Jump to content

Sulu spiedes Moulinex JU500188 remonts


Krišus
 Share

Recommended Posts

Tā kā pie virtuves tehnikas jaunu tēmu uzsākt nez kāpēc nevaru, rakstu šeit, varat pārvietot tēmu pēc saviem ieskatiem!

 

Sākusies ābolu sezona, bet sulu spiede Moulinex JU500188 negriežas. Pērn nolikta kastē darba kārtībā. Varbūt kāds ir saskāries ar tādas tehnikas remontiem? Kur varētu meklēt vainu?

Pēc deguma nesmird. Atskrūvēt korpusu nevaru, jo nav pie rokas tāds skrūvgriezis, tagad štukoju, vai ir vērts meklēt skrūvgriezi, jo nezinu, vai vaina mājas apstākļos ir labojama. Un vai remonts darbnīcā atmaksājas?

Jau iepriekš paldies!

P.S. Garantija beigusies...

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Ar tādu aparātu ābolu sulu spiest nav izdevīgi. Cik ta viņai tur ražība? Ne vella :)

Vot man laukos ir paštaisīts komplekts, kas sastāv no rīves (var ievērt uzreiz gandrīz 10l spaini ar āboliem :) ) un paliela paštaisīta metāla arka, kurā ieliekas metāla trauks ar teknīti un tad ar domkratu spiež sulu ārā :D. Vot to es saprotu, ka stundas laikā +/- 40 litri ti tā pīpējot.

 

Par to aparātu, nu nezinu, ja cena ir zem 60 zivīm, tad varbūt ir iz-devīgāk iedot kādam kaimiņu Saškam, kurš sevi dēvē par profesionālu elektrotehnikas meistaru, lai paskatās. Varbūt vienkārši kaut kas ar kontaktiem, vai vadu.

Labots - atkarigais
Link to comment
Share on other sites

Ražība ir normāla ikdienas dzeršanai. Ziemas krājumu gatavošanai ir kārtīga padarīšana, šī tik tāda, lai paniekotos.

Kāda bija tā cena pirms gadiem 3-4 kad pirkām, vairs precīzi neatceros, lati 60-70 arī bija. Nekāda augstākā kosmosa zinātne tur iekšā nav, elektromotors vien tur griežas, viens slēdzis ieslēgšanai, un viens drošībai, ķip nevar ieslēgt aparātu, ja vāks nav virsū. Laikam būs vien jābrauc iegādāties garu un tievu zvaigznīšu skrūvgriezi :D

Link to comment
Share on other sites

Jā, laiki pienākuši un veči vairs pat suluspiedi nevar saremontēt :sarkasms: Tur tak nekādas kosmiskas tehnoloģijas nav. Ja fiziski griežas un iespraužot štepseli, nekas nenotiek, tad tak španis nepienāk. Ja negriežas, tad tīra mehānika. Ja griežas un ap kolektoru "velk dzirksteli" tad rotors beigts. Tur principā nekas cits kolektora motoram nevar notikt.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pēc Didža loģiskās domas spriežot, ir gadījums, ka španis nepienāk. Labi, rīt meklēšu skrūvgriezi un meklēšu, kur tā strāva pazūd.

 

Ķīnieši kārtējo reizi pacentušies. Skrūves ir nevis parastās zvaigznītes, bet zvaigznīte ar tapu pa vidu. Sanāk, ka vajag zvaigznīšu skrūvgriezi ar urbumu centrā... wacko2.gif Kāds zina, kā tāda veida skrūvgriezi sauc?

Lai gan tādu dabūt par normālu cenu izskatās ka nav reāli, arī kaut kā barbariski tās skrūves dabūt ārā nav reāli tā, lai pēc tam varētu to visu salikt kopā. Būs vien jāmēģina aizvest uz darbnīcu, ja šie var par normālu cenu sataisīt, lai taisa, ja ne, tad ne.

Link to comment
Share on other sites

Tajā pašā Depo var dabūt gan parasto zvaigznīšu(Torx) komplektu ,gan drusku dārgāku ar caurumu vidū(Security Torx).

Link to comment
Share on other sites

Paldies, mix! Zināšu, kā sauc tos skrūvgriežus! Tik žēl, ka Jelgavā Depo nav, bet K-rautā šos netirgo.

Link to comment
Share on other sites

Meklē nevis Security Torx skrūvgriežus, bet gan Security Torx "seškanšu" komplektu. Tāds komplekts būs jebkurā Jelgavas būvmateriālu veikalā.

Link to comment
Share on other sites

Nesapratu tavu domu, vai tad ar seškanti var atskrūvēt torx skrūvi? nekad neesmu tādu gājienu mēģinājis.

Ja doma bija, ka var dabūt L veida atslēgu ar security torx, tad tās šajā gadījumā nelīdzēs, jo skrūves ir padziļinājumos korpusā, apm. 100 mm.

Link to comment
Share on other sites

Firza laikam domāja security torx uzgali, ko ielikt 6mm muciņā. Tikai jāskatās vai suluspiedes korpusā ir pietiekami liela diametra urbums/caurums lai ar to muciņu tiktu skrūves galvai klāt. Vienreiz jaucu Bosch putekļu sūcēju, tam torx skrūves bija diezgan dziļi, tā ka tām klāt varēja tikt tikai ar tievu torx skruvgriezni. Tā kā jāskatās pirms pirkuma veikšanas!:)

Link to comment
Share on other sites

Nē, galviņas tur nederēs. Skrūves ir ~10 cm dziļos, salīdzinoši maza diametra urbumos. Vienīgais variants ir skrūvgriezis. Bet principā laikam rīt būs vien jāaizved līdz darbnīcai un miers, nav ko tur lauzīt galvu.

Link to comment
Share on other sites

Ar Security Torx "seškanšu" komplektu bija domātas atslēgas, kuras vizuāli izkatās kā parastie seškanši - metāla stienīši saliekti 90° lenķī. Tikai šajā gadījumā stienīši ir apaļi un ar torx galiem.

Link to comment
Share on other sites

Lai suluspiedes darbotos, parasti pareizi tā jāsaliek - trauki pareizi jāuzliek savā vietā. Tā ieslēdzas tad, kad rokturis ir piespiedis augšējo vāku. Tad nostrādā mikroslēdzis. Ja salikts pareizi, tad problēma var būt mikroslēdzī, vai slēdzīšos. Ir redzēts, ka salūst roktura turētājs, un tāpēc nenostrādā mikroslēdzis. Jebkurā gadījumā pats neko nesalabosi. Vari tikai salauzt vairāk un tad remonts būs dārgāks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
Amira Shirokova

Sveiki

Nesen uzzināju par portālu AnyDo.lv.

Varu rekomendēt pameklet šeit:

AnyDo.lv - tas ir online serviss privāto speciālistu meklējumos sadzīves un biznesa uzdevumu risinājumiem. Vietne apvieno pakalpojumu pasūtītājus un kompetentus izpildītājus.

Varat būt kā izpilditājs, kā ari pasūtīt kaut kadu izpildītāju mājas un biznesa uzdevumiem: amatnieku, celtnieku, apkopēju, kurjeru, auklītes tas ir ērts veids, kā ātri pasūtīt jebkuru pakalpojumu.

P.S. darbs no mājām

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , Amira Shirokova teica:

privāto speciālistu meklējumos

Pārzinu sieviešu santehniku, varu palīdzēt.?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...