Jump to content

Virszemes Tv pa leeto


manic
 Share

Recommended Posts

tika iepirkts lietots selteka-tc-402sd antena bija vecs polju rezgjis . Vieta 130 km no Rigas Dzerbene maaja atrodas bedree un apkaart arii lieli koki ... Megnaaju anteni uzstadiit Valmieras virzienaa,bet signaalu nokjert neizdevaas. Taa arii rezgjis palika apm teemets uz Valmieru ,manipuleejot ar dekodera antenas uzstaadijumiem peekshi uzradaas signaals,kaa arii atradaas 4 bezmasas kanaali .Apm peec 4 dienaam saka paraadiities kubiki un zust skanja,tad atkal uzlabojaas . peec nedeljas iesleedzot dekoderi peekshnji viss pazuda signaala nav megjinaaju groziit antenu velti. aparaats rada ,ka nav antenas. Beninjos meetaajas veel kautkaada vecaaka antena peec izskata ljoti liidziiga Iskrai tikai bez pastiprinaataja taa vietaa spoles kuras bija no laika zoba cietushas.Antena apm metru gara pilniibaa aluminija ar pieskruuveetiem skjersljiem. Panjeemu no Polju rezgja pastiprinaataaju un pieliku antenai spoles vietaa .Izraadas shaads variants nedarbojas atkal signaala nav vispaar ..Ir kaadi ieteikumi mekleet jaunu anteni? Vecaakos laikos no Valmieras nekad signaals netika uztverts ,bija nemts no Cesvaines.

Link to comment
Share on other sites

Tad kāpēc arī tagad nemēģini Cesvaini? Signāli arī no turienes nāk. 41.kanāls (bijušais analogais LTV7) - bezmaksas MUXis.

Labots - Multimediju maniaks
Link to comment
Share on other sites

Megjinaaju gan sakumaa gan pechaak groziit nav nekaadas paziimes ka buutu kaads signaals . Isti droshs arii par to uztveereeju neesu,kautgan paarejais viss vinjam straadaa pat 500 GB Hd redz un filmas atskanjo . Kad bija signaals no Valmieras no dekodera atsleedzu barot pastiprinaataaju signaals pazuda taatad pastiprinaatajs straadaa.Pie Valmieras paliku tapeec ,ka bija piedaavajums no lattelekom pirkt kanaalus atrunaajos,ka vieta slikta un nezinu vai signaals buus ,peec laicinja lattelekom paarstaavis ljoti paarliecinosi klaastija ,ka signaalam jaabuut labam no Valmieras,par Cesvaini vinsh nemaz nemineeja.

Link to comment
Share on other sites

Vienai kastei šitā bija ar veco programnodrošiājumu.

Vajag atjaunot tai ''iekšas''.

 

Un antenā arī vajag labu pastiprinātāju (ar SWA-7 u.c. var neiet).

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Ko tas pastiprinātājs dos,ja pati antena neuztver,tā teiks Didzis ,par šo tēmu mūsu forumā ir daudz runāts http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/141786-digitalas-tv-taluztversana/ paaskatoties kartē tavs miests atrodas pa vidu starp Valmieru un Cesvaini,bet pie tevis atrodas tāds telvīzijas tornis Māle http://www.lattelecom.lv/majai/virszemes_tv_new/parklajuma_karte/ , kurš raida nekodētos kanālus,Lattelecomā strādā arī daži bijušie celtnieki

Labots - janispauls
Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi bezjēdzīgi mūsdienās antenu grozīt uz dullo. Ņemam balticmaps.eu un uzliekam kādu virzienu gribam. Piemerā paņemta pilnīgi uz dullo māja dzērbenē http://www.balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=jmyxec&centerx=601467&centery=6339929&zoom=1&layer=orto&ls=o Nu nav Tev ne cesvaine tālu, ne Valmiera un ar poļu režģi principā vajadzetu pietikt. Vot to sū** poļu pastiprinatāju gan izmet miskastē un uzliec tikai salāgošanas platīti. Poļu platjoslas pastiprinatāju rada milzīgas problēmas. Ja mājā, vai kaimiņam Triatel modems, tad nav nekāds brīnums, ka digitālā TV neiet.

Link to comment
Share on other sites

Nu ar bildē esošo antenu 100% pietiek - nu neesmu pārliecināts par signāla stiprumu diapazona augšējā galā, bet citādi OK.

Link to comment
Share on other sites

man arii reiz gadiijaas liidziiga situaacija:

~25km liidz tornim, zema vieta, polju rezhgjis. signaala liimenis arii gana zems, lai bilde/sakanja nebuutu baudaama.

izraadiijaas pie vainas vecais kabelis.

t.i. noraavu pastiprinaataaju, nomainiiju kabeli (RG6) un viss OK.

Link to comment
Share on other sites

Ar poļu režģi bija interesanti. Rādīja, bet slikti, grozīju, cilāju, ko vēl tik ne. Tad uznāca prāta aptumsums, izmetu ārā to salāgošanas plāksni un kabeli pieslēdzu pa tiešo. Un viss notiek, vairs nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

No valmieras tā krievulaiku antena 21 kanālu ķers, bet no Cesvaines 41 točna neķers. Gandrīz droš,i antenai ir jārestaurē salāgošanas spole un jānotīra antenas kārbas kointakti. Tā antena uz jumta kā minimums divdesmit gadus ir lietos un vējos stāvējusi. Tāpat, noteikti uz to iet vecais krievu RK1 kabelis, jo citu jau tai antenai problemātiski pielodēt. Ja veic restaurāciju un nomaina kabeli, tad līdz 38 kanālam būs laba antena.

Link to comment
Share on other sites

Griķis, salāgošanas plāksnīti nedrīks mest arā, jo tad antena tiek izlāgota un nenotiek kabeļa simetrizacija. Tev vienkarši tā poļu sū** platīte bija beigta un vajadzēja citu uzlikt.

 

Manic, izmet to pastiprinātāju un ieliec salāgošanas platīti. Var jau izmantot transformātoru no tās pastiprinatāja platītes, tad nevajadzēs ko speciāli pirkt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kabelis ir gan vecs resns 1989 gada:) RK-75 bet izskatas frish .. SWA-2000/4T es varu paartaisiit par salaagoshanas plati?

 

Vai var dariit taa pielodeet antenas vadiem papildus vadus pie pastiprinaataaja stiprrinaajuma vietaam?atstaajot pastiprinaataaju kaadu tas ir?

Link to comment
Share on other sites

Tepat forumā kaut kur tēma bija ,kā uztaisīt no pastiprinātājplates to salāgotājplati.

Es taisiju savai pēc šis te shēmas ,kas bildē redzama.http://foto.inbox.lv...ergs/30-09-2011

Tās pasatiprinātājplates var būt dažādas,bet princips visām viens.Dabūn pušu liekos celiņus,un pielodē vadus pa taisno pie transformātora, un būs tev salāgotājplate.

Labots - Guss
Link to comment
Share on other sites

Jā, nu kā vispār var ienākt doma galvā skatīties no antenas digitālo TV ar vecu krievu kabeli. Tam kabelim uz decimetriem ir šausmīgs vajinājums. Tev obligati jāmaina kabelis. Pastiprinātāju par salagošanas platīti ir elementāri partaisīt. Izlode stiprekļa ieejas un izejas kondensatorus un uzliek peremičku starp trafiņu un kabeļa centrālās dzīslas pieslēgspaili. Darbs piecām minūtēm, bet bez jauna kabeļa Tev nu točna nekas nedarbosies!

Link to comment
Share on other sites

Lieta kjuust nepatikamaaka. Tiko aizbraucu liidz kaiminjiem un pieliku kaiminja antenu pie dekodera ,skuju nav signaala manam Selteka. Kaiminjam tv stars rada pa pilno gan signaals,gan kvalitaate. Tagad atliek lauziit galvu vai es vinju taadu gljukainu nopirku.vai arii nojuka vinsh piemanis? Tapeec jau saakumaa arii biju nesaprashanaa ka nav signaala un peekshnji kaa pasakaa vinsh paraadas:) 20LS iepirkts medija pleijeriits itkaa cena nav kosmoss ,bet gribeejas to LVTV tomeer redzeet laukos...

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Lieta kjuust nepatikamaaka. Tiko aizbraucu liidz kaiminjiem un pieliku kaiminja antenu pie dekodera ,skuju nav signaala manam Selteka. Kaiminjam tv stars rada pa pilno gan signaals,gan kvalitaate. Tagad atliek lauziit galvu vai es vinju taadu gljukainu nopirku.vai arii nojuka vinsh piemanis?

 

Vai kaimiņam tā ir aktīva antena,ja aktīva, tad vai barojās no tava dekodera tā antena? :shok:

Link to comment
Share on other sites

Kaiminjam bija neaktiiva.... jo kaa iesleedzu barot vinja antenu paraadija iiso ekraanaa taakaa ligzda straadaa. Jaa softu arii vakar paarliku bija jau peedejais synet-02.1160. paarlikaas viss itkaa bez aizkjershanaas... Vieniigais tas, ka pie kaiminja antenes aparaats shausmiigi domiigs palika uz kanaalu skaneeshanu 1% staaveeja kadas 3-5 min ... Indikaacija tapat signaalu neraadija:( Paareejais aparaatam straadaa veel pashaa vakaraa testa peec no 500 gb HD divix skatijos 4 stundas nekaadu bremzju ne kubiku viss pa pirmo medija pleijerim.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Neko sev turpinajums izradas tomeer selteka mana straada:) biju pa Rigu un iepirku Jakobsonu jaunu aparaats sviestains ,bet tas taa...

Atbraucu uz fazendu un baigaa sparaa kjeros pie TV instalacijas. Tika Latgaliitee iepirkta arii salagoshanas plate pa 1.50 LS jo argusaa visas izpirktas..tad nu ielieku plati pastiprinaataaja vietaa un celju antenu augshaa Jakobsons neko arii nereagjee ,domas jau maisaas ,ka nebuus lemts redzeet to LV televiziju.. tad uzlieku uz 41 kanaalu un grozot antenu uz Cesvaines pusi paradas kustiiba minimaala signaala skalaa,prieks pa visu gjiimi:) Skaneejot tomeer nevienu kanaalu neatrodu:( Beigaas norauju nost to veco kabeli un panjemu no sava sat kabeli RG6U un pielieku pie vecaas krievu antenas kopaa ar salagoshanas plati .Slienu augshaa jaa signaals biku labaaks ,bet arii sarkanajaa zonaa. Skaneeju kanaalus 29 kanaali atrodas. Domaaju patesteeshu Selteku ,bet signaalu neizdodas ar vinju nokjert! Skaneejot kanaalus tomeer atrod arii tos pashus 29 no cesvaines ... Vai tieshaam taa visa padariishana ir tik nestabila?Selteka pie instaleeshanas tagad arii raada ka nav signaala,bet pie ieskaneeta kanaala rada 80% signaala stiprumu...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...