Jump to content

Compressed Air Cars - Aizmirstam par naftu , ūdeņradi un muļķīgu elektromobīli.


UberFly
 Share

Recommended Posts

Man domāt, ka naftinieki padarīs visus jaunos akumulatorus nesamērīgi dārgus. 8x ietilpība massām, vari iedomāties kādu revolūciju tas izsauktu? Elektrovelosipēdi, lēti golfkāri kurus var atļauties visi, pat autobusi un industriālais transports. Visas iznešu kvotas jāsarullē un jāiesprauž ānusā. Ārprāts, nu kā tā var, nu kā tā var, tas taču izjauktu šodienas jauko idilli...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    9

  • UberFly

    19

  • All-marss

    10

  • Mulkari

    9

To es gribētu redzēt cik laimīgi "neizlutinātie" cilvēki būtu pēc kādas teiksim 2-3h braukšanas no vietas pa pilsētas korķiem bez bremžu pastiprinātāja.

 

Ja mašīnai atņemt visu komfortu, tad ar velosipēdu pilsētā ir daudz ātrāk, veselīgāk un ērtāk.

 

Un kā gan naftinieki var ietekmēt akumulatoru cenas? Akumulatoru ražošana jau pati par sevi ir ļoti dārgs process, nerunājot nemaz par nepieciešajiem resursiem.

 

Un kāpēc lai izmešu kvotas samazinātos? No kurienes tad iegūs to enerģiju, kuru sapumpēt (ar zaudējumiem) tajos akumulatoros? Nu kur var būt tik naivi cilvēki.

Nav mums tik dauz vietas uz zemes lodes, lai visu nosētu ar vēja ģeneratoriem. Lai uzražotu saules paneli arī ir nepieciešami vesela kaudze limitēti pieejamu izejvielu.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Grozi kā gribi , bet šitie visi elektro un pneimoauto tāpat lej ūdeni un ārvalstu kapitāla dzirnavām - ne mēs ražojam akumulatorus , ne saules paneļus , ne vēja ģeneratorus , ne pašus autiņus ( daži eksemplāri šoreiz būtiski nekrata ) . Pārāk skaisti .

Link to comment
Share on other sites

Litijs kļuvis nu gandrīz vai par dārgmetālu, iegūst to tikai dažos punktos uz zemes, viegli panākt monopolu. Lūdzu cēlonis cenām.

 

Kas attiecas uz centralizētu enerģijas ražošanu spēkstacijā, ne iekšdedzes dzinējā tur vajadzētu būt skaidrībai pat bērnam. Efektivitāte un izmeši pavisam citā līmenī. Un kur nu vēl absurdā situācija, ka pa ielām braukā pat 3 tonnīgi suv :wtf:

 

Protams, ja izdotos izstrādāt nedārgu veidu kā efektīvi akumulēt un izmantot uz ielām enerģiju, tas atrisinātu enerģijas problēmu līdz tam brīdim, kad enerģiju iegūsim neierobežotos daudzumos. (atceramies Teslas idejas par enerģiju :) )

Link to comment
Share on other sites

Nu litijs nemaz sevišķi rets nav.

http://en.wikipedia....ium#Terrestrial

 

Kāpjot cenai varēs atļauties iegūt rūdas ar arvien zemāku koncentrāciju līdz ar to ekonomiski izdevīgi iegūstamie krājumi pieaugs. Jautājums ir cik % litija kā izejvielas cena sastāda litija akumulatora uzražošanas cenā. Ja tie ir kaut kādi daži procenti tad litija cena var vēl augt vairākas reizes neatstājot būtisku iespaidu uz akumulatoru gala cenu. Parasti dažādos augsto tehnoloģiju produktos izejvielu cena nav noteicošā, galvenās ir ražošanas izmaksas.

Link to comment
Share on other sites

ja pieņemam, ka 3.(molekulu sintēze) patlaban ir reālākais un energojaudīgākais enerģijas uzkrāšanas un pielietojuma veids, tad,- ka tik izdevīgāk nebūs audzēt rapsi vai tās pašas baktērijas un no tām iegūt degvielu.

Link to comment
Share on other sites

Galīgā beztēmā aizgājuši esam, bet, fook it, lai iet topiks par enerģiju :D

 

Fosīlijas ko kurināt vēl ir gana. Galvenais tās sadedzināt maximāli efektīvi un tālāk no pilsētām, lai plaušas ilgāk funkcionē. Ar iegūto strāvu labāk kustināt vieglas konsrukcijas transportu. Gan pēc 100 gadiem kodolsintēze arī padosies, tad ar deitēriju varēs padzīvot zaļi. Ja vien lielvaras visu savu budžetu neizmetīs uz antivielas ražošanu...

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu UberFly viedoklim.

Kurināmais mums vēl ir, bet pašlaik efektīvi izmantoti tiek vien 10-20% no sākotnēji iegūtā daudzuma. Vislielākie zudumi ir tieši tajā, ka to pašu naftu - iegūst un tad transportē pa visu pasauli, tādā veidā patērējot mežonīgos daudzumus enerģijas.

 

To visu varētu optimizēt tā, ka dedzinātu to naftu uz vietas un ražotu elektrību visai pasaulei. Elektrības transportēšana pa līnijām rada mazāk zudumu nekā izejmateriāla vešana. Problēma tikai tajā, ka neviens jau negrib sadarboties...

Link to comment
Share on other sites

Oma formulu vēl neviens nav atcēlis un elektrību necik tālu pa vadiem iztransportet nevar. Ja par akumulatoriem, tad jaunākā tipa akumulatori vispirms parādīsies mobilajos telefonos. To tirgus ir nesalīdzinami lielāks par elektroautiņiem. Cita lieta, ka krutos akumulatorus solija jau pirms desmit gadiem, bet kā nav tā nav.

Link to comment
Share on other sites

ja pieņemam, ka 3.(molekulu sintēze) patlaban ir reālākais un energojaudīgākais enerģijas uzkrāšanas un pielietojuma veids, tad,- ka tik izdevīgāk nebūs audzēt rapsi vai tās pašas baktērijas un no tām iegūt degvielu.

 

Nē nebūtu, jo lai atteikties no naftas pilnībā ar rapsi un baktēriju baseiniem būtu jānosēj visa zemeslode. Tāpat pēc gadiem 20 pasaulē būs jau 9 miljardi iedzīvotāju un tiem visiem vajadzēs kaut ko ēst. Ja pašlaik visas biodegvielas un organiskā pārtika nepamatoti ceļ pārtikas cenas pasaulē. Cilvēki nesaprot, ka bez ģenētiski modificētiem organismiem un iespējams laboratorijā audzētiem cāļiem pārtikas drīz vienkārši pietrūks. Otrs variants ir atteikties no gaļas produktu lietošanas un visiem masveidā pievērsties veģetārismam (vai kanibālismam ja pavisam slikti sāk iet).

 

Bet ja par tēmu, es tāpat vēl neesmu saprati kādā tieši veidā UberFly pumpēs iekšā savā saspiestā gaisa dzinējā iekšā enerģiju, kas ir iegūtā pārsvarā no fosīlajiem resursiem un tas sanāks lētāk kā ar mazu polo klases mašīnīti reizi mēnesī iebraukt benzīntankā.

Link to comment
Share on other sites

Cilvēki nesaprot, ka bez ģenētiski modificētiem organismiem un iespējams laboratorijā audzētiem cāļiem pārtikas drīz vienkārši pietrūks.

 

Kā UK rezidentam tev vajadzētu pamanīt cik viņi bezjēdzīgi daudz pārtikas vienkārši izmet ārā vai izsaimnieko. Pārtikas trūkums ir lokāla problēma, ne globāla.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Izmet ārā, jo pagaidām pārtika ir nosacīti lēta un viegli pieejama. Katrs uzražotais biodegvielas litrs cenas ceļu uz augšu. Un cik pašlaik no visām degvielām pasaulē ir bioloģiskās/ekoloģiskās? Kādi 5%? Parēķini kas notiks, ka vajadzēs iegūt visus 100. Starp citu Skotijā ir paveicies ar klimatu un vismaz 70% pārtikas ir vietējā. Un produktu ārē met vai nu dārgās viesnīcas un restorāni vai iedzīvotāji ar salīdzinoši zemu izglītības līmeni.

Esmu arī dzīvojis Nīderlandē, neviens tur neko ārā nemet. Valsts teritorija salīdzinot ar iedzīvotāju skaitu ir ļoti maza. Visvairāk ar pārtikas izniekošanu es saskāros Itālijā un Spānijā, bet viņiem jau tur viss aug gandrīz pilnīgi bez nekādas kopšanas.

Link to comment
Share on other sites

Kungi! Atvainojiet,bet liela daļa jūsu komentu ir balstīti uz novecojušām un nepilnīgām ziņām,kā arī uz monopolu speciāli izplatītas dezinformācijas pamata.Nešaubos,ka daudzās laboratorijās ir jau TAGAD izveidoti vairāki brīvās enerģijas ieguves modeļi,kas reāli darbojas.Bet tas nav izdevīgi lielajiem ražotājiem un tirgotājiem.Viņi ir atraduši vienkāršu un efektīvu veidu,kā nobremzēt šādu izgudrojumu rašanos.Visas vai gandrīz visas laboratorijas un izpētes centri tiek finasēti tieši no monopolistu puses.Ar vārdu sakot,zinātnieki un viņu atklājumi tiek nopirkti.Visi izgudrojumi un izstrādes,kas varētu kaitēt pašreizējam naftas monopolam,tiek ieslēgti seifos,bet lētticīgajai tautai tiek izplatītas pasakas par citādu risinājumu neiespējamību.

Jau pagājušajā gadsimtā TESLA atklāja iespēju iegūt enerģiju no atmosfēras un pārsūtīt milzīgu enerģijas daudzumu uz jebkuru vietu bez kādiem zudumiem.Diemžēl viss tika veksmīgi noslepenots,iekārtas demontētas.Kā saka,visi gali ūdenī.

Toties tagadējie militāristi veksmīgi tāda veida ģeneratorus jau sen izmanto.Amerikāņiem Kanādā ir vesels lauks ar dīvainas formas antenām.Savukārt arī krieviem ir kilometriem garas antenu līnijas,kas vērstas uz potenciālā ienaidnieka pusi un nemaz neizskatās pēc nevainīgiem lokatoriem.

Ar šo mazo piemēru gribu sacīt,ka ļoti daudz kas ir jau atklāts un realizēts,tik mēs neko nezinam un tiekam maldināti. Kas var būt vienkāršāks,kā uzpirkt kaut kādu "ekspertu" vai "zinātnieku",kurš ar putām uz lūpām pasludinās jebko,kas apdraud naftas monopolu,par neiespējamu,nereālu,nerealizējamu vismaz tuvāko gadsimtu laikā.

Pats dīvainākais,ka liela daļa ļaužu tam arī tic.

Link to comment
Share on other sites

jā kā tad, ASV lētāk ir karot ar visām tuvo austrumu valstīm, nekā izmantot jau "esošos gatavos alternatīvos risinājumus" un pasūtīt tuvos austrumus ar visu naftu uz poda.

Link to comment
Share on other sites

All-Marss, sazvērestības teorija nav nekas jauns, bet dumja ideja gan. Nu ja tev ir brīvās enerģijas iekārtas rasēumi, tad publicē tos internetā daudzos serveros un neviens naftas magnāts mepaspēs to izdzēst. Stundas laikā visa pasaule zinās, kā dabūt brīvo enerģiju. Laikam tomēr nav tādas informācijas nevienam. Domau, ka Teslas izgudroumi arī bišku tiek pārspīlēti. Nenoliedzami Tesla radja apvērsumu elektrolietās ar savu maiņstrāvu, bet leģendas radīja viņa palīgi, kuri nebija spējīgi saprast, ko dara Tesla. Kad Tesla izgudroa asinhrono maiņstrāvas motoru, cilvēki braukāja ar pajūgiem un enerģijas avots bija zirgs. Skaidrs, ka parastam cilvēkam žoklis atkārās, kad ieraudzīja elektromotoru vai transformātoru.

Link to comment
Share on other sites

Kungi! Atvainojiet,bet liela daļa jūsu komentu ir balstīti uz novecojušām un nepilnīgām ziņām,kā arī uz monopolu speciāli izplatītas dezinformācijas pamata.

1. Uz kādām ziņām ir balstīti tavi komenti?

2. Kā tu esi pie tādām ticis?

3. Kā tu zini, ka tās ir patiesas?

Šie trīs vienkāršie jautājumi visdrīzāk ir pietiekama skepticisma deva, lai tavus apgalvojumus pierādītu kā nepamatotus, neuzticamus vai pat nepatiesus. Vienīgais punkts tavā labā: vismaz esi saprotami latviski izteicies, tomēr pasacītais ir pārliecība bez pierādījumiem.

Labots - Sky_High
Link to comment
Share on other sites

Didzi! Žēl,ka tu zini tikai to,ka Tesla izgudroja maiņstrāvu.Tas arī saprotams.Neviens jau nereklamē ģeniālā izgudrotāja citus darbus,bet gan cenšas to visu pasniegt kā kaut ko nesaprotamu un gandrīz vai paranoju.

Arī tas,ka tu te ironizē par kaut kādu sazvērestības teoriju,ir saprotams.Vienīgais,ar ko atrunājas visādi naftas magnātu aizstāvji, viemēr ir bijis: ko ta mēs,mēs jau neko,lūk tie tur vienmēr izgudro visādas teorijas,mēs jau balti un pūkaini,darbojamies tikai tautas labā.Ka tik ne tā.

Man šķiet, tev vajadzētu saprast,ka mūsu laikā vairs nevar izdarīt sensacionālus izgudrojumus un atklājumus vienpatis amatnieciņš savā malkas šķūnītī.Tur vajadzīga laboratorija ar attiecīgu aprīkojumu un līdzstrādniekiem.Bet,kā zināms,visas tāda veida laboratorijas finansē un kontrolē tas pats naftas oligarhs.Nu un es gribētu redzēt,kā tu publicētu internetā savu izgudrojumu.Visdrīzāk tev nejauši,no lielas laimes būtu infarkts,vai arī kāds indīgs ods iekostu...Vai ta maz kas var gadīties.

Link to comment
Share on other sites

Bet,kā zināms,visas tāda veida laboratorijas finansē un kontrolē tas pats naftas oligarhs.

Nē, nav zināms. Tas ir tikai vēl viens nepamatots apgalvojums.

Atkārtoju:

1. Uz kādām ziņām ir balstīti tavi komenti?

2. Kā tu esi pie tādām ticis?

3. Kā tu zini, ka tās ir patiesas?

Link to comment
Share on other sites

Ediots! Vai tu zini,cik miljardus dolāru Dienā pelna ASV naftas magnāti?

Vai tu zini,cik daudzu valstu ekonomika ir tieši atkarīga no šo magnātu labvēlības vai dusmām?

Acīm redzot nezini,ka tik primitīvi vari spriest.

Un tagad padomā,kas notiks ar "nabaga" oligarhiem,ja pasaulē parādīsies lēta vai bezmaksas enerģija,ko katrs varēs saņemt neierobežotā daudzumā.Par tādu perspektīvi magnāti ar zobiem sagrauzīs KATRU IZGUDROTĀJU līdz ar viņa izgudrojumu,vari nešaubīties.

Link to comment
Share on other sites

Nu nu, Tesla tak visas tās lietas, kuras no manis un citiem skeptiķiem tiek slēptas, izgudroja viens pats bez jebkādiem institūtiem un līdzstrādnieku bara. Var jau te spriedelet par naftas magnātiem, bet militāristiem uz viņiem nospļauties. Kad amerikāņiem vajadzeja saštukot ātombumbu, tad visi klusēja, bet ātomstacijas vēlāk radīja lielu konkurenci naftai un gāzei. Ja tankus varētu darbinat ar alternatīvo enerģiu, tad sen tā notiktu un neviens naftinieks i neiepīkstētos. Militaristi visā pasaulē noteikti stāv pāri kautkādiem naftas magnātiem.

Link to comment
Share on other sites

Augstās Debesis!

Tas jau vispārzināms fakts! Brīnums,kā tieši tu to nezini.Ieej jebkurā zinātniski pētnieciskā centra vai laboratorijas mājaslapā un tur varēsi sameklēt arī finansētājus un atbalstītājus.Var būt ne uz reiz un ne tik tieši,bet aizrakties var.Tikai ko tas tev dos.Vai ta taisies viņiem aizliegt atbalstīt zinātniskās izstrādes? Vai varbūt esi pret pētījumiem cilvēces labā? Redzi,ar kādu vienkāršu demagoģiju tev ātri aizvērs muti.

Bet par pārējiem punktiem,kas tevi satrauc,atbilde ļoti vienkārša:INTERNETS!

Ja būsi spējīgs atrast un analizēt noteiktas tēmas vai notikumus,salīdzināt daudzus rakstus par vienu un to pašu tēmu,tad varēsi arī tikt klāt patiesībai.Elementāri,Vatson! Kā teiktu Šerloks Holms.

Link to comment
Share on other sites

Ņjā, tādi gudrīši sazvērestību teoriju cienītāji ir atklausīti ui ku daudz. Pats galvenais, šamiem nepiekrītot, tu tak esi akls, lētticīgs mūlāps, kas neko nesaprot. Tas tak ir acīmredzami : valdība, citplanētieši, naftas magnāti un visādi citādi mošķi traucē mums dzīvot.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti, bet ASV un Eiropā puse (!!!) saražotās pārtikas netiek izlietota, bet vienkārši izmesta. :>

 

Un kas pie tā ir vainojams? Mūsu pašu vēlme jebkurā laikā tikt pie svaigas maizes vai smukiem dārzeņiem. Aizej Vācijā via Nīderlandē uz lielveikalu kādu 1-2h pirms slēgšanas. Redzēsi visi maizes un dārzeņu stendi ir praktiski tukši.

Patērētāju dzīves veidu ASV un vecās eiropas valstīs vairs tik viegli protams nebūs. Bet pašlaik arī Ķīna un Indija sāk strauji pielāgoties šādam dzīves veidam, tā kā sekas drīz būs.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
[..]Nu ja tev ir brīvās enerģijas iekārtas rasēumi, tad publicē tos internetā daudzos serveros un neviens naftas magnāts mepaspēs to izdzēst.[..]

 

Jā nu šis ir interesants temats.. Te gan ir zināma problēma, ka pilns nets ar visādām nestrādājošām ietaisēm. Un ja nu parādās kāda strādājoša? Moš nepamanītu?

 

Bet nu es arī vairāk piekrītu tam, ka, ja kāds publicētu vienkāršu "proof of concept", neviens nekur šo neapturētu. Kas attiecas uz Teslu - nu tur ir grūti droši pateikt, kas un kā. Lielākā daļa drīzāk leģendas... Viens ir skaidrs, Tesla ir mūsu elektro-laikmeta tēvs. Līdz ar to, jautājums par pārējām iekārtām.

 

Vispār, netā var atrast Nikola autobiogrāfiju, tā izklausās gandrīz vai iespaidīgāka nekā visas leģendas kopā ņemtas. Iesaku palasīt. :D

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

Kā ta nepamanītu. Tepat forumā bija dīvainīties, kas vienu mēģināja uztaisīt pēc netā pieejamas infas. Tādu forumu un cilvēku, ka tik kaut ko padarīt, kaudzēm.

Link to comment
Share on other sites

Didzi! Tur nu tu smagi kļūdies.Militāristi un naftinieki sēž vienā pajūgā un ir cieši apskāvušies.Lai nu kam,bet militāristiem ir nospļauties par kaut kādām ekonomijām un līdzekļu taupīšanu.Naudiņa viņiem tak nāk no budžeta,spēj tik izlietot.Bet var būt esi ievērojis,kā un kura labā ir notikuši pēdējie naftas kari un vai tad ne militāristi tos vada,ko?Var būt tu pat nezini,ka viena Līča kara diena ASV izmaksāja miljardu vai vairāk dolāru!

Arī par Teslu tu kļūdies.Teslam Amerikā bija gan sava laboratorija,gan līdzstrādnieki.

Diemžēl,arī par atombumbu tu kļūdies.Tā tika radīta tikai un vienīgi militārās varas iegūšanai pār pasauli. Sāka to Hitlers,bet nepaguva.Vācu zinātniekus savāca amerikāņi un steidzamības kārtā iztaisīja divas atombumbas.Kars jau bija tikpat kā vinnēts,bet vajadzēja pasaulei un sevīšķi krieviem parādīt,kurš te galvenais.Tāpēc abas bumbas uzmeta nabaga japāņiem uz galvas.Bet arī ASV monopols ilgi nevilkās.Krievi amerikāņiem nozaga ideju un rasējumus.

Bet pēc laiciņa visi attapās,urāns saražots krietni daudz,ko nu darīt?Tad arī dzima ideja par atomelektrostacijām.ASV tolaik vēl nebija tik varena,lai pa taisno iekarotu arābu naftu,tāpēc savu enerģijas deficītu cerēja nosegt ar atomelektrostacijām.

Link to comment
Share on other sites

Ediots! Vai tu zini,cik miljardus dolāru Dienā pelna ASV naftas magnāti?

Vai tu zini,cik daudzu valstu ekonomika ir tieši atkarīga no šo magnātu labvēlības vai dusmām?

Acīm redzot nezini,ka tik primitīvi vari spriest.

Un tagad padomā,kas notiks ar "nabaga" oligarhiem,ja pasaulē parādīsies lēta vai bezmaksas enerģija,ko katrs varēs saņemt neierobežotā daudzumā.Par tādu perspektīvi magnāti ar zobiem sagrauzīs KATRU IZGUDROTĀJU līdz ar viņa izgudrojumu,vari nešaubīties.

 

Amerikāņi ir tādi paši naftas pircēji kā citi. Ko tad viņi, paši ar sevi tur karo par pieeju lētai naftai? Bez tam nafta jau nav tikai kurināmais, lielākā daļa ķīmiskās rūpniecības balstās uz naftu. Kaut tie paši klaviatūras taustiņi, ko mēs te klabinam. Par naftu cīnās ne tāpēc, lai uz to dikti pelnītu, bet tāpēc, ka tas ir ierobežotas pieejas produkts. Labāk tērēt svešu un savu pietaupīt cik ilgi vien var.

Nafta ir stratēģisks izejmateriāls, tāpat kā transports ir ekonomikas mugurkauls. Paši zinat, kas notiek ar vietām, kur nav ceļu un transports normāli netiek klāt. Pirmā valsts, kura spēs aizvietot naftu ar ko izmaksās līdzvērtīgu, iegūs ievērojamas priekšrocības attiecībā pret pārējiem.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Bet,kā zināms,visas tāda veida laboratorijas finansē un kontrolē tas pats naftas oligarhs.Nu un es gribētu redzēt,kā tu publicētu internetā savu izgudrojumu.Visdrīzāk tev nejauši,no lielas laimes būtu infarkts,vai arī kāds indīgs ods iekostu...Vai ta maz kas var gadīties.

 

Nunu, ir pietiekoši daudz izpētes institūtu, kas atrodas tehnoloģiju uzņēmumu pakļautībā - visādu Apple, Samsung, Sony utt. kam ar naftas biznesu maz sakara. Nemaz nerunājot par valstīm kurām nav vai ir ļoti maz savu fosilā kurināmā rezervju - Japāna, Dienvidkoreja, pašlaik topošās lielvaras - Ķīna un Indija. Zviedrija ir pilnīgi oficiāli paziņojusi ka līdz 2030. vai kuram tur gadam plāno gandrīz pilnībā atteikties no uz naftu bāzētas degvielas izmantošanas transportā.

 

Militāristi pirmie ieviestu lietošanā tādus alternatīvos dzinējus. Kas bija pirmie, kas ievesa kuģus un zemūdenes ar atomdzinējiem un kāpēc? Domā viņi negribētu arī tankus un lidmašīnas ar neierobežotu darbības rādiusu?

Link to comment
Share on other sites

Itanium!

Atklausījies esi,sapratis gan nekā!Bet tevi jau nevainoju.Esi tikai viens no propogandas upuriem.Cik saprotams,svēti tici,ka citplanetiešu nav,nekāda cita enerģija nekad un nekur nav iespējama,ka valdības to tikvien dara,kā rūpējas,jar savu pavalstnieku labklājību,bet naftas magnāti raujas melnās miesās,lai mums sagādātu lētu benzīnu un dīzelīti!

Itanium,tu esi laimīgs cilvēciņš,ja visam tam tici!

Link to comment
Share on other sites

Augstās Debesis!

Tas jau vispārzināms fakts! Brīnums,kā tieši tu to nezini.Ieej jebkurā zinātniski pētnieciskā centra vai laboratorijas mājaslapā un tur varēsi sameklēt arī finansētājus un atbalstītājus.Var būt ne uz reiz un ne tik tieši,bet aizrakties var.Tikai ko tas tev dos.Vai ta taisies viņiem aizliegt atbalstīt zinātniskās izstrādes? Vai varbūt esi pret pētījumiem cilvēces labā? Redzi,ar kādu vienkāršu demagoģiju tev ātri aizvērs muti.

Bet par pārējiem punktiem,kas tevi satrauc,atbilde ļoti vienkārša:INTERNETS!

Ja būsi spējīgs atrast un analizēt noteiktas tēmas vai notikumus,salīdzināt daudzus rakstus par vienu un to pašu tēmu,tad varēsi arī tikt klāt patiesībai.Elementāri,Vatson! Kā teiktu Šerloks Holms.

Argumentācija ārkārtīgi zemā līmenī. Šajā postā faktiski nav neviena pamatota teikuma, toties ir pat manāms vārgs mēģinājums atbrīvoties no pierādījumu nastas. Piedod, draugs, bet tava pārliecība neiztur nekādu kritiku un nav dziļākas analīzes vērta.

Link to comment
Share on other sites

Augstās Debesis!

Es nemaz neceru,draugs,tevi pārliecināt.Man nav argumentācijas ar tevi strīdēties,jo es nēsmu izmeklētājs,kuram katra vārda galā ir konkrēta adrese.Negribi,nelasi,nav jau spiesta lieta. Tā pat es domāju,ka ši ir tāda vispārēja diskusija,kur arī no tavas puses nav NEVIENA pamatota teikuma.Par pierādījumiem varēsim sākt runāt tad, kad būs kaut kas konkrēts jāapspriež vai jāpierāda.

Bet pagaidām, nudien, mani nespiež "pierādījumu smagā nasta"! Lai gan būtu interesanti palasīt kādu tavu "dziļo analīzi".

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Tāpēc jau ar tevi neņem par pilnu , ka centies mums pateikt cik naftinieki ļauni bez neviena konkrēta linka - ja jau esi manījis šur tur šam un tam interesantus finansētājus , nu tad neskopojies , padalies ar informāciju , neviens jau neies uz dullo pa netu rakāties .

Link to comment
Share on other sites

All-marss, nav tā, ka Tu saskaties Zeitgeist un tādas filmas un bez analīzes uztver to par vienīgo un īsto patiesību? Man jau liekas, ka Tu pats esi vairāk nozombēts par mums pārējiem, kas "neko neredz".

Link to comment
Share on other sites

Man te vēl viena ideja iešāvās prātā.

Viss šitais ir tīrie sīkumi un ākstīšanās. Kad beidzot cilvēce būs izdomājusi, kā matēriju pilnīgi pārvērst enerģijā, tad tas būs praktiski mūžīgais dzinējs. Ja gribi, brauc kaut ar akmeņiem. :D Tie tā kā būtu pietiekošā daudzumā. Ja vēlies var arī ar ūdeni vai tukšu gaisu.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Ē, ū, ā... Puiši, puiši. Nu moš sarunājam tā, ka runājot visi vareni - bet praksē ir cita situācija?

 

Vienīgā patiesība fizikā ir eksperiments. Nu tad uztaisam kādu, kurš kaut ko apgāž.

 

Bet, redz, kas par sāpi. Visi tie gavriki un gudrinieki, kas mētā spēcīgus apgalvojumus - zinātne ir nolobēta, nopirkta, zinātnieki tupi, neredz patiesību. Nu un bieži paši nav izstudējuši neko, jo tas, redz, aiztaisa kaut kādu skatu puntku. Jautājums, par ko padomāt: Kā indivīds var apgalvot, ka zinātne kļūdās, ja indivīds nesaprot zinātni? Kā man reiz teica bijušais pasniedzējs un priekšnieks (specializācija Elektrība, Elektrodinamika) - ir bijušas daudzas reizes, kad iegūtie rezultāti šķita ne-intuitīvi un teorijai neatbilstoši. Bet katru reizi izrādījās, ka viņš nesaprotot teoriju pietiekami labi. Atklājot jaunas nianses, arī iegūtie rezultāti tapa skaidri.

 

Līdz ar to es ļoti atvainojos, bet lai izteiktu tik stipru apgalvojumu, konkrētai personai manā skatījumā ir jābūt vismaz doktora grādam konkrētajā nozarē. Īstenībā - arī kādiem 5 - 10 gadiem pēc doktora pieredzes.

 

Pats esmu meklējis un lūkojies, esmu liels SciFi fans, prasījis, centies izskaidrot savu skatu punktu. Atrast, kaut ko tādu, ko varētu saprast un pateikt - jā, tas neatbilst tam, kas man ir mācīts. Figu. Nu nav. Vai nu iekārta ir tik komplicēta, ka var tikai nogrozīt galvu un pateikt, ka nav iespējams nekādu pamatprincipu no turienes izzīst, vai arī nestrādā. Tie visi eksperimenti ar akumulatoriem un brīnumlādēšanu - korektam aprakstam tur ir jāsāk lietot kvantu fizika. Simt dolāri, ka to viņi (brīnumsistēmu radītāji) nespēj izdarīt.

 

Vēl, par ko padomāt - zinātne ir devusi cilvēcei lidmašīnas, datorus, automašīnas, ārstniecības preperātus. Ko var likt pretī "konspirāciju" teorija? Dažus youtube video ar mirgojošām diodēm?

 

Mans labākais arguments zinātnes vārdā - iekārtas jums visapkārt.

Labots - Uģis Lācis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

All-mars

"Pierādījumu nasta" zinātniskajā argumentācijā nozīmē, ka tam, kurš nāk klajā ar apgalvojumiem, ir jāpierāda šo apgalvojumu patiesums. Tātad šoreiz pierādījumu nasta ir uz taviem pleciem, jo tu nāc klajā ar apgalvojumiem.

Es domāju, ka labais tonis un cieņa pret lasītāju prasa, lai neviennozīmīga personīga pārliecība, ja tā tiek pausta publiski, būtu pamatota ar uzticamiem avotiem, kurus izvērtējot lasītājs pats varētu pieņemt lēmumu - piekrist vai nepiekrist.

Man ir milzīgas aizdomas, ka tavi avoti, ja tādi vispār ir, neizturētu nopietnu kritiku, kas nozīmē, ka tu pats esi grēkojis un akli kādam noticējis. Sazvērestības teorijas nekad negūst lielu piekrišanu, jo tajās vienmēr ir kādas nepilnības, kas prasa acu pievēršanu, uz ko lielākā daļa racionāli domājošu cilvēku neparakstās.

Link to comment
Share on other sites

Aizstāvēšu sazvērniekus bez faktiem.

Tiem, kas uzskata, ka te ir daži sazvērnieki, bez faktiem, es svinīgi paziņoju, ka faktus var atrast MI6 specdienesta darbinieka John Coleman grāmatā(eng/rus). Tur ir gan fakti, gan vēl daudz interesantas informācijas.

Pārbaudāmi fakti ir arī John Perkins grāmatā "Ekonomiskā slepkavas grēksūdze".

Šiem cilvēkiem sirdsapziņa neklusēja.

Interesants fakts ir tas, ka Kolemana grāmatā ir pieminēts Perkinsu klans, kas izskaidro to, kā misters Perkins nokļuva t.s. ekonomisko slepkavu rindās.

Edit: un arī to, kā ir iepējams uzrakstīt kaut ko tādu un izdzīvot.

Labots - HIGH-Zen
Link to comment
Share on other sites

Nu gan mani pārsteidzāt! Es nemaz neceru,ka sapratīsiet.Bet tas netraucē mani izteikt savas domas.Neceru,ka pārliecināšu visu pasauli,bet kādam var rasties vēlēšanās padomāt par acīmredzamu faktu un notikumu falsificēšanu un tad viņš uzdos sev jautājumu:kam tas ir izdevīgi? Kas ar mums notiek?Un tas ir daudz.Protams, vajaga atsijāt visādus Zeitgeist un vēl veselu lērumu ar līdzīgu "nu,ļoti ticamu" informāciju.Tādas arī ir oficiālās propogandas metodes,kad itkā ticamu informāciju padara par neticamu un cilvēks sāk šaubīties par jebkuru rakstu,kas atmasko melus.

Mūsdienās manipulēšana ar cilvēku prātiem ir augsti attīstīta nozare,variet nešaubīties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...