Jump to content

Nespēlmanim vajag labāku videokarti.


JānisSi
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

 

Kādu "lētu un labu" video karti ieteiktu datoram ar mātesplati P5VDC-MX un procesoru Intel Celeron D 3,2GHZ?

Operatīvā atmiņa ir ap 1,25GB, bet nekad neesmu redzējis, ka tā tiktu aizpildīta, diska vietu gan momentā aizsit, piemēram, fotošops. Integrētā videokarte ir Via/S3G Unichrome Pro IGP, kas, manuprāt, arī ir pie vainas. Lietoju XP Sp3. Brīvi sloti platē ir PCI, PCI Express 1 un AGP 8x.

Atkārtoju, ka nekādas spēles nespēlēju, bet brīžiem ir nepieciešams padarboties ar 3D programmām vai vienkārši lielākiem grafikas failiem, un pilnīgi nevar izturēt, cik drausmīgi tiek noslogots procesors, bet darbs ir vienas mocības.

Skaidrības labad jāpiemin, ka saprašanas man šajās lietās ir pamaz, bet naudas ir vēl mazāk :D, tāpēc karti gribētu tikai cenā līdz latiem 30, lietotu vai jaunu- gandrīz vienalga.

Pats esmu no Preiļu puses, tā ka reāli pieejams datorpreču veikals ir tikai viens, un tajā pat nebija nevienas kartes uz vietas.

Paldies par atsaucību.

post-94124-0-55846800-1344509519_thumb.jpg

Aizmirsu piebilst, ka AGP ports skaitās 1,5V, nevis 3 vai cik tur vēl...

Labots - JānisSi
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Diemžēl ar šādu specifikāciju bremzēt procesus var jebkas. Grafikas darbiem Celerons un 1.25GB RAM jau ir par švaku un nekāda video karte neglābs. Ja vispār gribi ko tajā datorā ieguldīt, tad sāc ar RAM palielināšanu. Grafikas darbiem var iegādāt arī kādu ekstra HDD un to par skrečdisku uzlikt. Protams, 64MB iebūvētā video karte arī ir šausmu šausmas, bet jāpērk gan būtu lietota, to iepriekš pārbaudot.

 

Te esot AGP video http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/147627-vasaras-pckomponensu-izpardosana/

 

Ar Latvijas Pastu video kartes sūtīšana pa LV izmaksās ap 2Ls.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Paldies, apskatījos un aizrakstīju, varbūt kas sanāks. RAM arī vajadzētu lielāku, protams, bet kā vienmēr maks par plānu. Kādu gadu pusotru atpakaļ, kad piepirku klāt 1GB karti, tā maksāja ap 10 latiem, vot nezinu, kā ir pašlaik ar tām cenām.

 

Tur jau tā lieta, ka pasaules gals ir tuvu- gribas kaut ko vēl sagrābt un paspēt :grin:

 

Nē, no šejienes http://www.boot.lv...ponensu-izpardosana/ vairs neesot tādu karšu :resent: Varbūt kāds labs cilvēks var vēl ko palīdzēt, kaut vai ar gudru padomu?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu nezinu... ar esošo specifikāciju par 3D vispār nevar pat runāt mūsdienu izpratnē. Kaut kāds pašu pirmsākumu 3D Maxis jau ies, bet nekas moderns. Tas pats par bilžu redaktoriem, varbūt kaut kādu CS pirmsākumu šopu var kurināt... Bet pirmkārt RAMs jāpaceļ vismaz līdz 2GB. Tavā gadījumā 2 sloti DDR2 un 2 sloti DDR. Minēšu, ka abi DDR2 sloti aizņemti, tāpēc tas 256MB RAMs dodas uz miskasti un jāpiepērk klāt vēl 1GB DDR2.

 

Pēc tam var domāt par video karti. Ar kaut kādu 128MB/128bit vajadzētu būt gana.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Skaidrs, ka RAM būs jāpalielina.

Kādi būtu jūsu viedokļi par nVidia GeForce FX 5200 AGP salīdzinājumā ar manu esošo integrēto Via/S3G Unichrome Pro IGP videokarti? Vai ir vērts vispār draiverus meklēt :), jo ir iespēja tādu iegādāties.

 

Vēlreiz paldies par atsaucību.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

5200 varētu būt kādus gadus 10 vecs jaunums. Diez kas nav... Protams, ja par 1Ls dod, tad varbūt saimniecībā noder. Ar ko durvis balstīt, lai vējš neaizcērt.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Nu jā, par tiem gadiem es zinu, tikai trūkst sajēgas, cik kas ir labs vai švaks, ja jāatrod puslīdz lietojama karte par neastronomisku summu ne pārāk dižam datoram, ņemot vērā, ka līdz šim neesmu saskāries ar šādu lietu iegādi. Nu tā, lai nesanāktu zaparožecs ar zelta diskiem vai zelta pulkstenis ar plastmasas ķēdīti.

Durvis balstīt, lai tas negantais vējš neaizcērt, man jau stāv Rendition Verite 2200 no pirmā datora, tā ka laikam otru karti tādiem mērķiem varbūt arī tiešām nevajadzētu pirkt :grin: ...

Tikai, ka neizdodas neko tādu prātīgāku sameklēt :resent:

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Manuprāt neko zem X1600 nav jēgas pat apskatīt. Un ja arī ir kaut kas zem tās, tad par tādu karti prasīt naudu nedrīkstētu.

Link to comment
Share on other sites

Intel Celeron D ar savu "afigenno jaudu" 3.2GHz reāli ir mazs un niecīgs, kad to izmēra ar objektīvu testu.

 

Piemēram, etalonu - SuperPI 1M testu tas iziet ~44 sekundēs. (rēķina PI skaitļa 3.1415.. 1 miljona skaitļus aiz komata. lielāka jauda - ātrāk tiks galā. mēra tikai VIENA kodola veiktspēju - ātrums nemainās, ja ir vairāk kodolu ).

 

Salīdzinājumam - Core2Duo laptopa 1.8 GHz divkodolu procesors to iziet 31 sekundē.

Vienu paaudzi par D351 jaunāks Intel dualcore E5200 (2.5GHz!) to iziet 21.2 sekundēs.

Core i3 divkodolu laptopa procesors to iziet 15..max 20 sekundēs.

moderns i3 divkodolu desktop procesors uz 3.1GHz to iziet ~13 sekundēs.

 

Tā ka rēķini pats, cik kruti ir tavi "3.2 gigaherci", un vēl ar vienu kodolu :)

 

Tavas mācplates P5VDC-MX atbalstītie procesori: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5VDC-MX.html

ieliekot core2duo E6400 vai E6600 ( 2.13 vai 2.4 GHz attiecīgi ), dators to pašu testu vilktu 26 vai 18 sekundēs. Pie tam būtu divkodolu, nevis vienkodola.

 

orientējošās cenas vari pētīt iekš http://kite.teh.lv/index.php?Language=2&cat_id=5 (~25..30Ls upgreids veikalā).

pameklējot no rokām mazliet lētāk.

 

domā pats, cik esi gatavs uzlabot datora jaudu - saku tikai iespējas. Jo procesors ir viens no tizlākajiem, ko tajā mācplatē varēja iespraust.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi
(labots)

Paldies arī par tādu info, usver, gan jau noderēs, nu bet mēle gan Tev tāda asa :shok: ... Neatceros, ka būtu baigi slavējis savu kruti afigenno procesoru vai datoru kopumā.

Man pirmais dators bija kādā 2002-3. gadā ar 333 MHz kaut kādu procesoru, 3 GB HDD un 64 MB RAM, tāpēc, kad pirms kādiem 5 ar pus gadiem tiku pie jauna pašreizējā, bija jūtama atšķirība.

Apredzēju ATi Radeon x1650 Pro AGP par 10 lašiem, tik vēl tirgotājs nav atsaucies. Domāju, ka tas varētu būt labs kompromiss starp manu esošo Via/S3G Unichrome un kaut ko mūsdienīgu un jaunu.

Labots - JānisSi
Link to comment
Share on other sites

Problēma jau tāda, ka tevis aprakstītajiem darbiem par īsu bija galvenokārt nevis video, bet CPU un ram (swapošanās = atā ātrdarbībai).

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

,,vājākā vieta,, no ātrdarbības viedokļa ir procesors.videokarte ir otrā un RAM palielināšana tur neko nedos patreiz.

kamēr nav normāls procesors par pārējo vari aizmirst.

ja nu ko lietotu pa lēto bet tā jāskatās pēc jauna pc.

 

tā tava mātesplate arī kaut kāda marazmātiska,nez kā ir tur lietot šādu videokarti un cik tas vēl maksās: http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/radeon-hd-4350-pci-e-x1-edition.html

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

Meklē vien jaunu lietotu kompi vai komponentes(CPU/RAM). Ar veco ne s*da nepataisīsi.

Jebkurš pentium būs jūtams uzlabojums.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Tātad procesors ir varen "spēcīgs", to arī jau sapratu :). Bet tomēr- kāds būtu lētākais variants (ne dēļ skopuma, bet nevarēšanas) cik necik uzlabot šī datora veiktspēju? Lietota video karte vai lietots procesors, un kādi?

Atgādinu, ka pats, sev par kaunu, pamaz sajēdzu no neskaitāmajiem karšu un CPU nosaukumiem un marķējumiem :sorry:. Turklāt nu jau varētu būt tas brīdis, kad esmu apnicis visiem jums un arī pats sev...

Link to comment
Share on other sites

wellstar

http://www.asus.com/...5/P5VDCMX/#CPUS - CPU gandrīz jebkurš kura nosaukumā NAV vārda Celeron. Taču reālak vēl arī ar GHz virs 3.2 . Kā jau pieminēju PM, lietotu karti vari ielikt, tas papildus atbrīvos integrētās video izmanto RAM daudzumu.

 

P.S. vienīgi jāpiebilst, ka daži CPU tiks suportēti tikai pēc BIOS upgreida(ja protams uz plates nav svaigākais)

Labots - wellstar
Link to comment
Share on other sites

Paldies arī par tādu info, usver, gan jau noderēs, nu bet mēle gan Tev tāda asa :shok: ... Neatceros, ka būtu baigi slavējis savu kruti afigenno procesoru vai datoru kopumā.

Intelis jau savējos baigi saslavējis ar daudziem gigaherciem, lai gan tās paaudzes CPU atpaliek no vēlāku paaudžu 2x mazākgigahercīgiem. Cilvēkam no malas stipri maldinoši. :)

 

asus linkā nav uzskatīti Core2Duo procesori, lai gan tie ir minēti aprakstā - "Intel Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready". Tie ir vienu paaudzi divas paaudzes (starpā vēl Intel Pentium DualCore) jaunāki par Pentium D (kas ir Celeron D aptuveni līdzinieki, tikai ar 2 kodoliem).

Core2Duo ir pārāki - pat 2.4 GHz C2D noēdīs visus 3.5 GHz D-paaudzes vai P4 procesorus. Etalonu salīdzināšanai jau minēju - SuperPI tests. Ir visādi citādi testi, bet šis ir uzskatāmākais un saprotamākais un vieglāk katram procesoram atrodamais.

 

 

par upgreidiem - drīzāk izdomā, cik lielu naudiņu esi gatavs izdot. cenas jau iemetu kite.teh.lv linkā - par 30Ls var bezmaz 4kāršot datora veiktspēju, turpat ir arī lētāki varianti upgreidam, ja naudiņas nav.

Videokarti IMO upgreidot ir vērts tad, ja faktiski par sviestmaizi vari dabūt.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

10 Ls par to novecojušo ATI karti nav vērts maksāt, reālā cena būtu 2Ls. Nu 5Ls ja tiešām gribās maksāt vairāk. Bet kā jau te visi saka, no sākuma CPU un RAM būtu jāmaina.

Link to comment
Share on other sites

Nu Photoshopam videokartes jauda maz interesē, toties Celerons tur galīgi garām un RAM - nekad nebūs par daudz. Photoshops HDD "aizsit" gan ar swap, gan temp failiem, kas lielāka RAM gadījumā būtu mazāk izteikts.

Ja ir runa par 3D modelēšanu - tur gan VGA ir nozīme (kaut gan arī pēc iespējas jaudīgāks CPU un vairāk RAM ir svarīgākas lietas) - bet šajā konkrētajā kastē tu VGA, kas piedalītos renderēšanas procesā, palīdzot CPU, neatradīsi - tur jāmaina gan MB, gan CPU, gan RAM - citiem vārdiem - jauns dators.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi
(labots)

Varētu mēģināt mainīt CPU uz Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz no kite.teh.lv (Ls30) vai Intel Core 2 Duo E4400 2. 0Ghz no ss.lv (Ls15). Kāds varbūt zina teikt, cik uzticams ir tas kite.teh.lv, un vai viņi dod kādas garantijas savām precēm, kā arī vai šo divu procesoru cenas atspoguļo arī to "jaudas"?

 

Man jau sāk kust drošinātāji bēniņu pelēkajā vielā :D

 

Tikko kite.teh.lv atrakstīja, ka mana plate neatbalstot Core 2 Duo 6600 CPU: "Nē, neatbalsta, ta ir rakstīts ražotāja mājas lapā.

 

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5VDCMX/#CPUS".

Bet man uz MB ir rakstīts P5VDC-MX Rev2.00G. Tad taču būtu jāder? Kam ticēt?

Labots - JānisSi
Link to comment
Share on other sites

Tikko kite.teh.lv atrakstīja, ka mana plate neatbalstot Core 2 Duo 6600 CPU: "Nē, neatbalsta, ta ir rakstīts ražotāja mājas lapā.

 

http://www.asus.com/...5/P5VDCMX/#CPUS".

Bet man uz MB ir rakstīts P5VDC-MX Rev2.00G. Tad taču būtu jāder? Kam ticēt?

 

 

asus linkā nav uzskatīti Core2Duo procesori, lai gan tie ir minēti aprakstā - "Intel Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready".

pierādījums: Asus mājaslapas detalizētāks apraksts suporta sadaļā - http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&m=P5VDC-MX%20V2.0&p=1

 

procesori ir no grūtāk nokaujamajām detaļām, tā ka ir maz cerību nopirkt "pusdzīvu" vai mirušu procesoru. skaties tik, lai kājiņas nav saliektas.

Dažādu procesoru jaudu savstarpēji var salīdzināt pēc SuperPI (viena kodola ātrums) vai wPrime ( mēra visu kodolu veiktspēju, fotošops protot izmantot visas uzreiz). Abi ir ļoti vienkārši testi.

 

nupat minētajā linkā ir arī Core2Duo procesori minēti. Arī E6600, arī E4400.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Aizrakstīju viņiem vēlreiz par E6600, kad tas varētu būt pieejams. Tad jau redzēs...

Tikai kā tur ar to cenu- 30 Ls- vai nav par daudz dēļ 5-6-gadīga procesora?

 

Šodien pamērīju to SuperPI (SuperPI180.zip) savam datoram, bija kādas 59 sekundes līdz miljonam. Laikam tas neskaitās diez ko labi...

Link to comment
Share on other sites

Tīri sporta pēc vari uz sava datora palaist SuperPI un wPrime (kvadrātsaknes) un salīdzināt ar internetā atrodamajiem.

 

E4400: 27 sekundes SuperPI tests "stock" ātrumā ( saite ), wPrime 32M tests : 57.4 sek. saite

E6600: ~18..23 sekundes [dažādi avoti vairāk vai mazāk overklokoti, "stock", visticamāk 23 ], SuperPI tests , wPrime 32M tests: 32 sek. (

saite

)

 

vai ir adekvāta cena? izmēri tagadējo celeronu ar "SuperPI mod" un pēc tam ar wPrime 32M testu (vecāku versiju - 1.55 paņemot) un padomā, cik reižu mazāka Tev ir veiktspēja un cik reižu mainīsies ;)

Link to comment
Share on other sites

Tas E6600 ir 6 gadus vecs procesors... ok tad viņš maksāja ~200Ls, bet nu tik un tā 30ls viņš nav vērts.

Link to comment
Share on other sites

Ja finanses spiež labāk ņem to E4400 un Ram kā arī termopastu tam procesoram.

Ja un atmiņa jāpērk tā paša tipa kas Tev jau ir nevar lietot DDR un DDR2 vienlaicīgi , gan jau tur ir parastais DDR...

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

kite.teh.lv atbildēja, ka E6600 ir uz vietas un nu jau maksā 32 lati.

Šeit http://www.boot.l...n-e6600-combo-uz-tirgosanos/ izskatās, ka viss jau ir beidzies + vēl pārdevējs sen nav rādījies. Laikam būs jāņem E4400 pa Ls15 un varbūt kāda nebūt video karte, kaut vai Radeon X1650 Pro AGP, kā arī RAM DDR2 jāpaceļ līdz 2GB.

Kas lēti pērk jaunu datoru, tas dārgi maksā pēc tam, lai gan tajā mirklī likās ļoti ātrs un ietilpīgs.

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Es kā slīcējs ķeros pie katra salmiņa, tikai tie visi pagaidām vienmēr notrūkst...

Link to comment
Share on other sites

nnoname: pareizi, 775 :) Tam adatiņu nav :)

 

JānisSī: kas par pesimismu? kā tad vēl trūkst? saderīgos procesorus esi noskaidrojis, saprātīgi izdodamo summu arī. Ja gribas visu max lēti, var paprasīt eoz.lv fōrumā, vai kāds pārdod saderīgu procesoru lētāk, bet ja apmierina ss.lv atrodamie e4400 vai e4500 - pērc tik nost!

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Pesimismam iemeslu, diemžēl, pietiek. Par E6600 dikti negribas atdot 32+ DPD pasts kādi 6 Ls, tepat tirgū ir bijuši jau vismaz 3 gabali notirgoti pa 20 vai zemāk, bet es kā parasti soli pakaļ velkos :resent: , Radeon X1650 Pro AGP būtu pircis pa 10, bet arī cits jau bija sarunājis.

Par to E4400 pa Ls15 īsti nevaru saprast, vai apmierinātu, vai nē, kamēr svārstīšos, cits atkal noplūks. Pa pastu arī ne visi grib vai var sūtīt, bet labākajā gadījumā tikai pirmdien būtu, kas paņem Rīgā. Tā viņš ir....

Labi, ka vismaz jūs vēl pieciešat mani pagaidām.

Link to comment
Share on other sites

nu ko var ņemties, tas via čipsets tak neatbalsta neko vairāk par p4 vai d pentiumiem, nekādi core duo vai core2, par tiem var aizmirst! ja gribās to antikvariātu pacelt +1GB DDR2 pie esošā par 5-7 latiem +p4 vai ja izdodas atrast tos retos d modeļus max 7 lati, tikai jārēķinās, ka tā selerijas dzese nespēs tikt galā ar pentiumu karstumu, tas nozīmē vēl intel resno dzesi ar vara serdi, nezinu cik viņām tirgus vērtība un kāda pieejamība

Link to comment
Share on other sites

nnoname: pierādījumi?

 

PoC: 1 , 2 + support.asus.com iepriekšminētais links.

Link to comment
Share on other sites

ā my bad, v 2.0 paslīdēja garām, likās ka šis pielīdzināms inteļa 915 un tamlīdzīgiem, tad jau vispār maļina

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Bēdīgi, ka nevaru ielikt sludinājumu tirdziņa sadaļā.

Viens cilvēks piedāvā E5200 (sapratu, ka tas ir domāts Pentium Dual-Core E5200 @ 2.50GHz), bet to laikam neņems pretī mana plate :(

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

To E5200 piedāvāja par 15 latiem, bet bēda tā, ka mana P5VDC-MX 2.0 to neatbalstīs.

Galu galā pilnīgi vienalga, kādu to procesoru dabūtu, ka tikai uzlabojums būtu ieguldītās summas vērts (līdz kādiem 25).

Link to comment
Share on other sites

Par to summu var dabūt kādu no Intel Core 2 Duo(kas ir plates supportā).

Labāk jau E6600 vai E6700 .

Link to comment
Share on other sites

JānisSi

Tur jau tā pašreizējā lielā nelaime, ka neviens netirgo E6600 vai E6700 vai nu vispār, vai prasa virs Ls30. Nevaru nekur sameklēt, izņemot kite.teh.lv, bet to taupu kā pēdējo izeju, kā nekā zinošākie saka, ka 30 ir stipri par daudz.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...