Jump to content

Pārdomas par šķīvju galeriju


Tilks
 Share

Recommended Posts

Skatoties šīs tēmas bildes man radās dažas pārdomas. No sākuma par milzīgajiem antenu laukiem. Pirmkārt, tie izskatās neestētiski. Kā cilvēkiem nav kauna bildēt tos sarūsējušos dzelžus? Šajās bildēs neredzēju nevienu sakoptu anetenu saimniecību, kura skaisti izskatītos. Vai tad grūti uzpūst krāsu uz rūsas pikām un ar savilcējiem smuki sakārtot kabeļu mudžekļus, lai nekarājas kā tādi zirnekļu tīkli? Otrkārt, tie nav arī finansiāli pamatoti - toroidalā antena jauna maksā 100Ls un viņa viena var aizstāt visus tos antenu mežus kuru kopējās izmaksas ir daudzas reizes lielākas. Treškārt tam arī nav praktiskas nozīmes. Manuprāt, satelīttelevīzjiā galvenais jautājums ir cik valodas pārvalda tās lietotājs. Man liekas, ka mums - Latvijā dzīvojošajiem satelīta hobija cienītājiem valodu zināšanas ir apmēram līdzīgas: latviešu, krievu, angļu, vācu + dažiem vēl franču, itāļu vai spāņu. Vismaz es nezinu nevienu, kurš skatītos sat arābu, slovāku vai kādā citā valodā. Līdz ar to kāpēc uztvert tādu satelītu kura valodu tu nesaproti? Es pats sevi uzskatu par pārāk lielu TV skatītāju, bet man pilnīgi pietiek ar 3 satelītiem Sirius, Hotbird un Astra 19,2. No šim trijiem skatos tikai Viasat, vācu un itāļu Sky, franču Csat, spāņu Digital+, MTV Network kā arī vācu HD+ un vācu nekodētos kanālus. Kā redzat es pat nespēju noskatīties visu ko šie 3 pavadoņi piedāvā. Protams, intereses jau var būt dažādas, bet man liekas, ka ja sev interesējošo cilvēks neatradīs lielākajos Vācijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un mūsu pašu Viasat kanālos, tad diez vai to raidīs mazāko valstu valodās raidošos kanālos. Tie, kuriem ir tie antenu meži - cik laika prasa tikai izlasīt dienas tv programmu? Ja programmu nelasa, tad cik laika prasa tikai pārslēgt visus kanālus, katrā kanālā uzkavējoties vien 3 sekundes?

Link to comment
Share on other sites

Tu saproti, ka tieši tur ir tas prieks - iegūt pēc iespējas vairāk? Nu vismaz man ar to patīk satelīti - atklāt jaunus kanālus, uztrāpīt šad tad uz kāda kaut ko interesantu vai neredzētu. Es viņus visus nekad neskatos un neskatīšos tāpat. Savādāk jau televīzija mūsdienās ir garlaicīga. Nav jau viņā ko skatīties vispār. Ja es varētu uztaisīt statistiku, ko es visbiežāk uz SAT skatos, tad gan jau pirmajās vietās būtu tie paši latviešu kanāli, kuri nāk no 5E vai vietējā Virszemes raidīkļa. Bet satelīts tieši tāpēc jau ir tik interesants dēļ lielās daudzveidības. Mans viedoklis.

 

P.S. Pričom TV programma, EPG ruļavoj!

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

@Tilks> "man pilnīgi pietiek ar 3 satelītiem"

apsveicu!

 

taa kaa saprotu krieviski nevaru pat iedomaaties iztikshanu bez 36E, 9E un 23E tik vien deelj viena Travel HD, tiesa vakar arii HD hokjim nodereeja

Link to comment
Share on other sites

sashock

@Tilks Cienītais, man prieks ka tavējās TV ambīcijas ir tik mazas. Bet kāpēc man būtu jādzīvo pēc uzskatiem kas tev liekas pareizi un jāskatās tik tie kanāli kas tev ir saprotami? Katrs darās kā viņam patīk un skatās to kas viņam interesē ne tev manu naudu skaitīt un norādīt ko darīt

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

2 Tilks!

Pilnīgi piekrītu, jābūt galīgi trakam lai visus tos SAT kanālus skatīties. Bet kā jau te teikts, banālai TV skatīšanai nav nekā kopīga ar hobiju.

Link to comment
Share on other sites

Kā jau te pieminēja, tas ir sava veida hobijs. Pārsvarā lielākā daļa skatās pamatpaketes, kas bāzējas uz 5E, 36E, 28E, 19,2E, 9E, 4W(pēdējo liek dēļ brīvajiem ukraiņu kanāliem, kur daudzas pārraides pieejamas krievu valodā, un kam nav iespējas skatīties 36E/ 9E), viss pārējais ir tikai piedevas. un bieži vien uz tām "piedevām" var atrast arī interesantas pārraides.

 

Protams var iztikt arī ar Viasat, bet kā man teica viens cilvēciņš, es dievināju Viasat, kamēr man neparādīja, kas ir NTV+....

Link to comment
Share on other sites

Es atvainojos, ja kādu mans iepriekšējais posts aizskāra. Vienkārši es pats pārdzīvoju par savām 2 anetenām, kuras bojā man mājas skatu. Tā kā šis topiks saucās "satelītu šķīvju foto galerija" cerēju, ka te varēs kādas labas idejas ieraudzīt kā uzlabot savu situāciju. Salīdzinājumam - ja kāds meklē dārznieku galerijas viņš cer tur ieraudzīt skaisti sakoptus dārzus, bet ja bildēs tikai nekoptas pļavas un nezāles iestājas neliels šoks. Tie abi salīidzinājumi par ekonomisko izdevīgumu un praktisko lietderību bija tikai domāti, lai kādam varbūt zemapziņā iesētu ideju, ka izdarīt skaisti ir lētāk un ērtāk. Nav jau likuma, kas liktu sakopt sevi un savu apkārtni, katrs pats var izvēlēties saimniekot kā krievu sādžā vai vācu dorfā.... tikai brīnos, kāpēc kāds grib izrādīt savu bardaku visiem...

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau kārtīgs sattv-amatieris, manā redzējumā, visus cenšās veikt ar savām rokām.Protams, kāda nu katram varēšana, tehniskās iespējas, naudas maks utml., tāds arī rezultāts.... Antenu saimniecība, gan ir tāda lieta, kura nekad nebūs pabeigta, jo viss debesīs mainās.

Domāju, tehniski labi nostrādāta konstrukcija mājai nekādu nesmukumu nerada.Lai gan es nekad nesaprotu kā var būt privātmāja; viena plika zaļā mauriņā...Darbnīca, garāža, saimniecības ēka utml. t.i. viss ansamblis, lai māju un tās teritoriju uzturētu, pat tad, ja pats ar savām visus tos darbus nedari.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Šajās bildēs neredzēju nevienu sakoptu anetenu saimniecību, kura skaisti izskatītos. Vai tad grūti uzpūst krāsu uz rūsas pikām un ar savilcējiem smuki sakārtot kabeļu mudžekļus, lai nekarājas kā tādi zirnekļu tīkli?

Starp citu, vai nevari parādīt savu "sakoptu" antenu saimniecību? Un estētikas izpratne katram var būs atšķirīga, kas tev liekas nesmuki sakārtoti kabeļu medžekļi, citam tie gana patīk.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Aigarsclp

Kā jau te pieminēja, tas ir sava veida hobijs. Pārsvarā lielākā daļa skatās pamatpaketes, kas bāzējas uz 5E, 36E, 28E, 19,2E, 9E, 4W(pēdējo liek dēļ brīvajiem ukraiņu kanāliem, kur daudzas pārraides pieejamas krievu valodā, un kam nav iespējas skatīties 36E/ 9E), viss pārējais ir tikai piedevas. un bieži vien uz tām "piedevām" var atrast arī interesantas pārraides.

 

Tu aizmirsi Toru (0.8W).

Link to comment
Share on other sites

Ha a man ir kabelis ar 100+ progzām, no kurām reāli skatos labi ja ~10-15 :) domāju līdzīga situācija ir ar tiem 1000+ kanālu ķērājiem :)

Link to comment
Share on other sites

A man liekas, ka te dažiem ir tā pati slimība, kas vāc un vāc mantas, apkraujās tik tālu, ka pat apgriezties nevar, un turpina to darīt, lai arī īpaši to nevajag. Lūk arī bardaks.

Link to comment
Share on other sites

Agris 77

Tad jau jebkuru kolekcionāru vai cilvēku kam ir kāds hobijs arī var nosaukt par prastu atkritumu vācēju vai dīvaini. Tas taču ir kaifs noķert, atvērt, domās ievilkt ķeksīti ka tas ir pievarēts un iet tālāk.

 

Tas gan tiesa, tos tūkstošus neviens neskatās, es pats viņos apmaldijos. Kad man bija 3 LNB, visu zināju, tagad kad ir 6 LNB, nemaz nebiju piefiksējis ka es redzu arī sportitalia 2 :D , labi ka janispauls vakar pateica.

Link to comment
Share on other sites

Aigarsclp

Zuxters

 

Tad pastāsti kurā kabelī var dabūt Skandināvu, Sky UK un Sky IT kanālus? Visos kabeļos lobē tikai krieviskos kanālus kas visiem nav vajadzīgi... Piemēram manā pilsētā izzi nepiedāvā eng celiņu pat tiem kanāliem kam tāds eksistē jo ir analogā kabeļtelevīzija... Daudzo satelītu + ir tas ka var salasīt interesējošos kanālus no daudzām sat pozīcijām (jo citur nav pieejami). Piemēram mani visvairāk interesējošie kanāli ir 4 sat pozīcijās (28E, 1W, 5E un 13E).

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi saprotu ''sportistus'', kuri ķer daudzus satelītus. Dienžēl mūzdienās tas ''radiosports'' ir bišku degradējies, jo bez intreneta neko prātīgi nevar noķert. Nekad jau nevar zināt jauna raidītaja patametrus. Vot kad es 1989 gada pavasaraī sāku skatīties SAT TV, tad gan bija ''sports". Katru dienu, ar trīcošu roku, grozi uztvērēja pogu un ''ker'' kādu jaunu programu. A tagad, ieliec transpondera parametrus un ieslēdz tikai to, kāds tur vairs sports.

Ja par antenām, tad kārtīga antena tikai izdaiļo māju. Antenu daudzums gan ir atkarīgs no konkrētiem uztveršanas apstāk'liem. Man piemēram jāliek vairākas antenas, jo satelīti jāķer starp kokiem un nekāda multisistēma nesanāk. Vienu šķīvi ar vienu antenu vienmēr vieglāk noregulēt un signāls arī stiprāks. Vai tad man pie privātmājas vietas žēl.

Link to comment
Share on other sites

spameris

Domāju ka tu tādu kopsavilkumu jau vari pats sazīmēt, ka process var būt arī svarīgāks par rezultātu.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

man passam sobrid ir 7 satellit antenas, 3 no tam esmu nokrasojis, parejas domaju sovasar nokrasot, tikai jaizdoma ko radosu uzcepinat uz blodu :)

 

ir varianti draugi, varat atri un par smuko + leeti nokrasot sat skiviti :

 

http://www.pixiesat.com/ENG7/satellite_Dish_art/satellite_dish_art_tutorial.html

 

Kapec tik daudz sat antenas? vecci tas ir hobijs, citiem hobijs krat serkocinju kastites, citiem massina kuunet, un citiem tas un tas. man satelliti, kolekcjonet satelitus..., sobrid dekoderi ir ap 7000 tv kanali (testesanai), pats no tiem skatos tikai vacu/austriesu (19E) , ssad tad britus (27W) un nat.geo (39E) vairak nevajag, ja vienigi ssada tad izkrienu caur 70 muzikas kanaliem kuri sakrati no 30w-75e pavadonjiem.

Piemeram tie kuri sadoma savakt fta (un ataisamos) krievu kanalus, tad ar vienu 13E pavadoni nepietiks, pat ar 3-4 nepietiks, ka ari 2 sat skiviem bus par maz.

tas vel ta, ja velies nokkert tv kanalus par temam, piemeram sporta kanalus, tad ari ar vienu sat skivi biezi nepietiek :(

kur nu vel ja kads koks vai maja priexa pagadas signalam...

Labots - west19E
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pats nepārdodu, tāpēc sadaļā "Pārdod" postēt nevēlējos. Vispār jau var kādu jaunu tēmu atvērt, kurā lietotāji varētu parādīt citiem kur un ko doptajā brīdī var interesantu iegādāties SAT TV jomā.

Pa piemēru man patika ss.lv sludinājums kur pārdod 140cm alumīnija šķīvi. Domāju, ka tas vēl varētu pakalpot kādam lietotājam. Tomēr alumīnijs ir alumīnijs, vieglas un nerūsē. Un ja spogulis nav deformēts tad vēl ilgi un labi var kalpot. 30Ls, iespējams, nav gala cena, var vēl patirgoties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...