jādarbojas uz visiem LV operatoriem.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Jā un 10 minūšu darbs un andrītim IMEI ir pa nullēm un ko tad???

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ko tas serviss dod kad mobilais jau ir pie fiksajiem zēniem?

Link to comment
Share on other sites

Un kāda jēga pārdevējam būtu šādi rīkoties? Lai operators bloķētu tālruni pēc IMEI jābūt rakstiskam iesniegumam

Situācijas jau var būt dažādas. Mobilo telefonu var pārdot, zaudēt kāršu spēlē, vai nodot lombardā un pēc tam izdomāt, ka zaudēt kārtīs mobilo nebija godīgi un, ja nav man tad, lai nav nevienam. Un mūsdienās, nav vērts meklēt cilvēka rīcībā jēgu - ja var izdarīt riebeklību un palikt anonīms, tad agri vai vēlu kāds to izdarīs. Internetā CAPTCHA jau arī tiek izmantota ne jau mājas lapas īpašnieka prieka pēc, bet gan tāpēc, ka vienmēr atradīsies kāds „gudrītis”, kurš labas lietas izmantos sliktiem mērķiem, tikai tāpēc, ka to var izdarīt. Pat ne tāpēc, ka tas būtu vajadzīgs, bet tikai tāpēc, ka to VAR IZDARĪT. Tas taču ir kruta – uztaisīt robotu, kurš katru minūti sūtu bezjēdzīgus komentārus forumos, vai piereģistrē sev miljons e-pasta kastītes.

Par mobila telefona nozaudēšanu runājot, vismaz LMT pašam nav jāiet uz klientu centru un jāraksta iesniegums (kur tu nakts vidū strādājošu klientu centru atradīsi). Pilnīgi pietiek ar to, ka piezvana uz bezmaksas palīdzības dienestu. Operators paprasīs paroli, kura rakstīta līgumā, vai izprašņās par lietotāja zvanīšanas paradumiem (kam, cik bieži parasti zvana) priekšapmaksas kartēs gadījumā, un atkarībā no klienta vēlmēm, operators var nobloķēt gan SIM karti, gan telefonu.

Dotajā gadījumā, tēmas autors protams var piezvanīt operatoram un palūgt nobloķēt telefonu, bet jēgas no tā nebūs, jo jaunais telefona īpašnieks telefonu to tik un tā vairs neatdos. Ja būt gribējis atdot, tad sen jau būt sameklējis tā īpašnieku.

Link to comment
Share on other sites

Ar zvanu LMT var bloķēt tikai SIM karti, tālruni bloķē kad klients ir ieradies pēc jaunās SIM kartes un uzrakstījis iesniegumu, ir gadījumi kad cilvēks legāli iegādājas tālruni lombardā, un pārbaudes brīdī viņš vēl strādā... ja arī bloķē uzreiz, tad bez iesnieguma nāksies tāpat to izņemt no ''melnā saraksta''.

Link to comment
Share on other sites

1. Telefona atrashanaas vietu zin TIKAI * operators ( savaadaak mobilie sakari nedarbotos )

* visi mistiskie web saiti " kur ievadi nezin ko" - ir totaals feiks.

* ja piemeram uz Android aparata ir uzinstaleets kaads "droshibas" softelis - arii citi ( atkariibaa no konfiguraacijas ) . Bet kas ir uzinstaleets ... to var... "deinstaleet"

* atrashanaas vietu ( un ne tikai ) operatoram var "paluugt" tiesiibsargaajoshaas instances .

* instaleetus softus , kaa jau zinaams , var "nonest" ar hardresetu/reflash

 

2. "10 minuushu darbs un IMEI pa nuleem" : kaa nu kuram - piemeeram TI OMAP platformas ( un dazhiem citiem ) - bez variantiem .

bez tam ar "nulljainu:" imei , imho , var kaa reizi nopelniit instanchu uzmaniibu . khe khe ..

bez bez tam : ir dazhi noteikti aparaati ( preciizaak sakot platformas uz kuriem tie ir buuveeti ) kas ar "nulljainu" jeb "sajaatu" IMEI kljuust par "kluchiem"

 

3. ja ieksh LV tiek pazaudeets/nozagts/nesamaksaats liigums/liizings par aparaatu - tas kluust "zagts" VISOS tiiklos LV teritorijaa. kad buus ( cerams driiz ) vienotais

eiropas bleklists - tad visaa Eiropaa

 

pazinot par nozaudeetu/zagtu aparaatu ( un to "noblokjeet" ) var arii ar vienkaarshi telefona zvanu. atliek tikai ar konkreetiem faktiem . tas ir zvanot nosaucam savu IMEI

, savu abonenta nr un paareejaas lietas . Trollings - aļa noblokjeeshu kaiminja telefonu cauri neies , jo kaa minimums juuzerim default par kaiminju ir zinaams paarak

maz info :D

 

Tas ka telefonu ir nopircis "labticiigais ieguveejs" peec LV likumdoshanas to nepadara par legaalu ( lasi darboties speejiigu ) aparaatu tiiklaa. tas ir kameer cilveeeks

kursh pieteica aparaata zuudiibu to neatsauks ( vai kautkaa savaadaak lieta netiks atrisinaata ) , tikmeer ....

 

Zagt ir tikpat slikti kaa pirkt "pa djoshu "no rokas"" . tas ir gribeeji santiimu "samiiljot" ? - esi gatavs otrai reizei ..

Link to comment
Share on other sites

Tas ka telefonu ir nopircis "labticiigais ieguveejs" peec LV likumdoshanas to nepadara par legaalu.

Tas, ka „labticīgā ieguvēja” rokās ir nonācis pazaudēts, vai pat nozagts telefons, no likumdošanas viedokļa to nepadara par nelegālu. Cita lieta, tas ka mobilo telefonu operatori mēģina cīnīties ar zagtu mobilo telefonu tirdzniecību, tos nobloķējot, bet tas jau ir cits jautājums. Un pat, ja operators nobloķē „labticīgā ieguvēja" īpašumā esošu telefonu, tas nemaina šī telefona īpašuma tiesības (vot gribu lai man plauktā stāv nestrādājošs telefons). Telefons vēl ar vien likumīgi pieder „labticīgajam ieguvējam". Un šādā gadījumā, pie „labticīgā ieguvēja" nevar tā vienkārši atnākt policija, atņemt telefonu un atdot to bijušajam īpašniekam. Ir jābūt ierosinātai krimināllietai, lai policijai būtu tiesības izņemt telefonu kā lietisku pierādījumu. Ja nav krimināllietas, tad policijai nav nekādu tiesību atņemt „labticīgajam ieguvējam" viņa telefonu. Tas nav „labticīgā ieguvēja" pienākums pieradīt kādam, ka viņš telefonu nav nozadzis, tas ir policijas pienākums pierādīt ka viņš ir nozadzis. A pieradīt zagšanas faktu būs oi cik grūti, jo tas, ka vienam cilvēkam uz rokām ir visi telefona pirkšanas dokumenti nav pierādījums tam, ka telefons pieder viņam. Tie dokumenti vienīgi pierāda to, ka cilvēkam uz rokām ir telefona dokumenti, un neko vairāk. Tie nav īpašuma tiesību apliecinoši dokumenti. Mobilais telefons ir tāda pati plaša patēriņa prece kā visas pārējās un tās īpašnieku nosaka vienkārši – tam kura rokās tā lieta atrodas, tam tā arī pieder (nu tas tā vienkāršoti ņemot un neieslīgstot plašā diskusijā par izņēmuma situācijām). Ja es veikalā piemēram nopērku baterijas un tūlīt aiz veikala durvīm atplēšu iepakojumu un to, kopā ar pirkuma čeku izmetu miskastē, tad tas nenozīmē, ka manas nopirktās baterijas pieder bomzim, kurš rakņājoties pa miskasti atrada bateriju pirkuma čeku un iepakojumu. No juridiskā viedokļa, mobilais telefons ne ar ko neatšķiras no baterijām. Tas, ka ar mobilo telefonu kopā nāk vairāk papīru un tam ir unikāls numurs, nemaina mobilā telefona statusu – tā ir un paliek plaša patēriņa prece, bez ciešas juridiskas piesaistes vienam cilvēkam. Īpašuma tiesību juridiska piesaiste vienam cilvēkam Latvijā ir ļoti mazam skaitam lietu: nekustamais īpašums, šaujamieroči, transporta līdzekli, un tas laikam arī viss. Mobilie telefoni šajā kategorijā neietilpst, un nez vai paši mobilo telefonu lietotāji gribēs reģistrēt savus telefonus kaut kādos valsts reģistros un par to vēl maksāt naudu.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...