Jump to content

Tīkls kā USB storage


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Lieta vienkārša - pie TV ir atskaņošanas agregāts, kuram USB ir, bet tīkla nav. Aparāts gana labs un ar tādām funkcijām, lai viņa vietā nebūtu plānu pirkt kauču WD TV vai tamlīdzīgu dampi. Bet interese tikt pie tīkla labumiem būtu, lai ar flašku nebūtu jāskraida. Ir vispār kauču kāds hardware risinājums manīts, tipa, kaštele, kurai vienā galā tīkla kabelis, otrā USB štepselis? USB atpazīstas, kā storage iekārta. Tīkla labumi - da pie kājas, kā vajag, var tikt uztaisīti - šāre, ftp serveris, www serveris utt. Dūšīga ārējā HDD iepirkšana fleškas vietā ar šoreiz neder, kā risinājums. Interesē akurāt tik pie tīkla.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Diez vai būs tāds USB aparāts, kas spēs TV iestāstīt, ka tīklā šārēts saturs ir tas pats, kas no USB datu nesēja ņemtais. Ātrumā netā neko tādu nespēju sameklēt.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jap, es jau ar rakājos un neko prātīgu neatradu. Nu, žēl. Techniski jau gan neredzu nekādas problēmas tādam agregātam eksistēt...

Link to comment
Share on other sites

tehniski tur nepieciešams kaut kāds linux mikrodators, kurš konfigurējas un strādā kā middleware. izmaksas droši vien tādas, ka pircēju nebūtu.

Link to comment
Share on other sites

Nez, manuprāt nekā īpaša - USB sleivs, kauč kāds kontrolieris un ethernet ports. tīkla settingus varētu hotj caur DHCP, un tālākai konfigurācijai jau web interfeiss.

Link to comment
Share on other sites

Azazel: parasti ienkārši viss izskatās tiem kas maz saprot. Tu kaut pats esi padomājis - kas menedžēs USB protokolu, kas failsistēmu , kas tīkla steku ? Grozi kā gribi - kāds mikrokontrolieris vajadzīgs.

Uztaisi un mums parādi , tad es tavā priekšā nocelšu cepuri.

Labots - zeds
Link to comment
Share on other sites

ir jau vēl variants, ka ņemt tā tv atskaņošanas agregāta firmwari (parasti internetā var atrast), izmest kaut ko laukā un pielikt klāt draiveri kādam standarta USB 2 ethernet adapterim. visdrīzāk tajā verķī nepietiks atmiņas un vajadzēs pārlodēt procīti. tur vajadzēs reball station un drusku taisnas rociņas .... iespējams ir viss, ja pašam rokas aug no pareizās vietas un esi gatavs piepūlēt smadzenes. laiks un izmaksas - nu priekš sevis taisot to parasti nerēķina.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nesaprotu dl šūmēšanos :) Jap, USB interfaces mikrene, tīkla interfaces mikrene, procesoriņš, atmiņa. Tādam dampim, ja tik dzelzis būtu, softu uzrakstītu, kā trīs pirkstus... :) Softu - jo ar fleķiem uj, cik gadus nenodarbojos vairs. Es tak nefantazēju par, tipa, pāreja-vadiņš. Gatavu pa cenrādi līdz kādiem 20 (bišķi +) Ls arī nopriktu. Nu, švaki, ka nav pieprasījums pēc tādiem agregātiem, tāpēc arī nava.

Link to comment
Share on other sites

Tēmas autora prasītā ierīce, ja tāda vispār eksistē, būs diezgan komplicēts verķis.

Televizors saprot vienīgi fiziskas, cietā diska (flesh atmiņas) partīcijas un failu sistēmas (FAT, NTFS, EXT). Tam verķim ir jāprot komunicēt ar tīklu un jāatbalsta SMB protokolu. Tātad, ir jābūt iespējai to ierīci konfigurēt (tīkla iestatījumu, šāru iestatījumus, paroles u.c). Un pats galvenais, tai ierīcei ir jāprot transformēt tīkla šāres par fiziskiem diskiem, ar TV atbalstītām failu sistēmām.

Ja pirmo uzdevumu izpildīt var samērā vienkārši (ņemam jebkuru tīklā pieslēgtu datoru), tad mārrutks viņu zina, kā piedabūt to datoru caur USB portu emulēt lokālos cietos diskus un tīkla šāres par milzīgu FAT32 flešku.

Gan jau, ka kāds NAS, ko var vienlaicīgi pieslēgt gan pie tīkla, gan pie USB, būs lētāks un vienkāršāks risinājums, nekā "milzu fleškas" emulators.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

->Firza

 

Da nekas tur nav komplicēts! USB un tīkla komplektāža nāk ar visu SDK. Mikrokontrolieris tāpat. Šāda tipa (mikrokontrolieris centrā un kauču ko dara ar perifēriem komplektiem) fleķu firmvāres iraid rakstītas daudz un dikti. Bet - es pats tos dzelžus ne izstrādāju, ne lodēju. Man noliek uz galda paku ar papirusiem, atšķūrē dzelzi (vai lielgabarīta gadījuma pasaka, kur atrodas) un tas es ķeros pie lietas :)

 

oj, veciit, peerc nost un raksti! piemeeram router ar usb derees:> starp citu, paarrakstot telljuka firmwari derees arii parastaa usb tiiklene, mhhhh

asini tik spalvu :>

Ja esi spējīgs iedot dokumetāciju, kauču kaut ko līdzīgu SDK - bez problemām. Phhh, jebšu Tu domā, ka es tērēšu laiku dizasemblerējot esošo programmu, un hakerēt un pētīt, kas kuros portos, kur un kā atrodas? Nu nē, tās ir entuziastu padarīšanas, ko brīvajā laikā var šeptēties, tam man vienkārši laika nav. Un viena bleķa pārtaisīšana tikai savām vajadzībām - nu, ar ir laika mešana zemē. Študenta gados varbūt ķertos klāt, bet nu jau gadus 10 pat haltūras neņemu - atpūta svarīgāka :)

Link to comment
Share on other sites

Principā jā - hardware ziņā vajadzētu dabūt kādu routeri ar USB, uz kura var uzmaukt DD-WRT, Tomato, vai kādu citu firmwari, un tad tikai to firmwari čakarēt. Es pat domāju, ka varētu moš pat atrast gatavus draiverus priekš linuxa utml; būtu tikai kopā sastellēšanas jautājums. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Gan jau, ka kāds NAS, ko var vienlaicīgi pieslēgt gan pie tīkla, gan pie USB, būs lētāks un vienkāršāks risinājums, nekā "milzu fleškas" emulators.

Es arī balsoju pa šādu risinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Kāda būtu jēga čakarēties un testēt mēnešiem kautkādu izfantazētu un nevajadzīgu "risinājumu"?

Problēma ir pašā sākumā/saknē!

Iesākuma nopirkts ir sūds bez jēdzīgām funkcijām! Vaino pats sevi, izmet sūdu, un nopērc sakarīgu risinājumu!

Tas var arī būt kāds taupīgais procis un mātene, ar disku msīvu pēc vajadzības un kautkādu linux ar... ar... nu aizmisu kā to pleijeri sauc. Xmmc? Httc? Ja pats neprot uzinstalēt, tad kāds pa samaksu uztaisīs!

Bet paprasīt vajag pareizi, nevis murgot kautkādu Jaegermiesster+vodka murgu.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

->kams

 

Sorry, bet Tu esi ķieģelis pēc definīcijas. Ne Tu zini, kas tā par kasti, ne arī ko es māku vai nē. Tas "sūds" vispār ir TV tjuneris, kam usb tikai, kā papildus funkcija, tāpēc arā mests netiks. Problēmu aprakstīju vairāk, kā skaidri. Ja nav tādu aparātu vai neesi par tādu dzirdejis, nafig pa tukšo jāvārās?

 

->Firza & Gints_LV

Par to NAS, ko var pieslēgt pie USB - redz, vispābā, tas pats cietais vien ir. A vot tīklā šāre ir virs 20 TB, tā kā atbilstošas ietilpības verķis nemaz lēts variants nebūs. Tāpēc jau arī saku, ka ārējais USB HDD neder, jo tāda pati fleška sanāk, tik bišķi lielāka. Un tāda pati skraidīšana in kopēšanās, tik bišķi mazākos apjomos. Pieejamie apjomi tīklā - tas tas noteicošais faktors, kāpēc akurāt caur tīklu gribas piekļūt.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Cik tad var lūrēt to tv? Es reizi nedēļā iekopēju šo to iekš 16GB fleša un pietiek.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Da tas nav pat man :) Vienkārši iraid man serverītis, kur virsū ir gan filmas, gan foto, gan visādas citas lietas. Lietoju gan es, gan mana lokālā tīkla kompji, gan radi un draugi. Tie, protams, pa inetu. Nu vot, muterīte izteica vēlēšanos mesties labumiem virsū - tak negribas skraidīt man pie viņas visu laiku pēc fleškas, tad pie sevis iekopēt filmas, tad atpakaļ pie viņas, un piešaut flešku.

 

->Vilx

Pēc gosta gan tiem rūteriem tak USB ir kā serveris, nevis klients - tobiš - viņā storagi sprauž iekšā, nevis storage nāk ārā. Tā kā tur vēl jāskatās, kas iekšā, kādi fleķi, draiveri, cik un kas jāmaina, vai vispār atmiņa pietiks jaunās fiškas sabāzt utt. Un - pats galvenais - jā, es varu to izdarīt (ja vien bleķi ir OK, info ir dabūjama un atmiņa tur pietiek), bet - NEGRIBU :) Domā, man prieks laiku vēl ārpus darba tērēt programmēšanai? Kā jau minēju - študenta gados būtu OK, tad pa naktīm rāvos kā traks programmējotos, bet nu jau sen vairs nav tā švunka kaulos. Darbā jau noņemos līdz kaklam. Tāpēc, loģiski, meklēju gatavu variantu, vai nav. Un jā - varu atļauties nopirkt (ja jau te kā argumentu minēja - oj, maksā tikpat cik rūteris - phh), tā vietā, lai uzskatītu, ka izdevīgak ir mēnesi visus vakarus vēl majās programmēties.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Network media player ir atbilde uz tavu jautājumu. Nopērc un aizmirsti par visu citu.

Vispār kaut kā jocīgi sanāk, sākumā tu pasaki ka neko lielu pirkt negribi, pēc tam gaudo, kad mēs stāstam, ka nekas nesanāks. Vēl sāc īdēt, ka pats taisīt ar negribi. It kā mums to visu vajadzētu. Apmēram kā iesēdies uz vienu domu un negribi pieņemt realitāti.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

->tankalis

 

Internetā kašājoties ir redzēti daudz un dažādi verķi, par kuriem uzreizi padomā - nafig tāds vispār vajadzīgs. Bet, reku - eksistē. Tātad kādam vajag un kāds pērk. Tāpēc es (mierīgi un bez stresa) pateicu, ko vēlos, un pajautāju vai kāds tādu verķi nav manījis pārdodamies. Un viss. Ja cilvēks nav tādu manījis, tad, manuprāt, nebij ko psihisko nestabilitāti izrādīt. Varbūt kāds cits ir manījis. Un vispār iesākumā nebij nekāda runa par to, ka gribētu pats būvēt (jo to arī negribu). Un kur es runāju par pirkšanu - Tu man kaut ko piedāvāji un es sāku īdēt, ka par dārgu? Jā, agregātam piešauts 20TB ārējais HDD jebšu NAS ar USB, uz kura statiski ir nokpēta visa mana networka store - jā, tāds variants pat netiek apskatīts. Kāds tam sakars ar to, ko gribu panākt? Kaut kas cits reāls tika piedāvāts? Fantāzijas, ka jāpērk rūteris un jālodē viņam papildus atmiņa klāt, lai softs, kuru pašam jāuzraksta, tur ielīstu?

Un vienkārši izbesīja tā fantazēšana par to, cik tas baigi sarežģīts aparāts - da galvas tiesu sarežģītāki dampji ir nedēļas laikā uzrauti augšā, un otras nedēļas laikā es softu uzcepu, ja ražošanas vajadzība spiež.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jāsaka - Tavu domu nesapratu :) Jā, toreiz šancēju ražošanā, un, ja priekš ražošanas procesa ko vajadzēja - zināmu daļu iekārtu taisīja paši. Tas nozīmē tikai to, ka ļoti labi zinu, kā tas ir izdarāms. Un? Man ko, tagad mēģināt tādu verķi ieviest ražošanā, ar pamatojumu, ka muterītei gribu filmas iekurbulēt? Tobiš, par ko es runāju - ja kāds kantoris izdomātu tādu verķi ražot, tas būtu, kā trīs pirkstus..., nevis, superkomplicētā ierīce, iedomajies, kaut kas pasaulē iepriekš neredzēts un neiedomājams. Nu, tātad nav pieprasījuma un neražo. Nu, no mana viedokļa - žēl.

Link to comment
Share on other sites

Ne Tu zini, kas tā par kasti, ne arī ko es māku vai nē. Tas "sūds" vispār ir TV tjuneris, kam usb tikai, kā papildus funkcija, tāpēc arā mests netiks. Problēmu aprakstīju vairāk, kā skaidri. Ja nav tādu aparātu vai neesi par tādu dzirdejis, nafig pa tukšo jāvārās?

Tieši tā! Ko tu pa tukšo vāries bet nepasaki KAS TAS IR?!

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Tak, ibio, skaidri un gaiši pateicu, ko gribu, jau pirmajā postā. Poh, kas tas ir, kautvai vecs nošubuks Austrālijā bez tīkla kartes, bet ar USB. Atšķirības nekādas.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Parakājos pa datašītiem, njā, aparāts jau riktīgi neslikts, bet cenrādis, protams, biški pa šerpu. Manā gadījumā jau overkills arī sanāk, ar šito jau pašu vellu var izdarīt. Bet, bļin, zināms kārdinājums ir :) Ja vēl pa to cenu būtu baroklis un smuka korpusa kastīte līdz, kas zina :) Kauču - tas jau bez nodokļiem un sūtīšanas, tā kā gala cena vēl negantāka sanāk.

 

Ē, tfu, tas dēlis, kas man visvairāk iepatikās, visus 190 EU bleķo, njā, uz to neiekārdināšos gan :)

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...