Jump to content

Kvalitatīvo ledusskapju brendi


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Jau pusotrs gads pagājis kopš pēdējoreiz interesējos par ledusskapjiem. Vecais padomjlaika grabulītis joprojām stoiskā mierā turpina kaktā rūkt un es regulāri pielietoju savus superpōwerus, lai tajā sastūķētu visu, ko esam sapirkuši. Taču vakar es tiku pie elektroenerģijas patēriņa mērītāja, un ajaunojās mans entuziasms upgreida meklējumiem (pēc provizoriskiem rezultātiem - apmēram 9Ls/mēn).

 

Pārlasīju tepat visus ledusskapju topikus, atsvaidzināju atmiņu, un tagad man ir diezgan skaidra bilde, uz ko skatīties meklējot jauno. Tik viena bēda - visi topiki šeit bija par tēmu "kurš ir lētāks bet nav pilnīgs draņķis". Tas ir saprotams, un ļoti iespējams, ka es arī beigās palikšu pie šīs taktikas, taču dzīvē sevi daudzkārt ir pierādījusi stratēģija "nopirkt dārgi, bet kvalitatīvi". To tad es arī gribētu izmēģināt pirmo.

 

Tātad - uz kuriem brendiem/modeļiem/sērijām/veikaliem/utt man vajadzētu skatīties, ja uzsvaru liktu uz kvalitāti, nevis cenu?

Link to comment
Share on other sites

mērītāju uzliki uz diennakti, vai tik stundiņu pamērīji? ledusskapi jāmēra vismaz 24h, jo standby režīmā tas neko nepatērē. Kad ieslēdzas kompresors, atkal patērīņš liels.

Link to comment
Share on other sites

Electrolux A++ klase. Ir viens lietošanā 10 mēn. un pagaidām sūdzību nav. Nosauc vēlamās ietilpības, saldētavas tilpumu un novietojumu, gan jau tauta kaut ko ieteiks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pagaidām ir 8h, tāpēc arī "provizorisks" rezultāts. Redzēs, kas būs rīt.

Link to comment
Share on other sites

nu brends jau sen neko nenozīmē, ja agrēk tas pats elektrolux bija kārtīgs zviedru pensionāru brends, kam vvarēja paredzēt 10 gadu bezierunu kalpošanu, tagat viņu tāpat kā visus pārējos liek kopā ķīnā no kopējā katla pasmeļot motorus, plastmasas un visu pārējo. tāgat tiešām jāskatās, lai patīk pēc izmēra, vizuālā, un cena baigi nesit pa kabatu, garantija tāpat visiem tikai 2 gadi, un "mazāk brendīgam" arī remonts būs lētāks.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ņem tos, kur var sajūgt kopā ar iphone. :D

 

Ja nopietni, tad cik nu man nākas saskarties, tad tie ir Snaige.

Labots - Drunk_Wizard
Link to comment
Share on other sites

Es par Whirlpool - laikam jau neskaitās nekas uberkruts, bet vismaz 7 gadi garantija kompresoram. A citam nekam tur īpaši nav kam nojūgties (vienkāršākajiem modeļiem)

Link to comment
Share on other sites

Man pašam un radiem Whirlpool. Nesūdzamies. Bet! Nesen sanāca parunāties ar vienu freelanceru darbībā, kurš labo sadzīves tehniku. Kamēr lietas strādā, tikmēr viss ir o.k. Bet ja sanāk kautko remontēt, tad... Whirpool grupai ir tikai viens rezervsdaļu izplatītājs (laikam pat visā Baltijā). Viņš nosauca servisa adresi, neatceros. Bet viņi ir vienīgie, diktē cenu un tā nav salda (rezervsdaļām). Toties ar elektrolux grupu (Elektrolux, Zanusi, laikam! AEG) viss ir daudz demokrātiskāk. Tiem detaļas varot dabūt vairākās vietās, līdz ar ko cenas demokrātiskākas.

 

Tiesa, mana pentere uz ledusskapjiem īsti laikam neattiecas, jo salīdzinot ar veļmašīnu, traukmašīnu, tie ir vienkārši, kā cirvji.

Link to comment
Share on other sites

Cik ir runāts ar sadzīves tehnikas meistariem (kuri ir nākuši pie manis vāķēt sprāgušas Boš un Virpuļa veļenes :mrgreen: ), tad Miele ir viskvalitatīvākais ražotājs - praktiski visi viņu ražojumi (veļenes, ledusskapji, trauku mašīnas utt) esot visretāk jāapkalpo un tiek ražoti ar lielāku resursu nekā vairums širpotreba. Tiesa, Miele arī attiecīgi maksā.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Ņem Snaige, ja vēlies average kvalitāti, brendu, cenu un kalpošanas ilgumu.

Ņem Elektrolux/AEG, ja vēlies labu brendu, augstāku cenu un jēdzīgu servisu - atbrauc večuks uz mājām, ja divi gadi nav pagājuši - sačinī un maksu neprasa. Galvenais, lai talons pie rokas.

Var ņemt Bosch, zināsi, ka arī tas ir brends, kas netraipīs dēļ vienas atsperes labo vārdu.

Neņem ķīniešus un zīmolu izstrādājumus, kuriem nav servisa iespējas LV.

 

P.S. Arī kompresori mēdz nobirt. Dārgie brendi mēdz aprīkot ledusskapjus ar diviem kompresoriem, kas palielina 'vihod iz stroja' risku.

Pats pagaidām sēžu uz AEG un Samsung, bet pēc 3 gadiem nobira viens AEG kompresors, atsevišķā saldētava (EUF10003W) nešancē kā vajag (reizi gadā jāatsaldē pašam), un RSJ1KERS Samsungam izdziest temperatūras displeja ciparu daļas. Tā kā cilvēce aizvien ražo štruntus.

Labots - Sanchus
Link to comment
Share on other sites

Mājās 2 Snaige saldētavas, viena 250L, viena vēl lielāka, pagaidām, tpu, tpu, tpu, problēmas nav bijušas. Lietošanā, ~5 gadi. Vēl vecs PSRS laika ražojums, nezinu, kas uz bļitkas rakstīts, bet nu arī turas godam. Smags gan kā elle.

Link to comment
Share on other sites

deboshieris

Globolizaacijas un liidzeklu ekonomeeshanas ietekmee viss ir mainiijies, visu razhotaaju kompresori ir razhoti bezmazvai vienaa ruupniicaa un tiek uzliimeeti attieciigaa brenda labeli. Ieteiktu mekleet ledusskapi kas razhots Vaacijaa tikai lielas aizdomas ka neatradiisi :) ( Miele ir izneemums)

Visu lielo sadziives tehniku muusu tirgum razho sazin kur spaanija,itaalija,krievija.

Piemeers - pameeginiet nopirkt taa izslaveeto AEG sadziives tehniku kas razhota vaaciijaa :) visa tehnika razhota kreivijaa vai itaalijaa un kvalitaate ir zem kuras kritikas.

To Jums apstiprinaas jebkursh godiigs-zinosh paardeveejs!

Pasham ir 15 gadus vec Samsungs un nezinu beedu bet shobriid to kvalitaate arii pieklibo

Link to comment
Share on other sites

Bija kādus gadus 6 Snaige, tam Elektrolux kompresors (nu vismaz bļitka :) ), palika par mazu. To notirgoju.

Tagad kopš vasaras kaut kāds 2metrīgs samsung. Ir skaļāks, tas fakts. Bet nu bija par sviestmaizi :) Citādi ir OK.

Link to comment
Share on other sites

Ar ko AEG izslavēta? Jau vairāk kā 10 gadus tā ir tikai Electrolux grupas tirdzniecības zīme - uzlīme un viss. Nav nekādu AEG rūpnīcu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms kāda gada iegādājos Samsung ar freezeri apakšā un ar siltajiem radiatoriem sānu sienās (aizmugure gluda). Bija viens rūpnīcas brāķis - saldētavas kondensāta notekcaurums bija aizpūsts ar putām. Protams, ledusskapis pēc kādas nepilnas nedēļas sāka tecēt. Lai nebūtu jāčakarējas ar garantijas servisiem un transportēšanu, pajaucu skapi vaļā. Aiz tīri glītajām plastmasas detaļām, iekšpusē viss pa lēto. Ar līmlenti +/- salīmēta alumīnija folija/loksne, šur tur nedaudz samocīta montējot. Dzesējošais radiators ar vienu pašgriezējskrūvi piestiprināts pie plastmasas korpusa. Bet lietot var un cena ar ciešama (200+ lati).

Link to comment
Share on other sites

Ar ko AEG izslavēta? Jau vairāk kā 10 gadus tā ir tikai Electrolux grupas tirdzniecības zīme - uzlīme un viss. Nav nekādu AEG rūpnīcu.

 

Apmēram ar to pašu, kas Maybach / Mecedes, Bugatti / VW, u.t.t

Link to comment
Share on other sites

tu jauc vienu p ar citu. tiem auto ir atsevišķas ražotnes, inženieri, izstrādes. bet AEG tādu nav jau sen - viss nāk no viena un tā paša konveijera ar zanussi un electroluxu.

Labots - tankalis
Link to comment
Share on other sites

Triplazants

Kvalitātes etalons jau daudzus gadus ir Liebherr.Kā nekā viņi ražo tikai ledusskapjus.Starp citu Miele paši ledusskapjus neražo.Tos visu ražo kā reiz Liebherr rūpnīcā.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti, tas par to Miele un Liebherr tiešām izskatās taisnība, apstiprināts arī citviet internetā. Un cena tam Liebherram arī vēl būtu OK priekš kvalitatīvas mantas. (Miele gan ir ārpus mana maciņa diapazona - 1200Ls ir biki par traku...)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Var gari un plaši filozofēt par brendiem un kur tie ražoti.

 

Man svarīgākais būtu jau minētā garantija un pēcgarantijas remontu cenas. Un te laikam Electrolux (kopā ar Zanussi un AEG) nebūs konkurentu. Atbrauc, bez garām runām salabo, tu tik paraksti aktu un turpini lietot. Jāatzīst, ka kantoris, kas atradās uz Pērnavas ielas netālu no Zemitānu pārvada, pat mainīja bez maksas manis salauztu putekļu sūcēja detaļu un neņēma maksu par to, ka konstatēja elektrības jaudu nespēju daudzzīvokļu mājā, kā rezultātā veļasmašīna atteicās strādāt pīķa stundās.

 

Otrā lieta būtu lietošanas ērtums, atbilstoša ietilpība un rūdīta stikla plaukti. Vecpuisim, kurš dzīvo kopā ar alus sešpaku, dažām atdzesētām picām un vodkas pudeli saldētavā nav vajadzības pēc daudzbērnu ģimenes ledusskapja ietilpības. Kā arī nebūtu prātīgi pārmaksāt par kaut kādām ātrajām vīna pudeļu atdzesētavām vai ledus automātu un ļoti labi var iztikt bez LCD iestatījumu ekrāna. Pēdējiem ir tendence ļoti ātri atteikt darbību.

Link to comment
Share on other sites

Es piederu daudzbērnu ģimeņu kategorijai. Nu, ok, pagaidām gan tikai viens bērns, bet ceru tur neapstāties. :mrgreen: Pie tam - mēs mēdzam iepirkties burtiski reizi nedēļā, kas nozīmē, ka ledusskapim jāspēj to visu paiku tik ilgi izturēt. Citiem vārdiem sakot - meklēju jo lielāku, jo labāk. Un plauktus noteikti stikla, nevis bleķa redeļu. Vīna pudeļu dzesētājs mani neinteresē; ledus mašīna būtu jauks nieciņš, bet pagaidām ir pilnīgi pieticis ar ledus maisiņiem; LCD ekrāns vienaldzīgs - būs, būs; nebūs-nebūs. Toties saldētavai NoFrost varētu būt interesants (tomēr regulāri tiek virināta, un ledus vismaz šobrīdējā ļoti ātri sakrājas).

 

Paskatījos to Liebherru - tomēr cenas nav TIK draudzīgas, kā sākumā biju domājis. 400Ls es vēl varētu padomāt; 500-600 jau ir aizdomīgi... bet var jau būt, var jau būt. Biki atsit tas, ka šiem tikai 2 gadu garantija. Ja tas ir high-end ledusskapis, tad tomēr prasījās vairāk. Un žēl arī, ka mūsu banānlielvalstī nav pieejami A+++ modeļi. :p

 

Btw - updeitota statistika šobrīdējam ledusskapim - velk uz 6Ls/mēn. Jāpagaida vēl pāris dienas, redzēs, kāda būs dinamika vīkendā. :D

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tos latus vari neskaitīt. Ja nu tikai pašiedvesmai. Nekāda ietaupījuma nebūs un nevar būt. Kaut kāds civilizēts Electrolux A+ skapis sākas no 200Ls. Ja sāk sportot ar visādiem no-frostiem, tad gan jau visos 350Ls var iebrist. Tāds tērē drusku zem 300 kilovatiem gadā. Rupji rēķinot 2Ls mēnesī (teorētiski) elektrībā. Ja ir bērni, kuri visu laiku virina durvis, tad gan jau visi 3Ls mēnesī.

 

Atšķirība no esošā - 3Ls mēnesī.

 

Bet nu jauns ir jauns.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Žak, nav jau uzreiz jāpērk jauns. Es pirms 2 gadiem nopirku pa 150Ls mazlietotu Electrolux, kas pēc izskata kā jauns. Kadrā gadījumā izpildījums un viss pārējais labāks nekā jaunam Snaige.

 

Bet nu padomju ledusskapji ir lieli eletroerģijas rijēji un tamdēļ vien ir vērts apgreidoties, lai nemestu naudu nekurienē.

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka jebkurš "brends" būs labāks par Tavu Made in USSR tarataiku, kaut vai elektrības patēriņa ziņā.

Link to comment
Share on other sites

Nu, tas ir skaidrs, ka elektroenerģijas ziņā es labi ja 3-4Ls/mēn ieekonomēšu. Līzinga maksājumu gluži nenosegs, kā leģendās vēsta. :) Bet jaunu ledusskapi vajag tik un tā, tāpēc arī skatos.

 

Zibin - tas raksts ir kirillicā, ko es slikti saredzu. :( Vari, varbūt, 3 vārdos apstāstīt? Tas itkā ir skaidrs, ka NoFrost saldētavai palielina elektroenerģijas patēriņu. Bet, kamēr A+ klase būs, tikmēr neredzu pamata stresam - tā atšķirība no ne-NoFrost tur enīvei būs tikai pāris Ls gadā. Un jebkurā gadījumā mazāk, nekā šobrīdējai saldētavai. Es labāk izvēlos ērtības.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Pērn pavasarī PTA veikalā nopirku Electrolux divkamernieku - 185cm tērauda krāsā, saldētava apakšā, A++ ... skaisti.

Bet, jau no pirmās dienas tas GAUDO, vismaz reizi diennaktī, bet varbūt pat biežāk. Sākumā īd, kamēr skaļums arvien pieaug, līdz var teik, ka gaudo. Turpina gaudot arī, kad to atvienots no elektrības. Kad izgaudojas kādas 15 minūtes, paliek kluss. Kompresors arī samērā paskaļi darbojas. Es arvien atlieku garantijas jautājumu, jo tāds čakars to monstru pārvietot, atsaldēt visu saturu ... un ir maz cerību, ka viņi atzīs vainu. Visticamāk, aizvedīs turp, apdauzīs pārvoetojot un tādu pašu atvedīs atpakaļ un vēl paņems naudu par pārvietošanu. Sākumā cerēju, ka iestrādāsies un pāries gaudošana, bet nekā.

Par Tērbatas ielas Electrolux veikalu - garāmejot nesen tur iegriezos apjautāties, ko viņi no savas pieredzes zin par tādu ledusskapja gaudošanu. Vispirms džeks atteica, ka visi "tādi lētie" gaudojot. Es piebildu, ka pirku citur un man nekādu pretenziju nav un nevar būt pret šo veikalu. Tak tas nepalīdzēja, džeks izmantoja izdevību izpaust savu sašutumu, ka es esot pircis citur un tur lai arī ejot ar saviem jautājumiem. Promejot, gan uzrakstīja uz lapiņas man Electrolux servisa numuru, bet kamēr izgāju no veikala ārā, paspēja vēl n-reizes paust savu sašutumu "par pircējiem, kas pērk tur kur nevajag un tad bojā viņam noskaņojumu". Servisam neesmu vēl piezvanījis.

Pēc visa šī, man tā "-lux" galotne zīmola nosaukumā tagad šķiet patērētājus maldinoša. No luksa vairs tikai izskats ir palicis. Skapis - grabaža. Nē, nu saldēt jau saldē, bet man neder, ka tas notiek skaļi.

Ir man arī pozitīva pieredze ar Zanussi ledusskapi, kas ir no tā paša ražotāja, bet tas bija pirkts pirms kādiem 5 gadiem. Kluss, labs aparāts, vēl joprojām.

Interesant, ka 5 gadus vecajam Zanussi ledusskapim uz kompresora rakstīts - Electrolux, bet jaunajam Electrolux ledusskapim uz kompresora - AOC. Ja nemaldos, arī Whirlpool tagad liek AOC kompresorus.

P.s. Nesen Panasonic.lv mājas lapā izlasīju par klusiem Panasonic ledusskapjiem - vismaz, zem 38db. Bet, Panasonic ledusskapjus, laikam, Latvijā netirgo.

 

Varbūt ir kādam zināms labs ledusskapju remonta meistars, ar ko pakonsultēties? Cik ir bijusi darīšana ar servisiem, vienmēr kāda reģistrējoša sieviete atbild, "atvedīsim uz servisu (par naudu) un tad noteiksim diagnozi" un meistaru telefona numurus nedod.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Bet nu padomju ledusskapji ir lieli eletroerģijas rijēji un tamdēļ vien ir vērts apgreidoties, lai nemestu naudu nekurienē.

Nu tā, es ar šadu frāzi būtu piesardzīgāks. Ja vecais leduskapis tērē mēnesī par 2ls vairāk kā jaunais, bet jaunais maksā 200ls, tad tik pēc 100 mēnešiem būs ekonomija. Jaunie leduskapji tik ilgi nekalpo... . Tas par biežajiem saukļiem '''nomainām šito , kas neekonomiskais, lai tik ekonomētu naudu'' . Aizmirstam par to ka tas jaunais nav par velti. Bet ja runā par labiem, tad labāk otrā ešelona dārgais nekā Bosh, Elektrolux lētais gals. Nu tie kruto brendu lētie nekas labs nav, ja neskaita garantijas servisu, kas, patiešam, ir ātrs.

Link to comment
Share on other sites

Es, vispār, arī mulstu par modeļa numuriem. Tādi modeļi, kas pie mums parādās weblabās, ražotāju lapās nemaz neparādās. Kur tad man par tiem meklēt oficiālo informāciju? Nu, piemēram, sameklēju pirmo BOSCH ar NoFrost. KGV33X43. Lūdzu, atsūtiet man kāds linku uz oficiālo ražotāja lapu šim modelim! Man neizdodas atrast...

 

Vai arī tas pats AEG S53600CSW0, ko augstāk Stepselis ieteica.

 

Tas par biežajiem saukļiem '''nomainām šito , kas neekonomiskais, lai tik ekonomētu naudu'' .
Piekrītu. Bet mani enīvei interesēja, cik daudz es ietaupītu uz elektrību. Tagad zinu - ~3-4Ls/mēn. :) Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Ja nevajag nekādas tur speciālas extras, tad noteicošais pērkot ledusskapi ir kur un kas ir ražojis kompresoru.

Cik tas rij ~A un cik ilgi kalpos.

Cik ilgi tas kalpos - to vislabāk ir uzzināt nevis pie pārdevēja, bet pie remontētājiem.

 

p.s. pašam ir Snaige ar saldētavu apakšā - jau sen iegādāts.

Kalpo nevainojami jau daudzus gadus!

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

Bosh iespējams ka aprakstu ražotāja lapā arī neatradīsi. Tas kantoris informatīvā ziņā ir s...gākais kādu es mu redzējis. Da principā jau paši arī neražo tos leduskapjus. Nu ražo kāda rūpnīca tipa Snaige pēc Bosh pasūtijuma un tirgo modeli tik Baltijā. Teikšu kā ir sasieties ar Bosh un dabūt informāciju par produktu kas vairāk kā bukletā... nesavienojamas lietas. Piemēram elektronikas blokos šie lodē ( precīzāk lodē kāds cits pēc viņu pasūtijuma) mikrenes, kurām nodzēsts marķējums un pārmarķets pēc Bosh nomenklatūras. Nedod dievs ja šadā blokā kas saiet ķīselī. Kaut elementāra plaša patēriņa mikrene, bet baigais noslēpums! Un pats trakākais ka tie mērkaķi , ja sabojājies kādas vecākas iekārtas bloks paziņo ka vārāk tādu nav, bet mikrenes īstāis nosaukums ir noslēpums! Nu pērkat jaunu VISU aparātu. Tik s..dīgu ražotāja atbalstu vēl ir jāpameklē starp pasaules brendiem. Un neiet jau runa par mantiņu kas maksā paris simtu $ , bet gan cena $$ $$$ . Nu tas tā vispār par firmu kā tādu.Vienīgais kas šiem BIJA (!) labs ir instrumenti. Bet pēdejā laikā arī nolaidušies ar kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

Sen atpakaļ nopirku BEKO A++, jo tas bija vienīgais ledusskapis (no toreiz pieejamiem),kurā varēja ielikt 3L burku, saglabājot visus plauktus. Tfu tfu tfu, darboja ļoti labi, praktiski nav dzirdams. Tagad laikam Snaige-i ir daudz variantu, kā salikt plauktus.

Labots - romajo
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...