Jump to content

Auto navigācija vs mobilais telefons


Studentss
 Share

Recommended Posts

Doma tikt pie navigācijas autiņam, jo LV ceļi vēl nav tik pazīstami (ārzemēs izmantot nav vajadzības)

Nevaru izšķirties starp automašīnai paredzēto navigāciju vai mobilo telefonu ar navigāciju -lietošanas ērtuma, signāla uztveršanas un citu aspektu ziņā.

Nolūkojos lūk šādu izstrādājumu:

 

http://www.1a.lv/auto_audio/GPS_navigacijas/goclever_navio_400/9236858/

 

It kā cena draudzīga + vēl atbalsta multimedijus. Navigatoru lauciņš man svešs - pat nezinu, kādas firmas ražojumu labāk ņemt (vienīgais, kas dzirdēts ir Tom Tom, bet forumā par viņu izteicās diezgan kritiski)

Būtu priecīgs par kādu ieteikumu navigatora izvēlē tieši priekš LV, jo cik saprotu, katram ražotājam ir savas kartes ar attiecīgu detalizāciju.

Naudiņās gan gribētu iekļauties zem kādiem 80 ls, jo benzīns arī jālej iekšā.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Navigatorā galvenā sastāvdaļa ir nevis dzelzis, bet kartes. Precīzāk - karšu pārklājums un atjaunināšanas iespējas.

 

Šobrīd Latvijā reāli izmantojamas ir Nokia piedāvātās kartes telefonos un GPS ierīces, kas izmanto NAVTEQ kartes, piemēram, Becker, Garmin, Magellan, Navigon, Route 66. Ja man būtu jāizvēlas, tad ņemtu Becker vai Garmin. Publika gan arī ar labiem panākumiem izmanto iGO uz visādiem ķīniešu rīkiem, bet es par to neko nezinu.

 

Izcili laba cena Garminam http://cenuklubs.lv/lat/iveikals/navigacijas_iekartas/Navigacijas_sist_Garmin_nuvi_2250LT.html

Link to comment
Share on other sites

Nu mobīlā priekšrocības: Ja Nokia , tad kartes bezmaksas (bet Nokia no citām normālām, var uzlikt tik Garmin) un tas ka pie vajadzības , tas navigators būs vienmēr kabatā. Vēl viena priekšrocība, A-GPS . Nu ko tas dot dzīvē? Maksimāli ātri atradīs vietu kur atrodies. Bez A-GPS tiem navigatoriem dažreiz ir niķis, ka kad ieslēdz jaunā vietā, nevari diezgan ilgu laiku (nosacīti) kustēties, jo sākotnēji agregātam vajag vairāku satelītu signālu un šis gaida kamēr dabūs. Ja ņem atsevišķu navigatoru, tad droši to ķiniešu lētuci. Nu iet pa pirmo, bet maksā minimāli. Vienīgi lēto problēma ir ekrāns , kurš spilgtā saulē ir nekāds (i tad ne vienmēr -ir redzēti arī labi). Ja runā par programmām tad vislabākā loģika ir TomTom, BET nav normālas (lasi sīkas detalizācijas) Latvijas kartes. Nākošais pēc loģikas ir Igo un arī kartes ir +/- smalkas. Priekš autonavigācijas Latvijā, pēc manas pieredzes , optimālākais ( visu laiku labākās kartes bija Regio, bet tagad daudz labākas ir Latvia_83_NQ_2011.Q3). Un trešais pēc navigācijas loģikas ir Garmin. Nu ar autonavigācijas LOĢIKU ir kā īr, BET Garmin nav konkurentu Latvijā kartēm (detalizācijā) ja grib vazāties pa mežiem/purviem. Nu visas taciņas, ja lieto JS Latvija vai http://www.kurtuesi.lv/garmin/# šo kartes. Īstenībā to pēdējo jaunākās kartes ir pat labākas kā JS. Rezultātā lietoju divus navigatorus - ķiniešu ar Igo ja jābrauc ar mašīnu un Garmin uz Nokias mobīlā ja vazājos pa mežiem/purviem. Principā var arī pilsētās izmantot to Nokia bezmaksas kas jau iekšā telefonā, bet ļoģika (navigācias) ne pārāk. Praktiski tas Nokia Map ir tas pats kas GoogleMap ar attiecīgo detalizāciju. No pieredzes, nav jēgas pirkt autonavigatoru ar lielu ekrānu, jo braucot jau dikti nepētīsi karti, bet klausīsie ko šis saka. Tā ka arī 3,5 colu ekrāns ir gana labs. Nu tās cenas tiem ķiniešiem arī dikti smieklīgas http://www.ss.lv/msg...ices/keocm.html , bet savu tie dara godam. Vienīgi, parasti , šiem ir uzmesta Latvijas Regio karte. Nu ieteiktu uzlikt to jaunāko Latvia_83_NQ_2011.Q3.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Cienīgs konkurents GarminMobileXT uz Nokia smārta ir CityGuide http://www.probki.net/Programs/ ar ļoti labām Latvijas kartēm un atšķirībā no Garmin,programma tiek uzlabota(pagaidām 5.versija nedarbojas uz Nokia Belle,bet ir ziņas,ka notiek jaunas versijas testēšana,kas atbalstīs Belle) un iznāk karšu atjauninājumi+man ir pozitīva pieredze ar programmas atbalstu karšu labošanā.Nav balss norāžu latviešu valodā,vismaz pagaidām...

Trešajā vietā liktu Navitel Navigator( http://navitel.su/en/ ) -var izmēģināt 30dienu bezmaksas versiju,balss norādes latviešu valodā,programma krievu,angļu(androidam arī laviešu) valodā,karšu atjauninājumi reizi kvartālā.

Atkarībā no telefona modeļa var salikt vēl veselu strīpu ar citām programmām Sygic Aura, Sygic Mobile maps,Ndrive,bet šīs ir ar stipri vājākām kartēm un tīri intereses pēc esmu izmēģinājis,bet vismaz pagaidām uzstādītas bez pielietojuma.Viss IMHO.

Atsevišķs stāsts ir Waze,bet par to sīkāk šeit http://www.waze.com/...dex.php/Latvija

Labots - doms
Link to comment
Share on other sites

Studentss

Ķīniešu bezvārda ražojumi ir dzīvotspējīgi? Pašam bija toucskreen ķīniešu telefons- izdzīvoja tikai 6 mēnešus. Garantija tādam ss.lv ķīniešu naviagatoram gan jau ka neeksistē. Bet nu cena tiešām draudzīgāka kā pat cerēju. http://cenuklubs.lv/...uvi_2250LT.html garantija gan apaļi divi gadi, bet cena arī 2x lielāka.. hmm jāpaštuko, kuru ņemt.

Link to comment
Share on other sites

Vieniem paziņām tas ķiniešu navigators darbojas otro gadu. Nu ja uztraucas par garantiju, tad pērk no reāliem Rīgas kantoriem, kas arī tirgo tos ķiniešus, tik cena būs dārgāka. Nu tipa šitie http://www.oodo.lv/

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Mans ķniešu 5 coll noneims no ebay (ar zilzobi handfree) jau trešo gadu ar IGO rukā ! Ieliec jaunākās kartes un uz priekšu !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ir pieredze ar dažādiem navigatoriem un telefoniem, tāpēc iepostēšu īsu rezumē. Vairākas reizes dzīvē pārliecinājos, ka nokia ar savām kartēm izgriež pogas citiem, gan pārklājuma ziņā, gan arī maršruta kalkulēšanas principā. Par Latviju nav ko diskutēt- tur Nokia Maps darbojas teicami un man ne reizi nav gadījušās kļūmes, pārklājums ir ļoti labs un arī kalkulēšana darbojas nevainojami. Braucot pa Eiropu, biju pamatīgi vīlies Becker Ready 50 navigatorā, kurš ar visām jaunākajām kartēm neprata izbraukt normāli Poliju, ja ne Nokias, būtu bijis diezgan bēdīgi. Arī lielajās pilsētās Beckers brauca diezgan dumji, izvēloties jebkuru no kalkulācijas metodēm, izvēlētie maršruti bija vienkārši idiotiski un neparocīgi. Ir bijusi darīšana ar Tom Tom navigatoru, kaut kādu no One XL sērijas, arī tur totāla kapitulācija Nokias priekšā, pa lielam, problēmas bija tās pašas, kas ar Becker, vienīgi kartes mūsu zemēs ar vājāku pārklājumu. Lielākais Nokia mīnuss, manā gadījumā N97 mini, bija nelielais RAM, kā dēļ kartes mēdza bļaustīties, ka atmiņa pilna un uz mirkli uzkārās. lumia 800 gadījumā Nokia ir sastāstiusi labās Symbian tradīcijas un kartēm vairs nav fav place, kā arī kartes principā der tikai auto, programma pati arī saucas Nokia Drive, neparocīgi, jo svešās pilsētās ļoti noderēja uz N97 mini kājāmgājēju navigācija- nokalibrē kompasu un dodies ceļā, turklāt ar 3D bija tik viegli orientēties pēc lielajiem objektiem. Tā kā, mana izvēle noteikti tagad būtu kāds tehniski labāks Symbian tālrunis ar nokia maps, nevis vairs kāds atsevišķi pirkts dzelzis, kas brendu ražojumu gadījumā, maksā visai prāvas naudas, par pilnīgi tizlu iekārtu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...