Jump to content

Dators traucē radio darbībai


TasEsmuEss
 Share

Recommended Posts

Kas no datora daļām/3g modema/bezvadu peles raida uz kaut kur 104, līdz 106 mhz joslā?

Ja dators ir ieslēgts, šajā diapozonā esošās radiostacijas vienkārši neskan, tā vietā iet tāds kā dzīdzīdzīdzīdzī visu laiku

Link to comment
Share on other sites

Kas traucē pa vienai slēgt nost minētās daļas un pavērot, kurā brīdī radio sāk skanēt?

Link to comment
Share on other sites

Nu noliec to rādžiņu pāris metrus no PC vai nomaini - gan jau kāds lētais ķīniešu brīnums ar smieklīgu selektivitāti. Protams, ka modēms rada traucējumus, gluži tāpat, kā mobilais, ja zvana vai sarunas laikā ir tuvu radio vai televizoram.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Man portatīvais dators, kopā ar 3G modemu, rada radio traucējumus, ar arī tad, ja tiek darbināts no akumulatora.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Netaisos lielīties, bet man mobilais telefons, 3G modems atrodas (+/- visu laiku 0.5 metru attālumā no mūzikas centra, datora un televizora - konstanti, katru dienu) un viss strādā bez problēmām. Tad, domājams, ka kaut kas cits rada tās "dzīdzīdzī"/.

P.S. man ir portatīvais, un baroklis stāv praktiski (15cm attalumā) blakus 3G modemam un bez traucejumiem, internets strādā kā pulkstenis!! Nekādas vainas. Var jau būt, ka atkarīgs no TV ražojuma, mūzikas centra ražojuma un galu galā no paša modema un barokļa firmas/modeļa (vēl sīkāk detaļas, kas izmantotas), neesmu specs tādās lietās, bet parasti palīdz pārvietošanas metode - TB tuvāk vai tālāk vienu aparātu no otra!

Ir dzirdēts, ka rādžikiem traucē pie mājas (pie ārpuses, korpusa, pie sienas, vai kā savādāk nosaukt) tuvu (taisnas līnijas attālumā no rādžika) piestiprināta elektrības kaste - ķipa skaitītājs u.c. - bet nasaku, ka ta ir 100% vaina.....ir dzirdēts, katrs gadīums ir atsevisķs. Domā un meklē pats, ar dedukcijas metodi, kā jau minēja biedri!

Link to comment
Share on other sites

Es, kad izslēdzu lapsi, uz tumbiņām arī iet tādsi kā tikšķi ar 1sekundes intervālu. Bet ne katru reizi. Izraujot barokli no lapša vai izslēdzot tumbas, tikšķis pazūd. Elektrības kaste aiz sienas diez vai var ietekmēt radio pa tiešo. Bet kā metāla objekts, ja tā ir no metāla, izmainīt radioviļņu interferences režģi var gan. Nav runa par gadījumu, ja elektrības kastē kas dzirksteļo.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Viss skaidrs, tos brīnumus rada 3G modems, ja pieliek tuvumā tad arī LED monitors, nezinu kādā veidā.

Kādi 3 metri starpā taču ir pietiekams attālums, nav kur citur pārvietot. Pamēģināju uz baterijām palaist radio un tas pats.

Būs vien jāiztiek ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...