Jump to content

Dell Dimension E521 mātesplate


Tufjord
 Share

Recommended Posts

Ir trīs datori Dell Dimension E521 kuri izslēktā veidā telpā uz grīdas bij saejot grīstē santehnikai samērcēti 4cm no korpusa apakšas ,tas štrunt,bet apmēram 1cm trāpija arī mātesplatei.Ūdenī bij dažas dienas.Tagad pēc iztīrīšanas un izžāvēšanas divi tika atgriesti pie darba.Vienam tomēr liekas nāksies meklēt mātesplati,jo ieslēdzot viens garš divi īsi pīkstieni kas norāda problēmas ar ram atpazīta ir ,bet bojāta.Gaismas piodes arī praktiski to pašu deg 3 un 4 ,ka dojāts vai nearbilstoš ram.Startejot datoru vispār bez ram viens garš 3 un divi īsi pīkstieni.kā būtu jabūt bez ram tapēc liekas,ka plate vel nav pavisam nomirusi. Rami,PSU un CPU pārbaudīti uz citu kompi.Plate tika slēgta arī tikai uz galdu tikai ar vienu ram un CPU,tieši tāds pats rezultāts. Kādas idejas? Platei vizuālu defektu nav (skatīts ar palielināmo stiklu) problēmas arī atrast līdzīgu plati.Vienīgais ko atradu http://www.ascendtec...luw457e521.aspx bet tur probļēmi ar piegādi.Varbūt kādam ir lietota kas tei kastei der.

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

Viens garš, divi īsi vispār vairākumam BIOSu skaitās Video Memory Error

 

Tas tā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaasis

zem mikroskopa pārskati vēlreiz plati vai nav "zaļipučkas". Pamēri barošanas voltāžas. Pārbaudi atslēgas.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pamēģini biosu pa nullēm nomest. Apskati tās vietas kur trāpijis ūdens, varbūt ir kāda korozija. Ko saka Post Card? Pēc kodiem šad tad var atrast defektu.

Savukārt ja plate kārtīgi izžāvēta no mitruma, korozijas nav un tikai tad slēgta pie sprieguma, problēmām nevajadzētu būt.

Link to comment
Share on other sites

Tufjord

Dators norakstīts,pasūtīts jauns.Nokopēšu datus un ja atradīšu piemērotu mātesplati un salikšu,priekš netu ideāla kaste.Izrādās,ka iespējams viens pēc ūdens izsūkšanas tomēr esot bijis ieslēgts.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...