Jump to content

Meklēju privātpersonu kas padalītos ar Internetu


GulbisRG
 Share

Recommended Posts

Sveicināti,

 

Tātad visu pēc kārtas.

Pirms 5-6 gadiem ar kaimiņu tika nopirkta aparatūra uz pusēm (stāv uztādīts uz kaimiņa mājas jumta) (cik saprotu ka tās ir divas Wireless āras antēnas) un kā interneta provaiders tika izvēlēts SIA "Latvijas Datoru Tīkli" (intresanti šodien viņiem pat mājaslapa nejiet :D ) jo uz to brīdi Salaspilī citas kompānijas nebija. Šie arī piekrita uztādīt aparatūru un nodrošināt ar internetu.

Visus šos gadus intrenets strādāja +/- satabīli cik nu viņš tur ātrs nu ir. Bet pirms 6 mēnešiem pazuda nets, sazvaniju viņu meistarus kas pēc 2 dienu domāšanas beidzot atbrauca. Itkā esot antēnas vaina utt. Savāca uz vel 4 dienām ķipa meiģināšot sataisīt. (garantiju nedošot jo ķipa jāmaina jantēna, jācer ka izdosies sataisīt). Nu pēc nedēļas intrenets parādijās. Ar katru nedēļu internets paliek ar vien lēnāks un lēnāks. Pēdējos 2 mēnešus vispār traģiski dienas laikā internets uz sec. 2-10 pasūd ~20-30 reizes dienā, īstenībā vakaros, jo pa dienu visi ir darbā. Zvaniju tam kantorim. un tik saka ka meistars sazināšies ar jums. Kā sazinās tā apmēram katru reizi cits meistars zvana :D pārbaudīšot antēnu utt. Nekas nemainās. Vel to visu apgrūtina tas ka antēna kas ir šaja pusē atrodas uz kaimiņa mājas jumta, un kaimiņš protams ka pienākās ir pa dienu darbā līdz 20.00.

Reiķinus sūta laicīgi. Nemaksāt negribās, jo ja atslēgs netu nav man īsti alternatīvas ko pieslēgt vietā. Vopšim ZB man šitā visa padarīšana!!!

 

Ir domā iegādāties šādas te divas antēnas http://uk.tp-link.co...odel=TL-WA7510N

Īsāk meklēju kādu privātpersonu kas Salaspilī vai Rīgā Daugavai šajā krastā. (Teika, Mēžciems, Jugla, Purvciems, Pļavnieki, Ķengarags) Vēlētos padalīties ar internetu. Vēlams būtu labs satbīls internets Kāds LTC Optiskais ar atrumu 100 Mbit/sek vai atrāku. Protams var arī no kāda cita provaidera. Maksātu pusi no interneta mēneša maksas. (Nu bet tas protams runājams atkarībā no pieslēguma)

 

Vai šis varētu starādāt pietiekami satabīli?

Ja ir kādi citi varianti kā privātmājā dabūt normāju internetu noteikti iesakiet.

 

Pievienoju pašreizējo pingu un savu atrašanās vietu.post-80299-0-56142400-1332073182_thumb.jpgpost-80299-0-66376800-1332073196_thumb.jpg

 

Atālumu no manas mājas līdz savai mājai varat izmērīt šiet. http://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm

 

Itkā šim aparātam TL-WA7510N vienam starp otru vaidzētu nodrošināt sabīlu internetu 15km atālumā, bez papildus antēnām.

Ar antēnu līdz 55km

Link to comment
Share on other sites

Ņem LMT internetu datorā 19. Nebūsi atkarīgs no kaimiņiem, arī delfus varēsi palasīt bez problēmām.

LMT info meitenes ir sazvanāmas un mājas lapa arī strādā.

 

//LMT ir Lattelecom meitas uzņēmums.

Link to comment
Share on other sites

GulbisRG
(labots)

Man mājās ir divi sat resīveri kam vajag internetu 2 PC un porķiks! Tas LMT puļķis būtu pietiekami labs lai nodrošinātu visu ar satbīlu internetu?

 

He vel cena 19Ls. Pa 19Ls cilvēks Rīgā var pieslēgt Optiku4 ar 200Mbit/sek un es pusi apmaksātu. Un abas puses būtu laimīgas. Galvenais lai atrašanās vieta būtu piemērota. Un vai nesagādātu grūtrības pie balkona vai pie majas sienas uztādīt to antēnu. Biju paņēmis Bites puļķi uz testa laiku. :D Kā jau tu teici delfos.lv ielīst var ziņas izlasīt, bet neko vairāk. Bet jeb kura gadijumā paldies par ieteikumu.

 

Šo jauno antēnu ir doma uztādīt uz savas mājas. Lai kamiņš lieto veco interneta pieejas veidu. Es viņam zvaniju teicu ka sūdigi nets iet, viņš teica ka ļoti maz lieto, un ka viņu vis apmierina.

Labots - GulbisRG
Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Muah VIL ir LMT fanaats. Diemzheel aizkaveejies paaraak ilgi veedturee kad viens operators bija tikai. Bet sheit jaapiekriit D_L visaa kontekstaa.

Labots - Nettwerk
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Neesmu LMT fanāts, bet tas autonomais modēms (B660) savienojumā ar āra antenu ir tīri sakarīga štelle - pāris paziņām ir, gan ātrums pieklājīgs, gan cenas vairs nav kosmosā - internets 7 ir vidusmēram pietiekošs, arī sat vajadzības apmierina.

Protams, ja vien ir 3G uztverams.

 

Internets pa diviem, pie tam ja rūters nav tavā galā, bet esi atkarīgs no citiem, ar nav nekas labs.

Link to comment
Share on other sites

dzincha

Ar tiem tp-linkiem vari mēģināt kaut ko šarēt no pretējās mājas tādā pašā līmenī vai ari kaimiņu dzīvokļus.

Lai šārētu netu no purvciema/teikas uz Salaspili - vajadzēs mastus abos galos un pa wifi to palaist ir bezceris.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Autor,

1.tas variants darbosies tikai ideālā tiešās redzamības variantā

2.Jo lielāks attālums, jo lēnāks būs reālais ātrums.

3.Tavas ātruma prasības iespējams sasniegt ar attālumu līdz 1km.

 

post-62366-0-34258900-1332082899_thumb.jpgpost-62366-0-67785300-1332082899_thumb.jpg

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

GulbisRG, izskatas, ka Tev nav pilniigi nekaadas sajeegas par radiolinkiem. Tas verkis, ko taisies pirkt, darbojas tieshajaa redzamiibaa un bez antenaam nekur taalu nevilss. No Salaspilss liidz Riigai au nu tochna nee. Karti arii iedevi galiigi garaam. Tak ieziimee konkreetu vietu kur dziivo. Balticmaps,eu taadaam lietaam ir labaaka karte. Vaardu sakot, vai nu apguusti radiotehniku un antenu lietas, vai meklee cilveekus, kuri Tev atrisinaas interneta probleemas.

Link to comment
Share on other sites

GulbisRG

Ja godīgi īstas saprašanas man par tīkliem nav. Nedaudz galvu sachakarēja pult.lv kas vecajam aparātam aprakatā bija sarakstijis šādas lietas. Bez antēnas 15km un ar papildus antēnu mierīgi līdz 50km :D

 

Nu es jau nedomāju ka es dabūtu visus 100Mbit i ar 20 būtu labi.

 

Īstenībā es nemaz nezinu kur manam interneta provaiderim stāv otrs raidītājs. Kaut kur Salaspilī jau ir, bet diez vai abas antēnas ir tiešā redzamība.

 

Uztvērējs no kaimiņu mājas izskatās apmēram šādi.

post-80299-0-78343400-1332084599_thumb.jpg

post-80299-0-63064200-1332084627_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pults LV buus iistie "spechuki" gadiiushies :sarcastic: Laikam domaa, ka zeme ir plakana un staav uz trim ziloniem. Lai dabuutu tiesho redzamiibu 50km vajag vismaz abos galos 70m tornus. Tev tam kaiminam arii "spechuki" instaleejushi to sisteemu. Aaraa uzlikts parasts ezerneta kabelis, viss veejaa pliivo un pat savilceejiem galus nav nokniebushi. Vaardu sakot, pilniiga haltuura un nav ko briiniities, ka nekas nedarbojas.

Link to comment
Share on other sites

Kas tas par jaunvārdu - "satabīls"???

Link to comment
Share on other sites

GulbisRG

Didzi te būs velviena karte kur dzīvoju.post-80299-0-32548200-1332088902_thumb.jpg

Butu daudz reiz vieglāk ja tas aparāts būtu uz manas mājas jumta.

Ko tur brīnīties par vadiem, ja pus gadu man viņi man netu bez pārrāvumiem nevar nodrošināt.

 

Laikam ka būs vien kārtīgāk jācīnās ar pašreizējo provaideri. Vai ir kādi reāli risinājumi?

Link to comment
Share on other sites

kazarma

Nesen paņēmu LMT 19. Baložos pilna zona nav nekādu problēmu vakaros pat kaut ko var nokopēt ar 400Kb/s. Tik jāņem vērā tas, ka latentums (ping) ir ne mazāks kā 150ms, kas reāli nozīmē nekādas spēles vai programmas kurām ir nepieciešama ātra informācijas apmaiņa. Savādāk viss kā solīts.

Link to comment
Share on other sites

GulbisRG

Palasiju par vecāko modeli TL-WA5210G (kas ir nedaudz vājāks par jauno TL-WA7510N) ka labas atsauksmes. Ka 2km atālumā starādā ar 80-85% signāla sipruma. Tad varbūt mans glābiņš ir atrast kādu sabiedroto tepat Salaspilī ar LTC Optiku :) No manām mājām līdz Salaspils centram ir ~2Km

Link to comment
Share on other sites

GulbisRG
(labots)

drunk_lizard Paldies gaili!

 

Es tak jau rakstiju ka līdziga (veca ~7gadi) antēna jau stāv mums ar kaimiņu uz jumta. Mums nav nevienas daudzstāvu mājas tiešā redzamībā. Un internets strādāja labi līdz kādam laikam. Tad paskaidro tu tupeni, kapēc es to pašu nevarētu izdarīt no savas mājas?

Labots - GulbisRG
Link to comment
Share on other sites

Ja no savas maaas jumta redzi kaadu centra daudzdziivoklu maaju, tad gan jau var atrast tai maajaa piesleegumu. Ja nav redzamiibas, tad vari aizmirst par radiolinku. Radiovilnu izplatishanaas likumus veel neviens nav atceelis.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Redzu, ka tēma ir izsmelta un visi sāk lamāties.

 

Klapēju ciet.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...