Jump to content

Kuru operatoru izvēlēties iPhonam?


leegah
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Jau iepriekš šeit rakstīju, ka ASV iegādājos iPhone. Tagad esmu Latvijā un gribu jautāt, kurš operators un pieslēgums vai priekšapmaksas karte būtu izdevīgākais tieši iPhonam? Man, protams, svarīgs ir internets.

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Primaarais izveeloties operatoru prieksh viedtelefoniem ir noteicoshais internets. Jo to pashu kontaktu, kalendaaru, pastu sinhronizaacija panjem diezgan. Ar to arii nebeidzas interneta lietoshana. Ja izmanto kaadus socialos tiiklus, youtube tad ar to tiesham vismaz mi nimums vajag kaa 500Mb apjomu internetam. Man draudzenei lietojot telefonu nu vinjai ar 500Mb ir par maz, vinjai videeji ir 1,5 - 2Gb meenesii. Sarunas jau peec tam muusdienas dazhiem labiem ir otraa plaanaa. Pashlaik viennoziimiigi ieteiktu Bite operatoru. LMT lieto draudzene un lai kaa vinja samazinaatu sarunas vai nesamazinaatu ikmeenesha maksa kaut kaa nemainaas. Ir pat meenesi lietots minimaali lai redzeetu cik sanaaks meenesha maksa. Un kaa jau teicu gala summa meenesii nemainiijaas. Vinja arii paaries uz Bite.

Link to comment
Share on other sites

ASV es iekļāvos 200Mb, bet te negribu visu laiku domāt, vai esmu vai neesmu pārtērējusi limitu. 500mb man droši vien pietiktu. Jā, sarunas tiešām man ir otrajā plānā. Kā ir Bitei ar zonu laukos? Tas man nav baigi noteicoši, bet vismaz reizi gadā braucu uz diezgan dziļiem laukiem, un zonu man tur tiešām vajag.

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Ir bitei karte kur redzams paarklaajums, kaads zinaas droshvien adresi, kur var apluukot. Ar bite jau nav tik traki, ka paarklaajums suudiigs. LMT ir identiski liidziigaa poziicijaa, aa arii Tele2. Taas korkju baashanas ausiis ar paarklaajumiem neies vairs krastaa. Reaals piemeers iz dziives. Jumprava, LMT tornis 600m attaalumaa no maajas, kaa nav 3G taa nav, maksimalais ir EDGE ko var dabuut aaraa. kas tas par sviestu no LMT? Braucot no Rigas uz Valmieru - pagrieziens uz Kudumu kaa zona nav taa nav, tas nav vienigais posms kur LMT nav zona.

Personiigi iesaku tev panjemt no saakuma 1Gb internetu un palietot. Pameegini pirmos 3 meneshus un tad izreekjini videjo interneta pateerinju. Man ir arii ap 1.5 -2Gb pateerinjsh netam.

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Touareg

Jā, sarunas tiešām man ir otrajā plānā. Kā ir Bitei ar zonu laukos? Tas man nav baigi noteicoši, bet vismaz reizi gadā braucu uz diezgan dziļiem laukiem, un zonu man tur tiešām vajag.

 

Protams ar zonu laukos līderis būs LMT un TELE2, bet ir lauki, kur BITEi pārklājums labāks kā konkurentiem, te būs BITE pārklājuma karte http://bite.lv/lv/network_map

Link to comment
Share on other sites

Tas viss ir pupu mizas. Rīgā, Imantā, istabā nav LMT zonas, jāiet pie virtuves loga runāt. Wot tā ir zõna! Gadiem tā.

Tā kā telefonu lietoju reti, uz operatora maiņu īpaši neiespringu, bet būs jādara..

Link to comment
Share on other sites

Леший

te būs BITE pārklājuma karte http://bite.lv/lv/network_map

Šī ir GSM pārklājuma karte, daudz kur 3G nevelk. Diemžēl Bitei vēl ir pašvaki ar zonu, kaut gan, manā rajonā Bitei ir labāka zona starp visiem trijiem.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
[..]reizi gadā braucu uz diezgan dziļiem laukiem, un zonu man tur tiešām vajag.

Nu tad ņem izmēģinājuma variantus, šauj uz tiem laukiem un testē, kurš no operatoriem (LMT, T2, Bite) strādā labāk.

 

Daudz var filozofēt utt, bet realitātē nevies precīzi nepateiks, kāda Tavos laukos kuram operatoram ir zona un bāzes staciju noslodze. Kas attiecas uz pilsētu, visiem būs +/- ok, atskaitot dažus izņēmumus, kur kaut kādu mistisku iemeslu dēļ (biezas sienas, neveiksmīga lokācija pret torni, utt) zona ir pašvakāka.

Link to comment
Share on other sites

Ja par tēmu, tad tiešām, kurš variants (gan operators, gan pakalpojuma pakete) sanāk izdevīgākā interneta lietotājam? 200-500 sarunu minūtes un līdz 10Gb interneta. Ja kāds ir veicis piedāvājumu analīzi, tad laipni lūgti padalīties savos slēdzienos.

Link to comment
Share on other sites

Ja runā par mobilo internetu tad vislabākais operators ir tas, kurš piedāvā stabilu mobilo netu, TUR KUR TO VAJAG TEV.

Super tarifs ir nulles vērts, ja tur kur vajag, zonas tam operatoram nav. Ir jāņem testi no visiem un jāskatās kāds ir nets attiecīgajās lokācijās.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Ja par tēmu, tad tiešām, kurš variants (gan operators, gan pakalpojuma pakete) sanāk izdevīgākā interneta lietotājam?

Tev pašam bija jāzin - ak, jel, visu varenais Džīzas...

Tas , tā, for fun :D

Link to comment
Share on other sites

Леший

Ja kāds ir veicis piedāvājumu analīzi, tad laipni lūgti padalīties savos slēdzienos.

Es izmantoju Bites 3.5+500mb. Pietiek pilnībā, ņēmot verā, ka no telefona sēžu netā katru dienu, braucot transportā, un ir palaists auto-sync. Šitā sanāk kaut kādi 150-200mb mēnesī, bet parasti es vēl novelku kaut kādu aplikāciju vai vel kaut ko.

Protams, tur, kur ir pieejams wi-fi, izmantoju to. Un šeit iPhone nedaudz zaudē, jo pats esmu pieredzējis variantus Rīgā, kad mans SGS2 redz wifi, bet iPhone nē. Laikam dēļ šita:

SGS2: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n; iPhone 4s: Wi-Fi 802.11 b/g/n
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...