Jump to content

Izmaiņas BIOSā instalējot Win7 64bit ?!


trakais bumbieris
 Share

Recommended Posts

trakais bumbieris

Sveiki ! Par cik šai jomā esmu amatieris tad jautājums būtu šāds. Vai ir nepieciešams veikt kādas izmaiņas ( apgreidus ) BIOSā lai Win7 32bit versijas vietā uzinstalētu 64bit versiju ? MB Gigabyte GA-G41M-ES2L.

Link to comment
Share on other sites

trakais bumbieris

Paldies. Biju gan cerējis uz nedaudz izvērstāku atbildi ar nelieliem komentāriem bet kā ir tā ir . :-) Tātad ja ražotājs savos manuālos atzīmē konkrētas OS un 64bit atbalstu atbalstu tad bez jebkādām izmaiņām liekam tik virsū ! It kā saprotu arī to ka pārējām komponentēm ir jābūt šim atbalstam tāpat arī ka katrai "mātei" ir konkrēti procesori unRAMi. Tad izejot no šī nesaprotu kādam "sunim" ir šie BIOSa apgreidi ! Ja tā saucamajam "overklokam" tad no tā neko nesaprotu un arī vismaz pagaidām nav vajadzības. Ja tomēr kādam nebūs slinkums līdz galam izlasīt manis rakstīto tad būtu pateicīgs par nelielām atbildēm un norādēm uz kādām "saitēm" kur varētu par šīm tēmām palasīt ( vēlams gan latviski jo esmu stipri tuvu "seniora" statusam un ar VALODU nu ir tā kā ir ! ).

Link to comment
Share on other sites

Svarīgi ir, lai būtu 64 bit procesors (nu jaunie praktiski visi), lai būtu 64 bit W7 draiveri visiem dzelžiem (jauniem gan jau ir, vecākiem var arī neatrast, vismaz bez čakara), lai būtu vismaz 4GB atmiņa - citādi no 64 bit nav jēgas. Mātesplatei visi draiveri atrodami te .

BIOSs jāapgreido tikai gadījumā, ja ar veco kaut kas nestrādā, bet jaunajai ir konkrēts uzlabojums.

Kaut ko sakarīgu atrast latviski - iespēja tuvu nullei, bet ja tuvu "senjora vecumam" - tad jau, kā kārtīgam "sovjetam" krievu valoda nesagādā nekādas problēmas un tajā gan kaudze info atrodama.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

trakais bumbieris

Paldies, kā jau teicu šāda tāda saprašana man ir un ar šo dzelzi tā kā būtu skaidrs. Man to ir 3 . Man, sievai, sīkajiem. Un jautājums par tām izmaiņām biosā radās tad kad iegādājos sievai svaigu laptopu , ACER ASPIRE 5741G pirmās paaudzes i3-330m, 4gb ddr3, ATI hd5470. Tad ar bez liekas domāšanas uzliku Win7 64bit, kompis tupi nostrādāja divas sutkas. Jaukajā trešajā rītā viņš sāka mēdīties un ļāvās tikai "seifmodei" ! Tad tuvu esošie speci sāka man kaut ko vot stāstīt par biosa apgreidiem bet par cik man tam visam pietrūka laika es fiksi uzliku x86 un iet jau pusgadu, bet tā fiška ir tur ka to kasti izvēlējos lai būtu tie 64bit ( strādājot sieva izmanto vienlaicīgi vairākas progas ar palielu apjomu datiem ). Var jau būt ka tā vienkārši bija kāda sakritība, tāmdēļ arī radās šis jautājums ?

Link to comment
Share on other sites

Ar BIOS tur noteikti nekāda sakara, ar piedrazotu, vai līki sainstalētu sistēmu gan varēja būt. Mierīgi varēji pārinstalēt to pašu 64 bit W7, sainstalēt pareizos draiverus, antivīrusu, vajadzīgos softus.

Kas tad tie par softiem sievai, ja 64 bit OS vajag - tādu, kas atbalsta 64 bit, nemaz nav tik daudz, tāpat 32 bit variantā strādā (instalējas mapē ProgramFiles(x86)). Pie tam - 64 bit OS ir rijīgāka attiecībā uz atmiņu, savukārt 32 bit jau pazīst 3,5 GD atmiņu, tas pusgigabaita trūkums nez vai daudz būs jūtams.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

trakais bumbieris

Nu var jau būt ka ar tām progām nedaudz pārspīlēju jo nav jau nekādas tur krutās bet tomēr ir video apstrāde,interaktīvās tāfeles utt. Un tur jau sākas tas "garšīgais ka tie 32biti no rama redz vai izmanto, īsti nezinu, īsāk sakot parametros ir šāds ieraksts: installed memory (RAM) : 4,00 GB ( 2,49 GB usable ) ??? Un kāpēc neviens tā īsti nevar atrast skaidrojumu. Nu it kā jau no tā nekas būtiski nemainās un ar aci es to neredzu :) bet jo-majo ir tak tāda štelle kā princips !!! Esmu nedaudz ar šīm štellēm aizrāvies, nu tā kā hobijs, neskatoties uz to ir liela interese jebkuru lietu izzināt ja nu ne līdz pašai saknei tad tomēr samērā pamatīgi, jo tāpat pagrābstīties nav jau nekādas jēgas.

Link to comment
Share on other sites

Viss ir pareizi. 4GB ielikta, 32bit OS var izmantot līdz 3,5GB, bet uz MB ir integrētā videokarte, kas arī paņem savu daļu no tiem 3,5 - te arī paliek tikai 2,49 GB sistēmai.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

trakais bumbieris

Nu tur jau tā sāls, karte ir ATI Mobility Radeon HD 5470 un nav integrēta !

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

...32bit OS var izmantot līdz 3,5GB,...

 

Varētu, lūdzu, kādu linku, kur tas ir teorētiski pamatots? Pagaidām man nav izdevies atrast.

Un ko nozīmē šis - post-62366-0-33270100-1327418986_thumb.jpg ??

 

Un par ko šeit ir runa - http://www.unawave.d...er.html?lang=EN ??

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

trakais bumbieris

Paldies visiem , īpaši STEPSELIM, tagadiņ tā lieta par RAMu ir ta kā skaidra.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
[..]

Un par ko šeit ir runa - http://www.unawave.d...er.html?lang=EN ??

 

Tur ir runa par tādu fīču kā PAE:

http://msdn.microsof...6(v=vs.85).aspx

 

Ierobežojums ir apiets jau diezgan sen. Tik, cik viens process vairāk par 4GB atmiņas tik un tā nevar norīt... Principā tīri priekš RAM pieejas ar šādu variantu varētu iztikt. Gan jāpiebilst, ka visas 64bit instrukcijas nav pieejamas. Priekš videoapstrādes, piemēram (vismaz Adobe Premiere Pro CS5.5), jau ir vajadzīgs 64bit windulis.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Pie tam - 64 bit OS ir rijīgāka attiecībā uz atmiņu, savukārt 32 bit jau pazīst 3,5 GD atmiņu, tas pusgigabaita trūkums nez vai daudz būs jūtams.

Tas pus gigabaits tieši labi kompensētu 64-bit versijas papildus aizņemto atmiņu (kas reāli ir ap 300 MB), bet toties 64-bit programmām būtu iespēja izmantot x64 arhitektūras jaunās iespējas - divreiz vairāk un divreiz lielāki gan galvenie, gan SSE2 reģistri, NX (No eXecute) bits, un protams procesa piekļuve vairāk kā 2 GB atmiņai.

 

Un par ko šeit ir runa - http://www.unawave.d...er.html?lang=EN ??

Tas ir PAE, jeb "čīts/workarounds", ar kuru varam iegūt OS atbalstu vairāk par 4 GB RAM, bet protams neiegūstam nekādas augstāk minētās x64 iespējas.

 

liec vien x86 un miers.

Mūsdienu datoriem bez īpašām vecu līku programmu prasībām tieši otrādi - liec vien x64 un miers!

 

Tik, cik viens process vairāk par 4GB atmiņas tik un tā nevar norīt...

Priekš videoapstrādes, piemēram (vismaz Adobe Premiere Pro CS5.5), jau ir vajadzīgs 64bit windulis.

Nevis 4 GB bet 2 GB, jo 4 GB ir "physical address space" sistēmai bet 2 GB ir "virtual address space" programmai.

http://msdn.microsof...a366778(v=vs.85).aspx#memory_limits

Savā ziņā saprotu un pat atbalstu Adobe, jo x64 garantē, ka tur būs manis iepriekš nosauktās iespējas (tajā skaitā SSE2 kā tāds), un x64 šodien nav nekas ekskluzīvs. Video tāpat nemontēsi uz ļoti veca datora. Tādā veidā atmetot x86, viņi var ietaupīt daudz darba, jo lielākajā daļā apstrādes algoritmu tad nav jāizstrādā un jātestē dubults kods.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...