Jump to content

Mājas siltumizolācijas ilgmūžība


IMANTS
 Share

Recommended Posts

Sveiki

 

Notiek "rīvēšanās" par daudzdzīvokļu mājas renovāciju.

Līdz šim ar savu necilo pieredzi, neesmu satapis pielietoto siltumizolāciju, kam ražotājs GARANTĒ vairāk kā 20 gadu derīgumu. Tas nozīme - pēc 20 gadiem, atmaksājis bankas kedītu, es, vai mani bērni sāk visu no jauna.

Kur tad izdevīgums? Kur tad ekonomija?

Vienīgā iespēja -pēc renovācijas, kamēr māja smuka, savu dzīvokli izdevīgi pārdot, kopā ar kredītsaistībām.....

Un pirkt privātmāju, kas, iespējams būs jāsiltina...

 

Varbūt es kaut ko nesaprotu...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

20 gadi ir tāpēc, ka neviens nezina, kā pēc tam izskatīsies putuplasts vai vate, un varbūt žurkas to būs sagrauzušas un tā zaudēs efektivitāti. Vai arī uznāks vētra un noraus to visu nost.

 

Cik man zināms, 20 gadu laikā, normālos apstākļos, fasāde ir jāatjauno un vietām arī siltinājumu jāuzfrišina, bet nu tas ir tālu no siltināšanas izmaksām. Nenormālos - ēka līdzinās maskačkas graustam.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Esmu tam gājis cauri. Skaidrs,ka neviens materiāls nav mūzīgs, it īpāsi modernās siltināšanas metodes,kad pietiek pie tadas "siltinātas" sienas piesliet velosipēdu un caurums paliek. Man gan bija citas pretenzijas, jo kategoriski atteicos piedalīties kredīta ņemšanā. Es esmu gatavs savu daļu par siltināšanu samaksāt uzreiz un skaidrā naudā. Domā, kāds var pateikt, cik tas maksā. Visi orientēt uzvārīties uz procentiem jevropas naudas un lieliem pasūtījumiem, bet neviens nevar pateikt, cik izmaksā siltināšana,kad es piedavāju sagādat savus materialus un samaksāt celtniekiem uz ķepas par darbu bez visiem nodokļiem(tāpat tak tie vīri visu saņem uz ķepas un vāras šefs) . Par cik cēlu savu māju, tad pēc mana aprēķina sanāk apmēram trīs- līdz četras reizes letāk. Es tak neesmu stulbs lai ņemtu kredītu un pārmaksātu tādu naudu.

Link to comment
Share on other sites

Kredītmaksājumu summu mēnesī cenšas sarēķināt lai nebūtu jāmaksā vairāk kā pierasts par apkuri bez siltināšanas. Tas cik maksās pēc gada, vai energoresursi un vai apkures izmaksas nedivkāršosies to neviens nemācēs pateikt, taču apsverot ka siltinātai ēkai nepieciešams mazāk kurināmā tas ir fakts. Un ja nu kungs gribēs pārdot dzīvokli, tad noteikti to būs vieglāk izdarīt ēkā ar siltinājumu. Es saskatu vairāk plusus siltināšanā.

Link to comment
Share on other sites

Uzreiz un skaidrā tā ir pareiza doma. Vel viens svarīgs apstaklis - veicot daudzdzivokļu mājas siltināšanu obligati jauzstāda individuālā siltumuzskaite. Vienas man zināmas mājas iedzīvotāji nebija tā izdarijuši tikai nosiltināja - tagad maksā gandriz dubultā. Cilvēki pēc savas būtības nav virzīti uz ekonomiju kamēr tas tieši neskar viņu maku.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

atradis par ko uztraukties. iedomājies 20 gadi! es pirmo māju siltināju gadus 20 atpakaļ. (94) . kā puķīte. nekādu izmaiņu. ikdienā redzu 78 gada siltinājumu. tiesa gan jumta. kā 30 cm uzlikti , tā stav. kā jauns.

tu labak atrodi kādu darbu veiceju, kas tev iedos to 20 gadu garantiju. ja kāds lunis tev sataisa fufeli ar paris gadu garantiju , kā lv pieņemts, nenozīmē , ka rāzotājs apmaksās tavu stulbumu ( izvēlēto darbu veicēju)

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...