Jump to content

Problēma ar Toshiba Satellite A100-906


EDY
 Share

Recommended Posts

Meklēju forumā, neko tamlīdzīgu neatradu!

Portatīvais dators - Toshiba Satellite A100-906 (orģinālā WinXP HE, bet ir uzlikt Win7 Ultimate), darbojies labu laiku bez problēmām, vienu dienu parādījās problēma - vertikālas svītras 4-5mm garumā un kolonās pa visu ekrānu. Pieķēros problēmai, parādījās interesanta lieta - dators nepalaižas Normal mode, startējas un tad Blue screen ar paziņojumu nvlddmkm.sys error (datoram nVIDIA GeForce Go 7600 video karte).Pārstartējot system start-up scann,bet kļūdu neatrod,bet vienalga nepalaiž normal mode. Pētot šī *.sys faila problēmu atradu 3 versijas, problēma video driver-os, video kartē, vai pat mātes platē. Arī Safe mode ekrāns ar līnījām,bet kas interesantākais, Video kartes opcijās uz ekrāna, pie kartes modeļa rāda n/a, izķirtspēju mainīt var un Device Manager-ī arī rāda,ka viss OK! Uzliku jaunākos Ge Force driverus, neiet.Arī *.sys failu nomainīju pret jaunu. Nolēmu pārlikt atpakaļ WinXP, (ir sistēmas disks ar iestrādātu failu SATA diskiem) viss iet normāli, ielādējas pamatfaili un pie paziņojuma Start Windows atkal zilais logs ar paziņojumu BAD_POOL_CALLER.

Atlika izmēģināt ar datoru līdzi nākušo Reanimatora disku, kurš ielādēja nepieciešamos failus, sāka uzstādīt sistēmu,bet tad ekrāns paliek melns un viss aptājas uz 5 min.Dzirdams Windows XP welcome sound (ekrāns melns) un uzkaras ar tarkšķi (skaņa,kas dzirdama,kad klausoties audio dators uzkaras). Safe mode ieiet nevaru, jo parāda,ka sistēma līdz galam nav uzlikta.

Notestēju RAM-u ,rāda ka erro-u nav, kā arī uzmanīgi attaisīju portatīvo vaļā, paskatījos - visi kontakti sasprausti un nekas neliecina, ka kaut kur būtu kas atvienojies

Tagad jautājums : Patreiz ir doma.ka vaina varētu būt video kartē (jāatrod un jānotestē), bet faktori,ka sistēma konfliktē ar citiem hardware - sound card, HDD, liek domāt,ka varētu būt arī kāds defekts mātesplatē. Tur izmaksas var mainīties, kas neatsver ieguldītos līdzekļus.

Dators tika slēgts klāt arī ārējam monitoram,attēls tāds pats kā portatīvā.

 

Vai kādam ir bijusi saskarsme ar līdzīgu problēmu un būtu kādi ieteikumi? Vai var izmantot kādu citu video karti ar līdzīgu spraudni, ja neatrod orģinālo un kura pec izmēriem būtu atbilstošāka (esošā gandrīz kvadrāta formas (7x8cm)?

Paldies!

Labots - EDY
Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

nVIDIA GeForce Go 7600 - čips vainīgs! No tās pašas nelaimīgo laiku Nvidia un ATI saimes.

 

Jāsāk ir ar to, ka pirms Instalācijas laptops darbojas kādu laiku. Par cik Windows instalācija prasa diezgan cpu/gpu resursus un laptops nav bijis tīrīts no putekļiem - tas viss veicināja čipa pārkaršanu. Neviens nav teicis arī ka termopasta veica 100% savu darbu. tātad pamatskolā nemācījos gramatiku un tāpēc šādi ķēmojos laptopā bija PIRTS efekts.

 

Domāju ka ir kādas video kartes ar ATI 2400, 2600 tavai Toshibai. ATI kartes tāpēc, ka neēd tik daudz "elektrību", kā Nvidia, tapēc būs ilgāk dzīvotspējīgākas.

UPDATE:

Diemžēl neatradu nevienu ATI Videokarti, ko aizstāt tavu GF Go 7600.

 

Kā atfrišot laptopu:

1. Servisam iedot video čipa plati uz čipa pārlodēšanu (meklēt Markei)

2. Meklēt v000060760 video čipa plati. (jārēķinās, ka iespējams čips arī būs atjaunots, bet tad labāk pirt no pardevēja, kas dod vismaz 3mēn garantiju) (JA viss būs ok - sanāks lētak nekā dot uz Servisu)

3. Meklēt Mātesplati, kura ir "apgriezta" - tas ir: nebūs Videokartes slots un vēl iespējams daži sloti, kā piemēram priekš bluetooth adapteri, Webkameru. (TIKAI MINĒJUMI, Bet lielākoties tā ir)

Ja nemaldos, tad mātesplates ar nr:

1310A210801

V000068170

1310A2041302

V000068000

V000068120

V000068840

Ir tev vajadzīgās, lai aizstātu esošo. Šīs minētās plates ir Ar Intel, CPU slotu, Video Čipu un Čipsetu.

Tomēr uzgāju arī dažas Plates ar Intel Procesoru, integrētu ATI Video čipu . BET viņas ir ar vecāku čipsetu un SOCKET M. (TEV TAGAD IR SOCKET P Procesors)

 

Ja tev vajag dažu Ati čipu mātes plašu sērijas nr., raksti., bet tad jāmaina procesors, kas ir turpat uz pusi vājāks kā esošais.

Labots - Patērētājs85
Link to comment
Share on other sites

Paldies par izsmeļošu atbildi, spriežot pēc visa rakstītā, vaina tiešām visticamāk video kartē.Lietotājs nezināšanas vai neuzmanības dēļ ir datoru pārkarsējis,kas novedis pie sekām.

Būs jāpazvanās pa servisiem, doma jau bija,ja atrastu vajadzīgo plati, notestēt, ja iet, tad ok, bet palasot citus forumus secināju,ka video kartes esot deficīts (tā vismaz vienā RU forumā). Un tieši video karte ir bijusi visbiežāk minētais cēlonis datora bojājumā - apmēram 35% gadījumu vaina video (tieši saistīts ar video čipa pārkaršanu).

Par mātes plates maiņu - var padomāt. Mainot MB sistēma jāizveido tā,lai pārkaršana vairs nebūtu problēma. Labs piemērs kā to izdarīt ir šeit:

http://privat.schreiner-home.info/?/machflottdenschrott/digibilderrahmen.html

 

Cik esmu novērojis,ka lielāka daļa lietotāju pieļauj sekojošu kļūdu, sēžot gultā ar portatīvo , to vai nu uzliek uz segas,vai tur klēpī,tādējādi neļaujot gaisam cirkulēt. Gadījumos,ja aktīvi strādā vai spēlē spēles, iesaku to darīt uz galda un atstāt spraugu vismaz 5cm starp virsmu un datoru,lai gaiss normālāk cirkulētu.Tad var kaut vai parasto galda ventilatoru ieslēgt.

Link to comment
Share on other sites

Notestēju, vaina videokartes čipā! Čipa nomaiņa (čips + darbs) no 70Ls - 90 Ls.Neatmaksājas ieguldītā summa, jo vairāk par 3 mēnešiem garantijas nav. Uz doto viss ir ok, jo tika veikta t.s čipa "uzkarsēšana". (atradu forumu,kur ļaudis dalās savā pieredzē - sākot ar uzsildīšanu, līdz pat "uzcepšanai" . kad karti 10 min. ievieto 200 C uzkarsētā cepeškrāsnī! :) ) Patreiz jāļauj darboties, bet pie nākošās atslēgšanas reizes jādomā, ka iekārtu varētu nodot donoros. Lai gan dators ir sens, toties maz lietots, līdz ar to var teikt,ka LCD ekrāns, klaviatūra, RAM, CD, m/b, pirkstu nospieduma skanieris un citas detaļas var kādam noderēt.

Pie viena jautājums, cik reizes tādu karsēšanu var pielietot, nekas jau nav mūžīgs, varbūt kāds no pieredzes zin?

Vēlreiz paldies par visiem plates Nr., tie bija tieši tādi, ka tika minēti un ātrāk atļāva atrast visu nepieciešamo info!

Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

viss ir tikai atkarīgs cik ilgi un kādos grādos cepsi. Viens meistars Ventspilī ovenā ar pirmo reizi pārcepa - ķip no RU foruma ņēma piemēru :D

 

Ja laptops būtu man, es labāk pirktu MB ar Intel čipiem. - cik tur - 50-60Ls. (MB sērijas nr jau redzēji augstāk - atliek tikai meklēt letāko piedāvājumu) Tev tad kā teikt - vismaz ir paveicies, bet HP pavilion 9000 sērijas saimnieki gan žēl. - nav nekādas alternatīvas.

 

(Meistars jau var pārlodēt čipam "solder balls - BGA balls", bet nevar to pašu izdarīt ar "bumpu" lodējumu, tapēc nav pat īstenībā jēgas maksāt pārlodētājam) Ja tas čips ir PILNĪGI JAUNS - cita runa, bet nav jau jauni. Visi pārkarsušie čipi ir jau defektīvi. Jautajums ir, kas kuram čipam ir vainīgs: Bumps vai BGA.

 

Lai saprastu - stacked_silicon.jpg

Labots - Patērētājs85
Link to comment
Share on other sites

+/- vadījos no foruma http://www.eoz.lv/sh...ead.php?t=19692 rakstītā! Protams ievērojot max. piesardzību, ietinot folijā, rezultāts- patreiz strādā. Vienā servisā par to paprasīja 35 Ls bez nekādas garantijas, padomāju, neko nezaudējot pats varu izdarīt!Tur jau tas fakts, ka var darboties dienas,bet var arī mēnešus! Tur jau tā lieta, ka aparāts nebija manējais, palīdzēju paziņam reanimēt!

Jau jau esi papildus karsējis un viss strādā, tad visslabākais max. nodrošināt dzesēšanu, lai nepieļautu jaunu pārkaršanu!

Var jau var jaukt laukā un taisīt kā stacionāru, varētu pielāgot kādu citu PCI-E video karti, jo izmēram vairs nebūtu nozīmes, arī papildus ventilāciju uztaisīt nebūtu problēmas!

Paldies par shematisko zīmējumu, par BGA "ball"-iem bija sapratne, bet C4 bumpiem, mūžu dzīvo, mūžu mācies! Ej nu sazini, kurš no kontaktiem ir ar defektiem.

Realitātē - pērc jaunu datoru un 2 gadu garantija! :)

Labots - EDY
Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

Tev tad kā teikt - vismaz ir paveicies, bet HP pavilion 9000 sērijas saimnieki gan žēl. - nav nekādas alternatīvas.

Atvainojos, tomēr arī DV9000 sērijai uzgāju divas MB sērijas ar Intel CPU, GPU, Čipsetu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...