Jump to content

USB dvb-t neatrod kanālus


naziic
 Share

Recommended Posts

Tātad, pirms trim dienām saņēmu USB dvb-t receiveri - http://www.dealextre...r-antenna-57201

 

Tika iegādāts usb pagarinātājs, lai antēnu varētu nolikt tuvāk logam. Sainstalēju draiverus & softu, kurš nāca līdzi (BlazeDtv). Sāku meklēt kanālus, bet nekā! Neko neatrod robežās no 500000kHz līdz 800000kHz. Meklēšanas laikā softs rāda, ka Strenght ir 100%, bet quality ir 0%, īsti nezinu vai tā ir, bet šķiet, ka 0% quality ir, jo neviens kanāls netika atrasts..

 

Centos iegūt kādu rezultātu, izmantojot VLC vai arī progDvb, - nekā. VLC itkā pievieno jaunu capture device, bet programmas nerāda - playback->program ir neaktīvs..

 

Kaut kur uzgāju līdzīgu problēmu, kuru atrisināja pāriešana uz w7, to gan es neplānoju.. Vēlējos uzzināt varbūt variet ieteikt kā šo problēmu risināt? Ko patestēt? Kaut kad centīšos dabūt citu antēnu, vienīgi problēma tāda, ka usb pipsim nav parastās antēnas kontakts, jāmeklē kaut kāda pāreja.

 

Os - Xp, Atrašanās vieta - Rīga.

Labots - naziic
Link to comment
Share on other sites

Ar OS tur nu nekāda sakara. Ja ar draiveriem viss kārtībā, Device Manager nekādas problēmas neredz - vai nu signāls par švaku (cik garš tev tas USB pagarinātājs, tur signāls smuki samazinās), vai ko nepareizi dari. ProgDVB nav nemaz tik vienkārši sakonfigurēt, VLC arī ir nianses - Open Capture Device > DVB Direct Show > punkts pie DVB-T > Transponder/multiplex frequnzy 530000KHz (ja Rīgā, vai tuvumā)> Play - un tad skaties, kas notiek. Var arī ar DVBWiever pamēģināt - ideāls softs, viegli konfigurējams arī lai ierakstītu, kad pats neesi mājās.

Vispār kur atrodies, un ja pat Rīgas centrā, bet 1. stāvā, apkārt mājas u.t.t.- bez āra antenas nekas nesanāks. Īpaši jau ar šitādu parodiju par uztvērēju :D.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

USB pagarinātājs - 2m; Ar tādiem settingiem jau VLC mēģināju. Atrodos kādā no rīgas privātmāju rajoniem, antēna stāv otrajā stāvā pie loga.

Izmēģināšu DvbViewer.

 

kalnieti - ar to m3u failu no janhouse bloga ar nekas nenotika. Varēja pārslēties starp kanāliem, bet bilde & skaņa nebija..

 

Interesē, ko tad nozīmēja tas signal strenght - 100%? Uz ko tieši norāda signal strenght un quality?

Ja neizdosies ar dvb viewer, tad divi varianti - slēgt pie iekštelpu antēnas, kurai ir tas 'pastiprinātājs' vai kā tur, vai arī slēgt pie kopējās mājas antēnas, vienīgi kā savienot to usb štruntu ar normālu antēnu? Nav viņam normāla ieeja antēnai, vienīgais variants griezt nost veco antēnu un tad šo vadu savienot kopā ar normālas antēnas vadu, kuru parasti pieslēdz pie dekodera?

 

EDIT: muļķīga ideja, bet ja pievieno antēnas vadu alumīnija loga rāmim, vai kvalitāte var uzlaboties? Analogo tv esmu ķēris ar gludekli..

 

EDIT2: Varbūt kāds var apskatīties @ dealextreme kāds ir tas kontakts tam USB uztvērējam un ieteikt vai ir pieejamas pārejas no normālas antēnas kontakta uz tādu?

Laikam, lai skatītos nāksies izmantot VLC, jo plānoju pārraides strīmot ( neesmu pagaidām LV )

 

EDIT3: raiviic, man ar šķiet, ka OS'am diez gan maz sakara ar šo, bet redzi, ja nemaldos, šajā pašā forumā bija gadījums, kad pārliekot uz w7 viss aiziet.

Labots - naziic
Link to comment
Share on other sites

Godīgi sakot man izklausās ka tas USB ķuneris ir vienkārši beigts. Pašam no ebay gadījās nopirkt gļukainu. Varbūt vari uz cita datora pamēģināt? Mans USB puļķis(cits, ne gļukainais) ķer ar to parodiju antenu 20km norīgas arī iekštelpās.

Labots - spameris
Link to comment
Share on other sites

Cornholio

EDIT3: raiviic, man ar šķiet, ka OS'am diez gan maz sakara ar šo, bet redzi, ja nemaldos, šajā pašā forumā bija gadījums, kad pārliekot uz w7 viss aiziet.

 

Man bija otrādāk - PCI karte AVerTV Hybrid Super 007 uz windows 7 nevarēja atrast nevienu digitālo kanālu, kamēr nebija diseiblots windows media center.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Kāds drivers uzlikts? lūdzu atbildi studijā!

 

Vai ir decoders priekš x264 ?

 

DVB Players redz to usb puļķi? Transpondera tipu pareizi izvēlies? Skanē diapazonu vai vienu joslu? Plašāk vajag aprakstīt savas problēmas, ja nevari aprakstīt ievieto bildes.

Link to comment
Share on other sites

man bij taa ka uz laptopa (thinkpad t510 ar 32bit XP) viss straadaa, a uz desktopa (64bit XP) kaut izstiepies nekas neiet. visdriizaak ka draiverii kautkaads pigors. tas gan viss UK

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Man šitāds verķis darbojas gan uz galda datora (XP), gan laptopa (win7). Līdz nāca disks ar softu (TotalMedia 3.5) kurš darbojas bez gļukiem. Apmēram 10 km attālumā no Liepājas torņa signāls ir uztverams gandrīz visur.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...