Jump to content

Auto subis un pastiprinātājs, ķibele ar to!


MTx
 Share

Recommended Posts

Sveiki tautieši, sen nebiju saskāries ar problēmām - un nu kā par laimi ir viena.

 

Saistībā ar auto audio sistēmu - lieta tāda, ka dabūju Pioneer subi (1kw), protams vajag pastiprinātāju - itkā daudzi teica, ka derēs 800w pastiprinātājs. Nu ok, ja saka tā - paņēmu, bet šeit ir problēma - pieliekot ir jūtami, ka subi nevelk!

 

Tpc ir jautājums - varbūt ir šeit kāds cilvēks, kas zin apmēram kādu/ cik jaudīgu pastiprinātāju vajadzētu iegādāties? :)

 

Paldies jau iepriekš! :))

Link to comment
Share on other sites

pastūža modeli studijā - dodu 99% , ka tam jauda nav lielāka par 100W.

Link to comment
Share on other sites

90% suba skaneejuma veido salons + kastes noformeejums + taas novietojums salonaa. Korektai instalaacijai pietiek arii ar 100W suba. Cita lieta, ka visi pioneer auto subi ar jaudaam 1KW ir ar juutiibu 80dB /w , tb- ljoti klusi, leeni, boomiigi. Un nekaads tesiens no vinjiem nenaak aaraa, pat ja tur 2kw pumpee iekshaa

DL- kondensatoram tur neko nav jaarisina [ ja risina, tad viss ir vienkārši d-aa ]

Link to comment
Share on other sites

nu tā jau ir , kā tu saki - ar 100w nom. jauda spietiek pilnībā, je neesi SPL fans. bet kad dzirdu šādus tekstus no iesācēja - ala 1kW un 800W - skaidrs, ka iet runa par china ampu ar 35W jaudu.

Link to comment
Share on other sites

nav runa par jaudu.

videeja hechebka salona pienesums

900s_kompres.jpg

korekta suba noformeejums auto salonaa uz 1W. Rozais--- 2x12'' FI, Tumshzilais- 15'' 6th bandpass. var pareekjinaat, cik dB tie ir pie 100W, un cik pie 1KW.

kaspicha-pannpass-1.jpg

Var arii mineet, kaa izskataas autora salons/ subs uz shii fona. Amps tur otrshkjiriigs ........

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

kevin, tēmas autors neminēja kādu pastūzi iepircis. Mēs jau redzējām, kādu max jaudu attīstīja 1kW bratana noname pastūzis :)

Link to comment
Share on other sites

Liikroci-- Tu par to Liberator ???

Bet nu shaa kaa taa. paskati taas liiknes. 110dB [ be tam cilveekam jau tur nav pat knapi 100 nevienaa punktaa, varu sadereet ] + 30W = 127dB. tas nav maz. ja cilveeks liek uzsvaru uz subu, tad 100%, ka virs suba diapazona 80-250Hz vinjam ir -20-30dB kritums, un fronts vispaar nevelk liidzi subam by default. Par ko tad mees te varam runaat ??? Ja tas virs suba diapazons tiktu attieciigi nosegts, tad arii subu nevajadzeetu tik skalji griezt. Bet taa kaa tur ir klusums, tad sajuuta vienkārši ir taada, ja ar 45-50hz piikji neaizsit smadzeni, tad basa nav ...... tipiska bombiitaaju domaashana

 

redz man piemeeram ir situaacija taada. kad gribu paklausiities tieshaam skalji [ >100dB ] , tad klausos tikai frontu, un kautkaads aatrais basinjsh naak no fronta. tajaa briidii, kad piejuudzu subu, kursh ir 0dB liimenii ar frontu, nevis +10 vai +20dB .... JAU liekas kopeejais levels konkreeti par skalju, gribas instinktiivi griezt klusaak... Ja cilveekam subs auto salonaa liekas par iisu, tad vai nu tur ir probleema salonaa, vai arii domaashanaa/ sajeegaa/ ausiis ....

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Jā, es par to Liberator. Katrā gadījumā nejūtīgs skaļrunis ar lētuci pastūzi nozīmē, ka nekas tur neskanēs. Ja jau tas burbulis tik mīļš, tad var gāzt mega-giga pastūzi un kustināt to sistēmu, bet tad atkal nonāks pie citām problēmām, ka mūzikas ritmā gaismas mirgo, ģenerators vai akumulators netur, drošinātājus sit ārā, nevar sabalansēt skaļumu vidiem-basiem utml.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...