Jump to content

B-52 akustiskā PRO sistēma


normaals89
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Strādāju par skaņu un gaismu operatoru kultūras namā. Apskaņošana vajadzīga gan kluba zālē, gan brīvdabas estrādē. Dažus gadus atpakaļ iegādājāmies jaunu B-52 ACT sērijas skaņas sistēmu. Jautājums vai kāds strādā vai ir strādājis ar līdzīgu sistēmu un gribu dzirdēt viedokļus, atsauksmes no pārējiem par šo tehniku.

 

Strādāju ar:

2xACT-1515X

2xACT-18X

2xACT-18XS

2xMX-MN15pasīvie monitori+ pastiprinātājsQSC RMX1450

 

Pults:Yamaxa MG166CX

Ekvalaizers grafiskais:dbx 1215

Efekts:t.c.electronicM350

Feedback procesors:dbx AFS224

Sīkāk par tehniku:

 

http://www.b-52pro.com/products/ACT15XACT1515X.html

post-93766-0-13199600-1338807309_thumb.jpg

post-93766-0-89010600-1338807382_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Normāls lētā gala KN sets. Ko Tu tieši gribi dzirdēt? Kas jāapskaņo? EQ par īsu, bet labāk tāds, nekā nekāds. 2 FX, tas jau kruta! A tas feedback kā un vai strādā, nezinu. Es viņa vietā būtu ņēmis EQ ar lielāku izšķirtspēju. Āra pasākumiem varētu būt par īsu.

 

Nākamais pirkums tādam setam - drive rack. Tumbu procis.

 

Atkarībā kas jāapskaņo un no kādiem transduceriem signāls nonāk pultī. Ja pareizi saslēdz un fiziski pareizi izvieto, gan jau ka strādāt var.

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

normaals89

Paldies!

Par apskaņošanu pie mums brauc daudz un dažādas LV tautā labi pazīstamas grupas, arī plaši pazīstami solo mākslinieki un tt. Tiek rīkotas arī balles un diskotekas jauniešiem.

Ja par jaudu āra pasākumiem, tad ieteicams šādas vienības iepirkt vairāk vai vispār mainīt visu sistēmu uz Line array sistēmām un subjus apakšā?

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Nu, ķekari, jau tam ir domāti! Es tikai priecāšos, ja šādu domu briļļainās tantes akcepēs, nevis aizies ar sirdi, uzzinot cik line array sistēma maksā :)

 

Grūti pateikt. Dzīvajam zālē (ar ritma grupu) varētu pietikt, bet ārā - var pietikt, var nepietikt. Disenēm - galvenais nelaist DJ Winampus, vai vismaz uztaisīt kādu hardware limiteru (nobloķēt skaļuma poci), lai nenokauj aparātu.

 

Galvenais - normāli vadi un pareizs slēgums, nevis no pults Subgrupām uz subwoofer'iem, kā šur tur novērots :)

 

Tu/Jūs viesu raiderus spējat izpildīt?

Link to comment
Share on other sites

es atvainojos, ka es ne par teemu, bet man neiet vienkārši kopaa shiis lietas

1. straadaa par operatoru

2. prasa viedokli par tehniku.

Kaa var straadaat par operatoru, un nebuut pasham viedoklis ????

 

3. neredzu te nekaadu speaker kontroli. kaa minimums prasiitos kautkaads dsp pa starpu. jeb autors plaano izvilkt ar iebuuveetajiem krosiem, ja jau reiz aktiivaa sisteema ?? jeb autoram liekaas, ka shis te Subsonic Filter: 24 dB/octave @ 30 Hz ---> ir tieshi tas , kas pasargaa taas fullrange no overloada ? taas kastes [ topi ] tak zemaak par 80Hz vispaar nav laizhami. es shausmaas sakjeru galvu, iedomaajoties, kaada putra tur ir zemajaa galaa shobriid, kad katra kaste speelee pilnu zemo joslu savaa laikaa, spl, un ar saviem iipashajiem kropljiem. ar shaadu attieksmi tur var salikt 20 taadus komplektus, un tesiena vienkārši NEBUUS. Aaa, jazzfunk piemineejis drive rack. da nav obligaati. shitaadam B52 staffam stabili pietiek ar dcx2496. un jau taa tas aparaats buus par sherpu prieksh B52

Link to comment
Share on other sites

normaals89

Paldies, man protams ir savs viedoklis, bet kāda tam šobrīd būtu jēga? Gribu dzirdēt viedokļus no malas! Varbūt kāds strādā ar ko līdzīgu? kādam ir jautājumi vai ierosinājumi un tt. Tieši tāpēc arī ieliku šo rakstu, lai padalītos ar pieredzi un informāciju.

Par speeker kontroli:

no ACT18x ir speciālas izejas full range vai hight range, skatoties kā to ir paredzējis ražotājs ir sekojoši. Signālu pievelk pie aktīvā ACT18subja, tad priekš augšām izvēlas tālāk signālu ņemt no tā paša subja full range vai hight range...Interesanti būtu ja pamēģinātu ar atsevišķu krosoveru, vai tur būtu kas labāks... subji ir aktīvie, katram pašam iebūvēts krosovers, tev bija doma pirms iebūvētā subja krosovera vēl dzīt signālu no analoga krosovera? jeb tu domāji kā atfiltrēt skaņu priekš augšām-ACT1515x?

 

''Tu/Jūs viesu raiderus spējat izpildīt? ''

No plašāk LV atpazīstamiem R. Lejasmeijers vienreiz bija uzaicināts..toreiz spēlējām jūrmalā,ja grib kāds zināt, nevienu sliktu komentāru nedzirdēju:D

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Iebūvētais X overs ne vienmēr pilda savas funkcijas, it sevišķi zemajā cenu kategorijā. Izdari eksperimentu - aizņemies kko Drive Rack'am līdzīgu un paeksperimentē, atskaņojot kādu labu materiālu!

 

Par to katras tumbas spēlēšanu savā laikā taisnība. Ieskatam. To pilda drive rack's, bet pagaidām var izlīdzēties ar tumbu PRECĪZU novietojumu. milimetri spēlē lomu.

 

wave-interaction.gif

Šeit vēl.

Link to comment
Share on other sites

nu labi, varbuut ar tiem delay, ja liek frontu uz suba , nebuus TIK traki bet nu visos citos gadiijumos, kad subs kautkur priekshaa aivilkts , fronts uz skatuves uzcelts ... tur viens lieks metrs kautkur, un ir nefaaze. un nekaadi krosi / phase knobi neliidzees.

Kas attiecas uz konkreetajiem subiem --- man tas woofer kas iekshaa, izskataas peec Eminence definimax 4018LF. Vispaar jau B52 pashi neko mega nerazho. Piikstuljus njem no selenium [ draza ] [ un paardod kaa B52 partu pa 2x daargaaku cenu ] , wooferus no eminences , un gan jau arii ka no seleniuma.... . NU, tie nav augstaakaa plauktinja razhotaaji. Bet cenu gan prasa atbilstoshu. Liidz ar ko arii B52 vismaz Latvijaa ir ieguvis taadu kaa palamu, ka daarga malka. [ no tiem , kas no tiem briinumiem veiksmiigi tikushi valjaa ] . Piemeeram --- tas pats definimax 4018LF ir ar references juutiibu 95dB, kameer industrijas liideriem 18'' subiem visiem ir juutiibas virs 97dB. Meeriijumu tiem B52 nav neviena .... taada pirkshana kaa kakji maisaa. Bet labaa zinja kaa parasti ir taa, ka ---> Jebkura akustika kautkaa skan. Taapat, kaa jebkura mashiina brauc uz priekshu ... savu darbu taa dara. Un shodien, kad aaraa itkaa veel joprojaam kriize, kad neviens neko labaaku nevar/ negrib atljauties, tad suukstiities par to pashu kas ir, arii buutu mazliet nevietaa.....

Link to comment
Share on other sites

WildGun

Diskusija, protams, ļoti interesanta. Sevišķi par Db, fāzēm,raideriem un seleniumu....

 

Tikai man tāds eeee.... neliels jautājumiņš.

 

Vai kāds no Jums kaut mazliet domā par skaņu? Nu, ķipa, lai apmeklētāji kaut ko saprastu no apmeklējuma.... Lai apmeklētājs(i) mazliet saprastu, ko jams ir apmeklējis.... Kāda publika apmeklē apmeklējamo vietu......

 

Beigu beigās - vai kāds no šeit izteikušamies skaniķiem (operatoriem, aparāta licējiem u.t.t.) ir paklausījies ( paskatījies), teiksim, šo -

vai šo - http://www.youtube.com/watch?v=5LFfpM8l3_c . Vai jebko no Montrē ....

 

Ticu, ka Jūsu priekšstati par to, kam jābūt "rackā", pakampti tepat, valkstiņā. Un nevajag vaidēt par krīzēm, naudas trūkumu un Ķeguma nodilušajām siksnām.

 

Nožēlojami.....

Link to comment
Share on other sites

Wildgun --- vai man ir gljuki, vai tu pats esi nonaacis pretrunaas ar sevi. Tieshi par to jau arii diskusijaa meegjina uzsveert ---> apmekleetaajam NAV jaadomaa par skanju. vinjsh ir atnaacis baudiit. Nevis domaat, kaapeec smagaas titaana augshas griezhas ausiis, bass ir paarpumpeets vienaa diapazonaa un dauza pa smadzeni, un summaa nav nekaada baudiijuma. tikai par to ir staasts. tas, ka ir konkreeti pasaakumu organizatori, kas apzinaati taupa uz apskanjotaajiem, noliigstot shai tehnikai liidziigus "aparaatu liceejus" , tas nav nekaads jaunums. Bet tas nenoziimee, ka katram naakamajam jaunajam censonim nav jaacenshas, gan savaa, gan publikas labaa, lai visi no pasaakuma aizietu ar pacilaatu dveeseli. Un tiem tehniskajiem siikumiem globaali ir liela noziime. man ir pilniigi paraleeli, kas katram rackaa, ja vien skanjas daudzums un kvalitaate atbilst nospraustajam pasaakuma formaatam.

Link to comment
Share on other sites

WildGun

Neesmu pretrunā. Sevišķi par Db, fāzēm,raideriem un seleniumu....

 

Visiem ir jācenšas, sevišķi vecajiem censoņiem, lai jaunajiem būtu,kam līdzināties. Bet nelaime laikam ir kā reiz "vecajos", jo, man ir aizdomas, ka tie ir palikuši tik ļoti "elitāri", ka "jaunie" ar saviem Db, fāzēm,raideriem un seleniumu ir nosituši visu vēlmi kādam kaut ko pierādīt, parādīt un pastāstīt.

 

Tas, ka apmeklētājam nav jādomā par to, kas un kā skan (garšo, izskatās,u.t.t), ir mūslaiku lielākā nelaime. Piķi kasē atstāji - nu i baudi laimīgs. Un nemaz nemēģini domāt. Par visu jau ir padomāts. Tas, ko redzi un dzirdi, ir tas, kas Tev jāredz un jādzird. Un viss.

 

Citāts - "ja vien skanjas daudzums un kvalitaate atbilst nospraustajam pasaakuma formaatam".

 

Kā reiz ar formātiem neesmu apmierināts.

 

P.S. šo visu manu penteri var pieplusot D_L topikam par to, kāpēc esam nolemti izzušanai.

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

normaals89

Kamēr galīgi nenojiet no tēmas, domas starp tehniķiem dalās un praktiski dzīvē neesu mēģinājis. Subjus novietot uz zāles grīdas, pie pašas skatuves priekšējās sienas un augšas atstāt uz skatuvi vai augšas uzlikt uz subjiem un atstāt visu komplektu uz skatuvi? Esmu mēģinājis visu komplektu novietot uz zāles grīdas pie skatuves priekšas sienas-skaņa vismaz uz subjiem bija daudz labāka, nekā stāvot uz skatuvi, taču tas traucē šovu pasākumiem..tumbas stāv kā pieminekļi un aizsedz aktierus, jaunos talantus uz skatuvi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas, ka apmeklētājam nav jādomā par to, kas un kā skan (garšo, izskatās,u.t.t), ir mūslaiku lielākā nelaime. Piķi kasē atstāji - nu i baudi laimīgs. Un nemaz nemēģini domāt. Par visu jau ir padomāts. Tas, ko redzi un dzirdi, ir tas, kas Tev jāredz un jādzird. Un viss.

 

 

 

nejauc mushas ar kotleteem. ko tu te putrojies. juuzers neiet uz pasaakumu lai domaatu, vai taa kaste skan pareizi vai neskan. vinjsh iet uz pasaakumu baudiit kopeejo priekshnesumu[ dalju no kaa gaadaa apskanjotaajs ar savu darbiibu vai bezdarbiibu ] . vai tev neliekas mazliet nenormaali, ja pie tevis kaa apskanjotaaja naaktu katrs otrais tantuks un staastiistu, cik tev nepareizi krosi sareguleeti ????

 

Man iisti nav skaidrs kuraa tad pusee tu pats esi nostaajies. Nevar tak katrs peedeejais vienkaarshais apmekleetaajs zinaat, kaa konkreeti ir jaaskan konkreetajam izpildiitaajam, un vai shovakar tas ir ausu gljuks, shmigas gljuks, solistu braakjis, vai aparatuuras braakjis .....

 

Autor---> labaak protams, ka viss staav kopaa [ shajaa gadiijumaa ] , kautvai kaadaa taalaakaa stuurii, bet skaljrunji buutu vienaados atttaalumos no klausiitaaja, nevis ar metru/ divu metru nobiidi.

Ja pa lielam --- laikam jau nav jeegas iespringt ar kaadu aareejo dsp, ja esoshaas krosa F nav iespeejas atsleegt. Tur jau ir tas aktiivo sisteemu posts. Tik padomaa, kaads bardaks saaksies, ja tev taads komplekts buus x4. Kautko ar faazeem / laikiem/ liimenjiem no malas sareguleet vienkārši neiespeejami... kameer gaaji pie kastes nr1 ko paarsleegt, tikmeer aizmirsaas, kas bija jaasaklausa ...

Link to comment
Share on other sites

Nekurnevilks

Tas, ka apmeklētājam nav jādomā par to, kas un kā skan (garšo, izskatās,u.t.t), ir mūslaiku lielākā nelaime. Piķi kasē atstāji - nu i baudi laimīgs. Un nemaz nemēģini domāt. Par visu jau ir padomāts.

 

KAS TAS PAR VĀJPRĀTU???!!!!

Link to comment
Share on other sites

normaals89

vienīgi tā, ka subim jau labāk, ka stāv uz zemes nekā uz tukšas skatuves un ja siena aiz muguras, tad jau vēl labāk. Kad noliku pie zemes, tad zālē sēžot uzreiz kutina iekšas:D Ja uz skatuvi, tad ar ausi bassus protams dzird un viss ok, bet iekšas vairs nekutina.

Link to comment
Share on other sites

Normaals -- logjiski --> bet telpas ir dazhaadas, ja basa ir par maz, tad ir jaapieliek veel :) Ja tev zaalee ir par maz, tad aaraa vispaar nebuus dzirdams [ asociatiivi ] .

Nekurnevilks--- mans viedoklis shajaa zinjaa bija taads. ka apskanjotaajam tiek maksaats, lai tas gaadaatu par atmosfeeru[ uz papiira protams maksaa par konkreetu tehnikas staffu ] . vinjam ir jaanodroshina taa, lai apmekleetaajs nedomaatu, vai kautkas nav kaartiibaa, bet ljautos baudiijumam. taapat kaa restoraanaa. vienkārši baudiit, eest, nevis domaat, vai pavaars nav 5 min pa ilgu cepis to galju vai tamliidziigi. Manupraat, tas ir sliktaakais scenaarijs, kad apmekleetaajs saak apsriest piedaavaataa pakalpojuma kvalitaati. par konkreeto gadiijumu-- 90% no taa buus apskanjotaja reguleeshanas darbi.

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Man par lielu nožēlu esmu tajā vecumā un izlepumā, ka (vismaz LV) katra koncerta sākumu gaidu ar bažām - vai spēšu izturēt apskaņošanu, lai baudītu arī mūziku , vai ne. Tāpēc parasti dodos uz Operu :D

Link to comment
Share on other sites

andys22

Katrā koncertā esot ļoti pievēršu uzmanību skaņai.Biju Instrumentu koncertā arēnā Rīga.Teicama skaņa manām ausīm..Biju pa vidu un 20m no skatuves.Nu tas tik bija to vērts..Tāda enerģija..Pēc tam mājās mēģināju atkārtot to pašu :D tik labi vairs nesanāca :D

Link to comment
Share on other sites

Instrumenti? Slaviks (A. Slava) nav tas sliktākais skaņotājs. Iekš LR šamais kaut ko ir iemācījies...

 

Autors! Nafig vispār feedback procesoru vajag? Kā tāds verķis darbojas? Zini? Ja zinātu, tad tas būtu pirmais kas ietu uz miskasti. B-52 ir tipisks komplets KN. Kāpēc? KN uzraksta iepirkumu. Būvnieks ieziepējas konkurša. Konkursā stapr citu, garāmejot ir ari punkts par skaņu aparatūras iepirkšanu. Būvnieks neko no tā nejēdz, Aizsūta e-mail korišiem, a tie pārdod B-52. Tipisks gājiens priekš KN renovācijas līdzekļu notrallināšanas. Par cik nauda nāk no evr-opa (saliktenis no vādiem Evrej un Popa © Zadornovs), tad viss kārtībā. Tā tam jābūt banānu republikā.

Link to comment
Share on other sites

shoreiz man tev Jdat diemzheel ir jaapiekriit. B52 iepaardoshana cilveekiem LV straadaa, tas ir noveerots/ paarbaudiits

Link to comment
Share on other sites

Interesanti kā sastāv ar B-52 pīkstulīem? Vai šos (un filtrus) arī var dabūt no vietējā izplatītāja? Tā tak ir tipiska slimība laiku KN un skoliņās. LAikam tāpēc arī šamie komplektā liek saišu ķērāju. Divi FX uz borta ir kurta? Ka uz borta ir divi SPX-1 tad, kruta, a citādi... Nez kā tie FX vispār skan...

 

Lai arī neesmu skaņotājs, pa laikam jāpasēž pie pults jāpagana mikrofoni. Ja ausis (tās kuras pie galvas cilvēkam piestiprinātās no dzimšanas) ir kārtībā, tad saišu ķerāju nevajag. Ja cilvēk principā nemāk pulti lietot, tad nekāds AFS nepalīdzēs. Autoram viens elementārs padoms: Piepērc klāt dažus elektrības pagarinātājus. Varo savu sistēmu no vienas sienas dakšas. Ja katram verķim izmantosi loklāo elektrības no tuvākās sienas, tad pamatīgi riskē ar to ka kaut ko agri vai vēlu sadedzināsi. Tie būvnieki kas tev (tavam KN) pārdeva šo komplektu ir daltoniķi. Neatšīr krāsas un a laikam elektrības sadalē pieslēdz brūno pie Fāzes (pareizi dara), bet sienas rozetē pie zemējuma klemmes.

Link to comment
Share on other sites

tak leetaak ir seleniuma analogu ielikt. vinjiem spoles var dabuut saliidzinoshi pa leeto , nekaa par to b52 maksaat

Link to comment
Share on other sites

WildGun

KAS TAS PAR VĀJPRĀTU???!!!!

 

Ir, ir vājprāts. Piemēram - Deep Purple koncis arēnā kādus gadus atpakaļ. Aizgāju ar domu baudīt mākslu, a ko dabūju? Dabūju "baudīt" tāaaadus decibelus, ka sākumā pat apjuku. Kaut ko no veču mūzikas saprast bij iespējams tikai, riktīgi aizspiežot ausis. Lūk, to es arī domāju ar šo -

 

"Tas, ka apmeklētājam nav jādomā par to, kas un kā skan (garšo, izskatās,u.t.t), ir mūslaiku lielākā nelaime. Piķi kasē atstāji - nu i baudi laimīgs. Un nemaz nemēģini domāt. Par visu jau ir padomāts. Tas, ko redzi un dzirdi, ir tas, kas Tev jāredz un jādzird. Un viss."

 

Te Tornim pilnīga taisnība. Uz Operu gan neeju, jo nesaprotu šo mūziku. Bet uz kādu saprotamas mūzikas konci arī vairs neiešu. Tik dēļ jums, daiļie skaniķi, dēļ jums....

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

Long John

Diemžēl pazīstu tikai vienu B-52! Toties šams pārsitīs skaņā jebkuru PA kompleksu... :yahoo:

 

B52%20AR4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nekurnevilks

WildGun

 

Tad tā arī varēji uzrakstīt, jo "Tas, ka apmeklētājam nav jādomā par to, kas un kā skan (garšo, izskatās,u.t.t), ir mūslaiku lielākā nelaime." nozīmē tieši pretējo. Lielākā nelaime ir tāda, ka IR jādomā.

Link to comment
Share on other sites

Es ar uz končiem neeju, neredzu jēgu. Man baznīcā ar ērģelēm dzīvajā pietiek. Bija te arī Vasarsvētkos kaut kāds priekšnesums ar flautu, dziedāšanu, nez kāpēc to visu vajadzēja sačakarēt, palaižot to arī paralēli caur baznīcas apskaņošanas brīnumiem. Es atvainojos, jau mācītājs caur tiem skanēja kā kastrēts, par "devumu" mūzikai nemaz nerunājot.

Link to comment
Share on other sites

normaals89

Atbildes- JDat!

Priekš kam vajadzīgs feedback processors? Ja tu atbrauktu ciemos un redzētu kāda ir zāle un viss izvietojums,dzirdētu kas notiek tā visa summā ar skaņu, tad tu saprastu kam vispār vajadzīgs feedback! Man bija viens pasākums, kur ar stacionāriem galda kondensatora miķiem vajadzēja apskaņot kopsapulci-reāli zālē miķi sanāk tumbu priekšā un bez feedback apskaņot vispār nebija iespējams. Vajag pašam dzīvē to visu pieredzēt, lai saprastu ko un kad vajag.

 

Runājot par pulti-attiecībā uz feedback ja līmenis ir vajadzīgs, tad ar augšu un/vai vidu regulēšanu daudz neko panākt nevar jo galu galā balsij ir jāskan dabīgi un dēļ feedback nevar sagrozīt visu kājām gaisā. Ok uz moņikiem var ar garāku EQ izcirpt ārā tās frekvences, bet sorry-priekšai ir jāskan tā kā vajag!

Link to comment
Share on other sites

sheit ir konkreetaa staffa cenas LV

http://www.valdario.lv/lv/16/

te katrs var paskatiities. Piem tas act 1515 ---> pa taadu cenu var dabuut vismaz http://www.rcf.it/en...ies/4pro-4003-a , shii buus ar kaartu skaneejuma zinjaa priekshaa taam b52. ir paariitis useru, kas no dazhaam citaam b52 ir paargaajushi uz shiim. domaaju, tur vareetu gramatu sarakstiit, kaa cilveekiem ir mainiijies skaneejums un uztvere. ja pamekleetu, atrastu veel kaudzi citu piemeeru.

sheit piemeeram redzam izmantoto skaljrunju cenas

http://www.valdario.lv/lv/15/

 

Tas comp-4 piikstulis ir seleniuma dt-210 analogs, kuram price ieksh LV svaarstiijaas ap 33-40Ls, mainaamaa diafragma--10Ls.

Paareejie skaljrunji --- eminences un seleniuma kopijas, tikai labaako razhotaaju cenaas [ piem BC , RCF , ok 18sounds daargaaks ] .

Nu labi, es esmu siikumains. Tikai man mazliet pieduura tas teksts--- tie kas nav dzirdeejushi, tad ziniet, ka nekas labaaks par to cenu nevar buut ....

 

par feedback, protams, ir konkreeta situaacija, un tiek mekleeti risinaajumi. cita lieta, ka taados gadiijumos vajag attieciigus kardioiidus lietot, nevis omnidirekcionaalus. tas jau ir saakotneejais Fails...

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

normaals89

Labi, īsti tomēr līdz galam neizprotu to Lift-Ground un phase darbību.

Kurš no profiem tagad zin konkrēti un skaidri atbildēt kad un kāpēc ir šīs opcijas jāpārslēdz?

Uz ACT-1515x aktīvās skandas ir tikai Lift-Earth Ground pārslēgs, uz ACT-18x aktīvā subja ir tas pats + vēl Phase pārslēgs no 0-180. Kurš var ieviest skaidrību? Atceros, ka pirmos gadus tur gāju, slēdzu un demonstrēju tā vai šitā, bet nekādas racionālas izmaiņas taka nemanīju. Kad īsti ir nepieciešamība pārslēgt? Ir dzirdēti varianti- ja spēlē klubā, tad kur vairāk basi dzirdami ārā vai iekšā?- kur vajag vairāk, tā attiecīgi jāpārslēdz..nu karoč cik cilvēku, tik viedokļu.

Link to comment
Share on other sites

mulkjiigi varianti. phase knobs vienkārši apmet subam faazi pa 180deg. ja piemeeram piesleegta kaada cita akustika , un traapa nefaazee, tad ar sho knobu varbuut var iedziit apakalj faazee. kautgan stulbi taapat. normaali ir vai nu reguleejams 0-180deg pociitis, vai delay. ar to knobu taapat reti kad var preciizi traapiit, it iipashi ja dazhaadu seeriju / modelju akustikas [ it iipashi dazhaados attaalumos ]

aaraa vai iekshaa dzirdams ---> to cik dzirdees aaraa/ iekshaa, nosaka telpas akustikais noformeejums/ sienu izolaacija.

 

PS- ja nedzird nekaadu starpiibu paarsleedzot phase knobu,tad vai nu tas nestraadaa, vai arii viss ir vienkārši slikti -- tb-- faazes nobiide starp izstarotaajiem uz konkreetaas krosa F ir piem 90deg, un mainot pa 180 turp apakalj, nekaadas izmainjas var arii nekonstateet...

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

normaals89

''Vajag attieciigus kardioiidus lietot, nevis omnidirekcionaalus. tas jau ir saakotneejais Fails... ''

Tu gribi teikt, ka stacionārie galda kondensatora miķi runāšanai, ja katrs maxā vidēji 50-100ls ir baigā izvēle? Neviens no domes tādām lietām neatvēlēs vairāk money..

Link to comment
Share on other sites

tas buutu tas pats, kas runaat, vai no zemnieku seetaa nokautaas cuukas X sanaaks garshiigaa salami desa Y pa 10Ls/ kg, jeb tiks samalta kopaa ar soju un citiem atlikumiem leetajaa maltajaa galjaa Z pa 1,80Ls/kg.

kaa es varu zinaat, kaada tur ir izveele ? ja tas staffs ir iepirkts kaa viens vesels un $ vairaak nav, tad taads arii jaalieto. bet piepirkt feedback proci tikai taapeec, ka uz galda ir neatbilstoshi mikji, arii nav diezko gudri :)

patiesiibaa tur tolkom nav ko apspriest. kaa ir taa ir.

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

ground lift ir domāts, lai cīnītos ar tā saucamajām "zemes cilpām" un to radīto fonu skaļruņos, bet vairums LV rozetēs joiprojām zemes nav, tad tas slēdzis tur neko nedod.

Link to comment
Share on other sites

normaals89

Es te mazliet palasīju par to ieteikto RCF-4PRO4003-A aktīvo skandu. Varbūt vari apstāstīt, kas tad ir tās būtiskākās krasās atšķirības? Šobrīd palasot datus var redzēt, ka hz diapozons burtiski neatšķiras, vienīgi tām RCF jauda mazāka. UN?

 

radiators arī īberīgi mazs, domājams līdz ar to pastiprinātājs nav neko liels.. ja neuzkarst, tad ok.

 

Skatos vienu JBL sistēmu:

JBL SRX725

JBL SRX728S - Dual 18

 

Neesu padziļināti pētījis, kāds var pakomentēt kaut ko par šīm?

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

1. piikstulis taam konkreetajaam ir neitraals, bez specifiskas izteiktaas titaana nokraasas [ jo suspensija tam ir no poliestera, nevis titaana, kaa B-52 gadiijumaa] , negriezhas ausiis nekaadaa skaljumaa.

2. wooferi -- ir midbasu seerijas, vieglaaki, muzikaalaaki un ar augstaaku juutiibu nekaa tipiskie wooferi

3. par jaudaam---> vai tu maz JEBKAD esi sameeriijis tos noteiktos B-52 130/136dB??? Tie 500W ir reaala nolimiteeta jauda[ iekshaa vinjam ir digipro 1kw modulis, kas vienkārši tiek limiteets ] , kas garantee, ka skaljrunji vienmeer paliks veseli, un klipos nekad netiks dziiti. Par tiem 1000w B-52 man nav nekaadas skaidriibas, lai neteiktu, ka atljaushos apgalvot, ka 500+500 gadiijumaa tie skaljrunji vienkārši tiks nodedzinaati un pasaakums izbeigsies.

Par JBL SRX--- srx seerijaam shiim kasteem ir laba juutiiba. probleema tikai tur, ka piikstulis kaa parasti skan kaa JBL annulaarais piikstulis--ar 5K +3dB, kas visiem jau ir sen sen sen apnicis.... srx728 subs --- labs subs. patiesiibaa konkreetajaa cenu grupaa viens no labaakajiem. protams, nedaudz boomiigs vinjsh ir, bet ne tik ljoti, lai uz to iespringtu. par tiem B-52 suu...vinjsh protams buus ar kaartu labaaks. tikai atkal --- cik vinjsh jauns maksaa--ap 1,2K ? pa to cenu var piedaavaat 2 gab 21'' ar pavisam citu izpratni par tesienu...

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

normaals89

Ok!

Mūsdienās jau ir tā lieta, ka reāli saražotās daļas nāk no salīdzinoši tikai dažām firmām un vēlāk skandu ražotāji katrs saliek un tirgo kā kaut ko jaunu un nebijušu.

Ja tu labi zināji ko katrs liek savās kastēs, tad varbūt vari nosaukt zināmas firmas no kurām tehniku var ņemt ar garantētu kvalitāti?

Man te bija atbraukuši ar Mackie SA1530Z, itkā jau esot labas. Viņām tas vidējais tāds interesants! Viens skaņotājs ieteica tikai meyersound. Kaut gan es skatos, ka laba cena ir

QSC KLA active line array sērijai.-Varbūt ar laiku paņemt šos aktīvos line array un gatavs..vienīgi tik subji jāpiemeklē. + es nezinu kāds krosovers ir šīm QSC, ka atkal nav tā, ka labāk ar atsevišķu krosoveru, bet šaize tāda, ka ir iebūvētais.

Viens atkal slavēja soundcraft line array, bet netā neko tādu neatradu-man liekas, ka soundcraft ražo tikai konsoles?

Skatos Rīgā veči izmanto NEXT sistēmas, bet cena gan jau noteikti kosmoss....:D

Link to comment
Share on other sites

nu, agraak next bija leets, bet tagad protams ar pieprasiijuma augumu arii cenas ir nedaudz augushas. kosmoss tas noteikti nav, leetaak un labaak par JBL viennoziimiigi.

Link to comment
Share on other sites

SRX... Tas nav domāts piščikus lidināt ārā. Tā ātri var nobankrotēt. Nē nu, ir bijis arī ekstrēmāk. Pilsētā ar seifu nodedzināja 22 (neatceros precīzi) piščikus LINEARRAyjam. Prasījām KĀ tas ir iespējams? Saimnieki teica, ka atbrauca kaut kādi talanti no talantu šova. Līdzi savs "skaņinieks". "Skaņinieks" māk tikai vienu lietu: palaist mūziku no datora. Tāds "skaņinieks" tika pie Vi4 (vai kas tur bija) digitālās pults un uzreiz aptaisījās. Ja jāstrādā, tad jāstrādā... Skatītāji teica ka skaņa bija ļoti slikta. Visu laiku kaut kas pīkstēja, bet uz pasākuma beigām palika labāk sāka mazāk pīkstēt (kad strādājošu piščiku palika arvien mazāk). Ja nemaldos, tad aiz SRX tālāk nāk LINEARRY iekš JBL produktu klāsta (produktiem līdzi nesekoju).

 

Feedback konferencē? Ir nacies ganīt miķus. Jo vairāk miķu vaļā, jo ātrak tiksi pie saites. Sēdi zālē, skaties kas notiek un gani katru miķi ar rociņām. Improvizācija. Atstāj runātāju gaisā, pārējos miķus nogāz nedaudz nost. Skaties uz runātājiem un klausies uzmanīgi lai nenogulētu pirmo zilbi. Bija tāds kādreiz vecs aparāts Shure SCM810 (vai tml saucās) automikseris. Pats tika galā ar visām problēmā samērā labi. Vienīgā problēma, ja miķi ir ārā un iepūš labs vējiņs (pop filtri jau uzlikti), tad jā, dzird tikai vēju, bet ne runātāju baru. Laba mantiņa konferencēm bet ko nu tur vairs... Kā reiz feedback procesors var būt noderīgs tieši konferences gadījumā. Tev konferences jāapskaņo katru nedēļu? Esi skatījies Domburšovu savulaik? Paklausījies kā tur notika diskusija? Tur tak regulāri skaņinieks netrāpīja uz pirmo zilbi. UN? Vai par to uz Sibīriju tika izsūtīts? Pārdzīvojama problēma, galvenais lai klausītāji var saprast tekstu. Skandas tuvāk klausītājiem un tālāk no runātājiem/miķiem centies likt. Kas vēl. Tāda azsvarīga" nianse. Jo tuvak miķis runātājam un jo skaļak runās miķī, jo mazāk problēmu būs. Bez kautrēšanās un subordinācijas. Ja vajag pat Prezidentam aizrādi, ja šamais sāk ziepes taisīt un tu vairs neko (novietojuma ziņā) nevari izdarīt.Bija grāmatiņā pat parādīts kā izrēķināt kad sāks miķi saitēt, bet aizmirsās nianses. Tuvāk vasaras beigām vēlreiz noteikti pārlasīšu.

 

Vai ir iepirkti gan omni, gan kardioīdas miķi? Kaut kā neticās. Vai nu kardioīdas nopriktas, vai arī iesmērējuši aplīšus...

 

Uz dzīvajām blicēm vai kori arī lieto feedback procesoru? FŪŪŪ...

 

Zemējuma lieta tas ir elektrotehnikas un drožības noteikumu pamats. Ar skanējumu nekāda sakara. Ja tev nav n-tie kilovati jāizgāž ārā, tad pieslēdzies pie normālas sienas dakšas ar szemētu pagarinātāju. Aizvelc no pirmā pagarinātāja uz visām savam vietā pārējos pagarinātājus. Tur iestepselē gan skandas, gan skatuves lietas (kombīši, onitori igraikas utt), gan arī pulti un mūzikas spēlētājus. Ja kāds no malas grib pieslēgties klāt, tad caur trafiņiem ar ground lift bez jebkādām ceremonijām. Neļauj savos pagarinātājos pieslēgt pilnīgi neko. Pat mobiļņika lādētāju blondīnei ar lieliem pupiem un īsos svārciņos. Par datoriem ar videoprojektoriem (ka vajag skaņu, tad trafs pa vidu), tējkannām, mikroviļņu krāsnīm, sildītājiem un tirgotāju būdiņām vispār nerunāsim. Tā ir tava un tikai tava elektības distribūcija! Vai gribi lai vienā brīdī kaut kāda muļķa dēļ izšauj drošinātājus un tu paliec klusumā? Ja sāksies dalīšana pa fāzēm, tad tas nozīmē, ka esi izaudzis līdz tādam līmenim, ka saproti zemējuma lietas un te vairs nav ko stāstīt.

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

SRX ir labs. Valdario? O, pie šitā čaļā gan es neko neisaku vairāk par stīgām pirkt! :D Čalis ved iekšā ģitāras un kasa nost "made in China" uzrakstu :D

Link to comment
Share on other sites

SRX- kas nu kuram ir labs [ protams, ja neskataas line arajus, tad taa ir augstaakaa seerija, kas jbl-am ir ] . Man vispaar riebjas visas JBL seerijas, saakot no eon un beidzot ar srx/prx. tie piikstulji skan vienkārši briesmiigi ... Nodedzinaat jau var principaa visu, ja labi grib. Protams, ka taadaa 2x15+ piikstulis ir akuraat 2x lielaaka iespeeja vinjam nodegt [ jaudas rezerve sanaak 2x mazaaka ] , nekaa 1x15+ gadiijumaa , bet nu bija vieni dzeki pasaakumaa pamaniijushies nokaut tieshi 715tajiem nevis 725 piikstuljus, tur laikam apgriezts staasts, tesiena pa maz, un griezh ruchkaa :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...