Jump to content

Vai ņemt pamatplati ar DirectX 10.1?


rudolfs110
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Man ir tāda situācija: Es meklēju mātesplati un atradu vienu ,kas man derēja un bija tieši laikā. Pastoties(vēlāk) uzmanīgāk specifikās uzzināju ,ka viņai atbalsta DirectX 10.1 ,bet mana videokartei ir DirectX 11 - Vai es daudz zaudēšu ņemot pamatplati ar mazāku DirectX nekā videokartei? Es tā uztraucos par to ,jo mana videokatre ar nav nekāda "jaudīgā", un negribās vēl kautko zaudēt.

 

Lūdzu, nebrauciet man virsū ,ja es jautāju ko pašsaprotamu.

Labots - rudolfs110
Link to comment
Share on other sites

Pamatplatēm parasti nav DirectX versijas, un ar to vispār nav nekāda sakara. Varbūt tai pamatplatei ir iebūvēta videokarte? Ja tā, tad runa būs bijusi par šīs iebūvētās videokartes versiju. Ieliekot savu atsevišķo videokarti, dabūsi no viņas arī visus DirectX 11 labumus.

Link to comment
Share on other sites

rudolfs110

Labi, tādā gadījumā es nezinu kas ir DirectX. :( Vai kāds nevar kautvai īsi paskaidrot?Lai no manis nebūtu vēl kādi savādi jautājumi.

Link to comment
Share on other sites

DirectX ir... garš stāsts, vispār. Bet man nav ko darīt 5min, tāpēc ātri izstāstīšu. :)

 

Principā doma ir tāda, ka spēle "sarunājas" (dod komandas) DirectX'am, DirectX tās tālāk nodod videokartes draiverim, un videokartes draiveris savukārt tās nodod pašam dzelzim. Tas tāpēc, lai nevajadzētu katrai spēlei "sapazīties" ar katru draiveri, bet pietiek pazīt vienu DirectX, kurš vienotā veidā ļauj strādāt ar jebkuru videokarti.

 

Videokartēm pamazām iznāk jaunas versijas, kuras uztur jaunas fīčas. Ne vienmēr jaunās fīčas var izmantot ar veco DirectX versiju (vecais DirectX nesaprastu attiecīgās komandas), tāpēc videokaršu ražotāji sadarbojas ar Microsoft (kas ražo DirectX), lai tas izlaistu jaunu DirectX versiju, kura uzturētu jaunās fīčas. Pārsvarā pat sanāk otrādi - Microsoft vienojas ar videokaršu ražotājiem par to, kas tad tieši būs jaunās fīčas, un jaunais DirectX iznāk pirms videokartēm, kurām ir šīs fīčas. Bet tā visa tik un tā ir sadarbība, un nekas netiek taisīts "uz dullo".

 

DirectX arī lielu uzsvaru liek uz savietojamību. Katra jaunā DirectX versija sevī iekļauj visas vecās versijas, un tāpēc arī vecās spēles ar to var strādāt. Arī videokartēm ir tāpat - fīčas nāk tikai klāt, nekas neiet nost. Tāpēc arī videokarte, kura atbalsta visas DirectX 11 fīčas, var mierīgi laist spēli, kura izmanto DirectX 7 - visas šīs fīčas tiek uzturētas. Nu, un arī otrādi - ja Tev sistēmā ir DirectX 11, bet karte uztur tikai DirectX 9, tad visas spēles, kurām vajadzēs izmantot DirectX 9 vai mazāku arī mierīgi strādās - nestrādās tikai spēles, kurām vajag DirectX 10 vai 11.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...