Jump to content

Tīrīju kompi , tagad neslēdzas iekšā . Varbūt HDD neatpazīst.


Alantojs
 Share

Recommended Posts

Labvakar .

Pēc virsraksta jau var saprast problemas būtību.

Kā viss notika :

Jau vakar noplānoju, ka šodien tīrīšu pc , no rīta ieslēdzu , sēžu , liekas kautkas smird , nevarēju saprast vai no pc vai no ārienes . Drošības pēc nolēmu pc izslēgt . Tad neatceros pēc tam slēdzu iekšā vai nē , pa dienas vidu visu izrāvu un sāku tīrīšanu . Pirmo reizi nosrūvēju arī HDD , bišk putekļus patīrīju apkārt . HDD pieskrūvēju un piespraudu atpakaļ. Vēl skrūvēju nost galvenā ventelatora kasti , pašu kasti vaā neskrūvēju , gribēju novienot nost , bet no galvenās shēmas novienot nevarēju un salauzt kautko arī negribēju , aptīrīju apkārt tāpat un visu saspraudu un pieskrūvēju .

Noskrūvēju videokarti , tad noskrūvēju videokartei ventilatoru ( neatcceros darīju to iepriekš vai ne). Zem ventilātora videokartes procesors ( vai kā viņš tur saucas) , tas daļēji ar termopastu (laikam) pārklāts , pastu pataustīju , itkā cieta nav , BET , tagad domāju - vai gadījumā es tagad neatrāvu to pastu pušu ? Jo cik redzams bija , ka tā pasta ir gan uz ventilatora , gan pašas kartes . Gadījumā nav tā kad uzliek pastu un tad skrūvē klāt to ventilatoru un vairs nost neņem kamēr pasta nav jāmaina ? Pats pastu nekad mainījis neesmu tāpēc nezinu ...

Tad vēl lejā sanāca 2 mini vadiņus atstiprināt , BET neatcerējos kā viņi bija pirms tam , itkā saliku kopā ā kā domāju , ka bija . Vadiņi ir abi no led speldzōtes + un - . vēlāk atspraudu vispār vaļā un kostatēju , ka tie ir no ieslēgšanas pogas zaļās led lampiņas , un pat ja to lampiņu kautkā nepareizi iespraudu vai tas tad varētu ietekmēt to ka kompis neslēdzas iekša vispār ? Jebkurā gadījumā lampiņa strādā ...

Sūcu ar putekļu sūcēju , kā parasti , arī lupatu lietoju , cik varēju tik iztīrīju .

 

Itkā visas darbības nosaucu , tad kompis kādu laiku stāvēja vaļā uz vakarpusi saliku kopā un saskāros ar problēmu , ka nevaru pc ieslēgt .

 

Tas izpaužas tā , viņš itkā iekšā slēdzas , monitors itkā uzmirkli atbild , bet tad neko neuztver , tad viņš turpina bezgalīgi slēgties iekšā . Var ievietot CD , mēģināju kautkā no cd uzbūtot , bet itkā nekas nesanāca . Restarts darbojas , izslēgt var tikai turot ieslēgšanas pogu .

Citeiz slēdzot iekšā viņš itkā slēdzas bet pēc sekundas vai divām nubrūk , izslēdzas , kādu sekundi vai 2 pastāv un atkal slēdzas iekšā bezgalīgi .

ielikšu arī video ja vajag - kā viņš slēdzas iekšā .

Nezinu kādēl . bet man ir aizdomas ka neatpazīst HDD , jo atvienojot HDD slēdzas iekšā tāpat . vai tas ko pierāda - nezinu .

 

Nu vai ir kādi varianti kā sataisīt mājas apstākļos vai obligāti pie meistara jāved ? Kompi stāv svarīgas paroles un dati kuri man būs tuvākajā laikā vajadzīgi , bet tā būtībā lielākā daļa HDD satura man vajadzīga nav vai ir jau nodublēta .

 

No rīkiem ir vēl ārējais HDD , mēģināju to ap pieslēgt caur usb , itkā nekādu izmaiņu nav .

 

Stresa situācijā ar;i patvaļīgi portatīvajam netu sataisī'ju :D (bija man arī tēma par viņu , kuru tā arī neatrisinājām , bet nu tagad man ir vēl litojams portatīvais ar netu .

 

Ir vēl lan kabelis , nezinu vai ar to var ko līdzēt .

 

P.s Ja obligāti pie meistara jāvēd vai ir kāds veids kā kautko izkopēt no HDD izmantojot portatīvo un citas lietas mājas apstākļos ?

p.p.s visdrīzāk atpakāl būšu rīt.

 

Jau iepriekš paldies !

Labots - Alantojs
Link to comment
Share on other sites

Kas visiem kaut kāda Spodrības dienas?

Ar vadiņu spraušanu gan uzmanīgāk, RTFM :rtfm:

HDD var spraust caur ārējā HDD "čaulu" caur USB pie portatīvā... :pc:

Link to comment
Share on other sites

Tas nav pilnmēnesis bet spodrības diena t.i. jau ntais cilvēkš šodien ar identiskiem simptomiem pēc datora tīrišanas...

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Jā, nu te Betona, vai vismaz D_L komentārs būtu pašā laikā :devil: .

Nu spriežot pēc tavu darbību apraksta - tikai un vienīgi pie speciālista - vai nu serviss, vai kāds paziņa, kurš tiešām kaut ko saprot datorlietās.

Vēl skrūvēju nost galvenā ventelatora kasti
Kas tas tāds ? Procesora kūleris, barošanas bloks vai vēl kas ??? Varbūt CPU kūleri pacēli, bet par normālu novietošanu atpakaļ (nomainot termopastu) neiedomājies ?

Termopasta arī uz VGA, ja reiz aiztiki, bija jānomaina. Tas, ka darbojies ar lupatu (tikai pasaki vēl, ka ar slapju) un putekļusūcēju, protams, par aizsardzību no statiskās elektrības pat nedomājot (jo vispār neesi dzirdējis), vien jau var būt (var arī nebūt) iemesls beigtai MB, VGA, RAM moduļiem. Kaut gan tas, ka it kā ieslēdzas un visu laiku restartējas, vairāk velk uz īso vai nepareizi saspraustiem vadiem. Ar HDD nepazīšanu tur nekāda sakara. Pat bez HDD viss ieslēdas un parādās uzraksts, ka neatrod nevienu HDD.

Secinājums - ja vēl var kaut ko glābt, tad tikai meistars, pats tikai piebeigsi pavisam.

No HDD izkopēt info, ja nav cits stacionārais, vai speciāla pāreja pieslēgšanai pie USB, ar papildus barošanu, jo no sava PC nepiebarosi - nekas nesanāks.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Sauc meistaru.

Varbūt paveiksies, un neviena detaļa nebūs nosvilināta.

Ja nepaveiksies, tad būs iespēja nopirkt jaunu video karti, mātes plati, RAM (vajadzīgo pasvītrot), vai pilnībā nopirkt jaunu datoru.

 

Vot es nesaprotu šo datoru tīrīšanas sērgu. Ko tur tik daudz var tīrīt - izpūt putekļus ar putekļu sūcēju vai kompresoru un viss. Ja nav ne viena ne otra, tad var aizvest datoru uz tuvāko benzīnanku un izpūst putekļus tur. Kāpēc jāņem arā cietais disks, video karte, CPU? Vēl tikai trūka "gudro" ieteikumu: notīrīt RAM moduļiem un video kartei kontaktus ar dzēšgumiju. Un vēl mazāk es saprotu termopastas regulāras mainīšanas lietderīgo jēgu.

Link to comment
Share on other sites

Alantojs

galvenā ventilatora kaste - barošanas bloks .

un viņs nerestartējas visu lauiku , max 1x , tad bezgalīgi ventilātori strādā .

Link to comment
Share on other sites

a vispar šitais, - kaut kas sāka smirdēt

no rīta ieslēdzu , sēžu , liekas kautkas smird , nevarēju saprast vai no pc vai no ārienes . Drošības pēc nolēmu pc izslēgt .

izklausās pēc PSU ventilātora štopera

nu tak apskaties manuālī vai reset neesi sajaucis ar power... kas mēs te- gaišreģi?

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

desenders

idiots... Tgd varbūt saprati- ja pats neko nejedz tad darbu uztici cilvēkam kurš no tā kautko saprot...

Link to comment
Share on other sites

Alantojs
(labots)

nu nav jau pirmā reize kad tīru , desmitiem reižu jau tīrīts un nekas nav noticis . un reset pogu ar power ir grūti sajaukt . Pilnīgi balta bilde datoros es neesmu , lai gan ar dzelžiem ir kā ir ....

Labots - Alantojs
Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nu sajaucot Reset ar Power nekas slikts nenotiks, izņemot to, ka mainīsies pogu funkcijas. Cita lieta, ja kāda poga iesprūdusi - bet šis nav tas gadījums. Kūleri griežas, pīkstienu nav - beigta MB vai baroklis nedod visus spriegumus, vai hvz kas vēl. Serviss.

Interesanti, cik sens tas PC, ja "desmitiem reižu tīrīts" ? Ar reizi gadā/divos pilnīgi pietiek (izņemot, ja ļoti putekļainas, kaķu un tarakānu apdzīvotas telpas :mrgreen: ).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

nu ta baroklim beigas...

starp citu nesapratu sentenci par VGA čipa termofeisu, - tas bija domāts termoskočs? pastai jau tā kā jābūt pašķidrai

ai nu vispār cik vecas visas tās štelles ir, lai mēs zinam ap ko tā lieta grozās.

 

Vispār vajadzētu likt lai izklāstot problēmu obligāti norādītu dzelžus, apnika jau gestapo tēlot (pardon par kalambūru)

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Te tiešām var līdzēt tikai vienīgi - vecā viedā Piedzērusī Ķirzaka :) Un topika autoram - :pc:

Labots - marter
Link to comment
Share on other sites

Andreens

a kā Tu viņu tīrīji, ar birsti un švammi?

es parasti aiznesu uz garāžu un ar kompresoru izpūšu :)

Link to comment
Share on other sites

Kompresors laba lieta, bet... Sen atpakaļ nolohojos. Pūtu datora iekšas. Bija stipri aizaudzis videokartes venilators. Galvā iespēra dumums un... Salauzu venlatoru. Debīli... Neatkārtojiet manas kļūdas un nepārcentieties ar tirīšanu...

Link to comment
Share on other sites

Andreens

es salauzu projektoram ventilatoru - saimnieks teica puut, es puutu ar. peec tam tik piefikseeju, ka bij uzkacjaatas 5 atm :)

Link to comment
Share on other sites

ziemelis_mc

Sūcot ar putekļu sūcēju, citreiz var gadīties arī kādu jumperi nosūkt no MB, bet šis nav laikam tas gadījums.

Link to comment
Share on other sites

Putekļusūcējs un lupata... Pie tam vēl raut un skrūvēt nost visu, kam vien tiek klāt. Tas nu patiešām ir piemērs, kā nevajadzētu tīrīt datoru.

Vēlamie priekšmeti: kompresors un maiga pindzelīte, kaut vai tā, ar ko sieviški purniņus apputina.

Nesaprotu šos ikmēneša termpoastas mainītājus, kas, jums tur zobu pasta iesmērēta, vai? Normāli uzlikta termopasta nesakalst gadiem, jo gaiss tur klāt netiek, (vismaz nedrīkst tikt), izkaltēt to var vienīgi tīšā prātā, kompi "uzcepot".

Ir kolekcijā pāris pagājušā gadsimta kastes, kam gar redeli neviens nav grābstijies, un nekas arī nav sakaltis, aparāti joprojām strādā tādās pašās t° kā jaunībā.

 

Te var glābt tikai serviss vai pieredzējis datorcilvēks. Un datus var savākt, tikai ne pie šīs kastes, bet pieliekot cieto pie ejoša datora.

Link to comment
Share on other sites

Alantojs

nu man tā mācīja tīrīt . ka jāņem viss nost , ventilatori jāeļlo , termopasta regulāri jāmaina utt . Es tā kā nekāds speciālists neesmu to nedaru . parasti vienīgais ko noskrūvēju ir videokarte un baroklis , jo videokarte traucē tīrīšanu , bet aiz barokļa parasti krājas putekļi .Nafig šoreiz hdd skrīvēju nost un ventilatoru nezinu . ar ko izpūst man nav , varu tik izsūkt , un ar fēnu jau nepūtīšu . un lupata tiek lietota pašai kastei , jo no iekšienes parsti ir neliela putekļu kārta . Nu datoram arī ir 3 vai 4 gadi un viņs visdrīzāk ( 99%) ir likts pa daļām kas no ķiniešiem ir pirktas ebajā . Dators ir pirkts caur pazistamajiem , kuriem kā izrādās reputācija nav tā labākā , tāpēc iespējams nemaz tīrīsanā nebija vaina , bet no rīta kautkas nodega , jo pēdējās dienas gāja gliemeža ātrumā , tāpēc pirms pāristalēsanas un pilnas disku tīrīsans un fragmentēšanas nolēmu patīrīt .

Link to comment
Share on other sites

Kaut cik muusdieniigiem korpusiem tiek izmantota taada tehnologjija kaa puteklju filtri.

Varbuut veerts nomainiit korpusu, lai nav tik biezhi jaatiira? ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...