Jump to content

Pazuda skaņa, ASUS A8N SLI


andriigais
 Share

Recommended Posts

Nevarēju nepadalīties ar šādu piedzīvojumu... Skaņu atguvu pats, neteiksim ka vieglā veidā. Pat visai neparedzamā veidā! Ceru, ka kādam tas var noderēt.

 

Lietoju XP SP3

Mātesplate ASUS A8N SLI, ar iebūvēto skaņu

 

Bija tā -

no rīta pamodos, kompis palicis ieslēgts pa nakti, filma beigusies, uzlecis skaņas kartes logs (Realtek Sound Manager), kurā visu ko var konfigurēt un redzēt. Daudz nedomājot, iemetu aci internetā un bladāc - zilais ekrāns bez precīziem skaidrojumiem. Kad kompis atkal ieslēgts, skaņa pazudusi. Draiveru nav, volume ikoniņa pie pulksteņa nav, skaņas kartes ikoniņa arī nav, parādās tikai - No sound devices - pie Device manager. Meklēju draiveri, novelku, insteļoju (next, next, OK, finished). Gatavs. Nifiga nav joprojām! Google uzrāda simtiem forumos aprunātas visādas skaņu problēmas šai mātesplatei. Tur, kur ir mana problēma - nav skaņas, nav draiveru un nevar tos uzlikt, tur risinājums nav atrasts. Meklēju šeit, BOOTā. Iemēģināju pāris adreses, DriverGenius u.tml. Neko diži jaunu neredzēju, skaņas joprojām nav!

Pamanīju, ka negriežas čipa ventilators, krietni silts arī (tā ka pirkstu piedurt nevar). Ok, rubīju ārā kasti, ņemu ventilatoru tīrīt, iztīru, ielieku, ieslēdzu, griežās. Un arī skaņa pati no sevis ir atgriezusies! Parādās gan Volume ikoniņa pie pulksteņa, gan Realtek Sound Manager ikoniņa, karoče, viss štokos!!!

 

Varbūt kādam ir kāds skaidrojums? Karsts čips gļukus met?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

andriigais

taisīju pat vairākus restartus un vairāk kā vienu reizi insteļoju draiverus!

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Tad jau nu šis :

ņemu ventilatoru tīrīt, iztīru, ielieku, ieslēdzu, griežās

arī bija pie vainas.

Link to comment
Share on other sites

Starp to visu ir loģikas saikne - čipsets pārkarsis līdz gandrīz DEAD un tad nav jabrīnās, ja skaņas nav, vai cieto neredz vai zilie logi. Brīnums ka pa nakti tas čipsets vispār nenocepās. Temperatūras vispār kāds skatās savām darba mašīnām? Varbūt braucot ar mašīnu bez tosola arī neskatīsies motora temperatūru?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...