Jump to content

LG P500 vs Huawei U8650


ricijs
 Share

Recommended Posts

Sveiki ir doma paķert kādu lētu smartfonu, kurš no šiem telefoniem būtu labāks ilgtermiņā?

Pēc specifikācijas huawei tomēr liekas pievilcīgāks nekā lg, bet baida kā būs ar programmaturas atjaunošanas piejamību?

Protams arī nav ne jausmas cik tehniski izturīgi abi telefoni? Cik no seniem laikiem atceros tad LG bija totāli mēsli, bet neļausimies veciem aizspriedumiem :)

plusi mīnusi šiem telefoniem?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Abi nosacīti veci un lēni modeļi. Cik tur tās tērējamās naudas?

Link to comment
Share on other sites

Pašam ir LG P500 jau kādu mēnesi vai vairāk. Pagaidām neko sliktu nevaru teikt. Nekas nebremzē jūtami. Nu, ok, var jau arī piemeklēt spēles, kas bremzē (Angry Birds, piemēram, ir tā - uz robežas), bet normāli darbojoties viss notiek sakarīgā ātrum, manuprāt. Nu, teiksim tā - nekādas displeja animācijas nebremzē. Ja ir uz kaut ko jāgaida, tad tās ir dažas sekundes, un tā ir paša softa vaina.

 

Par Huawei neko nezinu. Cik atceros no tiem laikiem, kad pētīju, tas bija mazliet mazjaudīgāks.

 

Par izturību - neesmu pārbaudījis! :D Nu, ok, vienu reizi izkrita no rokām un nokrita uz meža ceļa. Vāciņš un bača izlidoja, pats korpuss vienā punktā mazliet nobružājās (ja iepēta), bet nedz ekrānam, nedz kam citam nekas nav noticis, izskatās kā jauns. :) Visā visumā zolīda sajūta rokā turot, nav ļurcīgs.

Link to comment
Share on other sites

Nju doma tāda paķert no okartes mazcenas piedāvājuma kaut kādu trubu, kurai būtu kādi 4ls mēneša maksājums.

Ir doma vai nu pa sonyericsson cedar, elm jeb kādu lētu smartfonu ar andri.

Galvenais laikam interesē kā ir ar andrīša atjaunošanu šiem telefoniem? LG laikam nav ar to problēmas :)

Nenosodīt mani! :mrgreen: Tāpat okarti jau lietoju gadus 5 kāpēc lai nepaņemt kādu trubu no viņiem. tāpat nekur netaisos migrēt. :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Manuprāt P500 ir novecojis dizains. Kaut kas uz Nokia 5800 pusi... Kā arī P500 ir pirmais tiešām lētais Android telefons, pirms tam gan bija Tottoo un Wildfire, bet tie bija dārgāki.

 

Lēnie (ap 600...800mHz) Android telefoni man nešķiet vilinoši. Tad jau drīzāk jāpaskatās kādā Bada OS vai Win Phone 7 virzienā. Nedēļas nogalē paspaidīju veikalos dažus Win Phone lētučus (cenā ap 150...160Ls), nu pilnīgi kā diena pret nakti ar līdzīgas cenas Android. Win Phone ir visādi S-LCD displeji ar gorilla glas, labas kameras, ātra saskarne un visādi citi bonusi, kas ir tikai 2x dārgākos Androidos.

 

Bet izvēloties smārtu principā primāri ir apskatīt izvēlētās programmas un to saderību ar oper.sistēmu, dzelžu ātrumu un displeja izšķirtspēju.

Link to comment
Share on other sites

bada os man vismaz liekas ka aplikācijas tā pamaz :( un vai tad ar bada os telefoniem nav tādi paši nīkulīgi procesori.

 

Pēc būtības mani nekas vairāk neinteresē kā mūzika, wifi, kvalitatīvs web pārlūks, emails un kādreiz kādam parādīt kādu bildīti viss.

 

Mani apmierinātu arī se budžetnieki ja vien uz java tiktu atbalstīts skype un bišku vairāk java aplikāciju būtu. Pašam tagad se k530i 4 gadu jau iet nomainītu bateriju un vēl pāris gadus novilktu :)

Link to comment
Share on other sites

LG P500 skype jau ir iekšā. Augusta beigās skuķim paņēmu. Uz mani viņš labu iepaidu atstāja.

Link to comment
Share on other sites

"kiškas" laikam pilnīgi identiskas, ekrāns lielāks Huawei, un tas ir nedaudz plānāks. Salīdzināti => http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3516&idPhone2=4205 Pašam minētais huawei, nekas tur neliekas lēns vai bremzīgs, neinteresē 3D spēles vai uberkrutā navigācija, ko 600mhz procis vilks gaudodams, bet pārmaksāt 3x lai dabūtu 1,2proci? Sen sapratu ka telefonam nav nepieciešams izdot vairāk par 100lvl :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neiet jau runa, ka jāpērk max jaudīgs procesors, drīzāk jāskatās uz plūstošu pamatfunkciju attēlošanu. Ar laiku tomēr sāk tā nelielā bramzīte tracināt. Ieteiktu aiziet uz veikalu un blakus nolikt 600MHz Androidu un kādu ap/virs 1GHz.

 

Ieteiktu arī uzmest aci QWERTY Androīdiem, piemēram, LG Optimus Pro (C660).

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Es no šiem abiem iesaku P500. Pats tādu paņēmu, jo arī nevarēju izšķirties, kuru no šiem abiem ņemt, bet neta dzīlēs bija diezgan daudz labu atsauksmju par LG.

Ja nēesi tērēts uz spēlīšu dzenāšanu, tad P500 būs labs.

Link to comment
Share on other sites

Buļļu sūdi tā CPU jauda. Tak nejūt cilvēks to, ja lieto tikai telefona pamatfunkcijas.

Vienīgais dēļ kā būtu vērts pirkt dārgāku telefonu - labāka kamera + lielāks displejs.

 

A par šiem abiem modeļiem:

P500 - vienkāršs, nesmuks, toties gumijotais korpuss labi turās rokā. Ekrāna lielums ir ok, uz GB klavieres gan drukāt ir samērā grūti, tomēr LG pašam ir sava klaviere ar lielākiem burtiem. Daudz custom ROM'u.

Hujvejs - moderns dizains, lielāks ekrāns, bet nu to baigi neizjūt. Ar stock launcheru un aplikācijām baigais brezme. Nav praktiski nekāds developeru atbalsts, pieļauju, ka nekādi softa apdeiti arī no Hujveja puses nebūs gaidāmi.

Link to comment
Share on other sites

Es no Huawei produkcijas pēc iespējas izvairītos. Bija man viens lētā gala smartphone. Ekrāns ļoti negribīgi reaģēja uz pieskārieniem, skaņas kvalitātes bija ļoti bēdīga, vēl pie tam arī max. skaļums tāds, ka braucot vilcienā neko austiņās nevar dzirdēt, bet dzirde man ir ļoti laba.

 

Pašlaik man ir viens Huawei 3G modems ar iebūvēto Wi-Fi rūteri. Šis bieži mēdz atslēgt lokālo bezvadu tīklu un palīdz tikai atkārota pieslēgšanās dotajam bezvadu tīklam.

Link to comment
Share on other sites

Un, jā, par pročiem runājot. Vairumā gadījumu tie herci ir tikai mārketings. Čekoju savu tegra 2 uz 416mh un 1,4ghz, pat prasīgākajās tegra 2 spēlēs starpība 0.

Link to comment
Share on other sites

Nu, kā jau teicu, es uz sava P500 nekādu bremzi nejūtu. Nu, protams, es uzreiz arī uzliku 2.3 androida atjauninājumu. Nezinu, vai ar defaulto 2.2 būtu lēnāk. Kolēģis mazliet ieberzās paņemot pelēko telefonu no Vācijas, kur šis updeits (oficiāli) vēl nebija pieejams. Bet tas jau bija pirms kāda laika, nezinu, vai tagad nav visā pasaulē jau tas updeits pieejams.

Link to comment
Share on other sites

Arī lietoju P500 jau pusgadu uzskatu par labu price/performance variantu.

Par kopējo ātrdarbību nesūdzos, protams, uz Dusmīgajiem putniem mēdz iebremzēt un viens smagāks 3d racing game ko pamēģināju intereses pēc, arī bija manāmi bremzīgs, bet ar mierīgāka veida spēlēm nav problēmu. Navigācija un internets arī strādā patīkami.

Vienīgais kas mēdz pārsteigt reizi nedēļā vai retāk, random restarts, neesmu pārliecināts vai tas ir specifiski manam aparātam, konkrētajiem aparātiem, vai androīdiem in general.

Un kas vainas dizainam? Man patīk.

Link to comment
Share on other sites

Tā jau domāju par huwae tad jau atliek skatīties uz lg pusi. kā viņam ar bateriju? Varbūt kaut kādas blusas ir?

Link to comment
Share on other sites

Jā, mani arī, starp citu, tas random restarts izbrīna. Bet tas ir gana reti, lai netraucētu. :)

 

Baterija tur samērā normāli, priekš smartfouna. Citi pat saka - labi. Man pašam, tā vidēji lietojot (wireless visu laiku ieslēgts, diezgan bieži lasu e-grāmatas), izvelk kādu pusotru līdz divas dienas. Kolēģim, guļot plauktā (nu, 2 īsi zvani dienā), virs 6 dienām izturēja. :)

 

Bet bonuss tāds, ka lādējas caur standarta MicroUSB kabelīti, kas nozīmē, ka "lāderis" ir lēti dabonams, ja ap kompi visu dienu dzīvojies. :) Esmu ieviesis gan mājās, gan darbā vadu blakus kompim, varu jebkurā brīdī piešaut. :)

Link to comment
Share on other sites

pirmo reizi dzirdu par tādiem random restartiem, lai gan p500 jau kādu laiku. Nesen (?) LG izlaida vēl vienu atjauninājumu tam iepriekš izlaistajai 2.3.3 versijai (v20d). Saremontēja šādas tādas ne visai traucējošas nepilnības.

Un par izskatu - kas tur nesmuks? Normāls telefons, kur redzēti tiešām nesmuki. Jeb kurā gadījumā, lielisks darba telefons par to cenu. Vēl nesen izbraucu ārpus Latvijas uz pāris dienām kur praktiski visu dienu tika sēdēts uz GPS (sygic) - problēmu nekādu. Rādīja korekti un bez gļukiem.

Link to comment
Share on other sites

Diez vai tās atšķirības atrastu paņemot viņus abus rokās :)

Man bija Tattoo, esmu spaidījis G mini - vienādi mēsli :)

Link to comment
Share on other sites

Piebildiishu Android ar savu sisteemas liikumu nedarbosies ideaali ne uz 1.2Ghz jaudiiga telefona ne uz 600Mhz telfona. Jo sisteema ir liika, kas rada to bremzi, liiki Google programmeetaaji, kas izstraadaa Android sisteemu. Otrkaart sisteema nemaak izmantot GPU ne procesora jaudu, to ko speej patiesiibaa sbniegt telefons. Jo kaa jau teica Zaks Kusto Windows Phone 7 attieciibaa pret Android darbojas kaa diena pret nakti. Sisteema maak izmantot pilnu telefona jaudu, kaa buutu. Taapeec Android nomirs naavee ja nekas nemainiisies, var jau buut ka ar 4.0 versiju mainiisies viss ieksh Android.

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Jā, Nettwerk, mēs zinam - vienīgā Īstā OS ir PalmOS 4.0. Paldies, ka mūs apgaismoji. Starp citu - es tur mazliet tālāk manīju vēl vienu topiku par androīdiem, moš aizej paskatīties, kas tur notiek....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man ir tāda aizdoma, ka pēdējā ir webOS 2.2 un tā pati dzīvo zem HP, nevis Palm logo.

Link to comment
Share on other sites

Vilx- tu kljuudiijies, nav ne PalmOS ne WebOS, peedeejaa normaali straadaajoshaa sisteema ir WP7. Noliekot Android vienliidziigu tel blakus WP7 android liksies kaa Nokia ar savu Symbian saliidzinaatu pret Android.

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Ja runa ir par P500 restartu, kas notiek ar paziņojumu par SD kartes izņemšanu, tad jā, man arī viņš bija un atkal citiem ar to pašu android versiju nebija. Pa brīžam pat sākās, ka katru dienu restartējas. Nomainīju līdzi nākošo SD karti pret citu, kas bija mājās un pilnīgi neviens restarts vairs nav bijis.

 

Laikam ir partijas ar brāķētām SD kartēm.. :(

 

...

Vienīgais kas mēdz pārsteigt reizi nedēļā vai retāk, random restarts, neesmu pārliecināts vai tas ir specifiski manam aparātam, konkrētajiem aparātiem, vai androīdiem in general.

Jā, mani arī, starp citu, tas random restarts izbrīna. Bet tas ir gana reti, lai netraucētu. :)

...

Link to comment
Share on other sites

Primo reizi dzirdu par random restartiem... laikam jau tāpēc, ka nav tas sūda stock ROM's :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Cik cilvēku tik viedokļu, cik daudzi nopirkuši P500, tirgojas jau kādu gadu vai vairāk. Cik daudzi Huawei nopirkuši?? Pašam šis tālrunis ir nācis uz testiem un nepamaniju nekādas problēmas, pirmstam testēju U8500 arī bez problēmām. Labi tur savi mīnusi lielāli vai mazāki arī ir, bet cena izsaka visu!

Link to comment
Share on other sites

martinno, kāds tad nav sūda ROMs un ir normāls? :p

 

es vispār savu P500 jau vienreiz arī nesu uz garantiju, kur visu plati nomainīja, ka orģinālais updeiteris izdomāja nojukt pa vidu un nekādas kombinācijas atdzīvināt vairs nelīdzēja :) nezinu cik droši viņam vēl kreiso ROMu likt

Link to comment
Share on other sites

Man Galaxy S arī mēdz kādu reizi 2 mēnešos random restartu uztaisīt. Domāju tas ir Android bugs.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
energystar

:D smieklīgi..ir 2 varinati vai p500 vai xperia x8

tur vari neuztraukties xda forum tev piedāvās vēl viaŗak kā tu varētu iedomāties...piem es uz sava xperia x8 esmu dabūjis android 2.3 no 1.6

no 600mhz cpu uz 800mhz ar oc no one touch uz dualtouch ;D ātrums iespadīgs velk pāris jaunās android dpēlēs, 1,2gb lielu spēli bez lagiem ;D

 

ai daudz varētu stāstīt! ;D bet ja es varētu izvēlēties starp galaxy s un savu xperia x8 es ņemtu x8, viena iemesla dēļ man patīk konfigurēt to tālruni un iekš xda tur ir vienkārši neierobežotas iepšejas..un tas strauji attīstas, visu laiku nāk jaunas fīčas! ;) un piem dead space uz android bez lagiem spēlēju ;) vari youtube apskatīties

vecais kompis pat tādu nevilktu :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...