Jump to content

Dzīves filosofija


Gigenieks
 Share

Recommended Posts

  • Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Aleksejs

    10

  • Sanchus

    5

  • Gigenieks

    17

  • Volters

    9

Pievienošu 1 ebook'u kuru nesen izasīju - ja ir interese vari palasit. Teikšu vispār baigi interesanti, vispār nebiju nekad domājis par lietām tā kā tur pasniegts.

Pāršķirstīju - piefiksēju

* kolektīvās meditācijas patternu (visi sēž un gremdējas atmiņās)

* anonīmo alkoholiķu grupiņas patternu ( cilvēki apskaujas, sarunājas, lai iegūtu atvieglojumu un responsi )

* psihoanalīzes patternu (koncentrējieties uz saviem pārdzīvojumiem .. izdzīvojiet tos vēlreiz, jums ir jāsajūt tas pats, ko sajutāt - nezaudējiet kontaktu, sajūtiet, kas īsti notika, lai samierinātos ar to )

* amerikānisma patternu ( vieglā valodā, "jūs bez piepūles sajūtīsiet lietu X, kad būsiet tam gatavi .. sajūtiet to .. "). Atgādina reiki stilu ("sajūtiet siltumu rokās .. "), ko nekad neesmu sapratis.

 

 

Ja vēlies vienkārši praktiskas lietas bez reliģijas - Torsunova audiolekcijās praktiskās lietas un reliģija ir nodalītas atsevišķos failos.

Ļoti daudz viņš stāsta par pārtiku un pielietojumu medicīnā - kuri produkti spēj traucēt sirdsdarbībai (no paša ārsta pieredzes), kurus uz nakti labāk neēst, jo aizkuņģa dziedzeris tiek uz nakti dzenāts, bet var ēst citos laikos, kuras saldās lietas ēst no rīta var pat diabētiķi, utt. Kā jau ārsts runā. Kurus piena produktus var lietot kuņģa slimību ārstēšanā, utt. Iet cauri un pēc kārtas apraksta - ja pameklēsi, atradīsi arī internetā rakstiski, tās ar gūgles tulkotāju var lasīt, ja krieviski nesaproti.

Atsevišķa lekcija ir par darba lietām, atsevišķa par ģimeni, katras lekcijas beigās ir dažādi jautājumi no klausītājiem, piemēram, "ko es kā māte varu darīt, ja dēls ir raspisķajs un dzīvo bez tēva un kāpj uz galvas", "ko darīt, ja mīlu precētu sievieti, bet viņas vīrs neļauj viņai šķirties", "ko man darīt, ja esmu neveiksminieks, nekas nesanāk, neko negribu darīt .." utt. Vienkārši konkrēts viņa viedoklis, kā būtu pēc vēdām, bez ūdens vai abstraktām amerikāniskām runām "sajūtiet, kā jūsos ienāk dievs, un jūs atradīsiet atbildi savā sirdī ...".

 

Par reliģiju pašu .. padomā labi, vai esi gatavs kaut ko tādu lasīt un vai to vispār vajag.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Tāda pati kā labai kaitnieciskai programmai, kopēt sevi ģeometriskā progresijā.

Link to comment
Share on other sites

Visums, protams, ir auksts un vienaldzīgs, bet ciktāl kāds prasa man, tad pavisam īsi - attīstība.

Labots - Sky_High
Link to comment
Share on other sites

Ai, da nu beidziet, dzīvei jēgas kā tādas, vispār nav! Mēs viņu tikai mēģinam rast, atrast un veidot. Kā nu kuram tas sanāk!

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Un kā izpaužas "būt laimīgam"? Kas vajadzigs lai to panāktu? Un kā to panāk?

 

a te katram ir sava saprašana, pilnīga rīcības brīvība...

piemēram, stāvu uz pieturas, bet baigi acu nervu kairina kāds papīra gabals- izmetu ...

vai mācīties vai strādāt un kaifot, - katrs pats izvēlās savu dzīves stratēģiju... Ja tev ir laime no Ajurvedas dari to.. varbūt pēc gada pievērsīsies tūdaliņu kultam.. vai vēl kam citam...

Link to comment
Share on other sites

Jau mēģinājumi rast atbildes uz daudz vienkāršākiem jautājumiem ir noveduši diženus prātus līdz trakonamam (Kantors, Gēdelis utt):

http://topdocumentaryfilms.com/dangerous-knowledge/

Ko nu mēģināt atbildēt uz jautājumu par dzīves jēgu...

Intuitīvi katram ir kautkādi vairāk vai mazāk noteikti ilgtermiņa un īstermiņa mērķi, līdzīgi kā jebkurai haotiskai sistēmai, kuras rezultātu un algoritmu rezultāta iegūšanai ietekmē iepriekšējie rezultāti, arī mūsu uztvere par dzīves jēgu (ja mēs cenšamies to izprast ar prātu) nepārtraukti mainās, pie kam bieži vien visai kardināli (tā teikt, funkcija diverģē).

Link to comment
Share on other sites

Es savā prātiņā aizvien vairāk sāku ticēt reinkarnācijai. Tātad mūsu pašreizējā dzīve ir viena no... Man veidojas aizvien lielāka pārliecība, ka īstais ķermenis ir mūsu mentālais ķermenis ne fiziskais. Fizisko ķermeni varētu salīdzināt ar datoru un mentālo ķermeni ar operatīvo sistēmu. Vispār kā tāds fiziskais ķermenis ir ļoti smalka biomašīna, kura spēj apstrādāt dvēseli/garu kā kurš to sauc. Tāpēc es uz nāvi sāku skatīties nevis uz kaut ko kas ir beidzies un neatgriezenisku, bet uz kaut kādu mums vēl nezināmu ciklu. Tāpēc es necenšos dzīvot kā pēdējo dienu, jo dziļi sirdī ticu, ka mans gars pārtaps citā ķermenī vai arī būs citās dimensijās un citā pasaulē. Es neesmu reliģiozs un reliģijas nevaru ciest. Vienīgais budisms man liek aizdomāties, jo viņi strādā ar savu ķermeni un savu es.

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

Gigenieks

Atgādina reiki stilu ("sajūtiet siltumu rokās .. "), ko nekad neesmu sapratis.

Kad lasīju nemanīju tavus pieminētos patternus, varbūt nedaudz pēdejo. Atbildot uz "ko nekad neesmu sapratis" - ne visas lietas var izprast / saprast ar prātu. ;)

P.S. Kas tie tādi par patterniem?

 

Intuitīvi katram ir kautkādi vairāk vai mazāk noteikti ilgtermiņa un īstermiņa mērķi,..

Manuprāt, tikai retajam ir izvirzīti mērķi. It īpaši ilgtermiņa.

Starpcitu, tu esi visas tās dokumentālās filmas noskatījies?! :thumbsup:

 

1. Es savā prātiņā aizvien vairāk sāku ticēt reinkarnācijai. Tātad mūsu pašreizējā dzīve ir viena no...

 

2. Fizisko ķermeni varētu salīdzināt ar datoru un mentālo ķermeni ar operatīvo sistēmu.

 

3. Vienīgais budisms man liek aizdomāties, jo viņi strādā ar savu ķermeni un savu es.

1. Interesanti kā pie šāda slēdziena nonāci. Padalīsies? (No kādas lasāmvielas?)

 

2. BOOT.lv cienīga metafora - labs :D

 

3. Jogā ir ļoti liels uzsvars likts uz to, ka Tavs ķermenis un prāts ir ļooti cieši saistītas lietas - viena automātiski ietekmē otru. Varbūt papēti, ja neēsi vēl to veicis. ;)

Labots - Gigenieks
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Njam. Tā neko diskusijas.

 

Nu labi, piebildīšu vēl kaut ko.

 

Redu jēgu nodzīvot vēl 50 gadus kaut vai tāpēc, lai redzētu, kur šī Zemeslode būs nonākusi tad ar visiem saviem cik jau tur būsim x-tajiem biljoniem cilvēku. :D Un savu tehnoloģisko attīstību, protams.

Labots - Tehnoman
Link to comment
Share on other sites

Atbildot uz "ko nekad neesmu sapratis" - ne visas lietas var izprast / saprast ar prātu. ;)

P.S. Kas tie tādi par patterniem?

 

ar to es kulturāli vēlējos pateikt, ka neesmu sapratis, uz kādiem principiem reiki darbojas un ko liek par pamatu. Un pieejas masveidīgums un nekonkrētais apraksts "mēs jums iemācīsim redzēt auras/sajust enerģijas/ārstēt cilvēkus ar roku uzlikšanu.." liek vispirms redzēt piemērus un saprast principus, pirms pieņemt, ka "jā, katrs var redzēt auras/ārstēt cilvēkus".

 

 

par patterniem - tās ir "līdzības". Vispārīgi principi, uzvedības modeļi vai problēmas, ko vari saskatīt dažādās vietās, un daudz kur būs līdzīgi risināts.

Piemēram, patterns ir jau minēta anonīmo alkoholiķu grupa - sanāk cilvēki, pēc kārtas izsakās par savu problēmu vai vismaz par to domā (skaļi neizsakot), līdz atzīst savu problēmu un saprot, ka blakus ir līdzcilvēki (ar līdzīgām problēmām), pie kuriem var rast atbalstu un sapratni. To izmanto gan anonīmajos, gan no vardarbības cietušo grupās, gan citās vietās. 180.lpp.

 

 

.. people lived under a very wrong notion of sex being the sin, so when sex was felt, they would feel guilty. Freud turned the whole wheel. Now if people don’t feel sexual, they feel guilty – but guilt remains.

So never be worried about it. It is perfectly okay.

 

A small child is left in the crib. He is hungry and he cries out, looks around and he cannot see

anything; but still that fear is there functioning and projecting. So just watch and drop fear more and more.

..

If you can clean your consciousness of fear you have come to the right path.

Piemēram, patterns ir redzams no psihoanalīzes - "izdzīvojiet vēlreiz .. kontrolējiet to .. saprotiet, kā jūs jūtaties .. samierinieties .." - pēdējos 50 gados kā kustības ir izveidojušās apzinātā sapņošana un psihoanalīze, kura pēta "kā jūs reaģējāt? ko jūs jutāt?".

 

par to arī ir lielākā daļa no visa pdf`a - par kolektīvu problēmu apspriešanu, kolektīvu meditāciju, ar atvērtu sirdi uzņemot katru jauniņo kā anonīmajos alkoholiķos. Ko tur saskatīji Tu?

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

Jūs gan visi tik gudri, ka nav pat ko pasūtīt.

Kāds paragrāfs psiholoģijā pasaka, ka dzīves jēgu meklējot esi jau ar vienu kāju transportā ar gala pieturu Tvaika 2.

Diez vai kāds būs tik gudrs, lai atbildētu, kāpēc. :whistle2:

Link to comment
Share on other sites

Jātiecas radīt kaut ko prātam neaptveramu, sasniegt šobrīd neiespējamo, vadīt augstākajā līmenī un, ja nepakritīsiet, būsiet atraduši jēgu.

Katram savs mērķis un plāni. Būt par pasaules prezidentu-arī mani neapmierinās, tāpēc tādam roku nespiežu, jo šis liekas kaut kas zems un stulbs :).

Dodam sev maksimumu, kamēr ir iespēja paņemt. Izmantojam izdevības sasniegt augstumus, kas nevienam līdz šim nav bijis pa spēkam.

Pie pakaļas ar visiem murminātājiem un pesteļotājiem, tie jums spieķos ieliks pagales :).

Veiksmi dzīvē. Noderēs.

 

Es būtu izpildījis 10% no jēgas, ja izdotos smadzeņu poda līmenī uzkonstruēt tādu plinti, kurai piemīt gaismas, matērijas un enerģijas potenciāls ar atgriezenisko saiti uz pašu plinti.

Varētu izšaut, piemēram, precīzi 1000km attālumā (attālums maināms) ar staru, kas beidzas ar blīkšķi, vai, ja ceļā sastopas ar šķērsli, iziet tam cauri, izdedzinot apaļu tuneli. O! Tur ir ko ar samdzenēm pastrādāt, kā šādu realizēt :).

Link to comment
Share on other sites

Kā aģents Smits no matriksa ir teicis:

Cilvēki ir kā vīruss. Tie attīstās, vairojās, patērē resursus, pied!rš visu, un kad aptrūkstās resursi, pārceļas uz citām vietām.

Es viņam piekrītu.

Link to comment
Share on other sites

Raksts no wikipedia par nihilismu: Visbiežāk ar nihilismu tiek saprasts eksistenciālais nihilisms, kam raksturīgs pasaules uzskats, ka dzīve ir bezjēdzīga un bezvērtīga.

 

Šajā gadījumā dzīvei tomēr ir jēga - attīstīties, vairoties.

Link to comment
Share on other sites

Protams, tevis pieminētā lieta nav nihilisms "in general" - tas ir īpašs nihilisma paveids ;)

Ar to gribēju teikt, ka, ja gribi atrast pārdomas par tevis minēto ideju, tad šie atslēgasvārdi ir tie pēc kuriem var atrast papildinfo.

Link to comment
Share on other sites

dzīves jēga - ir savu vēlmju apmierināšana, nekas vairāk... dzīves jēga ir mērķtiecīga dzīve. vismaz es tā domāju.

Link to comment
Share on other sites

100debija

Dzīves jēga - dzīvot jēdzīgi, mērķtiecīgi, t.i. sekot savam aicinājumam, kas nav konkrēts mērķis, bet sniedz gara un miesas piepildījumu visā dzīves garumā.

"Aicinājumam" nevajadzētu būt galējībai - būt askētam vai hedonistam, jādzīvo kaut kur pa vidu, jāievēro mērenība dzīvē.

Labots - Edgars86
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Jēga ir garīgi pilnveidoties visas dzīves garumā(īsumā). Lielākā daļa nepilda šos nosacījumus un tikai piekakā apkārtējo vidi. Kāpēc tas vajadzīgs? Tā jau ir ļoti gara tēma, kura te diez vai iederēsies. Kā definēt šo terminu "garīgi pilnveidoties" un savienot to ar savām vajadzībām, var būt tad to arī varētu apspriest te. Kas tas tāds vispār ir "cilvēks"? Jēga noteikti nav tikai vairoties...

Link to comment
Share on other sites

Veidenbaums salika savu filozofiju smukā četrrindā

 

Velti ir strādāt,

veltīgs ir darbs,

galā tak zemē

grauž tevi tārps.

 

un pie pakaļas visas vēdas un reinkarnacijas

Link to comment
Share on other sites

Man jautājums reinkarnācijas un pēcnāves dzīves speciālistiem, kas pētījuši.... Vai tas ir obligāts pasākums? Tad jau sanāk, ka vienkārši vairāk nav kur sprukt un nevar nahrenizēties pavisam? Sanāk, ja esi spiests dzīvot mūžīgi (gan cietā, gan gāzveida stāvoklī) un neviens Tev neko neprasa?

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

Gigenieks

..par to arī ir lielākā daļa no visa pdf`a - par kolektīvu problēmu apspriešanu, kolektīvu meditāciju, ar atvērtu sirdi uzņemot katru jauniņo kā anonīmajos alkoholiķos.

Ko tur saskatīji Tu?

Hmm.. būtībā garu monologu, kurā iekļautas interesantas / gudras domas uz to, kā uztvert un galvenais dzīvot dzīvi. Tekstu kurš ir viegli lasāms un saprotams (daudz piemēru, analoģiju), un kur ir daudz kas no jogas. :)

..t.i. sekot savam aicinājumam, kas nav konkrēts mērķis,..

"Aicinājumam" nevajadzētu būt galējībai - būt askētam vai hedonistam, jādzīvo kaut kur pa vidu, jāievēro mērenība dzīvē.

Interesanti. :)

Saki, kas ir "askēts" un "hedonists"?

 

Man jautājums reinkarnācijas un pēcnāves dzīves speciālistiem, kas pētījuši.... Vai tas ir obligāts pasākums?

"Tas" - ko tu domāji ar "to"?

Reinkarnācija ir uzskats, ka nomirstot tava dzīve nebeidzas. (Uzskats, ka mēs esam kas vairāk par savu fizisko ķermeni.) Ir tas patiess vai nepatiess apgalvojums nav īsti nozīmes. ;) Vienkārši tas dod mierīgāku attieksmi pret dzīvi.

 

Mūsdienās visi kaut kur skrien, un skrien ko kājas nes (jo uzskata, ka šī ir vienīgā dzīve). Pat īsti nepadomājot kur..

Un tādā steigā grūti izbaudīt dzīvi. :whistle2:

Labots - Gigenieks
Link to comment
Share on other sites

100debija

Askētisms un hedonisms ir pretstati, pirmais nozīmē dzīvot pilnībā atsakoties no visa laicīgā, otrais pretēji par galveno mūža mērķi izvirza visas laicīgās dzīves baudas.

Link to comment
Share on other sites

"Tas" - ko tu domāji ar "to"?

 

Nu to, ka sanāk, ka jādzīvo mūžīgi, gribu, vai nē. Tad kāda vairs dzīves un eksistences jēga, ja pats nevar izvēlēties, vai pastardienā celties, vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Gigenieks

:huh: - nespratu Tevi.

Tu jau neatceries savas iepriekšējās dzīves, pat ja tādas bija.

Vienkārši, piemēram joga saka, tās iepriekšējās dzīves ietekmē Tavu tagadējo dzīvi. :whistle2:

Labots - Gigenieks
Link to comment
Share on other sites

Nu nē taču! Nesaprati mani!

Kāda mārutka pēc man vajag n-tās dzīves un reinkarnācijas? Pieņemsim, ka es gribu nodzīvot šo savu tagadējo dzīvi un izčibēt pēc paša vēlēšanās, lai vairāk nekas neseko.

Sanāk, ka nemaz to nevar dabūt gatavu? :D Citi tiecās, lai varētu dzīvot mūžīgi, bet es, piemēram, negribu :drag:

Link to comment
Share on other sites

Par n-tajām dzīvēm runājot...

Rietumnieki (kas piekrīt tādai n-to pārdzimšanu iespējām) to nezkāpēc lielākoties uzskata par baigi foršo lietu, kamēr austrumnieki no visa spēka cenšas izkļūt no mūžīgā Samsāras riteņa un sasniegt Nirvānu...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sviestā saiesiet, esību meklējot. Strādājuši būtu labāk, lai var garšīgas pusdienas paēst :). Vismaz kāds prieciņš.

Link to comment
Share on other sites

Dziives jeega katram sava bet visiem viens meerkjis - atrast, attiistiit un realizeet sevi. Galvenais ir sekot sev un njemt par piemeeru tos kas ne tikai gudri muld bet arii ir savaa dziivee ko sasniegushi piemeeram kaa muusu pashu latvietis kas sarakstiija sho graamatu un uzceela mistisko Koralju pili kuru joprojaam neviens nemaak atshifreet vai reti kursh zin..

http://www.scribd.com/doc/13972267/A-Book-in-Every-Home

Link to comment
Share on other sites

Nu nē taču! Nesaprati mani!

Kāda mārutka pēc man vajag n-tās dzīves un reinkarnācijas? Pieņemsim, ka es gribu nodzīvot šo savu tagadējo dzīvi un izčibēt pēc paša vēlēšanās, lai vairāk nekas neseko.

Sanāk, ka nemaz to nevar dabūt gatavu? :D Citi tiecās, lai varētu dzīvot mūžīgi, bet es, piemēram, negribu :drag:

Nomierinies, nav nekādas n tās dzīves. Nomirsti un tārpi Tevi apēd, tas arī viss. Tās n dzīves, paradīzi, elli un ko tik vēl nē ir izdomājuši cilvēki, lai apmānītu sevi, ka cilvēks tak ir tik lielisks, ka nevar būt tā, ka nomirst un viss :>

Tiksimies kapos.

Link to comment
Share on other sites

Ko jūs te kasaties.... kāpēc dzīvei vispār vajag jēgu??? Filozofiju... cilveks ir tāda jokaina būtne kam patīk visu sarežģīt.. nja....

 

Ekhhh....

 

[media]

[/media]

 

Prozit!

Link to comment
Share on other sites

Ņemot vērā, ka esam tikai gēnu pārvietošanās līdzeklis, tad varam vien, savas dzīves laikā, rūpēties par to kvalitāti un viedot labvēlīgu vidi to nākotnes pastāvēšanai. Viss...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...