Jump to content

HD Sat komplektēšana


abyss00
 Share

Recommended Posts

Sveicināti dāmas un kungi!

Rudenī beigsies līgums ar Baltcom, tāpēc līdz tam laikam vēlos uzstellēt satelītelevīziju. Pašam interesē tehniskas lietas un varbūt atradīšu sev jaunu hobiju, taču šinī lauciņā pagaidām neesmu darbojies, tāpēc jebkuri ieteikumi būs vērtīgi!

Atrodos pierīgā un antena tiks uzstādīta 5-stāvenei uz jumta, nekādi šķēršļi priekšā nav, un kabelis ies uz 3. stāvu pa kabeļu šahtu (~30m).

Tātad vēlos, lai būtu: iespēja skatīties HD kanālus (nākotnei 3D?), tecināt medu, ja iespējams caur Wi-Fi, interesē lv, ru un eng kanāli, citas valodas nesaprotu.. :) Tas laikam arī viss no prasībām, tagad pie jautājumiem:

- kādu uztvērēju izvēlēties;

- cik liela un kāda antena nepieciešama;

- kāds kabelis nepieciešams;

- cik optimāli galvas (3?) un kādas nepieciešamas;

- viss pārējais, kas nepieciešams (konektori, spliteri)?

Varbūt jums ir zināmi, kādi vieglā valodā uzrakstīti manuāļi vai pamācības, kā arī jebkura cita noderīga informācija par sat tv būtību??

 

PS Noteikumos rakstīts, ka jāmin kaut kāds cipars komplektācijai, bet tā kā man ir maza nojausma par šo visu tad pagaidām uz dullo lieku 300 Ls

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • base7

    11

  • Fils

    12

  • jacobs

    18

  • abyss00

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

abyss00

Kas šim verķim tik kruts Vu+ Uno, Wi-FI nav, HDD nav, tipa labs procesors vai kā? Man laikam derētu arī Vu+ Solo, jūsu domas, alternatīvas? Saprotu, ka no viduvējā- lētā gala jāmeklē uztvērējs ar 2 USB, lai var Wi-Fi puļķi piespraust un HDD..

Link to comment
Share on other sites

Man caur rokām izgājis ne mazums dažādu satuztvērēju, bet tā arī nevaru saprast to slimošanu ar Wi-Fi puļķi. Lai gan arī lētā gala uztvērējiem(GM990,Amiko...) var lietot USB hub.

VU+ SOLO HD skatos ~150,- , bet tā klons MAX SOLO ~110.00,- un GM990 ~70,-

Link to comment
Share on other sites

abyss00

Oho, pat vidējam slānim ir kloni.. :) Wi-Fi puļķis ir nepieciešams, lai nestaipītu liekus vadus- stacionārais kompis ar rūteri ir vienā istabā, bet TV citā un vēl laptops citā istabā.. :)

Nu jā, VU+ SOLO cik skatījos maksā 125 Ls.. Kuri no uztvērējiem ir lietotājam "draudzīgāki" un teiksim tā- ar skatu nākotnē??

Link to comment
Share on other sites

Tur kur tev piedāvāja to VU+ SOLO par 125 Ls ar lielu varbūtību tas arī klons, jo pat piemēram Vācijas i-net veikalos org. maksā >200eur :mda:

Ar skatu nākotnē arī divi uztvērēji, ģimenes miera labad, netraucēs.....Tāpēc sākt vari arī ar lētāku.

Link to comment
Share on other sites

zariini

Palasi čaklāk foruma tēmas, tad būs vairāk skaidrības un saprašanas.Ne visiem gaumes un vajadzības sakrīt.

Link to comment
Share on other sites

abyss00

Cik saprotu, tad dažādiem uztvērējiem ir dažādi softi iekšā (spark, enigma?), par to tad te forumā arī visi cepjās, kas labāks, bet man pagaidām neko neizsaka ne viens, ne otrs.. Tas man atgādina koledžas laikus pirms 10 gadiem, kad programmisti sēdēja pie plika ekrāna ar komandrindām un priecājās, ka viņiem ir linux, tikmēr citi windows'ā dzenāja quake3 un nezināja bēdu.. Man pie sirds iet vairāk 2. variants.. Saprotu, ja vajag iešūt jaunāku firmvāri vai kādu modu, lai medus tecētu, bet ne vairāk.. :)

Teiksim šis ir klons? http://www.pult.lv/product/vu-solo/

Varbūt kāds zin kādu saiti, kur apskatīt kādi pavadoņi ir pierīgā tverami un kas tajos pavadoņos ir skatāms??

Cik liela antena nepieciešama, lai uzstādītu 3 galvas, gribētos jau pamazām sākt instalāciju.

Jau iepriekš pateicos!

Link to comment
Share on other sites

1. Neko tu neesi izlasijis

2. Rīgā var uztvert visu ko var uztvert eiropā, izņēmums sky uk koncentrētais stars

3. lv+rus kanāli uz viena šķīvja ir garām, 5 grādi pret 36 grādi pārāk tālu. maybē T90 ir vērtība un vairs nav tikai miljonāru izprieca (100ls)

4. 3 galvam 80 offset škīvis bet 19e 13e 5e, jāiztiek bez krieviem. un otru šķīvi 64cm priekš ntv..

5. Ko vari uztvert no savas ģeo pozicijas ---> dishpointer

6. Kanāli ---> Lyngsat, Flysat.

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

abyss00

Pareizi tev kolēģis saka, ka maz ko esi lasījis, vai sapratis.Mēs šeit visu esam krustu šķērsu izrunājuši.300Ls budžets ir pilnīgi pietiekams, ja visu veic pats (? :) ), lai iegādātos, teiksimVu+ Uno un pāris šķīvjus ar 10LNB utt., paņemtu VIP medu un skatītos visu ko sirds vēlās.

Link to comment
Share on other sites

abyss00

Paldies gix, un pārējiem, saprotu, ka uz paplātes neviens neko nepasniegs, tāpēc prasīju kur palasīt vieglā valodā par pašu sat būtību, jo šeit jau pārsvarā diskusijas ir prof līmenī- tā teikt lasu, bet vienā brīdī saprotu, ka domāju pavisam ko citu.. :)

Jā, jacobs, domāju, vismaz dzelžus pats lēnā garā salikt, par pārējo tad manīs.. :)

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

NU iskatas tas pa 125ls labs uz Linux bazes.es atkal lietoju sadu Orton HD X403p (Opticum X403p) normals uztverejs ,visu var dabut neta.vienkars lietosanai .man ir 5E un 36E,pilniba pietiek ,kad nav ko darit tad pagrozu antenas uz kadiem citiem pavadoniem.

Labots - Rudiger
pārkāpti foruma noteikumi
Link to comment
Share on other sites

Vajag sarunāt kādu pazīstamu cilvēciņu, kas jau ir saskāries ar sat lietām, palūgt viņam lai palīdz. Tā arī pats redzēsi kā tās lietas notiek un nākamajās reizēs varēsi viens pats tikt galā.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

Tiesi ta base7

Link to comment
Share on other sites

abyss00

Uz ātru aci caurskatīju pakas un liekas, ka man arī pietiktu ar 5E un 36E, taču jautājums ir vai var savietot uz vienas antenas.. Tepat forumā viens bļauj, ka neies, cits akal, ka viss griežas perfekti, līdz uznāk lielais sniegs..

Un vēl, ja nākotnē gribēšū 2 tv pieslēgt, tad uz antenu vajag 2 kabeļus vai ir kāds risinājums, ka augšā iepūš vienā un lejā atkal sadala 2os?

Link to comment
Share on other sites

Agris 77

Kad nebija HD kanālu, man pašam nu tā uz goda vārda 5E un 36E bija uz vienas 90 cm antenas, negribēju apkrauties ar šķīvjiem, tagad tas ir galīgi garām, pie mazākā lietus mākoņa HD nevar redzēt..

Labots - Agris 77
Link to comment
Share on other sites

Visu nosaka šķīvja izmērs+kurā Latvijas vietā atrodies. Uz 90cm šķīvja laikam var mēģināt likt, bet pie mazākā lietus būs kubiku deja. Lai būtu rezerve sliktu nokrišņu gadījumā, ieteicams lielāks šķīvis, lai gan pie pamatīga gāziena tāpat viss noklāsies.

P.s. Nu, piemēram, man Zemgales reģionā uz 90-nieces mierīgi uzliktas 6 galvas (sk. parakstu) un signāls visiem satelītiem pa pirmo zorti. Latgalē gan diez vai šāds variants ietu cauri.

 

P.s. Ja grib uz 2tv skatīties, tad vajag Twin galvu, piemēram, http://pult.lv/product/414/

Link to comment
Share on other sites

abyss00

Esmu pierīgā uz 5stāvu mājas jumta bez šķēršļiem, base7, kā tev ar HD kanāliem lietus laikā, nav kā Agrim 77??

Ar galvu skaidrs,paldies, bet tad 2 kabeļi no augšas līdz lejai vai ir kāds spliteris augšā un lejā?

Link to comment
Share on other sites

Man nav britu 28.2*E. Savukārt 36*E ir uz mazās, 64cm anteņočkas. problēmu nekādu, arī lietus/sniega laikā. Nu, protams, kā jau es pieminēju, ja pamatīgi līst, tad gan ir viss ciet, bet mums jau te nav lietus sezona, kad vairākas dienas gāž kā ar spaiņiem.

Link to comment
Share on other sites

Nu vispār jau ir arī 16/1 Diseqc ;) , bet tas tā ekstrēmāk jau. Darbojas perfekti. Man vecais DM500s virtuvē brīžiem slikti pārslēdza LNB ar 10/1 DiseqC, bet ar 16/1 iet perfekti.

Tomēr prātīgāk ir uzlikt 10/1 . Principā normālai lietošanai ar to pilnīgi pietiks.

4.8E un 36E tas tā pamaz tomēr. Pieliec klāt 13E (itāļi),19.2E (vācieši), 23.5 (čehi), 28.2E (UK). Tad jau iznāk normāls komplekts ar 6 galvām un diviem šķīvjiem.

Daudz mūzikas, sporta, Discovery veidīgo.

Praktiski visiem itāļu , vāciešu filmu un dabas kanāliem var uzslēgt angļu skaņas celiņu.

Ja nu pēc tam izdomāsi ko vēl pielikt, Diseqc būs palikuši brīvi porti. Atliks tikai pievienot papildus kabeļus.

Nepelnīti aizmirsti ir 75E un 85E- krievu kanāli ar laika nobīdi. Tiem gan vajadzēs trešo šķīvi. Uzveras normāli. vienīgais , ka šķīvis "skatās" zemu, bet uz jumta tai nevajadzētu būt problēmai.

Ja tagad tas liekas par daudz, sāksi pats likt un parādīsies azarts :)

 

Uzreiz ļoti prātīgi apsver vai būs viens TV+ tuneris vai vairāki. Ja kaut vai nākotnē apsver nelielu iespēju , ka var būt vairāki tuneri, uzreiz izvēlies LNB ar tik izejām (Twin vai Quad LNB).

Šeit arī parādas moments cik kabeļus vilkt lejā no jumta. Uz katru tuneri jābūt savam kabelim.

Nu tipa šādi : no vairākām galvām kabeļi saiet iekšā Diseqc un tad viens kabelis uz tuneri.

Ja vairāki tuneri tad galvas ar vairākām izejām. Vairāki Diseqc un kabelis līdz katram tunerim.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Varu tikai piebilst, ka lielāka satsaimniecība nekad nebūs pabeigta, tāpēc lieki kabeļi, LNB rezerves izejas, DiseqC brīvas ieejas(vienmēr gan paliek kaskādes iespējas) un vieta jauniem šķīvjiem jārezervē vienmēr.Bet tas tā..., vairākumam nebūs aktuāli... :)

Link to comment
Share on other sites

Nu jūs puiši mazliet te pārspilējāt. Nezinātājām ši visi termini un teksti sarežģiti.

 

sākam visu no sākuma un pa easy.

 

Ja ir iespēja tikt uz jumta iesaku apsveŗt tomēr 2 šķīvjus.

Galvas ar 2 izejām

daisec (sadalitājs) 2 gab. sākumam pietiks ar parastiem 1/4 parastākajiem daiseq

padomā par to kur tu uz ta jumta to šķīvi kabināsi..

2 kabeļi (uz katru tv vajadzēs vienu) kur tu tālāk pievienosi vinu pie sadalitāja tehnikas jautājums, bet fiziski mājā tev ieies 2 kabeļi, ar vienu neizdosies, ja gribi 2 tv. (teorētiķi tev tulitās stāstīs ka iespējams skatīties vienu transpoderi utt utt)

tv tuneris pēc velmēm un iespējām HD variants sākot ar 50ls.

Un te puiši murgo par 6 galvam un nez ko, reāli skatīsies tikai 2 5e un 36e, pārejais ir sportam un ikdienā neviens no viņiem pašiem nelieto..

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vienkāršāk kādam zinātājam ir piedāvāt savu palīdzību šajā jomā un dodoties tieši pie tofika autora visu kopējiem spēkiem salikt? Protams uztvērēja būšana tas ir tāds temats, kur ir cik cilvēku tik viedokļu.

Un runājot par to, ka gix minēja, ka uz vienas bļodas nevar uzlikt 5e pret 36e. Man pašam uz 110 cm bļodas stāv 5e,13e,19e,36e Signāls 95%/93%

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

Panesās ;)

Viss ir laikam ir atkarīgs no izmēra...

 

Un es reāli tomēr skatos 4.8E, 9E, 13E, 19E, 28.2E, 36E, 75E, 85E :) Labi no dažiem varbūr 3-5 kanāli, bet tie ir tādi kuru nav citur :)

 

@abyss00 klausi Jacobs un uzreiz labāk paredzi rezervi. 10/1 Diseqc pret 4//1 + kaskādi (tas ir kad slēdz vienu aiz otra) ir dārgāks , bet vēlāk nebūs jāčakarējas ar maiņu vai kaskādēšanu. Kaut gan gaumes lieta :) Kaskādēšanai nav ne vainas , tomēr būs nedaudz specifiskāki iestatījumi tunerī, papildus kastītes, kabeļi... Man labāk patīk lielie Diseqc. Sevišķi 10/1 ir elegants iznācis, bet it kā niķojas dažiem tuneriem.

Twin galvas ar tikai nedaudz dārgākas par Single, bet nebūs jādomā kur likt nevajadzīgās lietotās Single galvas. Tās nevienam nebūs vajadzīgas :(

 

Varbūt vienkāršāk kādam zinātājam ir piedāvāt savu palīdzību šajā jomā un dodoties tieši pie tofika autora visu kopējiem spēkiem salikt?

Tjipa talka ar noslēdzošu gaļas cepšanu uz jumta...

Link to comment
Share on other sites

šis viss daudzums man atgādina kādu gadījumu. pirms pāris gadiem, pieredzes apmaiņā pie mums bija attbraukuši vācieši. pašvaldība šamējos uzveda arī uz vienas daudzstāvu mājas jumta. bet tur rindiņā 3 lielie satelītšķīvji ar vairākām galvām katrs. vācieši brīnās, cik tādi monstri patērē elektrību, taču žoklis šamējiem atkārās, ka pateica ka šie 3 sķīvji ir tikai vienam dzīvoklim.... :biggrin:

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

sashock

Varbūt vienkāršāk kādam zinātājam ir piedāvāt savu palīdzību šajā jomā un dodoties tieši pie tofika autora visu kopējiem spēkiem salikt? Protams uztvērēja būšana tas ir tāds temats, kur ir cik cilvēku tik viedokļu.

Un runājot par to, ka gix minēja, ka uz vienas bļodas nevar uzlikt 5e pret 36e. Man pašam uz 110 cm bļodas stāv 5e,13e,19e,36e Signāls 95%/93%

tas tev laikam pēc drīma skalas tāds signāls? pie normālās skalas tādā multifīdā 36°E maximāli 65% iespējami, bet ar to pilnībā pietiek laiskatītos arī HD kanālus
Link to comment
Share on other sites

abyss00

Wow, paldies par padomiem, nu jau sāk rasties kāda apgaismība! Ar šo vienu antenu vajadzētu iet cauri 5e un 36e, kā jums liekas? http://www.pult.lv/product/maximume85/ Varētu jau likt 2 antenas, bet sāku saskaņošanu par vienu..

Par uztvērējiem tā arī saprat, ka tas ir gaumes lieta, meklēšu tādu, kur var iebūvēt iekšā HDD un piespraust Wi-FI, bet nu pagaidām izvēli atstāšu uz vēlāku laiku.. :)

Link to comment
Share on other sites

Tad jau labāk šeit

Kādreiz ar par šo domāju, bet uzliku T90.

Atbilde no aureola par atšķirību cenā :

"Добрый день.

Разница в качестве исполнения самой антенны. В качестве сигнала особых

отличий не будет. Ну и Телесистем антенны изготавливаются в Италии..."

 

Un no pult.lv

"Probovali toljko 36E, 28.2E, 19.2E, 13E, 9E, 4.8E

 

Po krajam urovnja dlja HDTV xvataet."

Link to comment
Share on other sites

sashock

Wow, paldies par padomiem, nu jau sāk rasties kāda apgaismība! Ar šo vienu antenu vajadzētu iet cauri 5e un 36e, kā jums liekas? http://www.pult.lv/product/maximume85/ Varētu jau likt 2 antenas, bet sāku saskaņošanu par vienu..

. :)

Nu nezinu divām antenām gan signāls būs labāks gan stipri lētāk naudā sanāk. Ka pats lemsi tā ar būs
Link to comment
Share on other sites

MartiniB

es balsoju par divaam parastaam 1.1-1.2m offset

uz vienas: 36E; 28E; 23E; 19E

uz otras: 13E; 9E; 5E; 1W

 

galvinju komutators 10x1 sw101d

 

uztveereejs protams ka Dreambox dm7020hd ar atkapeem uz dm800se vai dm500hd

dm7020hd jau ir komplekteets ar wifi usb puljki, tik njemot veeraa ka pa maaju nestaipam uztveereejus tad balsoju tikai un vieniigi par vada piesleegumu

Link to comment
Share on other sites

MartiniB variants vislabākais LV situācijai (arī man 2 bļodas tādā pašā komplektācijā (bez 23 un 9nieka) strādā un nav itin nekādu problēmu, protams spaiņu gadījumā pazūd viss un visiem), kā arī kaste laba, lai rosinātu "apetīti" nākotnei... (kas man liek atskārt, ka esmu palicis pēdējais SAT Būtietis, kurš olimpiādi skatīsies SD ready :sarkasms: ) Bet nekas, pavisam drīz... drīz... :D

Link to comment
Share on other sites

Visādā ziņā, par katru vari salikt uz viena šķīvja maksimālu LNB skaitu un ja vēl antena domāta citam cilvēkam, nav prāta darbs.Var taču labi redzēt, cik malējās galvas dabū no šķīvja izmantot atstarošanās laukumu.Divas un vairākas antenas ir lētāk, ātrāk un ar garantētu rezultātu.Tikai specifisku apstākļu dēļ, tad nu neko... Ja arī man kāds paziņa lūdz nodrošināt pavairāk satelītu skatīšanos, vienalga ir kā es nolemju, vai nav vispār...

Link to comment
Share on other sites

MartiniB variants ir labākais attiecībā uz antenām un Diseqc, izņemot tunerus.

Budžets bija pieminēts Ls300.

Ar DM neiekļausies.

Attiecība par tuneriem tūlīt sāksies reliģiozie kari :)

WI-FI ideju labāk atmest. Es kaut kad paskanēju savā daudzstāvene kas darās gaisā. Apmēram 20 tīkli apkārt. Daudzi sēž uz viena kanāla. Ar kabeli būs 100% stabili.

Tāpat līdz tunerim javelk koaksiālais kabelis, tad pie reizes aizvelc arī vīto pāri.

Link to comment
Share on other sites

katrs tik pa savu sistēmu un dm nevajag kur nu vel 10/1 daiseki, daži savu sistēmu uzskata par labāko un pareizāko. cilvēks pasaka, ka grib 5e un 36e, ko jus te savas slimības viņam piedāvājiet. un cenai jābūt maxsimāli lētākai, nevis njem to, ko paši gribētu, lai mums uzdāvina.

Tad es ar savu pateikšu,

tiem kam dibenā spaļi tikai pērk orģinālo dreambox, un viss.

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

Ar DM500HD(245,-) arī budžetā varētu iekļauties.

Arī ar Dreambox DM800 SE "pareizi" Vācijas e-veikalā nopērkot tāpat.

Par to Wi-Fi puļķi....

Man piemēram no dm800 nāk arā kabeļi:

1. 12V DC

2. LNB

3. LAN

4. NullModem

5. S/PDIF

6. USB

7. Component

8. DVI

9. CVBS

10. Audio RCA

Tad kāpēc man to LAN ar puļķi aizstāt, lai vēl strīmojot problēmas ķertu? :mda:

Vispār, cienīsim viens otra izvēli un iztiksim bez glupiem epitetiem...

Link to comment
Share on other sites

abyss00
(labots)

es balsoju par divaam parastaam 1.1-1.2m offset

uz vienas: 36E; 28E; 23E; 19E

uz otras: 13E; 9E; 5E; 1W

 

galvinju komutators 10x1 sw101d

 

uztveereejs protams ka Dreambox dm7020hd ar atkapeem uz dm800se vai dm500hd

dm7020hd jau ir komplekteets ar wifi usb puljki, tik njemot veeraa ka pa maaju nestaipam uztveereejus tad balsoju tikai un vieniigi par vada piesleegumu

Ok, ja liek 2 antenas, tad tiešām nepieciešamas 1,2 m vai tas ar domu, lai uz katras pa 4 galvām saliktu? Cik vispār Latvijā normāli tverami pavadoņi, kādi 10?

Drīmu laikam neņemšu, pārāk sālīti, domāju šim pasākumam atvēlēt 100- 200 Ls.. Manā skatījumā ar drīmu ir tāpat kā ar iphone.. :)

Labots - abyss00
Link to comment
Share on other sites

Tas ir ar rezervi sliktam laikam un ja liksi vairākas galvas.

Tīri 4.8 un 36E vari dabūt arī ar 2x 64cm. Bija man vairākus gadus 36E uz 64cm.

Normāli tverami daudz. Skatāmi 8.

Manas domas ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...