Jump to content

Kondensatori iet bojā Reloop dominance 2002


madVIP
 Share

Recommended Posts

Pro pastiprinātājs Reloop dominance 2002. vienam pastiprinātājam jau otro reizi nobeidzās divi lielie kondensatori. Kāpēc tas tā? ir vēl viens tāds pats pastiprinātājs, tam vienu reizi nobeidzās.. Pastiprinātāji jauni, un nav daudz lietoti.

 

Šādi izskatās kad viss ok!

 

ok.jpg

 

Savukārt šādi izskatās kad viss ir kaputt .

 

no-ok.jpg

 

Tātad galvenais jautājums ir kāpēc tā notiek!? Un kā to novērst?

Link to comment
Share on other sites

netur vai nu V vai A....vajag atbilstošus voltāžu. Ja baigi topī - netur strāvu. Risinājusm : lielākas "bundžas" vai vairāki paralēli.

Link to comment
Share on other sites

tas tachu ir reloops. :) ko tad tu gribeeji :)

oskars jau visu gan pateica :) bet tas noziimee-- shos no plates aaraa, un implementeet kaadu atsevishkju platiiti turpat blakus, ar mazaakiem nominaaliem, bet paraleeli kopaa [ summaaa salasiit vajadziigo C ] , un veel labaak - ar low esr :D

10000mkf = smiekliigi :D

nu, un cik taadam ampam ar to jaudu buus baroshana , kaadi +-60 - 70V ? es liktu 160V kond taadaa gadiijumaa

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

nu nez es par to dubulto V šaubos. ir rezēti ražotāji, kuri liek piem pie 25V barošanas 24V kondiķus. nekas nesprāgst - būsim godīgi tur ir rezervīte IMHO. Bet šiem gan imho strāvā pēc datašeet max 2 vai 3 A :D skaidrs, ka vajag 5x resnākas un lielākas bundžas, jeb šādus mazos kādus 5 paralēli katrā plecā ...jā pie tādas jaudas prasās vismaz 30 000 - 40 000 uf.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau pastiprinātāji jauni, tad jābūt garantijai

Link to comment
Share on other sites

Faktiski kevina variants ir labākais - liec atsevišku platīti ar vairākiem mazajiem + tad ar resniem vadiem savieno ar pamatplati. Var arī šāds lielās bubdžas likt - bet tās maksā 30ls par gab :D mazie būs uz pusi lētāki kopā:

 

DSC05181.jpg

 

 

 

DSC00679.jpg

Link to comment
Share on other sites

Garantija, protams, ir. Taču viņi jau apmaina kondensatorus un viss.

 

Paldies par info un bildēm!

Link to comment
Share on other sites

khmm-- diskomaanijs ?? :)

bet no otras puses --- ko tur var gribeet, ja pa leeto esi s-u iepircis, tad arii reekjinies ar probleemaam. ko tur veel var ieteikt ??? man jau liekas, ka kautkaadu laiku vareeja arii prasiit naudu pilnaa apmeeraa apakalj. jaapalasa. jo --- jebkuraa gad --- probleema, ja ir[ razhotaaja neprasme projekteet sheemas piem ] -- pati no sevis neatrisinaasies. lidiz ar ko tu saproti, ka , lodeedams citu platiiti, pakaasiisi garantiju shaa kaa taa ... ja kautkas cits noklaasies, maksaasi no savas kabatas

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Manuprāt otrā bilde tomēr ir pārāk traģiska lai būtu tikai "par maz kondensatoru".

 

Jebkurā gadījumā - taisngriezi neviens netaisās pārbaudīt? Un vispār reālo "līdzspriegumu" uz oscilogrāfa ekrāna ir jāskatās.

Link to comment
Share on other sites

nekā traģiska - 6x4700 @ 80V plecā (pastūža barošana 60V - jauda 200W @ 4omi un 120 @8 ) . normāli-summā 28 000 plecā.

10 000 mazais, lētākais viens gab plecā uz 2 kanāliem ? ? - ir par maz tādām jaudām ( cik tur bija tam reloop - 400W kanālā? ) nav brīnums, ka pagriežot skaļāk uzsprāgst kondiķi...

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

veel viens variants

kursh teica, ka tie ir baroshanas C ??? varbuut ka tie C ir izejaa, lai noveerstu liidzstraavas nonaakshanu uz akustikaam. protams, variants ir glups, bet --- apspriezhams. un taadaa gadiijumaa --- tad iespeejama tikai tiira izpiliishana ar straavu. tak pie 4 omiem 480w tur sanaak paari pa 10A .

tikpat labi tur ir vienpolaaraa baroshana , nevis divpolaaraa [ arii sviests ] , bet nu piem , 100 vai 110V :D

te jau jautaajumu vairaak nekaa atbilzhu. visu ampa plati nofochee, sheemu ieliec, tad var papeetiit, ko tie elektroliiti tur vispaar dara :)

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

nu redzot tur sūrītī pielīmoto pie pamatnes ala KBC diožu tiltu - izskatās pēc filtra..

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Tā ir muzikālā nevis elektriskā jauda, pie tam vēl ķīniešu vatos! Ticiet vien... :D

Šeit 4. lpp. viņam 230V tīklam ir 5A drošinātājs. Pieņemot, ka drošinātājs ir ar 1,5 reizes rezervi, sanāk, ka max viņš spēj norīt 3,33A. Pie 230V tas atbilst 766W. AB klases audio pastiprinātāja lietderība ir 30-55%. 766W * 0,52 = 400W. Tātad ideālos apstākļos var dabūt apmēram 200W RMS uz kanālu.

 

Te ir labāka bilde par autora: :D

http://www.reloopdj.com/media_content.php/coID/83880188/

Tur ir arī redzams, ka tas ir filtrs divpolārai barošanai.

Link to comment
Share on other sites

Elektrolitiskie kondensatori spragst visur pamatplates, monitoros , barosanas blokos nekas cilveki maina un neiespringst. Gribi izgast niknumu -aizraksti razotajam ka vina dizains ir mesls. Razotajam sad tad tas palidz uzlabot kvalitati.

Link to comment
Share on other sites

bet nu pulsācijās tā pat caur tiem C iet ap 10A - ja ietopī -1 kanālam Kā kevins minēja - 2 kanāliem 20A @ 70V +- izcep tos kondensatorus...

 

nav tas normāli, ka sprāgst kondensatori, tā ir tīrā ekonomija un lazha no ražotāja puses. krievu ampos, kur filtros stāvēja lielie, bet mazas kapacitātes C. tie nekad nesprāga. pie lielām jaudām izmēram ir nozīme :D vai skaitam . šādi kondensatori būtu ok mājas amapam, bet nevis PA, kurš domāts topīšanai. Kevina omnitronicam šķiet bija vismaz pa 3 kondensatoriem katrā plecā, arī budžetnieki.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Es varbūt atkal kārtējo reizi izcelšos ar ne-kompetenci (paldies dievam, Kaspich te pagaidām nav), bet īsti neredzu sakarīgu starp kondensatoru kapacitāti, slodzi un "sprāgšanu". "Caur kondensatoru" nekas "neiet". Viņš tikai visu laiku tiek izlādēts/uzlādēts. Protams, jo lielāka kapacitāte jo mazākas pulsācijas gala līdzspriegumā, bet tas ka kapacitāte par mazu nekādā (vismaz man saprotamā) veidā nevar ietekmēt kondensatoru mūžu. Manuprāt drīzāk ir runa par kondensatoru kvalitāti un siltuma režīmu.

P.S. Tas "mega lielais" radiators ar karlsonu gan riktīgi iespārda. Veco laiku ampiem pie 2x50W bija lielāki radiatori :D

Un neticu ka viņš AB klasē darbojas, kā te bija minēts, drīzāk jau tomēr D klasē :D

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

pēc shēmas spriežot B klase - paskaties baltos emiteru rezistorus - D klasei būtu izejas filtri redzami. D klase ir dārgāka izstrādē - budžetnieki parasti liek veco labo AB/B klasi.

 

Jā lielāka slodze - jo lielāks ripple current. un datasheetā katram kondiķim ir ripple current max pieļaujaumais uzrādīts.šādiem mazajiem kondensatoriem - vairāk par 5-6 A nebūs stabili.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Šeit 4. lpp. viņam 230V tīklam ir 5A drošinātājs.

 

Patiesībā tur ir 15 A drošinātājs, kaut gan rakstīts, ka jābūt 7 A

Tas arī laikam nav īsti normāli!

 

Jā, iegādāti Discomania.lv

Link to comment
Share on other sites

protams ka tas ir ab vai b, nekaads D. tur tak normaals toroiida trafs redzams, pirmkaart. otrkaart ---- shie leetie kjiinieshu atgremotaaji tak liidz d klasei veel tuvaakos laikus netiks. omnitronics gan jau izlaizh H klasi, gan arii reloopam buus :D [ normaali PA razhotaaji jau sen ir ar kaartaam priekshaa shiem ] par dzeseeshanaam --- PA galaa vienmeer ir mazaaks lielaaks [ lasi suudiigaaks ] Rth radiatoriem un papildus dzeseeshana ar ventilatoriem. to, cik daudz buus radiatori un cik maz gaisa tie ventiilji puutiis, atkariigs konkreeti no razhotaaja un kapeikas iep-anas

PS_ diskomaanijai [ pieredze no senaakiem laikiem ] nav normaalas sadarbiibas ar remonteetaajiem, ibo--vinji kaa leetaas produkcijas stuumeeji negrib maksaat kautko daargaak, lai tas nespraagtu nost. ja vajadzees, kaut 10x mainiis tos C. jo tev tas skaitaas pa garantiju, bet vinjiem ---- > izdevumi

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Vēl papildinot par C lielumu un sprāgšanu un pulsāciju A:

Es saprotu tā (prasti runājot) - pie lielas slodzes mazākas C kondensators būs "vairāk" tukšs un lai to piepildītu - A būs augsti. Lielāka kapacitāte nozīmē to, ka pie tādas pašas slodzes nebūs "tik tukšs" un attiecīgi vidējais pulsāciju strāvas lielums būs mazāks jo pulsācijas pašas būs mazākas. Tā kaut kā. Mazāki A nozīmē mazāku Temp. Pašam C.

Link to comment
Share on other sites

"Caur kondensatoru" nekas "neiet". Viņš tikai visu laiku tiek izlādēts/uzlādēts.

 

Nu jaa, es taa paseedeeju, padomaaju un sapratu, ka taa uzlaade/ izlaade notiek ar neitroniem, vai kaut pa tepikji apvalkaatiem apspalvotiem elektroniem, kuriem nje to cto nav energjijas ko uzlaadeet, kur nu veel uzspraagt gaisaa :D:p :p

Haitecha foruma paarstaavji sho sapratiis :)

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

 

...uzlaade/ izlaade notiek ar neitroniem, vai kaut pa tepikji apvalkaatiem apspalvotiem elektroniem, kuriem nje to cto nav energjijas ko uzlaadeet...

 

Mana sistēma labāk skan, ja skaļruņu kabeļi piestiprināti pie sienas. Kad tie guļ uz paklāja, paklājs palēnina elektronus un skaņa kļūst spalvaina! :D (Citēts no kāda Hi-end foruma)

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...