Jump to content

veļasmašīna


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Labdien, šodien nobeidzās vecā veļas mašīna, kalpoja 12 gadus ''BRANT''. Varbūt kādam no Jums ir pieredze jaunajās mašīnās, negribas neko sarežģītu, kur ilgi jāpēta instrukcija un iedziļinātos, kā izmazgāt veļu. Jau iepriekš paldies par dotajiem ieteikumiem,

Link to comment
Share on other sites

jakslis

Mūsdienās nopērkamās mašīnas nekalpos tik ilgi.

Vecās (ne jau Rīga 8 :))bija/ir tiešām ilgspēlējošās.

Man ,piemēram,Zerowatt kalpo jau 15 gadus.

Vizuālais gan drausmīgs,par cik savulaik vēl pāris gadus stāvēja blakus gāzes plītij :( ,plasmasas apmale apkusa :),arī pārkrāsota,jo līda rūsa ārā(uz korpusa,gluži kā auto :)).Bet-strādā bez problēmām .

Labots - jakslis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Samsungiem ir dažas kaites (piem, mirstot durvju slēdzim, sadeg daži shēmu komponenti), kuras noārstējot veļasmašīnas kalpo vairāk par 7 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Sievasmātei samsungs nobira pēc 4 gadiem (lietoja viena pati). Man elektrolux 7 cilvēku ģimenē iet 12 gadus. :D

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

kāds tev modelis tam ''BRANT''?? nav ar žāvētāju??un nesaucas branDt?

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

huh, man arī ir Brandt, ar augšējo veļas ielādi, kalpo nu jau kādus 10 gadus. Ja šī nobirtu, nezinu kādas firmas tad pirktu, drīzāk jau no firmas, kura ir specializējusies uz sadzīves tehniku.

offtopic bet Calgon ir gan baigie drisēji, reklāmās rāda, ka bez calgon bundulis izskatas spīdīgs tikai no iekšpuses, jo to it kā nospodrinot veļa mazgāšanas laikā, a no ārpuses tas ir apkaļķojies. Tā nav, es tai tai veļenei ar augšējo ielādi varu redzēt abas bunduļa puses, un abas ir vienādi spīdīgas. Tiesa gan, hvz kas ir ar sildelementu :)

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

calgon reklāmā tak divās veļasmašīnās iebāsti bunduļi bez apvalka,viens kaļķains bet otrs spīdīgs un ar fleksi nogriestas bunduļu asis bet fonā meistars saka ka viņš pazīst veļasmašīnas.riktīgi rēcīga reklāma.

 

Kur tiem BRANDT var dabūt rezervesdaļas??vajadzīga durvju gumija bet šādas firmas veļasmašīnu detaļas nekur neizdevās atrast.

par ražotāju arī infa internetā visai skopa.

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

Es jau te kādreiz rakstīju par šito tēmu. Atkārtošos. Pirms gada nāca priekšā sastapšanās ar vienu čali - freelanceru, kurš maizi pelna labojot sadzīves tehniku. Tad viņš ieteica pirkt Elektrolux saimes sadzīves tehniku (Zanuisi, Elektrolux, AEG). Jo viņiem detaļas var nopirkt vairākās vietās, atšķirībā no pārējiem. Pašam man ir Whirlpool veļene un ledusskapis, iet jau vairāk kā 7 gadus. Bet Whirlpoolam Latvijā esot tikai viens pārstāvis, un tas turot cenu. Tā kā tā, jādomā.

Labots - ggg97
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

jā Whirlpool ir augsti ceņņiki,izdevīgāk nopirkt lietotu veļasmašīnu dēļ vienas detaļas nekā pirkt detaļu.

tas brandt netika pirkts,vienkārši ,,dabūjās,,

pirms gada sarūsēja esošais automāts un negribējas tērēt naudu,tad nu nolēmu ',,taisīt,, pats.

Link to comment
Share on other sites

uhh es toreiz to Brandt veļeni pirku iekš Arkolat, pa blatu dabūju 50% atlaidi, tāpēc arī paņēmu. Lakam jau neviens te Latvijā Brandt sen vairs neizplata, detaļas drīzāk ir jāmeklē Francijas ebajā.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tikko izvēlējos sev Electrolux (vajadzēja iebūvējamo). Kādas 3 dienas pa vakariem pētu visādus forumus un secinājums viens- ideālas mašīnas nav, jo sūdzības var atrast par visām. Izņēmums ir dārgie brendi, kas droši vien ari salikti tur pat uz vietas. Ja mūsu veikalā stāsta, ka prece salikta piem. Itālijā, tad varbūtība ir 1%, ka tā, jo te ir dati par Elektrolux rūpnīcām tālajā 2003. gadā. Kas tad ir tagad??

In 2003 and 2004 investments were authorized for a new plant in Mexico

and six new plants in Eastern Europe and Asia. The following table

provides details of these facilities:

 

 

Product .... Country ... Annual Capacity

 

Refrigerators Mexico 1,600,000

Refrigerators/freezers Hungary 560,000

Washing machines Russia 150,000

Tumble dryers Poland1 600,000

Washing machines Poland 600,000

Dishwashers Poland 400,000

Washing machines Thailand 200,000

Hobs/hoods China 680,000

Link to comment
Share on other sites

pta iet kaut kāda indesit -itāļu sborka - ap 180 ls + plāna - ap 45cm + bonusā lētais fuji digi ziepis + 2x10kg pulveris.

Link to comment
Share on other sites

Bona, ne tikai ražotnes pārceltas uz ''jaunajām valstīm'' bet arī pats izpildijums (materiāli no kā taisīts) nu būtiski atšķirās ( ne uz labo pusi) no tā kādu mantu ražojā 90-tajos. un tagad . Nu tagad kvalitatīvu un ilgmūžigu tie lielie brendi taisa tik dārgā gala. Bet ja lētā gala , tad labāk ņemt pa tādu pašu cenu nedaudz vājaku brendu mantu, bet tad tās būs viņu dārgais gals un liela varbūtība ka būs labākas nekā Elektrolux lētais gals. ( un diezgan bieži tipa Snaige savā fabrikā cep Bosham leduskapjus pēc to pasūtijuma). Nu tad mināt kurš būs dārgāks ar vienādu kvalitāti. Iz savas pieredzes : Elektrolux vešmašina kautkur 90 sākuma. Nu viss griežas un iet, ja neskaita ka vienreiz nomainiju siksnu , jo vecā bija gana izdilusi un sāka nelāgi čīkstēt kā vecam auto un trumuļa gultņi pa 5ls un sildelementu . Ar sildelementu gan bija cirks, jo tādu kā orģinālais (emaljēts, kam nelīp klāt nekādi kaļķi) nebija pat Eletrolux servisā-nu ieliku parasto.. A paziņām jaunā Elektrolux, tagadējais ražojums , knapi pieci gadi un ... remonts tāds kā lētāk pirkt jaunu . Nu neražo tagad vairs labas un LĒTAS mantas tie lielie brendi. Precīzāk lētais gals nav neko diži labāks par kādu noname ražojumu, jo iespējams ka cep vienā fabrikā no pašiem lētākajiem materiāliem

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

šodien nopirku Elektroluksu par 249 Ls, 1000 apg./min , 6 kg veļa, viegli saprotama programas uztādīšana, ir iespējams nomainīt gultņus,

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cerams, ka transporta skrūves izņēmi, pirms darbināšanas :)

Link to comment
Share on other sites

Gultņus tiešām nav grūti nomainīt, pēc 13 grūtiem darba gadiem kad manam Elektroluks veļeklim gultņi beidzās, remont komplektiņš izmakšāja zem 5ls, vienā vakarā pēc darba izjaucu, otrā saliku un nav bēdu jau otro gadu. Kurš teica ka Elektroluksa veļekļi nav labi.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Da visas tās veļenes ir labas, tik pāris indivīdiem trāpās pa sūdam un tad kliedz mēsls, nepērkat to un to firmu

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

veikalā pārdevējs apskaidroja, ka daudzām jaunajām veļasmašīnām gultņus atsevišķi nav iespējams nomainīt, jāmaina ar visu bunduli, tad tas ir dārgi

Link to comment
Share on other sites

Kā man stāstīja, ja bunduli var izjaukt (atskrūvēt) uz pusēm, tad gultni nomainīt ir samērā viegli. Ja bundulis nav izjaucams uz pusēm - sametināts, tad lai nomainītu gultni, tas jāzāģē uz pusēm, pēc tam jāvieno kopā. Daži vietējie freelanceri šo operāciju esot apguvuši.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...