Jump to content

Digitālā TV attīstība Krievijā.


Blue daba dee
 Share

Recommended Posts

Te atkal tas dumjais ''Blue daba dee" . Šoreiz gribu jautāt par DAB radio Latvijā. Tas kas to visu zin lai uzraksta jo tā nupat palikusi aktuālā tema. Par to jau tiek stāstīts mēdijos.

Un varbūt kāds vēl zin kas notiek Krievijā ar digitālo TV???

Un tie kas grib mani apvainot , tad tie lai nerādas šajā topikā .

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Šoreiz tikai Tu pats sevi drīkstēsi apvainot?

Te atkal tas dumjais ''Blue daba dee" .....

 

Tā ir diskriminācija :D

Te cilvēku nomoka tādspats jautājums, kā Tevi.

 

Link to comment
Share on other sites

Kurā mēdijā ta stāsta?

Kādreiz bija baimas, ka RadioSWH testējot.

Bet nu kam ta Latvijā ir uztvērējs?!

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

maniak DAB nav suc tas ir vislabākais kas izdomāts jo nav jāklausās čarkstona un šņākoņa.

 

latvijas radio to stāstija un tagad katram trešajam radio kas maksā virs 4o Ls ir DABs iekšā.

Link to comment
Share on other sites

Nu nez, UK varbūt ir katram trešajam, šajā pusē nemaz tā nav manīts. Ātrumā ko var atrats, ir NAD M4 pa kādi 750Ls. Moš kādos auto ma'ģos varētu būt, vai kā piepērkams modulis.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

jū uzraksti www.kurpirkt.lv meklētājā pure radio un tur ir dab radio

Link to comment
Share on other sites

LV situācijā nevienai stacijai nav naudas, lai maksātu par apraidi divās tehnoloģijās. Protams, ja viesīs, tad DAB+, bet tur jābūt kādam spēcīgam ārējam stimulam/trigerim tipa ES direktīvai. Tīkliem frekvences ir ieplānotas.

Link to comment
Share on other sites

Kamēr jaunajos autiņos nebūs DAB uztverēju, tikmer nekāds digitālais radio nav iespējams!

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

Torni tak Igaunijā raida DAB paralēli anlogajai fm stacija Radio Elmar un tak vel pat līdz Rīgai. Tā kā man ir DAB kabatas radio tad jau varu testēt braucot autobusā. Nu alūksnes pusē DAB raida Krievu stacija RETRO FM. Varbūt vel kāds zin ko raida igauņi un krievi tajā DAB?

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee - tik pat labi varēji pasūtīt ebay. Viens kaut kāds ražotājs, kuru piedāvā viens veikals, un vēl pie tam tas viss jāpasūta. Nu tas nav katrs trešais. Tad jau no kāda UK ibodes atnāks atrāk, un arī piedāvājums būs labāks.

Tas ir tikai loģiski, ka Latvijā piedāvājuma nav, jo nevienam vēl gadus 10 te DAB vai ko līdzīgu nevajadzēs. Patreiz pat visas FM iespējas vēl nav izmantotas Latvijā.

Un te tiešām tikai ukazs no augšas var ko mainīt, jo ieviest DAB vai ko līdzīgu prasīs nežēlīgu naudu. OK, ja būtu ukazs, būtu ekonomikas stimulēšana, kārtējā kā ar TV :D

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

Didzi tak tie šoferi lai pērk jaunu auto radio ar DAB tie tak veikalos ir tikai jāmeklē.

Link to comment
Share on other sites

Igauņiem DAB's ir jau vismaz 10 gadus, bet ja 10 gadus atpakaļ bija vērts investēt kaut kādās digitālajās apraidēs, tad šodien uz nākotni var skatīties tikai caur i-netu, ātrāk mums mašīnās būs pieejams neta radio, nekā kaut kāds DAB's. DAB'am nacionālajai apraidei būs vajadzīgi tikpat retranslācijas torņi kā LMT uz 900 Mhz apraidi :D to pat SWH nebūs apspiedušies maksāt. Un vispār var atslābt uz jebkādām DAB'iem jo tās frekvences (no galvas neatceros) ir nodotas telekomam, kamēr tā monopols nebeigsies, nekādu digitālo radio apraižu arī nebūs. DAB's ir vēsture tāpat kā DVB-H.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

jū, nelasi to latviesu radio alūksnē jo to es vakar samurgoju sava stulbā garastāvokļa dēļ.

 

jū. es zinu ka ebay ir daudz dab radio , tikai izstāsti kā tur var pasūtīt uz latviju?

Link to comment
Share on other sites

piekrītu delfīnam :)

vienkārši varam aizmirst.

 

šitas jau bija izrunāts virszemes topikā

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

tak delphin, vai tad ir tadi neta galda vai kabatas radio ir??? Kurš pirks četrus datorus mājās lai būtu katrā istabā un virtuvē pa radio. Un tak datoru kabatā neieliksi lai radio var klausītie piem. pastaigājoties pa mežu vai parku.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Par uztvērējiem mašīnā - vispār jau tagad mašīnā var dabūt neta radio ja vien magnetolai ir AUX ieeja. Mobīlo pieslēdzam un ir tev neta radio mašīnā (nepērkot jaunu aparatūru). Ļauj tak tam DAB'am mirt dabīgā nāvē un nenodarbojies ar nekrofīliju, tāpat liec mieru FM EXTRA, DRM, DRM+ utt. Sākt tagad iedzīvināt kādu no digitālajām apraidēm ir absurds un naudas izmešana, tad varbūt labāk Ulbrokā ieslēdzam atkal 500 Kw īsviļņus? :D

tak datoru kabatā neieliksi lai radio var klausītie piem. pastaigājoties pa mežu vai parku.

Gandrīz katram jau tagad kabatā ir mobīlais ar pieeju netam, attiecīgi neredzu problēmas ar neta radio. Pārklājums vel nav tas spīdošākais, bet viennozīmīgi ātrāk uzlabosies pārklājums mobīlajam netam (un ātrums), nekā kāds sāks te ieviest aizvēsturisku DAB'u.

Labots - Delphin
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

Varbūt kāds zin un var patteikt cik tālu tikusi Krievija ar digitālo TV ieviešnu?

Varbūt kāds zina kas ir dtv ieviesējs Krievijā??

Un jā tagad jau testa režimā nāk no krievijas tukšs tv kanāls ar ar nosaukumu TEST 7 , 35 raidošajā UHF kanālā.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

long john no kurienes tu tos mēslus taja jebaja roc aukšā. tak uzraksti tajā Ebay meklētājā portable DAB radio vai vienkārši. DAB radio un gatavs tikai kā lai pasūta uz latviju pasaki man.

 

delphin, es nesaprotu man tak mājās radio visu dienakti skan tad pasaki cik tad man liels būs telefonā rēķins? vai varbūt ieviesīs neierobežotu interneta pieslēgumu par normālu cenu? nu nosauc telefonus kuros var klausīties neta radio unlai tie nebūtu dārgāki par 80 Ls. manam telefonam ir nets bet radio tur nedzirdu NOKIA 6500c ja kas.

 

Nu kur visi pazuda??

Link to comment
Share on other sites

ar iebūvēto realy player var klausīties to tavu inet radio...brauc uz angliju nopērc tur veikalā tādu radio arātu un klausies angļu stacijas DAB..kamēr resīveros, mobīlajos mašinu defultajos radio nebūs DAB vismaz puse nekas nenotiks .

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

Jā, drīzumā par neta abonēšanu telefonā maksāsim fiksētu maksu un tie būs salīdzinoši graši. Jau tagad ir tarifi kur nemaksā par trafiku, bet gan abonēšanu katru mēnesi. Cipars vel nav tas patīkamākais, bet drīz būs pilnībā pieņemams. Tu tak apjēdz tās DAB'a izmaksas ko pirmīt minēju? Tiešām domā ka DAB's tev būtu bez abonēšanas maksas? Aizmirsti, neviens nenodarbotos ar labdarību un ja nodarbotos - pat Soros nobankrotētu pec pāris mēnešiem.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee
(labots)

ar iebūvēto realy player var klausīties inet radio.

 

man tak nav tāds realy pleyeris tak apskaties netā NOKIA 6500c parametrus. DJ wox

Labots - Blue daba dee
Link to comment
Share on other sites

Kā jau te lielākā daļa rakstīja, bez direktīvas no augšas nekāds DAB radio Latvijā nebūs vēl vismaz 10 gadu. Un kamēr DAB radio nebūs iebūvēti jaunajās automašīnās, tikmēr arī nebūs direktīvas no augšas par obligātu pāreju uz DAB. Viegli jau pateikt: „tak tie šoferi lai pērk jaunu auto radio ar DAB”. A tu pats esi mēģinājis nomainīt kādai jaunai mašīnai tās iebūvēto radio, pret kādu citu radio ar DAB, tā lai tas jaunais radio vispār ielīstu vecā radio vietā, lai tas jaunai radio pēc dizaina būtu līdzīgs vecajam, un lai tas spētu sadarboties ar auto informācijas paneli? Ir aizdomas, ka pat, ja tas ir izdarāms, tad tāds pārbūvēs process izmaksās nejēdzīgi dārgi, bet ieguvums salīdzinājumā ar parasto FM būs minimāls (nekāds). Ja neskaita to, ka DAB gadījumā vienā frekvencē var pārraidīt vairāk kanālu (Latvijā tam nav jēgas, jo nav jau to n-to kanālu ko raidīt), un ir labāka noturību pret traucējumiem, tad nav DAB radio nav nekādu citu labo īpašību. Ja DVB-T gadījumā tam ir pieejams EPG, tad DAB radio gadījumā tam nav jēgas, jo lielākajai daļai radio kanālu nav nekādas programmas, tur ir tikai 24h musons 24h ar pārtraukumiem uz reklāmām.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

Firza, tak analogais FM čarkst ka galva griežas es pat gaismu istabā nevaru ieslēgt ka tas fm jau ierūcas. DAB radio tādu trokšņu nav tapat ka DVB-T.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

To čerkstēšanu var novērst ar uztvērēja nomaiņu, bet ja gaismas ieslēgšana ietekmē radio, tad vaina jāmeklē elektroinstalācijā.

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Ja nelasiet citus forumus ,šis ir gabals no cita foruma,tulko pats :D

Встреча заместителя министра связи и массовых коммуникаций Российской Федерации Алексея Малинина с исполнительным вице-президентом и главой направления телерадиовещания компании «Rohde&Schwarz» Юргеном Нисом и директором по развитию бизнеса и продажам телерадиовещательного оборудования в Европе компании «Rohde&Schwarz» Питером Франком состоялась 9 августа 2011 г. в переговорном комплексе Минкомсвязи России, сообщает сайт Министерства.

 

На встрече обсуждались вопросы перехода России на цифровой стандарт вещания DVB-T2. Компания «Rohde&Schwarz» поделилась опытом внедрения стандарта DVB-T2 в других странах, и Алексей Малинин отметил, что этот опыт было бы полезно учитывать при внедрении этой технологи в России.

 

Алексей Малинин ознакомил представителей компании «Rohde&Schwarz» с информацией о планах и перспективах перехода России на цифровой стандарт вещания DVB-T2. Заместитель главы Минкомсвязи России сообщил, что на заседании Правительственной комиссии по телерадиовещанию 7 июля стандарт DVB-T2 был признан перспективным при строительстве сетей цифрового наземного телерадиовещания. Решением Правительственной комиссии ФГУП «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» поручено развернуть зоны опытного вещания в данном стандарте.

 

Алексей Малинин сообщил, что итоговое решение по вопросу DVB-T2 будет принято в декабре, и, вероятно, будет решено использовать именно указанный стандарт вещания. Кроме того, Алексей Малинин отметил, что главной проблемой на пути перехода на DVB-T2 станет тот факт, что часть российских зрителей уже приобрели телевизоры и ТВ-приставки, поддерживающие стандарт DVB-T, и будет необходимо провести их модернизацию.

 

Юрген Нис отметил, что переход на DVB-T2 открывает России возможности производить на своей территории ТВ-приставки, в том числе для экспорта, и компания «Rohde&Schwarz» имеет возможность предложить измерительное оборудование для организации данного производства, учитывая, что 30% приставок в мире изготавливается на измерительном оборудовании «Rohde&Schwarz».

 

Заместитель главы Минкомсвязи России также отметил возможность использования частотного ресурса цифрового телевидения для предоставления доступа населения к электронным услугам, а также для внедрения системы оповещения при возникновении чрезвычайных ситуаций.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

djwox nu nevar to failu lejupielādēt man rāda ka nokia6500c ši programma nav pieejama. Tak atsūti to failu pa topiku.

 

atkarīgais, iesaki radio ar labu jūtību unizturību pret traucējumiem līdz 20 Ls.

Link to comment
Share on other sites

k-kur te pat forumā bija

k-kāds internacionālais radio vienam kas tvēra visu kas ir daudz maz līdzīgs analogajam radio

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee, nav taisnība par digitāla radio prieksrocībam pret parasto FM. Tas, ka Tev čarkst radio, ir Tavas problemas. Es dzirdu Lielvardē gan praktiski visas Latvijas radiostacijas, gan Lietuvas un pat Igaunijas FM radio un nekas tur nečarkst lampiņu ķēķī ieslēdzot :sarkasms: Digitalais radio raida praktiski uz divreiz augstākas frekvences, bet radioviļņi, jo augstāka frekvence, jo sliktāk izpaltās. Ne par velti Eiropā izvēlējās FM diapazonam 88-108MHz diapazonu, jo tas ir visoptimālākais radioviļņu izplatības ziņa un antenas izmeri arī nav lieli. Jā, pilsetā DAB gan jau ka iet labi, bet jo tālāk autiņš atrodas no raidītāja, jo lielākas problēmas ar DAB, tai pat laikā FM iet bez problēmām. Nu un ka braucot reizem kas nošņācas, toties skan, a DAB uzreiz klusums un tas besī arā autobraucējus. Auto ražotāji jau nav muļķi. Viņiem tāda konkurence savā starpā, ka pat iebūvētais radio var ietekmet autiņu pārdošanu. Tapēc neviens to sū** DAB uztvērēju nemontē savos autiņus. Tīri tehniski ta nebūtu nekādu problēmu. Faktiski DAB ir tikai viena priekšrocība, salīdzinājuma ar FM,- vienā frekvenču joslā vat iebāzt vairak stacijas, bet pie sliktākas skaņas kvalitātes. Faktiski tas pats kas ar digitālo TV. Analogā bildes kvalitāte ta bija ievērojami labāka. Protams var palielinat bitraitu gan iekš TV gan arī DAB, bet tad vispār tai digitalizacijai zūd jega :sarkasms: .

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris gadiem, šķiet, ka Topradio testējās DAB`ā,(100,5 frekvencē), tur, kur Fm variantā gāja/iet BBC World Service, bet kaut kā tas viss process noklusa.

P.s. Man arī ieslēdzot kādu elektroiekārtu, FM radio nečarkst.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

Didzi kopš kura laika FM diapazons ir samazināts uz 88-108mhz ??? tak tādā ķiselī neko neatradīsi ja atrodies blakus raidītājam. Tur tak radio1, radio2 un skonto aizņen visu diapazonu un ta vēl vienā frekvencē visa trīs stacijas reizē. bet FM2 diapazonā 64-74mhz viss skan normāli. tas gan ar kabatas radio PHILIPS AE1530 un tuvu pie raidītāja.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Par ko vispār autors cepas? Latvijā kāds raida DAB? Nē? Nu tad ko vispār apskatīt šādu iespēju? ASV ir satelītradio, moš jāsāk bļaurēt kāpēc LV tāda nav? :fool: Iespējas tev jau izstāstīja - normāls, jūtīgs uztvērējs, laba antena, sakārtota elektrosaimniecība vai arī caur internetu/mobilo internetu.

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee, tu gan esi uzvilcies, radio 20 Ls vērtībā arī slikti skan 24/7 neatejot no poda. Ko pīpējam? Vai kas pa nerviem uzsitis?

Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee

radio 20 Ls vērtībā arī slikti skan

kā tad ceri vien ka es radio pirkšu pa 100Ls tad tikai ja tam ir RDS un digitālais kanālu tuneris.

 

 

 

 

 

didzi kur pazudi?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Autoram - lūdzu nodefinē ko vēlies uzzināt! Vai gribi zināt par DAB pieejamību LV, par digiVTV Krievijā, par FM uztvērējiem, par kaut kādām frekvencēm kurās Eiropas FM točna neatrodas.

 

Karoč - nākamais posts no tevis ar konkrētu jautājumu (jautājumiem)!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Blue daba dee
(labots)

kurš vel tesa režīmā kaut ko no Krievijas uztver??

Labots - Blue daba dee
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...