Jump to content

sony CDP 397,690


 Share

Recommended Posts

cau.

Kāds varbūt var pateikt kautko labu/sliktu par šādiem aparātiem,--> Sony CDP 397,690. Piedāvā man pa 15eiro gabalā,varbūt ir vērts nopirkt.Biju klausijies 220modeli,nebija ne vainas.

Link to comment
Share on other sites

ja labs lāzers un lasa CD-R - ņem ciet. Kau gan sony var dabūt jaunus lāzerus - man te ar viens rezervē stāv KSS 213 B

Link to comment
Share on other sites

397 ir 1992 gada ja ne zemākais, tas otrs zemākais modelis. Ir novērotas problēmas ar mūsdienu diskiem, it kā pēc Red Book taisīti, bet TOCu nelasa.

690 ir 1989/1990 gada līnijas vidus modelis. Ja pareizi atceros, abiem ir KSS-240 lāzers, viegli nopērkams ap 10 EUR. Es neņemtu ne vienu ne otru, bet pameklētu pēc teju10 gadus jaunākiem CDP-XE700/800/900 (1996/1997 gada līnija) vai CDP-XB630/720/920/930 (1998-2000 gada līnijas)

Link to comment
Share on other sites

Jurijsss

Es ar laikam tomēr neņemšu.pameklēšu kautko labāku. 220 biju klausijies ar ausu galu,tāpēc neko baigi spriest nevaru.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Lemoninsh

Liela jēga nav no tehnikas, kura ir morāli novecojusi un kura nespēs tev neko atskaņot.

 

Cik pieminu, tad šiem aparātiem nebija ieejas, tikai izejas, līdz ar to, atkrīt variants izmantot, to kā pastiprinātāju.

Link to comment
Share on other sites

kā var CD aparātu izmantot par pastiprinātāju ? laba zāle ?

Link to comment
Share on other sites

cerams,ka aizsāku savu tēmu pēdējo reizi.

galu galā,pēc visiem meklējumiem esmu nonācis pie šāda varianta.

HECO CELAN xt 901-->>ir jau iegādātas.

CD Onkyo C-7030,domāju tagat sūtīt.

pastiprinātājs A-9070,liekas diezgan labs.

 

Biju aizsācis tēmu par Onkyo Integra A-8850,sapratu,kāpēc tika pārdots.Pirmajā brīdī liekas ok,bet kad ir noklausītas apmēram kādas 8 dziesmas no albūma,tad aparāts pats sāk regulēt skaļumu.(sākumā nesapratu,jo paliek tikai nedaudz skaļāk,bet pēc tam tas sāk kaitināt.)

Link to comment
Share on other sites

uz ātro paskatoties, tā onkyo 9070 bildes, izskatās labs aparāts. liels, labi dzelži, iekšā arī nav apgraizīts. Pareizie skaļruņu konektori. izskatās ļoti ok, tikai domājams maksās attiecīgi.

Link to comment
Share on other sites

Ar pastuzi daudz maz tiku galā,var kāds kautko pateikt par Onkyo C-7030 šo aparātu.izskatās tāds tīri ok.?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Iepostēju vecā tēmā (jaunu nevēlējos veidot):

 

Sen man prasījās vēl vienu CD atskaņotāju, lai pieslēgtu pie 2 Stereo-sistēmas - visu laiku "siekalojos" uz sudrabotajiem aparātiem + vēlējos Sony.

Tad man likās par dārgu, tad nebija naudas, nu kā jau parasti...

 

Beidzot nopirku, šo:

Sony DVP-S735D.

Augstas klases aparāts, alumīnija priekšējais panelis, kvalitatīvi viss nostrādāts (trūkst vien pults, kas man neliekas problēma - jau pie-adaptēju viņam citu Sony pulti + tāpat klausoties CD, vnm klausos no sakuma līdz galam. Un mainot disku tāpat līdz atskaņotājam "jācilpo"). Maksājis 2000-jā ap 450Ls (kosmoss!).

Ir viens Liels BET!!! - tas ir DVD atskaņotājs :)

Mani it kā tas netraucē - lai tur ir iekšā visi šie 5.1., DTS utt. dekoderi, skaņas uzlabošanas Surround'i, "tēatri" utt. Tas viss man ir atslēgts.

 

Tad nu!... padalieties Lūdzu, ar ko viņa skaņas trakts būs sliktāks par +/- kvalitatīvu CD atskaņotāju? :)

Man tīri tehniski interesanti. Apgaismojiet.

Recenzijās izlasīju, ka atskaņotājs DVD modeļu starpā 2000-2001 gados bijis ir viens no TOP modeļiem. CD atskaņošanas jomā - esot vidēja CD klases atskaņotāja kvalitātē (nedaudz esot kompresēta skaņa. Pats gan šo nesaklausu).

Iepriekšējam Sony DVP-S725 modelim esot bijuši 2 atsevišķi lāzeri - CD un DVD atskaņošanai. Šim modelim - tikai viens.

 

Pagaidām man pašam liekas Ok.

Link to comment
Share on other sites

cik novērots, tie kam nav atsevišķa lāzer acs - ilgi gremo audio CD - cik ilgs paiet laiks no ielādes līdz skaņai ? Dacs tur ir kaut kāds pašu sony + oapmps izejā no OPA ( nav slikts imho) pēc parametriem - nav kur piekasīties. nepatika, ka izejā parastie elektrolīti atsaitei nevis nepolārie...kuru thd ir daudz mazāks. bet tā ir ok, ja nebrembzē uz lasīšanu :)

Link to comment
Share on other sites

Nu jā.

"gremo" ilgāk CD nekā parastais atskaņotājs, bet īpaši traģiski tas arī neliekas.

Link to comment
Share on other sites

sony aizraujas ar tiem pulse current 1 bit daciem. principā laikam izmanto tikai savus dacus. mans lētai ssony neskan, skan - nu tā so so + trokšņo transports. otrs man ir labāks ...tam ir daks kurš ir dārgajās sērijās - thd līdzīgs tavam 0.0025%. skan pilnīgi ok, tiesa uz klasiku biku grēko...bet tā man arcam dacs patīk labāk caur spdif...man te jauns optiskais kabelis

 

 

350586643904_1.jpg

OEHLBACH XXL Series 80

 

būs jāpamērī vai ir kādas izmaiņas, jeb man tikai liekas ka skan labāk par 1ls optisko :D

Link to comment
Share on other sites

Nūūū... var just, ka Osscar ir "pudu sāls" apēdis šajā jomā :)

Man tik liela pieredze CD atskaņotāju testēšanā nav.

 

/atkāpe = Mana īsā CD vēsture 1) kaut kāds 1-mais PSRS ražojuma CD atskaņotājs nepilnu gadu (es pat nosaukumu neatceros, Estonia laikam) - lūk!!, tas bija lēns, patiešām gandrīz pusminūti gremoja diskus, 2) tad kaut kāds Samsung's - man nepatika (kāds pusgads), 3) Sony kaut kāds 2-tais, prasts!, pēc vella - bet šis man veiksmīgi nokalpoja savus 9 gadus, reāli ērts bija, ātrs un strādāja bez gļukiem ... pēc tam viņu aizvedu uz laukiem ar veco tehniku, kur viņu kopējās zagļu invāzijas rezultātā vienkārši nospēra r.i.p. 4) nu un tagad CD klausīšanai man jau kādu laiku ir Marantz CD5001 un šis Sony :) (DVD un Blu-ray ir vēl 3 aparāti)/.

 

Par tiem kabeļiem, man kaut kā vnm ir licies - ka viņu nozīme tiek stipri pārvērtēta... Kaut kad "treknajos gados" arī iepirku kādus 4 Oehlbach kabelīšus (divus Stereo, optisko un koaksiālo) - zini?, par Stereo kabelīšiem runājot - tādu baiso atšķirību nesajutu. Neiet runa jau par salīdzināšanu ar tiem ķīniešu štruntiem pa 1,50Ls Maxima/RIMI veikalos (kas pat fonē reizēm), bet gan labu, paša pirktu ekranētu vadu, kuram pats esi uzlodējis normālas "tulpītes".

Bet nu jā :) Man nav tādas pieredzes - noteikti tie citi komponenti ir vārgāki, lai šo visu sadzirdētu.

ps: par koaksiālajiem/optiskajiem Lielas pieredzes nav - vien kādi 3-4 viņi mājās.

 

Vislabāk man patikās viena paziņas atzinums - HDMI ar visiem šiem apzeltītajiem kontaktiem. Tur iet "cipars"!, ciparam vai nu IR kontakts, vai NAV! :D

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

Pa pa, zeltīti kontakti vienmēr ir labāki par sudrabotiem, jo oksīda kārta var izpildīt pusvadītāja funkciju un tad sanāk diode signālā un arī cipariem jitters palielinās. Redzēt/dzirdēt to ne vienmēr var, bet izmērīt gan.

 

Tavam DVD jauns oriģinālais lāzers maksās 55Ls (KHM-220AAA/J1RP)

Link to comment
Share on other sites

Tornis,

man vnm bijis ir interesanti (esmu jau lasījis, ka šo lāzeru cenas atšķiras no 15 līdz pat nnn-latiem) - ar ko tad viņi fiziski tad atšķiras? :)

Tīri tehniski citu signālu dod laukā (labāku)? - vai pēc izturības klases?

 

Nu... man tas Sony aparāts vēl patiešām svaigs izskatās (kaut kad nobildēšu) - pagaidām vēl CD spēlē.

Ja būs jāmaina tas lāzers, tad būs jāmaina. Tad neko.

 

Nu jā.

Par kabeļiem - tiešī tā! Tur pārējai tehnikai ir jābūt pieteikami "advancētai", lai šo visu sajustu :)

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Par Sony nemāku neko teikt, bet lētā Yamaha, salīdzinājumā ar lēto Marantz skan asi un augšaini.

Yamaha CDC-69X salīdzinot ar Marantz CD-38. Pēdējais ļoti patika savā vienkāršībā. Vēl Philips labā sistēma, kad play bija replay, nevis pauze :)

 

Par cik ar CD krāmējos tik, cik saFLAC'ot, abi ir atdoti labās rokās. Kopā ar CD. Kur bija prāts no'e-mule'tos FLAC, APE, WV rakstīt ne tajās sliktākajās matricās, kas tāpat maksā naudu, ja novilktie faili tāpat ir saglabāti :D

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

Es tomēr esmu kolekcionārs un man tie ap tūkstotis disku (oriģinālo) sagādā baudu paņemt rokā, ielikt aparātā, un _noklausīties_ :) Līdz ar to CD aparāts i nedomā iet pensijā. Tiesa, nupat iegādāju 200 disku SONY CDP-CX changer, kur salikt uz matricām rakstītos iekšā, lai pa galdu nemētājas :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man līdzīgi.

Oriģinālo CD turēt rokās ir pavisam cita lieta - pašķirstīt grāmatiņu, plus vēl daudzi Ltd. vai Deluxe edition izstrādājumi ir eleganti noformēti (par kolekcionāru kārbiņām nemaz nerunājot).

Šeit blakus topikos runā - ka klausīties LP esot process (palaist griežamgaldiņu, izņemt plati, notīrīt, uzlikt adatinu pusei). Es uzskatu, ka oriģinālo CD klausīties ir pilnīgi tas pats - Tas IR process :)

Protams!, šeit nav domāta kārtēja Ronny's Pop Show Nr. 1893 izlase.

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Saprotu, saprotu Jūs! Rokās paņemamai mantai ir cita sajūta :) Man ir ko (tie paši FLAC) un ir caur ko atciparot un ar ko gaisu svārstīt, bet šajā informācijas laikmetā nevaru atrast laiku pat tam :( Bēthovens ar austiņām pa vakariem jau ir sasniegums!

 

Katrā ziņā jebkurš 10 - 20 gadus vecs dzelzis, kurš savulaik maksāja latus ~300 un tagad maksā ~30, būs skaņas ziņā labāks par lielveikalos pieejamajiem visformātlasītājiem ~30 Ls vērtībā.

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

(par tiem 300 vs. 30Ls)

Nu... piemēram ar šo Sony DVD lasītāju (skat. augstāk) konkrēti DVD lasīšanas jomā "viss ir cauri". Jā, viņam ir 5.1. izeja, koaksiālā, optiskā + citas n-lepnas fīčas, bet bildes jomā... viņam ir vienkārši divas SCART izejas. Nav HDMI, nav DVD upscale.

Viss. Game over.

Viņš ir vienkārši Labs CD atskaņotājs.

Link to comment
Share on other sites

runa jau ir par stereo(pastiprinatajs,cd atskanotajs,turntablis)piem. es praktiski nesadzirdeju milzigu atskiribu starp pastiprinataju marantz pm-52 un jaunu marantz pm-6004 kaut cena atskiras reizes 4... un vel uzkuriem ja ir uzraksts MADE IN JAPAN vien jau ir muzejiska vertiba un kvalitates garants...

Link to comment
Share on other sites

Vēl joprojām priecājos par jaunieguvumu :) Pāris bildes:

# "lācītis" no iekšpuses (zāģu skaidas),

# kopā ar brāli Marantz'u,

# šis "Leon" CD ielādējās 6 sekundēs, no atvilktnes aizvēršanās pogas nospiešanas brīža.

Labots = ir CD, kuri ielādējas labi ja 12 sekunžu laikā + atkārtoti ielādējas ātrāk (viņam 200 vienību tekošā atmiņa).

 

ps: (ekrāna cipariņi/uzraksti spīd smuki zili - bez zibspuldzes būtu smukāk, bet man nav pārāk labs fotoaparāts).

post-94023-0-22152900-1350070474_thumb.jpg

post-94023-0-91603600-1350070486_thumb.jpg

post-94023-0-86824100-1350070501_thumb.jpg

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

nu iekšas diezgan dvdiskas - impulsnieks + daudz smd salīdzinoši...nav hi-endisks iekšā viennozīmīgi :) nu maranz iekšā imho labāk izpildīti cik esmu redzējis - labi barokļi, ekranēta analogā daļa + ferīti uz vadiem iekšā....

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Skaistuļi! :) Ar mazliet baltu skaudību smaidu ar Bēthovenu ausīs :) Bet fonā esošais Victoria 003, ja nemaldos, izskatās nevainojami saglabāts :)

 

Un kā šis SONY izpildās, salīdzinot ar zemāk esošo MARANTZ?

Link to comment
Share on other sites

Kas tad man te par kasti?

post-81709-0-27308700-1350072706_thumb.jpg

 

O, tā būs kāda elektroniska ierīce?!

post-81709-0-62373500-1350072719_thumb.jpg

 

Laikam konstruktors?

post-81709-0-82876500-1350072748_thumb.jpg

 

Nē, Marantz CD-6000! Lampizators darbu līdz galam laikam nav padarījis...

post-81709-0-61824400-1350072766_thumb.jpg

 

Nevēlas kāds par mazu bet taisnīgu samaksu no ši izveidot Kasunu vai ko tamlīdzīgu?

Link to comment
Share on other sites

Marantz CD6000 barētu būt "lietas koks" - priekšējais panelis un virsmas vāks vizuāli izskatās pat "ļoti labi".

 

Laikam jau nepratīšu īsti Sony ar Marantz salīdzināt. Esmu nedaudz šarlatānisks + tīri tehniski, pieredzes ar Labu tehniku būs par maz :)

Lūk!, manuprāt Tornim var jautāt (viņu slavēju).

Varu teikt par Marantz DVD (klausoties 5.1.) - viņam skaņa ir "siltāka", patīkamāka - papildus telpiskums iekšēji rodas, pats īsti nesaproti - no kurienes tad? Sajūtas līdzīgas, kā ar lampu pastiprinātāju. Tas Marantz DVD aparāts tehniski atskaņojot DVD sniedz labāku skanējumu, nekā 5 gadus jaunāks Sony Blu-ray atskaņotājs. Lūk... bet Sony bilde ir labāka, bet tas nu tā - nost no tēmas (atvainojiet).

Par CD atskaņotājiem vēl viss nav izmēģināts - tad man jāslēdz pie citas sistēmas abi divi + jāsalīdzina atsevišķi diski. Tas ir ķēpīgi, ja jādara ātri. Gan jau pilnīgs iespaids radīsies laika gaitā.

(man tagad mājās maza meita - vakaros vairs nekādas elektronikas un roka, klasiskās mūzikas soundtrack'i, un vispār - klasika... pilnīgi cits ritms. Un. Nomierina tas viss, nomierina. Nianses, ka tas viss skan fonā apdarot darbus. Saproti :) nesanāk laika sēdēt starp tumbām un Tā vērtēt).

Par Jazznfunk teikto - ar Yamaha's CD atskaņotājiem pieredzes nav, bet pastiprinātājiem tiešām diezgan "sausa" skaņa ar spalgām augšām (augstāko modeļu izstrādājumi nav dzirdēti).

Viktorija ir apzināti savākta, pa daļām :) Neticami ātri izdevās - "ielecu pēdējā vilcienā"... Stāvoklis labs, bet par cik esmu vizuāli piekasīgs - jau nemitīgi SS.LV skatos, lai nopirktu vēl nevainojamākus eksemplārus (pārsvarā dēļ korpusiem) un samestu no 2 ex. vienu (un otru tirgotu).

Link to comment
Share on other sites

Nu, es šito kitu pa 10 EUR nopirku, tagad domāju, ko darīt - vai atstāt rezerves daļām, vai provēt pacelt. CD-6000 jau nu nekāds haiends nav :)

Link to comment
Share on other sites

Un kas liedz man tādu kasti ar lūžņiem nopirkt ēbajā pa 10eiro??? Tā pat kā nevaru vairs lietotu auto nopirkt,tāpat neceļās roka šitādus restaurētus krāmus pirkt,ir vēl mūsdienās normālas firmas(denon,onkyo,yamaha,marantz u.c.),kuras pa pieņemamu naudu tirgo sacd un cd pleijerus.

Link to comment
Share on other sites

Ja atradīsi pa 10 EUR, tad nekas neliedz. Arī "pieņemamas naudas" jēdziens , pieļauju, cilvēkiem atšķiras.

Link to comment
Share on other sites

Torni, kad piebraukšu pie Tevis, būs jāapskatās tas kita saturs. Ja transports un vēl šis tas iet kopā ar manu 6000 OSE KI Signature, varbūt pa 20 lašiem paņemu. Ja pašam jāsūta nez no kurienes par 10EUR + kādi 10EUR shippings pa Vāciju + vēl tik pat shippings no Vācijas līdz Latvijai par to, ko nevar aptaustīt un, kas sanāk tik pat, ja ne dārgāk kā no Tevis- nē, paldies!

Nezinu kā parastais 6000, bet 6000 KI Signature man visai labi patīk. Pie tam pirms nepilniem 10 gadiem parastais 6000šais maksāja ap kādiem 240 lašiem, ja pareizi atceros. Tas bija tajos laikos, kad pusdienas kafejnīcā varēja paēst zem 5 latiem..

Nhs, ja gribi Denonu vai līdzīgu labu brendu, vai nevēlies iegādāties Denon DCM-500 CD karuseli?. Lētākā jauna cena 189 laši : http://www.elkor.lv/...-500-black.html

Atdošu lietotu, bet par puscenu! :) Var mēģināt arī kaulēties. :D

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

nu audiofīls uz to denon karuseli nepavilksies :) pa 100ls var atrast 3x labāku "parasto" 1 CD aparātu, ja ciena ciena CD. Karuseļu problēma - pats ātri vien aizmirsti kas tur salādēts + šie ir parasti nu tādi - viduvēji - ar parastu mājas kinozāļu dacu ut.t.

Link to comment
Share on other sites

Apskatījos, kas tam karuselim par DACu- Burr Brown PCM-1716E. Tāds pats, kāds stāv iekš Exposure 2010 vai, piemēram, Marantz CD-17MKIII

Varētu būt, ka priekš "podzvučkas" dzīvojamā istabā nav ne vainas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...