Jump to content

Problēma ar LCD pie LPT


Dundurs
 Share

Recommended Posts

Labs vakars biedri.

 

Varbūt dažs no Jums atceras manu rakstu par LCD pie LPT: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/104503-pamaciba-lcd-pie-lpt/

 

Šoreiz man ir radusies viena problēma. Jaunajai PC kastei vecais LCD vairs nederēja, tapēc pasūtīju citu, 2x16 simbolu LCD moduli, visu salodēju kā toreiz, bet nekā - neiet, redzu tikai melnus blokus, kas nozīmē, ka vadi it kā pareizi salodēti. Sāku pētīt, paskatos uz LCD no malas, uzreiz parādās informācija ekrānā, skatoties taisni virsū, nekā. Domāju moška gļukains lcd patrāpījies, pasūtu jaunu, salodēju, atkal tas pats. Tādēļ vēršos pie Jums biedri pēc padoma, kas par vainu, ka šitādi pigori?

Link to comment
Share on other sites

JDat +1

 

Paldies, bet...

 

Izlasīju tofikstartera linku, kur šmais māca kā LCD pieslēgt pie datora. Kā kaspich saka: Totāls FAIL un pokemonisms. Bērnudārzs vārdusakot... Pirms kaut ko darīt kaut ko ir arī jāsaprot. Kaut drusciņ jāsaprot.

Link to comment
Share on other sites

JDat, es gan nevarētu piekrist frāzei "pirms kautk o darīt, kaut ko ir arī jāsaprot". Nēnu protams, ja to dara komerciāliem nolūkiem, tad kaut kādā mērā var piekrist, bet nu arī - ļoti daļēji. Ja dara savam priekam - nu c'mon, vai tiešām jādzīvo rutīnā un jādara visu laiku tikai to, kas ir jau 1000x gadā darīts?

Link to comment
Share on other sites

Binary! Diemzēl tā tas ir. Nu labi, varbūt pārāk prasīgi, bet... Nopērkam stilīgu mantiņu, kuras jēga nav īsti skaidra. Smuki cipariņi, zils ekrāns. Tieši tas ko moddingam vajag. Kā palaist? Palasam internetu, paskatamies Youtube. Ooo! Pievelkam vadiņus tur un tu? Kāpēc? Ai, nafig neinteresē. Paņemam progu un viss notiek. Ko tā proga dara? Ai, nafig neinteresē. Galvenais ka man ir zils ekrāns un smuki cipariņi...

 

Ok, tas vēl tā. Savā'šķūnītī daram ko gribam. Kaut mūžīgo dzinēju būvējam. Sāpīgāk ir pavisam kas cits. Mēs sākam dižoties ar to ka mēs varam dažus vadiņus salodēt. Mēs mācam citiem kā to darīt. Un... Mācam nepareizi un neko nesaprotot no tā ko mācam. WTF? kas tas par skolotāju? Tas tak pokemons-krāna staipītājs. "Skatieties kāds es kruts esmu, kāds an ekrāniņs zilā krāsā, kā es kruta saslēdzu." Soli pa solim. Lodējam ar skābi, jo esam kaut kur pa ausu galam dzirdējusi ka tā jādara. Kāpēc nevar paprasīt: "Veči! Es te atradu vienu nieciņu internetā. ribu pamēģināt uztaisīt. Kādu alvu un kur nopirkt? Par lodēšanu kaut ko netā jau sagooglēju. Par alvu neko nesapratu visādi sastāvi flukši utt. Kādas ir jūsu idejas?" "Eu, veči! Itkā saslēdzu visu kopā, bet neiet. Zilā krāsa ir, uz ekrāna visi pikseļi ieslēgti. Vai Jums ir kādas idejas? Varbūt sabeidzu savu ekrāniņu?" Nē, tā vietā mēs mācam citus kā jātaisa Displeja PDF apskatits vismaz Vai LEDi (ne tikai displejam, bet gan pokemonistiem-moddingotājiem kopumā) Vispār strādā pareizajā režīmā? Pretestības visknē pareizi ieslēgtas? Kur jautājumi: "Kāpēc man LED nodega? Kāpēc man LED ir karsts? Kāpēc man LED nespīd? Kas ir pretestība LEDam? Kur tādu atrast? Kā nopirkt?" Tad, kad tas ir sakārtots (un varbūt sals puds izēsts), tikai tad varam mācīt citus un dižotīes kā jādara. Savādāk māksla sanāk tajā, ka dižojamies ar saviem rokdarbiem, bet nesaprotam ko patiesībā daram. Youtube video ar pamācībām? Shēmu googlēšana? Kā zināms: Internets ir liela miskaste, kurā ir 95 % atkritumu un 5 % vērtīgas informācijas. No tā izriet: mācies internetā, bet pārbaudi informāciju kuru atrodi un apgūsti. Elektronika un DIY nav iņēmums. 95 % shēma ir nepareizas pēc būtības, kļūdainas, bez paskaidrojumiem, jo domātas tiem kuri saprot. Kāpēc netiek uzdoti pareizie jautājumi? Kautrējamies no savas nezināšanas?

 

Es neesmu visgudrs (D_L var tagad gabilēt ar bubinu), daudz ko nezinu. Nav man stabilu zināšanu ne poegramēšanā, ne WEB lietās. Nedaudz kaut ko saprotu no elektronikas Bet... es mācos un mēģinu domāt. Cik cilvēku šajā forumā mēģina domāt? 5,10,20, nu varbūt 30, ne vairāk. Pārējie staipa krānu un mēģina lekt augstāk par savu (mooning) un sevi pierādīt (D_L nav šajā kategorijā). Domāt vajag, cilvēki! WTF? Kāpēc nepiveidojam sevi, bet staipam krānus? Kaut drusciņ pamācieties to kas Jūs interesē!

 

Tāds lūk pieGdienas, nē, Sestdienas paladziņš.

Link to comment
Share on other sites

Jā, izskatās, ka te kādam ir smagas problēmas savā dzīvē, ka jāmeklē tās cita dzīvē.

 

PS. problēma atrisināta, viss darbojas.

Link to comment
Share on other sites

Dundurs! Kadas tad ir tās problēmas savā dzīvē, kuras jāmeklē citu dzīvēs? Vai man j'pārvēršas par D_L un visus jāpļiek no pirmā posta/ Tak ne visi to ir pelnījuši... Vienkārši daži mēģina kaut ko saprast un meklē jēgu. Citi atkal dzīvo šodienai un priecājas par to kas ir, tāda dārzeņu nācija vien ir.

 

PS: Kā tad atrisināji? Nomainīji LCD? Vai tomēr iemācījies kas ir LCD kontasts, ko tas dara un kāpēc ir vajadzīgs?

 

PS2: Iemet linku uz datasheet savam LCD, lai var piepisties pie konstrukcijas. Piepišoties varēs norādīt, ko tu vari izdarīt labāk un pareizāk. Tad vismaz varēsi rādīt piekšzīmi citiem.

Link to comment
Share on other sites

Labāk beidz dirnēt pie datora ar savām gudrībām, izej laukā atpūties. Priekš sevis taisu kā gribu un ko gribu. Te tev nav nekāds elektronikas profesionāļu forums, tā kā atslābsti. Protams, paldies par ieteikumiem, nākamreiz ņemšu vērā. Un par to rakstu, paskaties cik sen tas ir tapis.

Link to comment
Share on other sites

Nopērkam stilīgu mantiņu, kuras jēga nav īsti skaidra. Smuki cipariņi, zils ekrāns. Tieši tas ko moddingam vajag. Kā palaist? Palasam internetu, paskatamies Youtube. Ooo! Pievelkam vadiņus tur un tu? Kāpēc? Ai, nafig neinteresē. Paņemam progu un viss notiek. Ko tā proga dara? Ai, nafig neinteresē. Galvenais ka man ir zils ekrāns un smuki cipariņi...

Nēnu mani, piemēram, pēdējā laikā arī interesē līdzīga figņa. Un man tik tiešām pa lielam ir pie vienas vietas, "kas lācītim vēderā" - man ir svarīgi, lai varu to pieslēgt pie COM porta un iebarot kaut kādā nebūt veidā mani interesējošo attēlu. Kā elektroni skraida, tas lai paliek displeja kontroliera ražotāja pārziņā. Kā ar konkrētā displeja kontrolieri sarunājas softs, mani arī pa lielam neinteresē - tas lai paliek konkrētā softa ražotāja pārziņā. Nu nevajag katru dienu izgudrot pa 3 riteņiem no jauna. Toties mani interesē *citas* lietas, *citi* virzieni, kuros es pilnveidojos.

 

Soli pa solim. Lodējam ar skābi, jo esam kaut kur pa ausu galam dzirdējusi ka tā jādara.

Nu jā, piekrītu, šis viņam tā nesmuki sanāca. *Sākumā*! Pēc tam, kad cilvēki izskaidroja, kas un kā - viņš taču to izlaboja, nevis lecās!

 

95 % shēma ir nepareizas pēc būtības, kļūdainas, bez paskaidrojumiem, jo domātas tiem kuri saprot.

Par sarežģītajām shēmām neizteikšos, bet vienkāršās shēmas kā reiz ir domātas tiem, kuri *nesaprot*! Tiem, kas saprot, tās vienkāršās shēmas nevajag.

 

Kāpēc netiek uzdoti pareizie jautājumi? Kautrējamies no savas nezināšanas?

Jau pirms daudziem gadiem esmu sapratis, ka LV forumos kaut ko vaicāt ir diezgan bezcerīgi. 99% gadījumu ir 3 veidu atbildes:

* "aizmirsti, tas nav iespējams" - šajā gadījumā parasti turpinu iesākto un pēc kāda laika pārliecinos, ka atbildes devējs ne vella nejēdz, jo neiespējamais priekš manis nu ir kļuvis iespējams;

* "pamuļķis tu esi, nelien, kur nevajag, dari to, ko proti" - ikdienā sastopamā bezjēdzīgā un nevienam nevajadzīgā noriešana;

* "kapa klusums" - ej nu saproti, vai visiem līgojāņi ievilkušies pusgada garumā, vai ziemassvētkus sākuši svinēt 3 mēnešus agrāk, bet no vairākiem tūkstošiem foruma lietotāju neviens pat nepacenšas kaut ko iespamot.

Kā tu domā, vai pēc šādas pieredzes ir vēlme "uzdot pareizos jautājumus"? Fig. Nav vēlmes. Vismaz ne LV forumos, jo tāpat iznākums ir skaidrs. Protams, tiem, kam "dzīve vieglāka" un kas to visu vēl nav sapratuši, kaut ko raksta :) Un pēc tam, protams, seko suņu bars, kas to vien prot kā noriet.

Tas, protams, neattiecas uz pāris "specializētākām sabiedrībām" (pāris auto forumi, piemēram), kur reizēm var diezgan produktīvi padiskutēt par un ap dažādām problēmām. Bet nu tematika tur ir diezgan šaura.

 

WTF? Kāpēc nepiveidojam sevi, bet staipam krānus? Kaut drusciņ pamācieties to kas Jūs interesē!

To arī darām - mācamies to, kas mūs interesē, nevis visu pēc kārtas. Nu pielika cilvēks displeju pie PC, nu i? Ko tālāk? Uzreiz jākļūst par super-duper-truper-mega kruto elektroķi? Vai tomēr elektronikā jāaprobežojas ar to, ka pie PC pēc pamācības pieķimerēts displejs, un jāturpina pilnveidoties *savā* jomā?

Link to comment
Share on other sites

Binary! Pamēģināsim restart!Nodefinē uzdevumu līdz galam. Tevi interesē kaut ko uz displeja parādīt, pie tam COM ports (patiesībā USB uz Laptopa). Kā elektroni skraida, tas nav jāzin. Ko softs dara? Nu, daļēji jāzin. Lai nav tā kā vienam citam postotājam. Salodēja, bet pēkšņi izrādās ka LPT ports nav uz mātesplates. Kā jebkurā modernā sistēmā, arī tev notiek "layerizācija". Mums ir vairāki layeri. Softs, datorā. Dzelžu savienojums. Datorsofta savienojums ar dzelzi. LCD iespējas. LCD elektronika. Piemēram, iesācēja jautājums. http://lcdsmartie.sourceforge.net/circuits.htm Kura shēma ir pareizā? Kas tie par potenciometriem? Lietot vai nelietot potenciometrus? Vai LCDsmartie var strādāt ar USB LPT portu? Ko LCD var attelot? Pieņemsim ka priekš Binary pitiek ar 20x4 LCD displeju. Grafiskais nebūs. Ko tāds displejs vispār spēj parādīt? Jālasa datasheet. http://www.argus.lv/product_info.php?products_id=46709

Tātad LCD var parādīt 7x5 pikseļos konkrētus simbolus. Ir iespēja pielikt klāt arī "partaisītus" simbolu. Ar paštaisītiem simboliem notiek dažādu Bargraph zīmēŗana uz ekrāna. Var arī LV garumzīmes "pielikt" klāt tādā veidā. Table2 priekš simboliem, kuri ja iešūti iekš LCD.

Kas būtu jāsaprot par LCD pieslēgšanu?

1. kāja GND.

2. kāja +5 volti priekš loģikas (mikroshēmas)

3. kāja LCD barošana Ar šo mainam arī kontrastu. Jāiedod spriegums no 3.8 V līdz 5V. Te jāuzliek kontrasta potenciometrs. Derēs jebkurš Lineārs potenciometrs no Argus veikala.

4. Backlight. Te nu sākas FAIL. Jāmāk izrēķināt kādu pretestību vajag priekš LCD backlight. Jāmāk Zilo LED pareisi pieslēgt pie +5V barošanas. LED spīdināšanas pamatus atstāsim citai reizei. Nepareizi pieslēdzot ir risks sajāt apgaismi displejam. Man sanāk ka vajag ~ 30 Omu pretestību virknē priekš backlight. Uz pretesībassiltumā izdlīsies ap 70 miliWati. Kas vainas pocim? Tas maina pretestību intervālā 0-100 omi . Ja būs 100 omu pretestība, tad mum švakāk spīdēs apgaisme. Ja samazināsim pretestību un uzgriezīsim poci zem 20 omiem, tad DANGER. Esam parsnieguši backligj maksimumu. Pie tam uz pretestivas izdalisies 110 mW. Vai tas pocim ir veselīgi? Rezultātā: jāpaņem argusā 100 lineāru 100 omu poci, kuram max jauda ir 500 mW. Un jāpaņem 20 omu pretestība. Pretestību jāieslēdz virknē ar poci. Sanāks improvizēta aizsardzīva, jo vairs nevarēsim "nogriezt" zem 20 omiem ke'di prieks apgaismes. Tas par konkrēto LCD. Citiem LCD, citi paramtri, attiecīgi aprēķini mainīsies.

 

Kas notiek ar COM portu un USB? Ir interesantāka ideja... Vai kāds atcerās kas bija pirms 10-15 gadiem? Y2K? Win98? Nē. Man kā vesturniekam interesē viens gadgets no tiem laikiem. PALM PDA. Pirmkārt. Paldies Tornim, kurš tādu "izmeta" ārā. Rezultātā manos nagos nonāca Hadsping Visor (laikam Platinum) PDA aparāts. Kamēr neesmu nodevis muzejā pie MaiklaBlack ( http://www.pchistory.lv/ ) tikmēr grābstu šo gadgetu ar savām netirajām ķetnām. Paspēlēšos un atdošu uz muzeju. Bet nu pie tēmas un Binary problēmas.

 

Priekš PalmOS ir uzrakstīta aplikācija http://palmorb.sourceforge.net/ kura simulē Mus interesējošo LCD. Kur fīča? Ielādējam Palmā aplikāciju, salōdejam pareizu vadu un lietojam ar to pašu LCDsmartie. Drīzumā, ja nebūs slinkums, tad izmēģināšu dzīvē. Cits jautājums: Vai tiešām vajag uzreiz ar uguni meklēt PALM PDA, tas cits jautājums. Vienkārši rokoties par PALM lietām atradu tādu padarīšanu.

 

Ejam tālāk. Varbūt nav te ko čakarēties un izmantot modernu smartphone? Bluetooth vai Wifi. Bezvadu tehnoloģija sanāk.

 

Tādas murgainas pārdomas. Pagaidīsim no Binary precīzāku darba uzdevumu. Kādu displeju vajag? Ko rādīs? Kā pieslēgt? Vai vajag 24/7 monitoringu, vai arī pietiks ar smarhopne? Atbildi uz jautājumiem. Pafantazē ko vēl gribi un tad pieraksti. No tā arī izdomās ko un kā vajag darīt, pirkt, taisīt, lodēt utt...

 

PS: Tiko atradu priek moddingotājiem dažas idejas http://www.lcdgallery.net/

 

PS2: Binary, par superpuperelektroniņi uzreiz nav jākļust. Bet... Problēmas jau sākas. Nepareizi pieslēgts backlight. Dažiem LCD tas varētu nebūt kritiski (jo iekšā jau ielidēta kāda pretestība), citiem tas var būt n'vējoši. Secinājums: Shema ir kļūdaina, iekļaujas iekš manis minētajiem 95 %. Iesācējam tādu shēmu nedrīst lietot, jo nesaprot backlight lietas. Tas kurš kaut ko sajēdz, tas stulbi neatkārtos interneta shēmu, bet padomās, paskatīsies kas un kā, un uztaisīs pareizi.

Link to comment
Share on other sites

ieleja. Lai pieslēgtu LED vajag Univerisitātes izglītību? "Kāpēc Latvija un pasaule ies bojā?" Nu nevar paņemt uz šaru un vienot visu kopā. Elektrosadalēt dari tāpat? Bez sajēgšanas savieno vadus kopā? WEB lapas arī cepam bez sajēgšanas? Salipinam kaut ko kopā pēc video pamācības un esam web hostētāji vai vēl trakāk... Hobijs. Pilnīgi piekrītu. Hobijs nav stulba salipināšana, bet gan labi izdarīts darbs. Ja salīdzina LCD kjap kap salīdzina ar PC case moddingu, tad PC case jāiskatās šķibam, noskrāpētam un ar asām atskabārgām. Ventilatorus keusā arī neliek uz dullo, bet gan padomā par gaisa plūsmu. Tas pats elektronikā. Slabo iemācīties kā LED pieslēgt pie +5 voltiem? Pņem to pašu argus web lapu. http://web.argus.lv/...C-H/hwindex.htm Informācija par diodēm iesācējiem latviešu valodā. Hobtvajumaķ, ja nevar izlasīt, tad ir pilnīgs debīlisms un mērkaķu-sēņu ēdāju nācija. Tas oma likums tiešām ir tik sarežģīts? Vai arī tev vesels bars ar tā sauktajiem speciālistiem ir tikai ar 3 klašu izglītību. Saskaitīt, atņemts, reizāt un dalīt nemākam? Indigo bars. Jo tālāk, jo vārka saprotu D_L materīšanos. Debīliķi bez izglītības!

 

EDIT: Kabelis ir no printera. Datora galā ir DB25 kontakts, printera galā ir Centronics 36 pin kontakts. Jaunā paaudze tādus nav redzējusi un nezin. Piedodams. Ko jūs tur cepaties par 25 pin konektoru?

Viss ko sirds vien vēlas:

Centronic mamma (gadījumiem ja negribās kabeli bojāt)

Vajag DB25 spraudni vai ligzdu? Lūdzu! Bonusā paņemiet arī korpusu. Smukāk būs. Ko darīt kar smuku kabeli? Cajag 12 dzīslas. Datortīkla kabelis ir pārāk ciets un ar 8 dzīslām. Likt divus? Nesmuki. Es, jūsu izpratnē: profesionālis-ģēnijs un Dr. Med Psih. Fak., nopirktu 100 m spoli ar šitādu kabeli. Kāpēc tāds overklill? Es tak esmu supergudrs un man kabelis noderēs ne tikai šajā situācijā. Jā parastie mirstīgie var mēģināt nopirkt teiksim 5 metrus. Nezinu vai LOKS tā pārdod vai arī meklēt citus, kaut tajā pat argusā.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Varētu jau ar ieleju pakasīties, bet vai tas ir to vērts? Tavā bildē ir DB-25 uz Centronics 36 kabelis. Perverss? Ja negrib bojāt Centronics vadu, tad paņem un nopērc Centronics mammu. Pieldoē klāt vajadzīgos vadus un slēdz klāt. Tu esi dumš. Kāds LED pie -500V ? Kāds starteris? Kas tā par sistēmu kur sarkans un melns vads pie 500 V slēdzas? Beidz huiņu dzīt un neblamējies. Ej sākumskolā un mācies matemātiku tirliņ! Tāds IT specs... Tiko pamatskolu beidzi, ja? Bonudā bēl arī hormoni trako un sāc domāt par perversijām ar konektoriem? Ej atspārdies!

Link to comment
Share on other sites

bet tur arī nekas īpaši sarežģīts nav - melnais vads ar melno, sarkanais ar sarkano savienots

 

Sadales skapī toč labāk nelien, jo ne jau vadu krāsa galvenā :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nē. Vai nu es nesapratu kāpēc ieleja pieminēja centronics kabeli, vai nu Jūs nesapatāt manu domu. Par kabeļiem priekš konrētā LPT LCD.

Varinati:

A) Atrodam atvilknē printera kabeli. Sagraizam, noamputējam visu ko mums nevajag un uztaisam. Izdīrāt DB25 papu no tāda kabeļa ir visdebīlākais variants, jo var nopirkt atsevišķi par dažiem santīmiem vai noamputēt Centronic konektoru un izmantot DB25+rūpnīcas vadu.

B) Nopērkam DB25 papu un pielodējam savus kabeļus. Plikus vadiņus, kurus ar roku savij buntē. Divus Ca5 kabeļus. Nesmuki. Tāpēc pieminēju gatavu 12 dzīslu mīksto signalizācijas kabelīti.

C) Nebojāt DB25-Centronics kabeli. Nopirkt Centronics mamu, pielodēt klāt 10 cm vadiņus un pie displeja. Man būtu žēl sagraizīt strādājošu vadu, tāpec es nopriktu Centronic mammu un izmantotu nesabojātu garo printera kabeli. Stulbi? Man tomēr ir "cieņa" pret materiāliem un vienkārši tāpat rūpnieciski ražotus daudzzīslu kabeļus negraizu, jo zinu ka var noderēt vēl kaut kur.

 

Par cik man atvilknē regulāri mētājas vairāki DB9 un DB25 konektori+čaulas (vāciņi) un pa rokai ir 8 dzīslu signalizācijas vadi, tad es pa fikso uztaisītu ar diviem kabeļiem. Ievilktu tos zeķē un sanāktu, ne gluži estētiskākais variants, bet pilnibā pieņemams un lietojams kabelis. Darīts! Aizmirstam savienojuma lietu un ejam tālāk.

 

PS: vai kāda nav bijis tā ka Cat5 kabeļa galvas ko iztin no kastes, liekās pārāk ciets un gribās kaut ko tievāku un fleksibilāku.

 

EDIT:

 

Sadales skapī toč labāk nelien, jo ne jau vadu krāsa galvenā :D

 

+1 gribētu redzēt kā ieleja motē elektrosadali un kratās kad 220V shamam sit pa nagiem. :D

 

Sarkano vai melno? To vari darīt tikai tad kad filmās atmīnē spridzekļus pēdējās sekundēs...

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

normālos sadales skapjos parasti ir maiņspriegums

 

Un tur ieleja grib pieslēgt LEDus klāt...

 

Iemūžinam šo perli:

 

pļāpīgais un ne visai lasītspējīgais, Jdat - manā bildē ir printera kabelis, atsķirībā no autora:

http://www.boot.lv/f...ba-lcd-pie-lpt/

kur kabelim ir divi DB-25 gali

 

un kāpēc man būtu jālien sadales skapī? bet tur arī nekas īpaši sarežģīts nav - melnais vads ar melno, sarkanais ar sarkano savienots, ar izoleni pietin un pa vidu drošinātājs

 

un kādas problēmas pieslēgt LED pie +5 voltiem, kaut vai pie -500V - atkal tā pati shēma, melnais vads ar melno, sarkanais ar sarkano, bet pa vidu drošinātājs, tikai mazais vai arī starteri no dienasgaismas armatūras. voila! un viss strādā pa smuko!

 

un ko tu, ķeneri, vēlies darīt ar to Centronics mammu, tu taču nebūsi tik perverss?

Link to comment
Share on other sites

jā kvantu metaelektrība lol, tev tomēr vajadzētu atturēties no turpmākiem komentāriem par šādām tēmām, biju bišķi augstākās domās

Link to comment
Share on other sites

JDat,

tu nepastāstīji par tiem Centronics.

 

Piedod, es centos pastāstīt. Mums grūti saprast vienam otru. Es pastastīju savas idejas par Centronic mammas pielietojumu vienā no iepriekšējiem postiem. Vari uzdid vienkāršus un uzvedinošus jautājumus. Centīšos atbildēt.

 

PS: Vai nu dzer alu, vai raksti komentārus. Ja darīsi abus reizē, tad sanāks kvantu elektrība... :D

Link to comment
Share on other sites

Ieleja. Zini. Mani neinteresē kur tu savus pautus iekar. Katram ir savs iekārtojums datoram. Katrs izmanto tādus kabeļus kā vajag. Katram ir sava galva uz pleciem tad izdomā. Grib/negrib grizīt kabeli. Grib, negrib taisīt kabeli no 0. Tu nemaz nezināji ka vispar var nopirkt tādu Centronics mamas štepseli. Tagad alokola reibumā mēģini aizstāvēt savu viedokli par katru cenu. Ja man kādreiz dzīvē vajadzēs tadu LCD slēgt pie datora caur. Pie tam kaut kādiem (nevaru iedomāties) uzdevumiem, kuri nav saistīt ar eksperimentēšanu, tad es ielikšu uz PCB lodējamo centronics ligzdu un pieskrūvēšu pie korpusa un lietošu rupniecisku kabeli, vai arī uzlikšu savu DB25 ligzdu un salodēšu savu kabeli. Man ir iespējas izvēlēties, jo neieciklējos uz vienu konrētu risinājumu. Man vajadzīga fleksibilātē Gan tiešā (mīksts kabeli) gan pārnestā (risinājums, kuru varu pielāgot konrētai situācijai) nozīmē.

 

That's the door.

Now get the fuck out!

Link to comment
Share on other sites

Tevi interesē kaut ko uz displeja parādīt, pie tam COM ports (patiesībā USB uz Laptopa).

No kurienes tev tāda info? No 3 gadus veca topika? Tā sen jau ir vēsture. Jau pašā saknē esi nošāvis greizi - neinteresē mani ne USB, ne ķapļaps. Interesē rūterserverkaste, kuru varētu sapārot ar pulti un paniekoties ar audio - kas zina, moš radio sanāk, bet tad arī displeju gribēsies.

 

Manā gadījumā gan tā ir tikai tāda prātuļošana - no praktiskiem darbiem attur tas, ka radio jau ir, un to sviest ārā it nemaz negribas, tāpēc pēc šādām izvirtībām nav īsti vajadzības.

Link to comment
Share on other sites

Jā nošāvu. neesmu ekstrasenss-indigo gaišreģis. Balstījos uz vecu info. Diemžēl. Bet... Rūteris? Kāds rūteris? Ir tur LPT vai seriālais. Tev vajat tā ka LCD ir blakus rūterim un 24/7 rāda datus? Atceros ka senos laikos pie irotik varēja pieslēgt 2x20 LCD. Kā tagad? Gan jau ka ir metodes. Speciāli topika dēļ palaidu LCD emulatoru uz PALM... Viduvējs iespaids. Pačakarēšos un, ja tauta prasis bildes, tad ielikšu kaut ko.

 

Kas saistībā ar audio, vispār nesapratu.

Link to comment
Share on other sites

Paštaisīts bezvadu rūteris. Intel D510MO māte, atheros mini pci-e wlan adapteris, slackwāre, hostapd. Uzstutēts arī kaut kāds web serverītis. Audio - varbūt nemaz i nevajag saprast? Jāsaliek attiecīgie draiveri, lai tā kaste kaut kādas skaņas izdotu, jāsadabū vai nu FM radio (HW + SW), vai interneta radio (SW only), jāsataisa IR uztvērēju un jāsajūdz ar pulti, un būs man "rūteris ar radio" - vot i visas audio lietas.

Link to comment
Share on other sites

Nu vo. Sāk paradīties kaut kāda skaidrība. Tev tas ruteris kur atrodas? Tālu no acīm? vai ir verts LCD iemontēt tajā pat korpusā? Mātesdēlim ir headeri gan paralēlajam, gan seriālajiem portiem. Tos tad arī varētu izmantot. UL LPT uzlikt LCD un uz RS232 uzlikt kādu IR uztvērēju. Linuxā tak ir atbalsts gan prieks LPT LCD gan LiRC priekš IR pultīm. Bonusā vēl arī kādu aplikāciju uz smartphone. HW radio? Priekš kam ja tas ir rūteris. Palaist to pašu SW radio un miers. Čakars būs to visu softiski savākt kopā, bet ja tas ir hobijs un beigās var iegūt lielu gandarījumu par paveikto darbu, tad kāpēc gan ne?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja kādam vēl ir aktuāli:

 

Uzgāju interesantu LED/LCD utml linku priekš moddingotājiem. http://www.obdev.at/...prjdisplay.html

Priekšrocība: Izmanto tieši USB portu un no turienes pat arī barojas, nevis LPT vai RS232.

 

Ir āri visādas mouse, keyboras žilotona gamepad utml projektiņi te

Tāpat var uztaisīt arī savus projektus motoru vadībai. Varbūt noder ventilatoru vai ūdens dzeses kontrolei.

 

 

Ja arī šis ir pārāk sarežģīts, tad jāpsver iespēja LCD+Arduino. http://www.arduino.c...?num=1228235440

 

PEACE!

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...