Jump to content

Auto akumulatora lādēšana


Kapeika
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Ir automašīnas akumulators - 72 Ah, 720 A. Un ir Polijā ražots auto akumulatoru lādētājs, kura instrukcijā rakstīts , ka ar to var lādēt akumulatorus līdz 60 Ah, t.i., jo max strāva ar kādu tas lādē ir 6A.

 

Vai es varu nodarīt ko sliktu savam auto akumulatoram, ja mēģināšu to lādēt ar šo lādētāju?

Link to comment
Share on other sites

Joki, ta joki, bet ja runājam par nopietno, tad

1) varu nodedzināt lādētāju?

2) Vai ir vēla kas?

Kur slēpjas tas knifs - ja lādēju ar mazāku strāvu, tad pēc loģikas vajadzētu lādēt ilgāk. Kāpēc šādu ierobežojumu vispaŗ liek?

Link to comment
Share on other sites

Ierobezojumu liek dēļ stulbiem autobraucejiem! Tak pilnīgi vienalga ar kādu lādetāju akumulatoru lādē.Lādē kaut ar 1A, bet būs daudz ilgāks lādēšanas laiks. Vienkārši negriez tam poļu brīnumam vairāk par 6A un nelauzi galvu. 70Ah akumulatoru, ja tas ir pilnīgi tukšs būtu jālādē ar 7A 14h. Tavā gadījuma būs bišku ilgāk jālādē un viss. Parasti aķis nav galīgi "sauss" un lādēt nevajag tik ilgi. Ja godīgi, tad pēdejā laikā parādās tik glupi jautājumi un galvenais atbildes pat aķīšu lādēšanu, ka mati stāvus ceļās. Ko jūs visi skolā fizikas stundas bastojāt vai?

Link to comment
Share on other sites

Vari lamāties un saukāties cik gribi!

Tas, ka lādējot ar mazāku strāvu akumulators lādēsies ilgāk ir skaidrs par skudrai.

Bet pēc Tevis teiktā lādētāja ražotājs ir alnis, ja uzrakstījis, ka var lādēt aķus ar max 60Ah, tādejādi , piemēram, samazinot sev potenciālo pircēju loku. Ne no šā ne no tā, vienkārši rakstam instrukcijā tādu tekstu. Lai nu tā būtu kā saki!

Link to comment
Share on other sites

Tās maksimālās AH norādītas lai pircējs savam 72ah aķim pirktu jau pa 20ls dārgāku lādētāju kas ķipa paredzēts 72AH

Link to comment
Share on other sites

Kapē vispār uzdot jautājumu citiem, ja pac esi visgudrākais? :D

Alnis iespējams ir pieķēries pie texta tulkošanas no poļu valodas.

Link to comment
Share on other sites

to snefelss

kur esmu teicis, ka esmu visgudrākais? Ir kaut kādi mazvērtības kompleksi? Iespējams, ka ir tā, kā saka ricijs

Alnis vai kāds cits meža zvērs, bet arī lidzīgu sejas izteiksmi, iespējams, ir cilvēks, kas iesaistās diskusijās tikai tāpēc, lai paspīdētu ar savu "neko nepateikšanu" vai tukšu vāvuļošanu.

Cik man zināms, LR tirgotām precēm ir jābūt lietošanas instrukcijai valsts valodā. Un to arī lasu.

Veiksmīgu dienu visiem, kas atrada laiku, lai pateiktu ko lietderīgu!

Link to comment
Share on other sites

Neviens te nelamājas. Man vienkārši grūti saprast, kā tik elementāras lietas nav saprotamas. Nu ieies bodē traktorists un nopirks savam kombainam to poļu lēto lādekli, pieslēgs pie 100Ah akumulatora un vēlāk būs pretenzijas, ka tas sū** dranķīgi lādē. Traktorists ta nerubī, kas ir strāva. Vinam vienkārši ir jāpērk daudz dārgāks profesionāls lādētajs un tapēc ir tups uzraksts, lai saprot, ka traktora akumulatorus ar to neuzlādēs. Ja saprot, kā lietas notiek, tad autiņa akumulatoru var uzlādēt ar vienu diodi un 100W kvēlspuldzi pa taisno no 220V tīkla. Nu ja tas laikam te būs "kosmoss".

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tik lampu vēlams likt fāzes pusē un jālādē būs ilgi, jo ilgi. Pie 100W lampas, strāva aptuveni 0,5A

Link to comment
Share on other sites

Didzi. Un cik daudz Tu ateceries no vidusskolas bioloģijas, ķīmijas un teiksmi kultūras vēstures stundām? Visiem nav jāmāk viss, sen vairs nedzīvojam padomju republikā, kur lētāk bija visu darīt pašam.

Un arī kauns nav nezināt, kauns ir baidīties paprasīt. Un Didzis tiešai pašlaik arī liek cilvēkiem kautrēties paprasīt.

 

Un vai tad tam poļu brīnumam nav aizsardzība pret akumulatora uzvārīšanu jēb pārlādēšanu? Nav ne jausmas kā tāda darbojas, bet nu uzlaist gaisā māju vai garāža dēļ H2 varbūt ne visi vēlas.

Link to comment
Share on other sites

Didzis: pieklājīgā Rīgas skolā (Rīgas Komercskola, ~2000. gads) fizikā elektrības lietas pasniedza garāmejot. Tāpēc vari pieņemt kā faktu, ka vispusīga fizikas apguve vairs netiek virzīta kā prioritāte. Pajautā bērniem un mazbērniem - uzzināsi, ka skolās logaritmu lineālus nomainījis Ekselis/Aksess un vācu valodu nomainījusi angļu valoda! :)

Link to comment
Share on other sites

ggg97, ko neizdarīsi lauku majā, kad pa nakti gabarīti palikuši ieslēgti un pie rokas ir tikai vecs radio no kura izmakšķeret D226 diodes. Nemaz tik ilgi caur lampiņu nelādējās, jo vajadzēja tikai bišku starteri pagriezt lai pielektu.

Ja par izglītību, tad man nav nekādu pretenziju pret Kapeiku. Skaidrs, ka cilveks visu zināt nevar un pareizi dara, ka prasa forumā. Kapeika jau faktiski pats bija sapratis, ap ko lieta grozās. Man vairāk pretenziju pret konsultantiem, kuri paši īsti nezin, bet gatavi padomus dot. Tāda nu mums tā rietumu modes izglītība, kad cilvēks skolu beidzis prot integrāļus risināt, bet neprot spuldzīti ķēķī nomainīt.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...