Baigais Janka Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Vispār jau "Desu darbnīca" Bet, jā - kvalitāte tur ir pareizā, pats arī tikai tur iepērkos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jesus Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Cenu diapazons orientējoši? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Hehee! Aita nav ēdama! Smirdīgs lops no ārpuses un arī iekšā. Neesmu specs, bet vecāku jēru par 6 mēn. laikam neēd. Nu varbūt kāds mēnesis klāt. Bet pēc tam sāk pastiprināties specifiskā smaka un vairs nav ēdams. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Nav tik traki, ja nevar pieņemt neko citu kā cūkgaļu, tad nevajag apcelt aitu vienkārši ir sava specifika, tāpat kā kazas gaļai. Vot pieņemt kuili vai āzi ir daudz grūtāk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jesus Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Tātad Rīma man jēra vietā iesmērēja padzīvojušu aitu. Runājot par akmens cieto gaļu: kā būtu, ja saēvelēt plānas šķēlītes gaļas un apsmidzināt ar vīnu lai pastāv lielāku vai mazāku laika brīdi? Ka tik nesanāk varen laba delikatese! Un tas jau ož nevis pēc vecas aitas dziedzeriem bet pēc laba mājas biznesa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 (edited) gafu.lv/lv/produkcija/36/96 kumins, romiešu ķimenes, зиры gafu.lv/lv/produkcija/36/117 sierāboliņš, пажитник, galvenā Чаман sastāvdaļa ekoveikals.lv/lv/partika/garsvielas/suma-organiskas-maltas-romiesu-kimenes-25g darzalaiks.wordpress.com/tag/romiesu-kimenes/ darzinam.lv/garsaugu-seklas/935-sierbolis-.html kitchen-nax.hex.su/1271297.html hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&action=printpage;topic=8843.0 otvet.mail.ru/question/37051992/ subscribe.ru/archive/home.eat.spices/200307/09151308.html Pāris adreses Edited April 19, 2012 by Raimonds1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Mēģinājums numur 2 - lops iepirkts Rimi. Šoreiz man nepatika tas gabals, kaut kāds cīpslains, bet nu laiks rādīs. Sāli paņēmu rupjo, nevis smalko. Un žāvēšu šoreiz laukos bēniņos, nevis virs plīts. Un uzlikšu web kameru, kustības sensoru, signalizāciju un elektrisko ganu, lai topošā basturma nepazūd pusgatava... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Galvenais nesameties galīgā tepiķi, noēdīsi pats pusgatavu un gans nepalīdzēs Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Ņi ņi, esmu pacietīgs un morāli noturīgs. Kamēr skaidrā... Bet anyway, ja aizies pusgatavs, tāds liktens tai zacenei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jesus Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Mērcēji sālsūdenī? Kas ar parazītiem aitā var dzīvot, viss tas pats kas ruksī, vai tomēr ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Apviļāju rupajā sālī. Un man ir liellops nevis aita. Par parazītiem hz, lielopos nav, cūkās ir. Lai zinātāji pastāsta par aitām. btw. iepriekšējās reizes eksperiments pastāvāja biku leduskapī un palika mīkstāks, ar asu nazi sagraizīju plānās strēmelēs, aizgāja grabēdāms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Posted April 29, 2012 Author Share Posted April 29, 2012 Ieleja Tavos gados jau vajadzēja zināt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Sveicināti kungi gaļēdāji! Laiks kārtējiem gaļas vītināšanas eksperimentiem. Šoreiz gribu mēģināt vītināt veselu cūkas stilbu (vai kā nu to orgānu pareizi sauc), nu kaut kā tā , tikai vienā eksemplārā. Doma ir pirkt diemžēl maksimāli rūpnieciski audzētu cūkgaļu, lai minimizētu parazītu risku. Ir doma vītināt laukos bēniņos, nav ideāla vieta, jo temperatūra baigi svārstīga un atkarīga no laika apstākļiem, vasarā pa dienu karsi, naktīs vēsi utt. Bet nekas labāks diemžēl nav. Tad nu gribētu dzirdēt kādu precīzu recepti. Pagaidām esmu atradi tikai ļoti vispārīgas receptes: - mērcējam sālsūdenī 1 nedēļu; - 3-4 mēnešus vītinam. Kaut kā baigi vienkārši izklausās... Labprāt uzklausītu komentārus/ieteikumus. A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jesus Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Daudz jāgūglē, daudz jāprāto - kas ir taisnība, kas BS. Viens izvilkums no http://www.spain.lv/?cat=news&id=163 : Viss, kas vajadzīgs, lai iegūtu hamonu, ir svaiga cūkas kāja, sāls, gaiss un laiks. Izklausās vienkārši, tomēr lielāku apjomu ražošanā rodas būtiskas tehniskas problēmas. Ir pat tāds teiciens, ka ražot hamonu nav grūti, bet ražot augstvērtīgu hamonu ir ļoti sarežģīts process. Mūsdienās hamonu ražo izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kas rada visus hamona ražošanai vajadzīgos apstākļus, vidi un higiēnu, mākslīgi stimulējot nepieciešamās stadijas. Šīs stadijas ir cieši saistītas ar tradicionālo ražošanu, ko reģionos izmantoja un izmanto mazās ģimenes saimniecības un uzņēmumi, kas nodarbojās ar cūkkopību un hamona ražošanu nelielos apmēros. Mājas apstākļos hamons ražojas daudzu mēnešu garumā. Būtisku lomu ražošanas procesā spēlē klimats – iesākumā aukstie ziemas mēneši, nobeigumā mērenās vasaras temperatūras. Ražošanas process ir līdzīgs gan kā hamonam serano, gan arī hamonam iberiko, lai arī pēdējo vītina daudzus mēnešus ilgāk nekā pirmo. Kopumā izšķir 4 ražošanas stadijas: 1. Sālīšana Speciālās telpās cūkas kājas tiek apbērtas ar lielu daudzumu sāls, lai paātrinātu gaļas atūdeņošanos. Sālīšanas laiks ir atkarīgs no kājas lieluma un noteiktā reģiona klimatiskajām īpatnībām, bet vidēji var rēķināt vienu dienu uz vienu kilogramu. Pēc sālīšanas kāju attīra no sāls un izkar speciāli aprīkotā telpā ar regulējamu temperatūru un mitruma daudzumu, lai gaļa vienmērīgi piesūktos ar atlikušo sāli. 2.Žāvēšana Atkal viss process ir atkarīgs no cūkas kājas svara un reģiona ģeogrāfijas. Žāvēšanas process ilgst apmēram 6 – 12 mēnešus. Parasti to iesāk ziemā vai agrā pavasarī, lai panāktu pakāpenisku gaisa temperatūras kāpumu, līdz pat vēlai vasarai. 3. Vītināšana Noslēdzošais, visilgākais posms, kas norisinās tumsā un slēgtu pagrabu klusumā. Rudenī “jamonu ieslēdz pagrabā” un tur 8 – 10 grādos kādus 9 –12 mēnešus. Mikro floras iedarbības rezultātā gaļa iegūst savdabīgo struktūru, garšu un smaržu, kas raksturīga tikai īstam spāņu hamonam. 4. Prove Prove ir pēdējā hamona “eksaminēšana”: ar garu adatveidīgu ierīci (ražota no govs vai zirga kaula) eksperti hamonā veic 3 –4 atvērumus, lai pēc smaržas noteikt hamona gatavības pakāpi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Biki ne tēma, bet diezi vai kāds manu sludinājumu apstiprinātu IT foruma pārdod sadaļā Moš kādam tikko Spānijā pirktu, vītinātu rukša kāju. Sanāca misēklis un tiku pie divām tādām, mazāko (4 kg) varētu kādam labam cilvēkam pārdot. Gribu 36 €. Cenas Labu labā dāvana gardēdim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Paldies, ka nobildēji E burtus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Un? C vitamīns, varāmā sāls un nātrija citrāts ir visas dabiskas vielas. Drīkst zināt, kas tieši tev nepatīk? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Bailes no saīsinājumiem? O_O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Vai es rakstīju, ka man kas nepatīk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Gestapo PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Pārdota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Nepilni 10 jevrosi kilogramā, oj kur laba cena. Atraus (jau) ar rokām.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Tā arī bija, uzmetu vēl uz svariem pirms atdošanas - 4.8 KG O_O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts