Jump to content

Windows 7 (vai jebkurā cita) uzstādīšanas problēma uz Lenovo x200


getlost
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Internetveikalā nopirku jaunu (4 gadus vecu) Lenovo x200. Iekšā vajadzēja jau būt 32 bitu biznesa Vistai. Bet dators izrādījās tukšs. Tas nekas, tāpat gribēju 64bitu septīto logu.

Man nekādīgi nesanāk palaist instalēšanu no usb. Datoram nav diskdziņa tāpēc citas iespējas pagaidām nav. Mēģināju vairākas win 7 versijas un vienu xp. Ar 2 dažādām usb fleškām un pat ar cf karti caur rīderi. Nekas nesanāca. Viss biosā izlikts - priority usb boot, un usb boot enabled. Dators vienkārši ignorē visu.

Nonācu pie trīs variantiem.

1.Vajadzīgs bios update.

2. Datorā ir pārāk tukšs, un vajag uzstādīt ms-dos, ko arī mēģināju bet tik pat neveiksmīgi.

3. Biosā ir kaut kādi papildus parametri, par kuriem neko nezinu.

 

Labākais ko sasniedzu no aptuveni 347 mēģinājumiem bija boot error brīdinājums.

Tagad pārsvarā ir melns logs ar mirgojošu strīpiņu augšējā kreisajā stūrī.

 

Protams mēģināju palaist usb boot uz citiem datoriem un tur aizgāja, tā ka flešu esmu uztaisījis normālu.

 

Ieteikumi? Domas? Palīdzība?

 

P.s. Rakstu no telefona, tāpēc viss pēc atmiņas un skrīnšoti arī nav.

Link to comment
Share on other sites

getlost

Taisīju uz wintoflash, unetbootin. Gan uz pc, māc, bet laikam nespēlē nekādu lomu.

Bija apakšnosacījumi, usb hdd, usb fdd un usb cd. Izvēlējos usb hdd un zem tā bija vēl apakšizvēlne un tur uzraidīja, ka datoram ir piesprausts usb.

 

Neesmu tagad pie datora, tāpēc visu pēc atmiņas.

Link to comment
Share on other sites

Biosā neatradi iespēju ieslēgt boot sekvenceri pie starta? (ja tas nav jau ieslēgts) Tad, kā jau ķirzaka teica, startējot kompi, vienā brīdī uz ekrāna neilgu brīdi parādās, kurš f tausts jānospiež, lai parādītos izvēlne no kā boototies. Tagad šajā sakarā tie biosi ir nedaudz pārmudrīti. Man darba kompim (stacionārais gan) arī biosā viss bija saslēgts, bet nekas nenotika. Izrādījās, tomēr ne viss bija saslēgts. Vienā vietā zem HDD bija vēl apakšizvēlne, kur bija jāiestāda, ka pirmais HDD ir USB HDD. UIn tikai tad fleška aizgāja.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

usb aktīvo partīciju uztaisīji? un lai thikpadad izvēlētos ko lasīt pirmo ir jāspiež f12.

Link to comment
Share on other sites

getlost

F12 izmantoju un nesanāca. Tiku tik vien līdz melnam ekrānam ar mirgojošu strīpiņu.

 

Nav ne jausmas kas ir aktīvā partīcija, nezinu vai izliku, jo viss notika automātiski. Kā jau minēju, uz cita datora (veca capital 10.1 gauja) viss aizgāja, tāpēc pieņēmu, ka ar flash viss ir ok.

Link to comment
Share on other sites

Meklē, kurš var aizdot USB CD Draivu.

Vēl var veikt jebelāciju ar instalēšanu uz cita PC, ieliekot HDD un pārspraužot to atpakaļ vecajā dampī pie pirmā restarta.

 

Uz XP reizēm bezizejas situācijā šis ir nostrādājis, kā tas izpildās uz W7, nezinu :>

Link to comment
Share on other sites

getlost

Varbūt tiešām izņemt cieto un uzstādīt win uz cita pc? Tā var? Vai šis īsti neies krastā?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Man bija gluzi tapat un ka izradas problema bij sekojosa : Tika lietota 4 Gb atminjas karte, a instalacijas parasti ir apmeram tikpat lielas, tad luk - WinToFlash nebridina ka nav varejis ierakstit uz atminjas kartes visu instalaciju vietas trukuma delj. Paskaties cik daudz datu reali ir uz kartes, ja pats lielakais no failiem reali nav apmeram 4 Gb, tad ir skaidrs ka instalacijas uz tavas kartes vienkārši nav. Izejas ir 2 - mekle lielakas ietilpibas karti, nu vai ari mazaka izmera instalaciju

Link to comment
Share on other sites

nezveers

Bet tiešām problēma nevar būt tajā, ka ir izdzēsts pārāk daudz? Man liekas, ka viņš to Windows vienkārši nespēj palaist, jo datoram nav pat DOS. (Viņš raksta, ka uz cita datora instalācija aiziet - līdz ar to pēc būtības ne flešā, ne instalācijas failos problēmas nav, problēmas ir datora sistēmā, kas vienkārši neprot palaist instalāciju)

 

Ieslēdzot datoru pēc būtošanas, kur norādīts vai nu tas USB HDD vai parastais HDD, viņš neaiziet līdz DOS logam, bet līdz Lenovo logam, kur pārādīti datora parametri. Tāpēc domāju, ka viņam ir dators BEZ jebkādas operētājsistēmas, līdz ar to Windows vienkārši vēl nevar uzinstalēt. Tā varētu būt?

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Kāds sakars instalācijas palaišanai, vienalga, no CD vai USB ar DOS, vai jebkādu OS uz HDD ??? Tiešām, ir bijuši gadījumi, kad uz HDD esošs Linux neļauj neko izdarīt no instalācijas CD, nākas vispirms partīciju nonest ar kaut ko no Hiren's, vai GParted un tikai tad viss notiek.

Link to comment
Share on other sites

Iekšā vajadzēja jau būt 32 bitu biznesa Vistai.

 

Apsveicu, tu veltīgi izmeti ~ 70 latvju naudas (vai cik nu tie vindovsi tagad maksā). Bet, lai paliek - muļķus slaukt nav grēks, teica mans vectēvs Moiše.

Par problēmu - tev BIOS`ā vispār tas flešs uzrādās? Ja uzrādās, kas notiek, ja uz šīs pašas fleškas uztaisa kādu linukša Live CD un mēģina iebūtoties? Ja sanāk, tad, kā jau Ķirzaks teica, no šī paša Live CD nones nost visu no cietņa (noformatējot).

Labots - Animall
Link to comment
Share on other sites

gudolfs

autors usb puļķi liek usb3 ligzdā vai usb2?

 

jāa, laikam šitam krāmam nav.

Labots - gudolfs
Link to comment
Share on other sites

Ir pieredzēts, ka win atsakās veikt boot uz cietņa bez format ar live rīkiem. Nav tak pirmais gads.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Tieši kā Nitram saka - pašam ir ne reizi vien gadījies, nepalaižas XP instalācija un viss (uz HDD ir totāli nograuta sistēma). Iemetam Hiren's, nonesam partīciju, atkal bootojamies no XP CD - un viss notiek. Tā arī neesmu sapratis, kas par knifu.

Link to comment
Share on other sites

Ir bijis ka neiet, samuģīts ar partīcijām laikam bija , līdzēja low level format no Hirens.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Apsveicu, tu veltīgi izmeti ~ 70 latvju naudas (vai cik nu tie vindovsi tagad maksā).

 

acmes tirgotajiem refurbished thinkpadiem nekad nav bijis windows virsū, tikai uzlīme, par ko arī parasti preces aprakstā ir minēts, un cena arī ir atbilstoša, nekas tur netiek pārmaksāts, turklāt no vista business var pilnīgi legāli pārkāpt uz xp (kas gan šādam dzelzim būtu mazliet aplami, bet ne par to stāsts)

Link to comment
Share on other sites

Vēl tak pastāv versija būtoties no tīkla un instalēt Windows caur tīklu !

 

Un jā - uztaisi kādu Linux Live-flash un paprovē iestartēties no tā un nodzēst visas iespējamās partīcijas, sataisīt pa jaunam un saglabāk( lai MBR apgabalu pārraksta).

 

Esmu saskāries ar to,ka Windows neredz disku jo tam ir nepazīstamas failsistēmas vai partīciju tabulas. Man leikas, ka nekad neesmu saskāries, ka nestartē installeri dēļ nepareizas failsistēmas vai partīciju tabulas.

To jau vienkārši pārbaudīt - izņem cietni pavisam un paprovē tad. Tāpat šo cietni avri izņemt un peispraust pie cita kompja un no tā nodzēst partīciju tabulu un noformatēt.

Link to comment
Share on other sites

androidz

Principā arējo CD/DVD var uztaisīt arī no parasta (priekš lielām kastēm paredzēta) draiva. Jebotorijs un apkarīnāšanās ar vadiem sanāk, bet tas jau reizējs pasākums. Vajag DVD draivu, datora barokli (tiek katram ir, ja nav var aizņemties) un pāreja no USB uz SATA/IDE (tas gan var katram nebūt). I usjo, esmu mēģinājis, strādā ar.

Link to comment
Share on other sites

blieztunmaukt

viņš vienkārši ir uz tevi apvainojies, jo tu viņu sauc par lenovo, nevis par thinkpadu!

:D

 

priekš mēģinājumiem instalēt, iemetot cietni citā kompī, varu piedāvāt savu x200, kaut arī tas laikam ne sevišķi palīdzēs, ja problēmas sakne ir grubā, kā te daži gudri vīri teica. bet, ja ir vēlme tomēr pamēģināt, ja nu kaut kas sanāk tikai "pareiza" biosa dēļ - lūdzu.

brīdinu, esmu lāme, ar padomu palīdzēt nevaru, man vienkārši ir ejošs x200 (jā, x200 vulgaris, tātad ar tieši tādu pašu māti kā tavējais, nevis x200s) un laba sirds pret citiem thinkpadu jūzeriem, tā ka, ja nu šāds piedāvājums noder, tad lūdzu!

esmu satiekams rīgā, vakaros.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...