Jump to content

Atbildība par nelegālu softu uzstādīšanu


zhakal
 Share

Recommended Posts

Gestapo

Nē, zog jau visur, bet ne visur to uzskata par pilnīgu normu - runa ir tikai par to. Man pašam ir zagts opiss, bet es ar to nelepojos, ceru drīz nopirkt oriģinālo vai piespiest oo calc darboties tā kā man vajag.

Atceros, ka savulaik muķijām NG projektu, bija doma palaist pāris legālos serverus tam pašam CS 1.6., tak viss tur nomira, jo labāk ir zagt, nekā nopirkt sūda spēli par 5$, kur atkrīt čītošana un citi jaukumi. Nu ir pie mums tā.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    9

  • Nettwerk

    7

  • Gestapo

    6

  • e = d

    7

Nettwerk

Gestapo, ar to arii apsveicu ka skaties legalizeet esosho programmu saturu, kas uz doto briidi tev ir nelegaals, bet iemaaciit paaudzi izprast to visu, tas nav vienas dienas ietvaros. Tam vajadziigs laiks un pacietiiga ciinja. Ja cilveeks ir ienjeemis galvaa ka vinjam nevajag pirkt un ka vinjam nekas nebuus par to ka nozags programmatuuru, tad arii nekas nemainiisies. Nu bet maajas lietotaajam jau nav jaapeerk daargaakaa programmatuuras paka. Piemeera Windows 7 nav jaapeerk Ultimate, bet var iegaadaaties Home Premium. Arii Office nav jaapeerk Professional Plus (Nu patiesiibaa Professional Plus nav iegaadaajams veikalos utml iestaadees, to ir iespeejams ieguut tikai MSDN/MSDNAA/Dreamspark biedriem), bet pietiks maajai ar Home and Student versiju, bez Outlook un citaam iespeejaam.

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Volters

Nē, zog jau visur, bet ne visur to uzskata par pilnīgu normu - runa ir tikai par to.

 

Datu nesēja nodoklis no tukša kompaktdiska, kurā tiks ierakstīts Tevis filmētais šašliku cepšanas festivāls, arī ir norma.

1:1

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Taisnība, situācija nav normāla, bet piekritīsi, ka 90% matricu ir slims cilvēks Lauriks un filmas, nevis mans šašlika festivāls vai geju praids? :)

Link to comment
Share on other sites

Sorry par oftopic, bet vakar pa TV, laikam LNT, sakarā ar DNN rādīja abu pušu pārstāvju argumentus. DNN aizstāvju argumenti man šķita gaužām neveikli. Piemēram, kur tā DNN aizstāvju juriste pieveda manuprāt neveiksmīgu piemēru par sētniekiem, ka viņai, mol, namu apsaimniekotājam gribi, negribi, jāmaksā nauda arī par sētnieku pakalpojumu, kaut arī viņa gružus zemē nemetot. Bet sniegu un lapas tad laikam viņa pati šķūrē. Un tamlīdzīgi bīnumi no DNN puses.

 

Vispār, DNNistiem kreņķis jau ir par to, ka pirmajā gadā no matricām šie ieņēma 500k, tad pagājšgad vairs tikai 100K. Skaidrs, ka jāmeklē jaunas preču grupas, uz kurām nodoklīti uzgrūzt.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Volters

Varbūt esmu palaidis garām, bet kā tad beigās tur sanāk? Ja samaksāts šis datu nesēja nodoklis, kādas priekšrocības rodas? Ko drīkst sākt darīt?

Link to comment
Share on other sites

Tu neko nelikumīgu nedrīksti sākt darīt. Vienkārši autoriem vairāk naudiņas par to, ka ,tipa, daudzi zog viņu darbus. Kā sapratu no raidījuma, ja vairāk autoru drillē pa rādio, ja vairāk viņam tiek. Tur uzstājās arī viens rakstnieks, kurš, kā es sapratu, nedabūs neko, jo grāmatas zog maz un nedrillē pa radio.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Neko Tu nedrīksti darīt. Tas nodoklis uz datu nesējiem ir kārtēais lohatrons. Tak ne jau mākslinieki vārās uz autortiesībām. Viņi jau sen samierināušies, ka tehnoloģijas attīstās un laikui, kad no skaņuplašu pārdošanas, varēja miljonus gūt, nekad neatgriezīsies. Mūziķi var uztaisīt koncerttūri un atkal nopelnīt. Jā, tas ir grūtāk, toties dzīvot var, bet ko darīt autortiesību aģentūrām? Tās tak paliek liekas un nevajadz;igas. tapēc spirinās un cenšas nez kādus nodokļus izdomāt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Autortiesību pārkāpums, on že - pirātisms, nav zādzība, cik reizes var runāt - likumpārkāpums - jā. Bet ne zagšana. Un, pirms čerkstēt uz mani - man visi softi ir pirkti :) Bet tas nenozīmē, ka es tūlīt pirātus par zagļiem saukāšu. Ta jau visus likumpārkāpumus nonivelējam uz "zagšanu" - vieglāk atcerēties.

Link to comment
Share on other sites

Salieku bilde draugos, eju uz AKKA/LAKKA, saku tā un tā, viņiem tur taču serveri, draugi par tiem diskiem nodoklīti maksā, man lūdzu arī kaut ko piešķiriet, ka nekā manas bildes tur taču stāv. Uz SD kartes arī manas bildes. Uz kompja cietā diska arī. Mani autordarbi ka nekā.

Un tā katrs aiziet un uzraksta iesniegumu ...

:D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka visus trekerus vajag nacionalizēt, bet intelektuālā īpašuma tirdzniecību aizliegt. Programmatūru, mp3 un filmas dalīt bez maksas, Toties aplikt ar nodokli trafiku. Nodokli sadalīt Autoriem atbilstoši viņu produktu popularitātei, kvalitātei un sarežģītībai.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Doma protams jauka, bet ar šito

kvalitātei un sarežģītībai.

viss arī izbeidzas, jo ja ar popularitāti ir vienkāršāk, tad kurš vērtēs kvalitāti un sarežģītību? Kā to vērtēt? Atkal vieta subjektīvismam, jo Reinikam noteikti liksies, ka viņa meldiņi ir labāki par Lienes Candy umpappā, viņai savukārt šķiet otrādi, bet patiesībā mēsli ir abi divi. Atkal vieta kādam šaraškinu kantorim, kas būs tie viedie kas vērtēs kas un kā (lasīt - kā visvarenie starpnieki raus nāsīs naudu) un esam turpat kur bijām... Labots - S.Pidermans
Link to comment
Share on other sites

Manis iepriekš rakstīto varētu attiecināt uz privtpersonām.

 

Tb uzņēmumi softu joprojām turpina pirkt. Bet manai privātai vajadzībai es joprojām fotošopu filmas un mūziku varu iegūt nemaksājot. Tai pat laikā es maksāju trafika nodokli.

 

Savukārt firmas trafika nodokli nemaksā.

Link to comment
Share on other sites

Volters

Toties aplikt ar nodokli trafiku.

 

enibadi houm? :wave:

Un ko darīt ar slinko ierēdni, kas darba laikā sev vajadzīgās dziesmiņas atvelk uz darba datora? :smoke:

Man liekas, ka foruma administrācijai būtu jāsamet naudiņa priekš vienas tramvajag biļetes, lai vari aizbraukāt ekskursijā līdz vietējam provaiderim, lai pastāsta, kas vispār trafiks tāds ir par zvēru un kā to labāk klasificēt :sarkasms:

Bet vislabāk man patīk moments, kad pie lielās trubas gala sēdēs 10 studenti un piestrādādami vakaros, kodīs vaļā šifrētās un privātās datu plūsmas, lai pārliecinātos, ka tajās ir, vai arī gluži pretēji - nav, datu, kas apliekami ar nodokli :mrgreen:

 

Kurš būs tas, kurš pierādīs, ka Vasīlija VPN plūsmā pārvietojas zagti mp3 un nevis tie, kurus daži autori bez maksas ļauj lejuplādēt savos saitos?

 

Šādas idejas var rasties cilvēkam, kas nekad nav pētījis trafiku un tā struktūru.

Link to comment
Share on other sites

Tagad jūs pieminējāt trafiku, bet nemaz nebrīnos, ka kakalaka par šitādu ideju jau berzē rociņas un uz satversmes tiesu prom. Pieļauju, ka Smii patlaban lieto "zema ātruma" interneta pieslēgumu, tāpēc viņam tās idejas par trafiku. Bet man ģimenē visi 4 cilvēki savu reizi lieto katrs savu kompi, tad jau man, kā 100Mb IPS pakalpojuma pircējam jābankrotē.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
Kurš būs tas, kurš pierādīs, ka Vasīlija VPN plūsmā pārvietojas zagti mp3

Drīzāk viņa datu plūsmā atradīs nelicencētus pdf`us ar zaru slotas izgatavošanas instrukcijām no tieviem bērza zariem :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Volters

Aha. Jau tagad trafiks ir kā zvērudārzs, kuru pat lāga nevar nofiltrēt pēc kaut kādām vienotām pazīmēm, kur nu vēl tur kaut ko prātīgu atrast, ja kāds mērķtiecīgi kaut ko slēpj. Agrāk, rupji sakot, bija skaidrs, ka webs ir 80 ports, ftp ir 21, u.tml. Paketes tādas, paketes šitādas. Mūsdienās saviesies tik daudz brīvības, ka katrs pa savam nostandartizēt var gandrīz jebko. Ir zudusi kaut kāda vienota sistēma, pēc kuras varētu pielāgot kaut kādu vienotu taksi kaut kādām vienām darbībām. Atlasīt pēc trafika apjoma? Arī neizdosies, jo labs jūtubes fans patērē apmēram tikpat. cik vidusmēra kačātājs - torentists.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
[..]Kurš būs tas, kurš pierādīs, ka Vasīlija VPN plūsmā pārvietojas zagti mp3 un nevis tie, kurus daži autori bez maksas ļauj lejuplādēt savos saitos?[..]

 

Un ko ar datiem, ko pats saģenerējis un stumda tīklā? Mūsdienu fotokameras viena bilde ar visiem xx megapikseļiem cik aizņem, nemaz nerunājot par to, ja kāds nopērk HD video kameru. :D

 

Bet nu tiešām, es īsti nesaprotu, kāpēc tiesiskās paļāvības princips šitajos dīvainajos nodoklīšos nav nostrādājis. Tā kā pieņem, ka visi piratēs (noziegsies), tā kā nē?! :alcoholic: Laikam tie laiki, kad nodokļus lika pēc būtības, ir pagājuši...

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

WildGun

Ienāca prātā viena doma....

 

Dikti patīk Formula1. Gribu skatīties dzīvajā, nevis kaut kad vēlāk atkārtojumu. Bļodas nav. Toties ir internets. Un ir LiveTV.ru.

Tur (un ne tikai tur) viens (patiesībā - daudzi no vairākām valstīm) strīmotājs par baltu velti ļauj man šo prieciņu baudīt. Bet, kā saprotu, pēc mūsu likumiem es esmu zaglis? Man būs jāiet cietumā, vai kā?

 

Tāpat gadījumi, kad novelku, teiksim, Simsonu sēriju ar smuku TV logo stūrītī. Skaidri redzams, ka rakstīts no teļļuka. Atkal es noziedznieks?

 

Kā tad tur īsti ir?

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

Aha. Jau tagad trafiks ir kā zvērudārzs, kuru pat lāga nevar nofiltrēt pēc kaut kādām vienotām pazīmēm, kur nu vēl tur kaut ko prātīgu atrast, ja kāds mērķtiecīgi kaut ko slēpj.

Tehnoloģijas, kuras provaideriem ļauj analizēt trafiku reālā laikā, ir pieejamas jau gadus 3-4. Pirmās bija bija reāllaika trafika analīzes plates lielajiem RedBack rūteriem.

Tikai netiek izmantotas plaši, jo ir samērā dārgas un galvenais - nu ir provaiderim pie kājas ko tieši klienti kačā.

Kamēr visādas akka/laa nesāks spiest ISP to darīt. Un tad par šiem dzelzīšiem maksās klienti.

Link to comment
Share on other sites

Volters

Tehnoloģijas, protams, ir. (Neesmu teicis, ka nav!) Bet joprojām nav universāla visās situācijās pielietojama filtrēšanas modeļa (mehānisma, algoritma). Ar to viss arī beidzas. MārcisB, pareizi saki, ka ir dārgi un nevajadzīgi.

Link to comment
Share on other sites

matrixxxx

Dota situaacija:

uznjeemumaa vairaaki PC., viss pirkts un legaals.

Man uz galda staav portable, kursh ir mans privaatais (ar visaam no taa izrietoshajaam sekaam).

Uzperaas kontrole un tagat njems priekshaa visus cietos, un meklees kko nepirktu/novilktu/nelegaalu.

 

Vai varu aizveert savu lapsi un iebaazt somaa, ar vaardiem "tas ir mans privaatais, chekojiet darba PC" ?

 

Tantes pieturaa runaa, ka uznjeemumos chekojot tikai tajaa briidii ejoshus PC, nevis rokas pa visiem atrodamajiem HDD/CD utt., vareetu buut taisniiba ?

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Ja tavs lapsis (ārējais HDD, fleška u.t.t.) atrodas tavā darbavietā - nevienam neinteresē, ka tas tavs, jo atrodas uzņēmuma teritorijā. Pārbauda visu un paņem priekšā uzņēmuma vadību pēc pilnas programmas. Vari trīsreiz minēt, ko pēc tam boss izdarīs ar tevi :hunter: .

Link to comment
Share on other sites

Nav tik vienkārši. Ja darbavietas noteikumi neaizliedz, tad tu vari turēt savu privāto datoru uz galda un nevienam kontrolierim nav tiesības pa to rakņāties. Tagad jau robeža starp telefonu un datoru tāda diezgan nosacīta.

Link to comment
Share on other sites

matrixxxx

Raiviic, man kabataa meetaajas divas flashkas ar 1080 HD. Buus jaatur mashiinaa ;)

Un telefons arii jaanocheko, tur no seniem laikiem vareetu meetaaties kaads .mp3 (kaa zvana melodija).

Link to comment
Share on other sites

Ja tavs lapsis (ārējais HDD, fleška u.t.t.) atrodas tavā darbavietā - nevienam neinteresē, ka tas tavs, jo atrodas uzņēmuma teritorijā. Pārbauda visu un paņem priekšā uzņēmuma vadību pēc pilnas programmas. Vari trīsreiz minēt, ko pēc tam boss izdarīs ar tevi :hunter: .

 

Pieredze rāda, ka gar aizvērtiem laptopiem, uz kuriem nav inventāra numura, viņi negramstās. Vismaz es savam privātam portatīvam datoram esmu uzlicis paroli, lai neviens nelien, kamēr manis nav klāt.

 

Un manu privāto datoru viņi drīkst aiztikt tikai ar tiesas sankciju. Es esmu žurnālists, man tur ir informācijas avoti, kas man nav jāatklāj, visādi noslēpumi utt. Lai pis taisni.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nu tas varētu būt atkarīgs arī no konkrētas darbavietas noteikumiem. Ir uzņēmumi, kur bez vadības atļaujas nekādus savus laptopus, fotoaparātus u.t.t. ienest un lietot nedrīkst (nezinu cik tādu ir Latvijā, bet pasaulē šādiem uzņēmumiem pie caurlaides ir glabātavas, kur vari savu tehniku atstāt). Ja esi ienesis un darbavietā laptops, vai kas nu tur, tev ir aizvērtā somā, fleška kabatā - OK. Bet ja tas atrodas darbavietā uz galda - no pārbaudītāja pozīcijas tas skaitās darbavietas verķis, par ko atbildīga ir uzņēmuma vadība. Savukārt - ja savu laptopu lieto darba vajadzībām (t.i.) pelni naudu - softam jābūt legālam un to drīkst pārbaudīt, gluži tāpat, kā, ja esi kā individuāls uzņēmējs deklarējis savu dzīvokli kā ofisu - BSA, EP, VID var pārbaudīt ofisa daļu (bet vismaz vienam datoram, vai perfektiem grāmatvedības dokumentiem uz papīra tur jābūt) bez kādām tiesas sankcijām.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Lasot šo diskusiju tā vien lieka ka šeit figurē daži BSA/Microsoft iesūtītie aģenti!

 

Zagt ir slikti, zagt ir slikti! Jums jau ntās reizes ir paskaidrots ka autortiesību likuma pārkāpumi NAV ZAGŠANA! (Zagšana būtu ja kāds nozagtu MS serveri ar vienīgo Windows source kodu)

Jā, LV un lielā daļas pasaules valstu likumi aizliedz kopēšanu - tomēr es uzskatu ka ar autortiesību likumu tiek aizstāvētas pāris indivīdu interese, tomēr tiek aizmirstas sabiedrības, valsts un vispārējās cilvēces attīstības vajadzības! Jo cilvēces attīstība ir iespējama tikai daloties ar informāciju - arī krutie autortiesību aizstāvji un autori lieto ļoti ļoti daudz lietas ko viņi paši nav izdomājuši un pat nedomā maksāt par to! Kaut vai brutāls piemēram - ritenis un rakstība - mēs to visi lietojam - bet kāds tos izdomāja - pēc autortiesību aizstāvju domām tad jau mums visiem tagad būtu jāmaksā, jāmaksā, jāmaksā - brauc ar mašīnu, velo vai auto - maksā tam kas izdomāja riteni! (oki viņš jau sen miris - maksājam pectečiem!) utt, utjp...

 

Un ja kas, Ķīnā un arābu pasaulē informācijas kopēšana nav noziegums! Un paskatāties kura valsts pēdējā laikā ir ļoti strauji attīstījusies????

 

Es pats programmēju, labi saprotu ka autoram, izgudrotājam arī ir jāēd un jādzīvo! Tomēr patreizējie autori mēģina dzīvot pēc principa vienu dziesmu uzrakstīju - tagad kāsīšu naudu visu mūžu - nekā nebija! Un visādām parazītiskām organizācijām kā aka/laka un bsa sen jau bija laiks pazusts - ja vien nebūtu spēcīga lobija valdībā tas tā sen jau būtu noticis!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iestādē vai kantorī var pārbaudīt tikai tos datorus, kuri skaitās pēc papīriem. Privātu mantu nav nekādu tiesību pārbaudīt. Pareizi jau tankalis saka, tagad tak viens otrs mobiļņiks ieliek darba datoram. Nemaz nerunājot par planšetniekiem. Vienkārši nevajag raustīties, kad pārbaudītāji ierodas un sūtīt dos dir**- mans dators, esmu strādnieks, pēc darba līguma, un viss. Jā, ja teiksim žurnālists strāda kā individuālais komersants vai mikrouzņēmums, tad viņa datoru var pārbaudīt. Da nenāk neviens baudītājs tā uz dullo. 100 punktu kads ir nostučījis un zin ko baudīt.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Didzi, iespējams (kā presē mīl teikt :), Tev nav taisnība. Nē nu, var jau būt, ka likumi pēdējā laikā ir mainījušies, speciāli jau līdzi nesekoju. Bet - bija skaidri un gaiši - pārbaudīja visu, kas darba vietā atrodas. Tai skaitā (gadījums no dzīves kādus gadus atpakaļ) - poliči izkruķīja rokas un atņēma flašku, ko pārbaudei ierodoties, kadrs paķēra un iemeta kabatā. Tāpatās arī pārbauda kompjus, kas piemēram, uz remontu atnesti - būs aizdomas, izņems, pēc tam varēsi meklēt papīrus un iet skaidroties. Jā - ja tev soma stāvēs un tanī iekšā portablis, somas neviens vaļā nevērs un nekratīs, bet - ja būsi to izņēmis un uz galda uzlicis - pārbaudīs aci nepamirkšķinot. Kā jau saku - ļoti iespējams, ka kauču kas mainījies ir, mans teiktais attiecas uz kādu, nu nezi, piecu gadu atpakaļ laiciņu.

Link to comment
Share on other sites

Tāpatās arī pārbauda kompjus, kas piemēram, uz remontu atnesti

Kā remonta darbinieks var noteikt vai tur ir viss legāls, ja kompis nestrādā?

Un kā vispār lai to nosaka, ja arī strādā?

Loģiski ir, klientam pašam jānes atbildība.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka, flešku nevajadzēja slēpt kabatā, bet lai mētajās uz galda. Ja tajā nav dokumentu, kuri būtu piesaistīti dotajai firmai, tad lai iet dir**. Atradu no rīta uz ielas un nezinu, kas tai fleškā. Tak jebkurš advokats tādā gadījumā teiks to pašu un neko pierādīt nevar. Vienkārši nevaag baidīties no tām organizacijām un ir pat labi, ja viņi pārkāpj likumu. Jebkura tiesā vēlāk uzvarēsi. Cita lieta, ka visiem darbiniekiem jābūt "sagatavotiem" un jāzin, ko runāt. Diemžēl, dzīvē tā parasti nav un kā reizi kāds apbižots vai no darba atlaists darbinieks nostučī. Uz datoriem jābūt legāliem logiem un tālāk jau pēc iestādes specializacijas. Skaidrs, ka neviens neticēs, ka žurnālists raksta notepadā un atticīgas programas jāpērk, citādāk mauc ar portablajam versijām un "flešku atradu ". Pret portablo programu izmantošanu visi baudītāji ir bezspēcīgi !

Link to comment
Share on other sites

Kāds žurnālists varētu uzdot šo jautājumu pa tiešo policijai. Vai ir tiesības (un uz kāda likuma panta pamata) pārbaudīt darba vietā darbinieku privātos datu nesējus, ja tiek veikta uzņēmuma darbības kontrole? Reāli šādu tiesību nav, bet sukas menti to nesaka un izmanto cilvēku nezināšanu. Jo prasīt vajadzētu tieši "vai ir tiesības pārbaudīt personiskās mantas", nevis kas tiek pārbaudīts! Pārbaudīt viņiem gribas visu, bet nav tiesību līst personiskajās mantās, ja tiek veikta juridiskas personas pārbaude.

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Ja dators atrodas tajaa briidii darba vietaa, kuraa veic reidu, tad to var uzskatiit par darba datoru. Tad jau taa visi nestu uz darbu savus datorus un neviens nepaliktu nesodiits. Tad tik sapirktos home licenses. rolands_ bsa nav jaabaidaas arii no EP, ja vien tavs saturs datora atbilst licenzeshanas noteikumiem. Lielaakie bljaaveeji sheit izskataas tie kas izmanto kreiso programmatuuru.

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

"Ja dators atrodas tajaa briidii darba vietaa, kuraa veic reidu, tad to var uzskatiit par darba datoru."

Uz kāda pamata? tad jau tavu telefonu arī var atņemt un pārbaudīt. Un Adibas kedas novilkt, lai aizsūtītu uz ekspertīzi - vai tik nav kontrafakts.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Nu bet majas datoram nav jaatrodaas darbaa. Tamdeelj ir epasts, flashkartes, CD/DVD utt, ko paarnest dokumentus. Hmm, tad darbaa uzstaadi vienu datoru legalu visu un darbinieki lai naak ar saviem maajas datoriem jo redz viens tanktalis uzskata ka majas datorus darba vietaa nedriikst paarbaudiit.

Link to comment
Share on other sites

Nedrīkst aiztikt darbinieku personiskās mantas! Vienalga - vai tās ir apakšbikses vai dators. Un pasaki tad skaidri - uz kāda likuma pamata mājas datoram nav jāatrodas darbā?

Labots - tankalis
Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Tankalis tu ir unikaals. Nav komentaaru. Pastiisimies kaa tu skaidrotu EP/BSA shos peedeejos 2 ierakstus forumaa. Uzaicini EP/BSA tur kur tu straadaa, tad pasaki lai visi njem maajas datorus uz darbu. Kas majas datoram darams darba vietaa? Ja esi iepazinies ar licenzeshanas noteikumiem? Kaut vai to pashu MS Office Home & Student?

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Savu laptopu es varu nest kur gribu un bez pamata man to neviens nevar parbaudīt ne tramvajā, ne uz ielas, ne arī darbā. Galu galā mēs tak dzīvojam (vismaz tā saka) tiesiskā valstī. Ja dators neskaitās firmas inventārs, tad to arī nevar pārbaudīt. Es varbūt ar savu datoru čatoju električkā, kamēr uz darbu braucu un iepūtiet man- gribu un staipu līdzi. Un vispār, ja ir aizdomas, ka var pārbaude uzrasties, tad tak vajag " turēt datoru kārtībā" tā lai baudītāji personīgam datoram netiek klāt. Jums nav nekāda pienākuma nosaukt sava datora piekļuves paroli. Nu ķipa atslēga nolauzta un es nezinu kā to kasti palaist. No rokām jums to raut ārā, lai nestu spečukiem, kuriem parole nav šķērslis, arī nedrīkst. Nu nevaag vienkārši baidīties un viss.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Licenzēšanas noteikumus es zinu ļoti labi. Ir man arī MS office Home. Nekas tur nav minēts par aizliegumu ienest personīgo datoru ar šādu instalāciju vietā, kur kāda juridiska persona veic komerciālu darbību. Varbūt pasaki kuru punktu jāskatās?

Labots - tankalis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...