Jump to content

Kāds būtu iestādīto pavadoņu maksimālais skaits


RimaNTSS
 Share

Recommended Posts

Labvakar!

Man ir jautājums: Uzstādot polāro sistēmu, skaidrs, ka var parādīties iespēja fiziski uztvert signālus no vairākiem pavadoņiem, bet softiski drīmā (nezinu kā ir citiem uztvērējiem) maksimālais uzstādāmo pavadoņu skaits ir 32. Ja tā, tad kā būtu pareizāk jārīkojas? Vai no savas favorit listes izmest ārā tādus pavadoņus, ka 10*E, 15*W, 18*W un dažus citus uz kuriem tik un tā nekā nav?

Link to comment
Share on other sites

Es parasti izveelos satellites.xml failu tikai ar sev veelamajiem pavadonjiem. Domaaju ka motorizeetai sisteemai var dariit taapat.

Link to comment
Share on other sites

satellites.xml failu es arī koriģēju pēc vajadzības. Bet jautājums ir: vai var tajā failā būt > par 32 satelītiem un lai tos visus varētu redzēt. Jautāju nevis tāpēc, ka gribu tos visus skatīties, bet tikai un vienīgi lai tāda iespēja būtu.

Link to comment
Share on other sites

ar motorizeetu pasaakumu padsmit gadus nav bijusi saskarsme,

bet vai nebija taa, ka skaita ierobezhojums '32' attiecaas uz statiskaam galvaam,

motora poziicijas saglabaajot uz viena LNB numura

 

p.s

pavadonjus 9E un 10E taapat var tureet uz viena LNB nr, jo tie arii kjeras ar vienu galvu

Link to comment
Share on other sites

pavadonjus 9E un 10E taapat var tureet uz viena LNB nr, jo tie arii kjeras ar vienu galvu

Tā pat ir ar 4*W un 5*W, bet to drīzāk varētu attiecināt uz stacionārām antenām. Grozāmās antenas gadījumā būtu loģiskāk tomēr vēl uz dažiem klikiem uztjūnēties precīzāk, vēl vairāk, ka iet runa par lielāka diametra antenu kad pat 0,5* pagrieziens būtiski maina uztveršanu.

Nu pieņemsim, ka maksimālais pavadoņu skaits būs 32, tad, pēc jūsu domām, kuras no šīm pozīcijām būtu metamas ārā? Respektīvi, kādas 3 pozīcijas ir jāizņem no listes ar 35 pavadoņiem lai paliktu 32?

Es vairāk sliecos , ka būtu jāmet ārā 10*E, 15*W un 18*W. C diapazons pagaidām ir manā prioritātē, jo vienkārši gribu ar to nedaudz paņemties.

post-78751-0-40802500-1321269779_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

piemet vēl uz Ku šitos:

 

68,5E INTELSAT10 nigeri auro par reliģiju, Bieži vien pat angliski

33E EUROBIRD3. 4 feeds. visāds fufelis

21,5E EUTELSAT W6 pāris noturīgi kanāli, vairums liekas arābu uz Eiropu.

0,8W/1W, 4/5W, 9/10W utml. arī grozāmās gadienā droši liec zem vienas Pos. <1 grāda izškiršanai tev vajadzēs >2,5m, uz 1,8m īpaši starpības neredzēsi. Tad jau labāk single polarity LNB ar ar mehānisko polarizātoru - iegūsi vismaz kaut ko uz aci redzamu :)

11W EXPRESS AM44 feedi. gadījuma translācijas

27W, 37,5W, 45W - pa atsevišķam kanālam. Nosing spešl, bet ja šie tev nebūs kolekcijā nebūs smuki :)

 

Uz Diseqc 1.2 Tev uz tava v-bokša būs 99 pozīcijas - iekš LV pietiks gan visiem iespējamiem C, gan Ku.

Labāk par apstarotāju izvēli piedomā, vinnēsi acīmredzami pie pareizas izvēles uz konkrēto antenu

Labots - KG(B)
Link to comment
Share on other sites

Potenciāli pieņemamo satelītu skaits (Ku un C), protams, ir lielāks par 32. Bet pagaidām nevaru izrauties no apburtā loka, ka drīmam nevar iestādīt > par 32 satelītiem. Pozicionieris iegaumē kaut vai 99 pozīcijas, bet drīmam taču, pat lietojot 1.2 protokolu, ir jāpasaka satelīta numurs (skaits diemžēl beidzas uz 32) un jānorāda pozicioniera iegaumēto pozīciju uz kuru ir jāpagriež antena. Vakar jau pieliku aktuatoru 150cm antenai un tā grozās no drīma. Aktuatora garuma pietika lai ķert 90*E-7*E. Mēģināju noķert 96,5*E, bet laikam tas man nav redzams, līdzīgi kā ar 45*W. Iespējams, ka vajag nedaudz pārlikt aktuatora stiprinājumu citādāk. Bet visu to darīšu pēc vētras, redzēsim vēl kā visa saimniecība tos m/s izturēs!

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta Rimant ka nekustīgajām galviņām tu liec kārtas numurus, bet visiem pavadoņiem kurus tu uztver ar grozāmo sistēmu tu liec vienādu kārtas numuru (piem 32.) jo vienlaicīgi grozāmā sistēma ar DISEQC 1.2 var būt noregulēta tikai uz vienu pavadoni. Tu taču vari to pats pārbaudīt. Tieši tā ir saregulēti 99 pavadoņi KG(B) un tas strādā. Ja uz grozāmas sistēmas ir divas un vairāk galviņas tad gan katrai no tām jādod kārtas numurs jo apsties taču tos uzrakstus - kārtas numuri ir nevis pavadoņiem , bet galviņām.

Link to comment
Share on other sites

variants:

32 sat poziicijas uz motorizeetaa + atlikushie 15 LNB numuri prieksh statiskajaam galvaam

Labots - MartiniB
Link to comment
Share on other sites

Laikam beidzot man pieleca! LNB kārtas numurs jāliek vienāds visiem pavadoņiem, bet katram pavadonim būs savādāka V-box iegaumētā pozīcija! Vakarā izmēģināšu (ja vējš nebūs antenas aiznesis prom).

 

 

Edit: „Un tomēr viņa griežas!“ (par Zemi). Tā arī bija, saliku katram pavadonim LNB #1 un savu V-Box pozīciju un viss ir kārtībā. Tā kā jautājums noņemts. Paldies par sapratni. Novērojums #2: Vētra praktiski ir garām un sat-saimniecībai bojājumu nav. Izturētas pirmās uguns kristības. Liekas, ka saules interference būs maķenīt bīstamāks pasākums (vienai LNB jau izdedzināju caurumu).

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

[lieks citāts]

 

nu bet ko tev biedri jau labu laiku skaidro :) Es laikam šo nemācēju skaidri izsktāstīt, bet kad likām man grozāmo pannu, ar manu čomu Exy mēs šito mīklu ar pirmo reizi palaidām.... Vismaz prieks ka Tev arī beidzot aizgāja! Nākamais challenge kas tev jāpaņem - kad uz 99 pozīocijām uz katru tev būs par īsu ar 32 galvām :)

 

BTW... Motors tev 36" vai kā? Pazvejo 96E.... nav daudz kas vispār lielāku pannu tik tālu uz East var izgriezt.... ideja ir, ka vajag nočekot, vai ar 1.80m vispar kauko no 96E var izcelt, vai uzreiz jāmeklē lielāka :shok:

Labots - DreamMuca
Link to comment
Share on other sites

36" motors atnāks nākamnedēļ. Motors, ko pašlaik uzliku uz 150cm antenu ir 24" un tā vēl izskatās paīsu. Saprotu, ka tikai izskatās, jo var tīri mehāniski pārnest stiprinājuma vietas tuvāk viena otrai un tad būs OK. Pašlaik ir izdevies pašā kreisā malā uztvert 90*E (vairāk pa-kreisi pagaidām nav iespējas griezt) un pašā labā malā nu jau ir 8*W Protams, visi pavadoņi, kas ir starp malējiem arī uztvertas, ieskaitot arī 33*E un 21,6*E (te gan signāls ir ap 30% un tikai daži kanāli).

Bildē, antena pagriezta uz 8*W.

Apgrūtinājums vēl ir tāds, ka vakaros ir agri tumšs un negribās tumsā tur kāpelēt.

post-78751-0-93953600-1322685149_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1) 24" motors uz tipveida 150cm mehānikas 100% H-H mounta (kas ne mirkli nešaubos ir tevis gribētais minimums), nekad nedrīkstētu būt par īsu! 150cm uz tipveida mehānikām a-la-MABO (Poland) H-H izgriezās ar 18"! Protams patīkami ka ir >6" rezerve..... Bet 90E ->līdz tikai 8W liecina par kļūdu sākotnējos AZ aprēķinos - izņemot, ja neesi visu rūpīgi iesūtījis tikai un vienīgi uz 36" motoru. Tad protams ņemu visus savus pārmetumus atpakaļ :)

2) 96E Tev droši vajadzētu varēt paņemt - seviški, ka man iepriekš teici ka uz 90E Tev skanējas >30ch ..... Salīdzinoši man uz 1,1 (tikai labvēlīgos laika apstākļos!) = 22 :( Ja nevarēsi kaut uz pagaidu fiksācijas neko tur uz Ku ieraudzīt, značit nav ko ar 1,80 mocīties, un secinājums ka vajag vismaz 2-2,20m :(

3) vot goda vārds, neticu ka tevi Yotisti neapjās un patiesi atvedīs Tev 36" HD motoru nākamo ned... Ja tas notiks, uzsaucu tev kasti Bauskas alus ()man opis tur strādā :))... Ja neatnāks, vari man kādu Jūras spēku ordeni piemēram pretī :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...