Jump to content

Interneta novērošanas kameras darbības principi


aiko99
 Share

Recommended Posts

1.Jau kādu laiku ir interese par interneta novērošanas kamerām, bet īsti nav skaidrības par to darbību. Piemēram šī http://www.1a.lv/datortehnika/noverosanas_kameras/edimax_ic-3030_net_camera/9220687/ galvenais jautājums, vai man viņa obligāti jāslēdz pie datora uzstādīšanas vietā lai varētu redzēt kas notiek, vai arī pietiek pieslēgt pie rūtera ar ethernet vadu + strāvas vadu un tad no citas vietas varu redzēt?!

Vai šitāds brīnums, piemēram, http://www.ebay.com/itm/WPA-Wireless-WiFi-IP-Internet-PTZ-Dual-Audio-Camera-CAM-/250912664229?pt=UK_CCTV&hash=item3a6b8f6aa5 kam tā antena tur domāta, vads vispār nav vajadzīgs, tikai barošana?

2.Ja tomēr izvēlos parasto web kameru, ko pieslēgt pie kompja vienkārši ar garāku vadu. Skaidrs ka vienu gabalu var pieslēgt, bet vai ir kāds risinājums (programma) lai pieslēgtu pie kompja vairākas web kameras un izmantot tās kā novērošanas?! Tas krietni samazinātu izdevumus, jo viena parastā web kameriņa man jau ir, tad piepirktu kādas pāris lētākas klāt un lieta darīta...

Link to comment
Share on other sites

IP kamerām dators ir vajadzīgs tikai iestatījumu savadīšanai.

Pietiek 1x mājās uzstādīt, norādīt tai IP iestatījumus (dns serveri, vārteju), uzstādīt paroli, norādīt, uz kuru e-pastu sūtīt, kā tīklam pieslēgties (vairlesa tīkls kurš un ar kādu paroli vai vienkārši vads). Pēc tam datora iejaukšanās vairs nav nepieciešama, izņemot lai apskatītu e-pastus kas pienākuši par trauksmēm / pieslēgtos tieši pie IP kameras un paskatītos, kas tieši šobrīd notiek. Mājas datoriem pēc tam nav jābūt ieslēgtiem, lai IP kamera varētu darboties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...