Jump to content

Boombomx izveide


Rob
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Sen nav sanācis pabūt šajā forumā. Prieks, ka forums vēl nav miris un ir vēroajama rosība. Rakstu šeit jo zinu, ka šeit apgrozās radoši cilvēki ar pamatīgām zināšanām par dažādām elektriskām ierīcēm un to izgatavošanu.

 

Tātad, par ko ir stāsts?

 

Pagājušā gadsimta 80-tajos un 90-tajos gados, ASV lielpilsētu ielu kultūrā bija populāra tāda ierīce kā "Boombox", saukts arī par "Ghetto Blaster", "Jambox" utt. Faktiski tas bija parasts, pārnēsājams kasešu magnetofons uz baterijām, ar kura palīdzību bariņš cilvēku varēja klausīties savu iecīnīto mākslinieku ierakstus atrodoties jebkurā vietā.

 

Laikam un tehnikai ejot uz priekšu šis fenomens dabīgā ceļā izmira, populāri kļuva cd un pēcāk mp3 atskaņotāji. Katrs varēja netraucēti sērfot pa "savu vilni".

 

 

Ko vēlos es?

 

Ir vēlme un līdzekļi lai atdzīvinātu šo fenomenu priekš sevis un neliela draugu bariņa. Taču nav attiecīgu tehnisko zināšanu par to, kā to saprātīgi realizēt dzīvē.

Skaidrs ir tas, ka ņemt vecu kasešu magnetofonu un modificēt nav prāta darbs. Tante google saka, ka mūsdienu boom box mēdz būvēt kādā vecā koferī, atsevišķi saliekot kopā visas nepieciešamās daļas (tumbas, pastiprinātāju utt.) un izveidojot ieeju priekš mp3 atskaņotāja.

 

Tad nu es meklēju cilvēku, kurš varētu šādu ierīci izgatavot. Protams, par ieguldīto darbu esmu gatavs atbilstoši samaksāt.

 

Varbūt jums ir kādas iedejas/ierosinājumi? PM vai topikā.

 

Paldies

Labots - Rob
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Sony ir viens tāds un JVC ir, pie mums nopērkams. Tas JVC apaļā "caurule" pilnā komplektācijā maksā kaut kur pie 200 lašiem. Tas varētu normāli kalabsīt. Tajos iekšā iespēlams ir digitālie impulsu pastūži, bet šajā segmentā es to uzkatītu par plusu.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pirms pāris nedēļām redzēju Elkorā pie Brīvības pieminekļa to JVC. Gan jau nēģeru pasakas var klausīties pļažā, kamēr kāds kačoks nesanervozējas par miera traucēšanu. LR1 ziņām pietiks ar ko mazāk grandiozu un 10x lētāku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...