Jump to content

Samsung Galaxy Ace


Dundurs
 Share

Recommended Posts

Sveiciens foruma bedriem.

 

Pirms pāris nedēļām solīju apskatu par Samsung Galaxy Ace viedtālruni, tad nu beidzot pēc pāris nedēļu lidināšanās pa mākoņiem un mēnesi, nolaidos atpakaļ uz zemes realitātē un saņēmos uzcept review par šo telefonu.

Sākšu ar to, ka šis ir mans 2 smartphone, jebšu, latviski sakot, viedtālrunis. Pirmais bija Nokia E51, kurš tiešām nokalpoja izcili 2,5 gadu garumā, piedzīvojot smagus kritienus pret asfaltu, bruģi, izjūtot smiltis, sniegu, dubļus kā arī pa kādai peldei, joprojām ir daļēji dzīvs, tiesa gan turpina savu dzīvi skapja plauktā.

 

Izvēloties jauno tālruni zināju, ka vēlos, ko progresīvu, teiksim tā, symbian operētājsistēmai nebija nevainas, taču kā jau mēs visi zinām symbian dienas nu jau ir skaitītas. Tā nu skatījos uz telefoniem ar Android OS. Piebildīšu, ka vienīgā pieredze ar Android bija brīdis, kad padzīvojos ar kursabiedra HTC Desire. Uzreiz sapratu, ka Android ir īstā lieta, kas man kā studentam ir nepieciešama. Tā nu saņemos un aizgāju uz bodi lūkoties sev jaunu telefonu. Biju jau nobriedis pirkt HTC Desire vai kādu ekvivalentu HTC modeli, taču, diemžēl bija pieejams tikai HTC Sensation, kurš nu galīgi neiekļaujas manā budžetā, toties bija Samsung Galaxy Ace, par kuru jau biju interesējies kādu laiku. Un tā kā pēc rakstura esmu ļoti nepacietīgs un nevēlējos vairs gaidīt, nolēmu iegādāties Samsung telefonu. Lai gan pirmstam biju sev apsolījis, ka Samsungam savu dvēseli kā tāda lēta [slēpts], nepārdošu iepriekšejā pieredze ar Samsung bija šausmīga (pirms gadiem 5 lietoju x450), zema kvalitāte, bremzīga OS utt. Taču šis telefons mani pārstiedza un lika ņemt savus sliktos vārdus, kurus labāk nauzskaitīšu, atpakaļ.

 

Tad nu sākšu ar pirmajiem iespaidiem. Atnākot mājās, spaidīju telefonu visu dienu ar tādu sparu it kā biskes piestāstiis būtu. Pieņemu, ka līdzīgi rīkotos 80% no šeit esošajiem. Katrā ziņā pirmais ispaids bija un ir labs. Telefons ir diezgan izskatīgs, katrā ziņa dizians man patīk, daudzi aboļpļūtītāji tūlīt klaigās par to, ka telefons ir copy-paste no īphone. Nu var jau būt, ka no tāluma arī tā izskatās. Bet, nu mani tas pilnīgi nerausta. Vārdu sakot, telefona korpuss ir diezgan kvalitatīvs, nav īsti pie kā piesieties. Ergonomika šiem ar nav sveša. Paņemot telefonu rokā nav jālauza pirksti, lai aizsniegtu telefona augšu, skaļuma pogu vai atbloķēšanas taustiņu. Patīkami ir tas, ka komplektā nāk 2 aizmugurējie vāciņi. Viens ir melns, rievots, no tādas kā gumijotas plastmasas veidots, kas labi guļ plaukstā un neslīd no rokām ārā. Otrs savukārt ir balts, pilnīgi gluds un no parastas plastmasas veidots, daudz slidenāks, tādēļ arī to neizmantoju. Tad vēl komplektācijā manīju 2gb atmiņas karti, taču neredzēju austiņas. Lai nu kā, parasti tāpat viņas ir izmetamas, tā kā nav liels zaudējums un 2gb atmiņas karte tāpat tika nomainīta pret 16gb karti, jo uz Android ar 2gb ir sen par maz, vismaz man.

 

Tagad nedaudz vairāk par paša Android pirmajiem iespaidiem. Tā kā ikdienā un darbā/skolā sanāk lietot daudz google servisus (gmail, google documents, google groups, calendar, utt) ļoti patika telefona sinhronizācija ar manu google kontu. Respektīvi savu gmail varu lasīt telefonā , visi google kontakti uzreiz importējās telefona kontaktos, kā arī kalendārs sinhronizējās ar visiem notikumiem. Diezgan ērta izvēlne, patika Samsung TouchWiz opcija pie paziņojumiem ieslēgt/izslēgt bluetooth, wi-fi, gps, skaņu, utt. Cik noprotu citiem šādas opcijas pie paziņojumu izvēles nav. Vismaz uz Motorola Defy nemanīju. Visā visumā, Andrītis uz šā telefona griežas diezgan labi, neskatoties uz to, ka šim telefonam ir 800 Mhz procesors. Ļoti reti ir jūtamas bremzes, lagi, saucat kā gribat.

 

Displejs ir ir diezgan kavlitātīvs, attēls ir dzidrs un skaidrs, krāsas arī ir spilgtas. Spilgtā saulē ir, protams, grūtāk saskatīt notiekošo telefonā. Aizmirsu piebilst, ka ekrāna izmērs ir 3,5 collas, kas, manuprāt, ir diezgan optimāls ekrāna izmērs. Izsķirtspēja ir 320 x 480 pikseļi. Pie ekrāna mīnusa varētu minēt to, ka tas ārkārtīgi mīl pirkstu nospiedumus, kas stipri vairāk apgrūtina saskatīt notiekošo telefonā. Bet es pieņemu, ka tas ir lielākajai daļai telefonu ar Gorilla Glass pārklājumu. Lai nu kā, neskatoties uz to, ka ir gorilla glass pārklājums, iegādājos aizsargplēvi telefonam. Kā teikt, dubults neplīst. Un uz šīs aizsargplēves pirkstu nospiedumi arī ir mazāk redzami. Bet tas tā, atkāpei.

 

Runājot par telefona kameru, varu teikt, ka tā ir diezgan pieklājīga un solīda šādas klases telefonam. Kamera ir 5MP, ar autofokusu (kas man kā studentam ir svarīgi, lai varētu fotografēt dažādus materiālus, kotroldarbus un laboratorijas darbus, vismaz nebūs jāstaipa lielais fotoaparāts līdzi) un LED Flashu. Bilžu kvalitāte ir laba. Samplus varēs aplūkot tepat. Kamera nav no labākajām, bet telefonā ar filmēšanu neaizraujos. Ar 2.3 versiju var filmēt 640x480, ar 2.1 320x240.

 

Runājot par bateriju, man tā ar vienu uzlādes reizi kalpo aptuveni 2 līdz 2,5 dienas. (Klausoties pāris stundu dienā mūziku, ik pa laikam ieejot internetā un padzenājot spēlītes) Kas, manuprāt, nav slikts rādītājs Android telefoniem. Ir dzirdēts, ka dažiem savi HTC ir jālādē katru vakaru.

 

Vēl runājot par Android, patīk android market, ir iespējams sainstalēt dažādas programmas, gan vajadzīgas , gan nevajadzīgas. Un šeit tad arī rodas problēma, man kā neizlēmīgam cilvēkam. Gribas atrast to labāko un ētrāko teiksim pulksteņa aplikāciju, un tad 3 dienas sēžu iekš market un velku vienu pēc otras, instalēju un atinstalēju un tā uz riņķi, kamēr atrodu sev vajadzīgo. Tas tā, no cilvēka, kuram nekad nav bijusi darīšana ar Android. Tādēļ vajadzētu izveidot kādu sarakstu ar labākajām aplikācijām, teiksim pulkstenim, laika ziņu widgetam utt. ,lai nebūtu jāburas pa nebeidzami plašo veikalu.

 

Mans ieteikto programmu saraksts:

 

1.Vilcienu, autobusu saraksts

https://market.andro...e=order_history

 

2.Viens no labākajiem un ērtākajiem bezmaksas mp3 pleijeriem ar foldera atskaņošanas funkciju.

https://market.andro...e=order_history

 

3.Rīgas satiksmes saraksti

https://market.andro...e=order_history

 

4.Viens no, manuprāt, ērtākajiem interneta browseriem uz Android

https://market.andro...e=order_history

 

5.HTC Sense like pulkstenis, tiešām ērts un pārskatāms.

https://market.andro...e=order_history

 

6.No lock, programma, kas deaktivizē lock screen, respektīvi nevajag nekādus slide to unlock, vienkārši nospied atbloķēšanas taustiņu un viss, viena no pirmajām programmām, kuru ieinstalēju.

https://market.andro...e=order_history

 

7.Mini info. Vidžets, kas spēj parādīt dažādu sistēmas informāciju, CPU/RAM noslodzi, brīvo vietu telefonā, SD kartē

https://market.andro...e=order_history

 

Piedāvāju pāris attēlus ar pašu telefonu, kā arī iespēju salīdzināt telefona kameru ar Fujifilm ziepi autorežīmā.

post-61810-0-56135200-1315064523_thumb.jpg

post-61810-0-69664900-1315064543_thumb.jpg

post-61810-0-78081300-1315064558_thumb.jpg

post-61810-0-41114600-1315064576_thumb.jpg

post-61810-0-33246200-1315064600_thumb.jpg

post-61810-0-30231800-1315064784_thumb.jpg

post-61810-0-92640700-1315064794_thumb.jpg

post-61810-0-50836400-1315064807_thumb.jpg

post-61810-0-69158100-1315064815_thumb.jpg

post-61810-0-70490400-1315064822_thumb.jpg

post-61810-0-50287800-1315064837_thumb.jpg

post-61810-0-31876400-1315064844_thumb.jpg

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Paldies bija interesanti palasiit. Bildeem kvalitaate tieshaam ir ok. Bet nu joprojaam es esmu un buushu ANTIANDROIDISTS. Tie kas veeleesies iegaadaaties noteikti liks apdomaat un varees izveerteet vai ir veerts maksaat par shaadu telefonu.

Link to comment
Share on other sites

Nemanīju, ka pieminētu Google Docs lietošanu telefonā. Ir un ir ļoti OK. Vari mierīgi rakstīt savus dokumentus tur, kur un kad ērti. Iespējas gan ir salīdzinoši limitētas, taču tīri drukas (vai lasīšanas) darbiem ir pat ļoti OK. https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.docs&feature=search_result

 

Kā mūzikas atskaņotāju iesaku izmēģināt https://market.android.com/details?id=com.mixzing.basic&feature=search_result

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
aivarsvelves

Sveiciens visiem!

Puika caur marketu ir savilcis daudz dažādu programmu - cik saprotu pēc noklusējuma tas viss iet automātiski telefona atmiņā.

Tagad atmiņa ir pilna un jautājums ir - kā var uzlikt lai viss instalējas atmiņas kartē?

meklēju , bet kaut kā neatradu.

 

Dodiet padomu!

Link to comment
Share on other sites

Man gan liekas, ka galaxy ace nav gorilla glass. Zinu, ka gorilla glass mājaslapā parādās, ka ir, bet skrāpējas viņš nejēgā ātri. Ārzemju forumos kāds arī bija Samsungam e-pastu aizrakstījis un šie atbildēja, ka nav. Vai tik nebija tā, ka tas gorilla glass bija tikai atsevišķās valstīs nopērkamiem modeļiem.

Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka ir gan gorilla glass. Man nekādu problēmu ar skrāpēšanos nav. Tiesa gan man ir vertikāli atveramais maciņš un uzlīmēta aizsargplēve. Viss ir atkarīgs no tā kā pats telefonu lieto.

 

Ar tām programmām ir tā: Iestatījumi-Programmas-Pārvaldīt programmas; uzspiežam uz sev interesējošo programmu, tad parādīsies izvēlne, kurā var programmu atinstalēt, notīrīt datus un pārvietot uz atmiņas karti. Tiesa ne visas programmas var pārvietot uz atmiņas karti. Īpaši uzsveru widgetus un programmas, kurām līdz nāk widgeti.

Link to comment
Share on other sites

Pašam man ir galaxy s2. Nekādu skrāpējumu uz ekrāna nav (neizmantoju aizsargplēvi un/vai atveramo maciņu), bet paziņam ir galaxy ace un jau pirmajās trijās dienās dabūja vienu smuku švīku uz ekrāna. Pēc tam gan nopirka to aizsargplēvi.

Link to comment
Share on other sites

Skatījos arī uz S2, BET ... ~300Ls, žaba iedušija :) + riktīgs ķieģelis, ne kabatā ielikt, ne autiņā kautkur iestumt ...

Beigās paliku pie live with walkman, cena uz pusi , da i izmērs uz pusi :)

Androidam uzreiz atzinos mīlestībā :D perfekti viss strādā :)

Link to comment
Share on other sites

man ir galaxy ace, jau kādi 3 mēneši vislaik pa kabatu bez jebkādiem prezervatīviem virsū - uz ekrāna nevienas skrambiņas nav

Labots - lmx
Link to comment
Share on other sites

Sveiciens visiem!

Puika caur marketu ir savilcis daudz dažādu programmu - cik saprotu pēc noklusējuma tas viss iet automātiski telefona atmiņā.

Tagad atmiņa ir pilna un jautājums ir - kā var uzlikt lai viss instalējas atmiņas kartē?

meklēju , bet kaut kā neatradu.

 

Dodiet padomu!

Eij menu, iestatijumos, programmu pārvaldīšana (vai kaut kā tā, nav man šobrīd androīds rokās) Tur parādīsies visas sainstalētās programmas un lielai daļai aktīvs buttons ar iespēju pārnest programmu atmiņas kartē.

Link to comment
Share on other sites

Kā ar putekļiem zem ekrāna šiem toučskrīniem? Nokia xm sērijaas trubu ik pa laikam izjaucu un notīru šos nost.

Link to comment
Share on other sites

aivarsvelves

ceļu atradu - visu kas bija lieks pārvietoju

androids 2.3.3

rāda ir pieejami atjaunojumi tam un tam - neko nevar atjaunināt jo pietrūkst vietas tālruņa iekšējā atmiņā.

jautājums - atrodu kur ir parādīts cik vietas ir uz kartes un cik uz telefona atmiņas,bet kur var iztīrīt telefona atmiņu ???

 

pirmais androidveidīgais aparāts manā praksē - tāpēc varbūt jautājumi izklausās mazliet past.... bet mūžu dzīvo,mūžu mācies

Link to comment
Share on other sites

Visvienkāršākais paņēmiens - izslēgt un ieslēgt ;) Vispār tos androīdus nav par skādi vienreiz nedēļā izslēgt un ieslēgt, tā teikt, pārstsrtēt, līdzīgi kā datoru.

Link to comment
Share on other sites

aivarsvelves

pēc nelielas čakarēšanās nācu pie atziņas ka lai gan telefonā parādās ka piemēram spēle ir pārvietota uz sd karti,reāli šī tomēr atrodas telefonā un tur jau tā atmiņa arī ir piebāzta

Rīt pamēģināšu karti iztīrīt un noformatēt vēlreiz.

pēc manas saprašanas - ja reiz kaut kas ir pārvietots uz karti tad telefonā tai vairs nebūtu jāatrodas

Link to comment
Share on other sites

to var atrisināt ar roototu telefonu un move2SD appu. kas pilnībā pārceļ apu uz SD nevis tikai daļu.

Link to comment
Share on other sites

Vispār pēdējā laikā ir novērots gļuks saistībā ar programmu instalēšanu no marketa. Telefonā ~60mb brīvi. Mēģinu novilkt spēli ~40mb lielu, bļauj , ka nav vietas un nevar novikt. Mēģinu novilkt citu programmu, kas sver ~5 mb ,atkal tas pats. Mēģināju noskaidrot, kas par problēmu. Pa ārzemju forumiem parakājoties, sapratu, ka šāda vaina ir ļoti daudziem Samsungiem, gan ACE, gan S, gan S II. Cik saprotu vaina ir marketa versijā. Viena no pēdējām taisa to gļuku. Dažiem marketa nomešana uz vecāku versiju palīdz, citiem ne. Ej nu sazin, kas par vainu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...