Jump to content

Pamatplates izvēle


m121
 Share

Recommended Posts

Labdien, forumieši!

Esmu gandrīz piespiedu kārtā nobriedis līdz jauna datora iegādei, bet tā kā datorlietās neinteresējos, tad ir vairāk jautājumu nekā atbilžu.

Tātad doma (laikam priekš mūsdienām neierasta un pat ķecerīga) ir sākumā izvēlēties mātesplati un pēc tam viņu aplikt ar pārējām datordaļām. Vietā, laikam, ka būtu skaidrojums:

neesmu spēļu dzenātājs, tāpēc nekādi OC mani nesaista, krāna staipīšanai esmu pārlieku vecs un neredzu jēgu izmest naudu High-End dzelžos, kurus tāpat neizmantošu un kuras pēc gada maksās 2x lētāk.

Pašreizējo datoru esmu nodzenājis kādus 7 gadus, tāpēc idejas sāls ir sekojoša, kuras realizācijai arī ir nepieciešama jūsu palīdzība: Vēlos atrast ieteikumus, idejas, skaidrojumus pamatplates iegādei, kuru es pēc, piemēram, 3-4 gadiem, ja radīsies tāda nepieciešamība, varēšu uzlabot nemainot pārējās lietas (piemēram, procis par "īsu", tad to arī paņemt nevis atskārst, ka manai platei atbilstošu neražo jau pāris gadus, tas pats, ja RAMs, VGA utt)

Garš ievads, bet nu centīšos to visu apkopot konkrētos jautājumos:

Kāds Sockets ir nākotndrošs, piemēram, 775 ar modifikācijām noturējās mūžību, kurš nākamais 1155 vai tas tikai pārejas?

RAMs, laikam, ka DDR3, bet ar cik slotiem? Virzība notiek uz vairākiem (8gab pa, piemēram, 4Gb) vai lielākiem (4gab pa 8Gb)

VGA: laikam, ka viens slots pietiekams, bet kura tehnoloģija, ja, piemēram, pēc 3 gadiem izdomāšu kautko uzspēlēt.

HDD: šajos pilnībā vairs neorentējos. Apjoma ziņā, laikam, ka pie 1-2TB ir apstājušies un nekustēsies, tātad jāņem ar vairākām pieslēgvietām, bet kāda tipa? SSD, laikam, ka nebūs maspatēriņa prece vēl ilgi, tāpēc tur pietiek tikai ar vienu OS laišanai.

100%, ka esmu aizmirsis vēl daudzas lietas, kuras ir svarīgas (visi mistiskie tilti utt).

 

Ok, īstenībā varētu "panesties" diezgan interesanta diskusija par to, kas būs dzīvotspējīgs un varēs pārbaudīt, kuri forumieši patiešām labi orientējas dzelžos.

Sorry, sapratu, ka šo, laikam, ka būtu bijis pareizāk ievietot Datora Komplektācijas sadaļā. Kuram ir tiesības, iespējams, ka to var izdarīt.

Labots - m121
Link to comment
Share on other sites

Beidz liet ūdeni.

Saki, kam tev tas dators būs paredzēts? un miers

Nākamās paaudzes intel(Ivy Bridge) cpu būs us LGA 1155.

Kaut Gigabyte GA-B75M-D3H ir 1x SATA3(priekš SSD), 5 SATA2(priekš HDD), USB3(priekš izdomā pats kam) un 4 DDR3 RAM sloti(kaut tev 32 GB savu mūžu nevajadzēs, ja tādus jautājumus uzdod, bet lai jau ir)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Paldies.

Dators pagaidām būs mājas darbarūķis. Prasīgākais, kas uz viņa griezīsies būs HD video.

Tā kā datoru man nav vēlmes mainīt ik pēc dažiem gadiem, tāpēc arī jautāju, kāda pamatplate ir jāņem, lai pēc dažiem gadiem darbazirga vecuma kaites varētu izārstēt nemainot pusi no datora.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Nākotnes drošs nebūs nekas.775 tik uz papīra nemainījās, realitātē čupām cpu kuri nevar pastrādāt uz daudzām it kā socket saderīgām MB. Paies 3. gadi un pašlaik pēdējai platformai gan intel gan AMD(CPU+MB+RAM) nebūs vairs nopērkamas jaunas daļas. Tik kādi RMA krapi. Ja nepērk Pamatplati un PS no asrock līdzīgiem un sliktākiem ražotājiem, tad parasti 5. gadus nostrādā (ja zibens neiesper). SSD disks priekš OS ir laba lieta. RAM pašreizējā mirklī 8 GB(2x4gb) ir Ok. Es sev ieliktu 16GB, bet es neesmu standard useris.

Teikšu tā. PC vajag komplektēt apzinoties cik $ gatavs tērēt. Un izejot no tā komplektēt labāko ko dotajā mirklī piedāvā targaši. Ņemot vērā mērķus kādi šim PC tiek izvirzīti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pagaidi aprīļa beigas, kad iznāks jaunie Intel Ivy bridge CPU un tad izvēlies to, kurš vairāk atbilstu tavām vajadzībām un maksātspējai. Tad arī zināsi kādu mobo tev vajag, lai atbalstītu izvēlēto CPU.

Kā pats teici, tad neesi geimeris un jaunajos procesoros iebūvētais GPU būs tieši laikā tavām vajadzībām. Attiecīgi nebūs jātērējas uz GPU iegādi. Ja nu kādreiz sagribēzies kaut ko nopietnāku paspēlēt, tad arī varēsi skatīties uz nopietnām videokartēm.

 

Es pats tagad piespiedu kārtā lietoju savu veco macbook pro (5gadus vecu) jau 2 mēnešus tikai tādēļ vien ka gaidu iznākam jaunos Ivy Bridge procesorus. Manam datoram PSU uzsprāga un parāva līdzi mobo, CPU un ir aizdomas, ka videokarti arī apskādēja. Tā visa sakarā neieteiktu pirkt PSU no Corsair. Kad liku kopā savu PC, tad tieši vēl nodomāju, ka nopirkšu labu PSU, jo gribu stabilu strāvas padevi komponentēm jebkurā situācijā (par PC izgrūdu ap 800Ls). Pagāja 14 mēneši un šarms aizgāja pa pieskari. Protams, visādi var gadīties jebkuras firmas produkcijai, bet stulbākais jau tas ka pēc tam lai dabūtu no viņiem jaunu vietā, bojātas jāsūta uz NĪderlandi, bet šis tak sver 3kg. Attiecīgi vēl papildus izdevumi un regulāri ignorē jautājumus par izdarīto bojājumu kompensēšanu. Dabūju vietā jaunu PSU, bet ne miņas no kompensācijas par bojātajām komponentēm. Tā ka padomā labi par PSU iegādi - it īpaši izvēloties brendu.

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Kam tev ko jaudīgāku par to ko neizmantosi?

pēc 3 gadiem būs ddr4.

Jaunākās spēles pēc 3 gadiem ar mūsdienu videokarti uz pieklājīgiem settingiem varētu arī nepalaist.

Domāju, ka labāk dzīvot šodienai un laika gaitā nomainīt lielāko daļu komponenšu. IvyBridge varētu uz tiem 3 gadiem būt, bet kam tev to, ja to neizmantosi?

 

Domāju, ka aptuvenais konfigs:

i3 2100 procis/ kaut kāds sandy bridge pentium procis

H67 plate, ja tie 4 sloti vajadzīgi.

Videokarte- vajag/ nevajag?

HDD-2tb

SSD- 60gb intel 520

PSU- jebkāds normāls FSP/Chieftec/etc.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...