Jump to content

Win problēmas ar faila "asociēšanu" vienai programmai


Musimusi
 Share

Recommended Posts

Labdien.

Visas progas legālas .

Problēmas ar WIN Office Visio programmu, kura "neatpazīst" savus failus, jeb precīzāk WIN nesaprot kam tos failus piestiprināt, jo klikšķinot uz faila parādās " * *.vsd is not valid WIN32 application". Verot caur programmu, viss OK. Jā, un pie programmas palaišanas parādās WIN installer's ar uzrakstu "Please wait wile WIN config MS Office Visio 2010". Ofiss pats ir 2003, bet Visio 2010. Admins atgaiņājās ka tā varot būt (reāli kratās vaļā) bet kolēģim arī uz kompja pie W7 un 2003 ofisa ir 10 Visio un bez visādiem brīnumiem.

PS. Kamēr stāvēja arī 2003 Visio nekādu problēmu nebija, pie apgrreida nedaudz "nolohoju", jo nevis atinstalēju bet uzliku uzreiz ar apgreidu ( parasti tā nedaru, bet kolēģis lika un viņam viss aizgāja ok -pat atslēgu joauno neprasija). Sapratis ka nekas labs nav sanācis, atinstalēju , un uzstādiju atkal- rezultāts nemainijās.

Ko darīt? Baigi apgrūtina darbu un arī darba kolēģiem jāklausās mana "piesārņotā" valoda, kad kārtējo reizi esmu aizmirsis ka "normāli" tos failus atvērt nevar :).

Paldies par atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka
(labots)

Vienkāršākais - ver viņu vaļā kādu vsd failu ar Shift [EDIT - ar labo peles sviru, domāts] - tad būs izvēle "open as" (kauču kā tā). Tur ņem programmas izvēli, izvēlies visio un ieķeksē lai vienmēr tas tikstu izmantots. Kauču kā tā.

Jebšu reģistrs jāpielabo, ja ir māka un vēlme :) Jabkurā gadījumā - jūsu adminis ir losis :)

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Šis variants neiet cauri, jo kaut arī norāda ka jāatver ar VISIO.exe viņš ar viņu vaļā never tā kā tā. Ar šo jau pats arī sāku.

 

PS. Par reģistru. It kā jau pats nojaušu ka problēma reģistrā, bet kur meklēt un kā ... Var jau paņemt kaut kādu reģistru labotāju (galvenai lai var back up uztaisīt:)) bet pieļauju ka ar "visam derīgu" konfigurāciju "reģistra labojamo programmu" izšļūkt neizdosies :)

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka
(labots)

Nu ja, tur visdrošāk uz aci jāskatās...

Nu, kā pirmo - es laikam provētu iekš HKEY_CLASSES_ROOT izmest ārā pašu .vsd "folderi" un turpat arī to atslēgu, uz ko šitā .vsd Default Data norāda, ta provēt uzlikt asociāciju par jaunu ar to shift.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Saki lai admins velkas pie Tevis un sataisa, viņam par to algu maksā. Man arī darbā tāds slinkāks admins trāpījies, bet kad viņam pasaki ko sliktu, tā šis ir klāt :D

Darba datoram rokas klāt vispār nelieku, kaut ko labot.

Ieteikums Tev: Konstatē problēmu, precizē pēc iespējas smalkāk, kas un kā, zvans atbildīgajam darbonim, kam darba pienākumos ir problēmu atrisināt.

Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Nu tā jau it kā ir, bet viņš jau uzreiz gatavs visu pārinstalēt utt. Nu man tā nepatīk. Kamēr sakārto visus datus sakarīgi pēc reinstala utt-nu čakars, bet meklēt problēmu viņš diezi vai būs gatavs. Tad jau dzīvoju "ar sāpi sirdī" :).

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Es nesaprotu, kapēc tu kautko tur mocies ja ir admins? Kas tā ir pa iestādi? Pieteikšos darbā. Skaidri redzams, ka pagaidām admina vietā ir simulants.

 

P.S. Par tādu basņu izplatīšanu, ka pēc reinstala lietotājam būs mocības ar datiem, vispār vajadzētu publicēt izplatītāja vārdu presē, lai nekad vairs neatrod darbu un nespēj vairoties.

Labots - Reinkarnāc
Link to comment
Share on other sites

Skaidri redzams, ka pagaidām admina vietā ir simulants.

Ir jau kantori kur admins ir kāds paziņa no malas, kas šad tad pieskrien piepalīdzēt, un klientu tas apmierina.

Link to comment
Share on other sites

Un?

Es arī esmu tāds. Apkalpoju dažus kantorus un privātpersonas. Nevaru iedomāties kā tas būtu, ja es pateiktu, ka negribu krāmēties, vai arī pēc mana reinstala lietotājs nevarētu savus datus atrast. Un vispār kapēc lietotājam pašam jāķimerējas ar Visio instalu un tādām lietām?

Link to comment
Share on other sites

burvis

Es vienkāršs skolotājs... hi hi.... ammm nu jā, par tiem adminiem... labāk paklusēšu, jo visādi jau gadās... bet par tēmu.... problēmas sakne ir divās dažādu versiju office instācijās uz viena datora... man arī ir gadījies ar šādu šaizi saskarties... atrisināju piespiežot asociēties... doc failiem ar 2003 bet docx ar 2010... un ne savādāk... kā tieši man tas izdevās pašreiz neatceros, tad jāpameklē, bet tas ir virziens kurā vajadzētu mēģināt rakt.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja dažādu versiju uzlikšana tiešām ir vajadzīga (nevis tikai jūzera izmurgots) tad varbūt vērts apsvērt Open/Libre Office + M$ Visio, vai 2 Windas. Visbiežāk jau jūzerim nevajag to ko viņš prasa. Tapēc ir kantora iekšējā politika. Citi riskē ar nelegāliem softiem, citi lieto Linux pēc iespējas, a citiem ir līgumi ka par nelegāla softa instalēšanu atbild pats lietotājs.

Šijā gadijumā vispār nekas nav skaidrs, jo vaicātājs pats ņemās ap kompi, kamēr to sačakarē, nevis uzstāj lai admins to izdara. Kas pa iestādi un kas tai virtuvē darās, te nevar saprast.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Moš šamais skaitās advanced users, un tiek piemaksāts par to. Bet tagad teikt ka nejēdz par asociēt paplašinājumu mīslis raustās. Vēl liels jautājums vai tas admins maz zin ka šie salikuši jaunākus ofisus.

Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Admins zina gan ka "šie" salikuši jaunākus ofisus-precīzāk Visio 2010 uz office 2003, un neviens neskaitās advanced user, un kur nu vēl piemaksāt-tā jau būtu leiputrija :). Admins mums viens, dzīvojam pa visu Latviju, kamēr kauč kas nenosprāgst, izķert viņu grūti un esmu prasijis utt. It kā jau viņam pat nebūtu jābizo skatīties it kā varētu takš attālināti. Gan jau ka beigās būs jāpapresē kārtīgāk lai iespringst, bet nu visiem paldies par diskusiju :) .

PS. JAu rakstiju, ka divu dažādu ofisu versiju līdzāspastāvēšanai nevajadzētu būt problēmai, jo kolēģim ar šādu pašu konfigurāciju viss iet griezdamies, vienīgi viņam darbstacija, bet man lapis (abi DELL). Programmas visas ir korporatīvās, tā ka...

 

PPS. Ja godīgi, jaunais ofiss (ofisa rīku izkārtojums) nepatīk, nevaru piešauties, arī Visio nepatīk, bet iepriekšējais bija 2000 versija, tas salīdzinot ar Visio 2003 ir visai neērts, bet tam 2003 beigusies licence un jhāņem ko dod :).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Musimusi

Pacelšu veco tēmu.

Pārinstalēju office un uzliku 2007, bet tam komplektā tas Visio nenāca, nācās atstāt 2010. Labāk palika, vismaz klikšķinot uz faila viņš ver vaļā Visio programmu, bet pirms katras atvēršanas atkal ir "Please wait while WIN config MS Office Visio 2010". Nu atinstalēju to Visio, uzinstalēju pa jaunu(domādams, ka sakonfigurēsies ar to 2007 un būs viss OK)-tas pats. Pie kam Visio rīku konfigurācija bija palikusi tāda, kādu to biju pats izveidojis. Sapratu ka būs jāpārinstalē viss pilnībā, dzēšot arī folderi. Atinstalēju visu offisu un Visio. Izdzēsu mapi. Lai nebūtu vairāk nekādu brīnumu, sameklēju Microsoft mājas lapā Microsoft Fixit programmu, kurai vajadzētu palīdzēt gadījumos, ja kaut kas neatinstalējas. Ar to atinstalēju visu , uzliku, atpakaļ-viss pa vecam :) ieskaitot Vizio izvēlnes konfigurāciju #$%^^. Tad nu būtu interesanti dzirdēt idejas par to , kā to Visio pilnībā un garantēti izravēt, jeb kur bez MS Office foldera (Program failos) šis brīnums varētu glabāt kaut kādus datu arī pēc atinstalēšanas.

PS. Atslēgu gan neatcerējās, to nācās vadīt un "validēt" pa jaunam :).

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Ja tas, ka es Tev pateikšu savu darba vietu ļaus Tev man kā vairāk palīdzēt, varu PM uzrakstīt :) bet kauč kā neredzu sakarību

Link to comment
Share on other sites

Tad nu būtu interesanti dzirdēt idejas par to , kā to Visio pilnībā un garantēti izravēt, jeb kur bez MS Office foldera (Program failos) šis brīnums varētu glabāt kaut kādus datu arī pēc atinstalēšanas.
Lietotaaja profilaa noteikti kautkaadas fignjas paliek.
c:\users\<username>\appdata

Link to comment
Share on other sites

Darba laikā nodarbosies ar bezjēdzīgu laika tērēšanu. Tā turēt!

Labots - Statix
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
· Hidden by Mezavecis, Aprīlis 27, 2012 - Acīmredzot ģenerē sūdus, lai krātu postus
Hidden by Mezavecis, Aprīlis 27, 2012 - Acīmredzot ģenerē sūdus, lai krātu postus
:)
Link to comment

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...