Jump to content

Rotel RP-1500


leons81
 Share

Recommended Posts

Sveiki vinila zinātāji!

 

Lasiju un lasiju šajā forumā par vinila atskaņotājiem, aizrāvos, vel šur tur palasijos un nolēmu pievienoties klubiņam.

Ilgi nevarēju izvēlēties savu plašu atskaņotāju, jo galīgi nepatīk tie plastmasainie un arī jaunie, minimālisma stilā, nevisai iepatikās. Beidzot atradu šo - Rotel RP-1500

 

Noskatiju Ebajā, nevisai lēti iegādājos. Pārdevējs raksta, ka ir visideālākajā stāvoklī no iespējamiem.

Aizvakar atnāca, un gluži ideāli viss neizskatās. Pirmkārt, neskatoties uz maniem lūgumiem atskaņotājs ielikts kastē tāds, kāds ir-disks mētājas pa iekšu. Biju šeit lacijis par citu cilvēku pieredzi šajā sakarā, tādēļ speciāli lūdzu lai disku noņem un iesaiņo atsevišķi, bet viņš nebija pat ar skoču pielīmējis. Par laimi vāks tikai nedaudz samatējies dažās vietās. Aizmugurē skatos, ka iepriekšējais īpašnieks viņām pārtaisijis izejas uz rca. Nu tad jāatskrūvē un jāpaskatās, un arī īpaši labi neizskatās. Tad nu lūk jautājumi:

 

1. No tonārma nāk ārā 6 vadiņi, Baltais pielodēts pie viena kanāla +, Zilais pie tā paša kanāla -, Sarkanais pie otra kanāla +, zaļais pie otra kanāla-, abi melnie pie sazemējuma. Vai tas viss ir pareizi? (gan jau profi zina)

 

2.Zilais vadiņš no tonārma, kurš savienots ar rca -, nezināmu iemeslu dēļ ir savienots arī ar sazemējumu. Neticas, ka tam tā būtu jābūt! Varbūt kāds var arī minēt kādēļ tas tā ir izdarīts? Pārdevējs pēc nopirkšanas atsūtija ziņu, lai no sākuma pamēģinot bez sazemējuma vada) Mazliet mistiski izskatās. Lai kaut ko varētu no tā visa saprast pievienoju bildes.

 

3. Stroboskopa lampa gan deg, bet iekšā visa ir melna, un tā gaismiņa ir ļoti švaka ( sk. bildē). Kur lai tādu jaunu meklē?

 

4. Ar ko jūs pulējat vāku? Ir doma iegādāties kādu auto pulējamo pastu, un garos ziemas vakaros pasēdēt ar to vāku un lupatiņu, jo pulējamā mašīna laikam nebūs pieejama.

 

5. Nav antiskeita atsvariņa. Laikam jau neviens man nepateiks, cik smagam viņam jābūt, jo oriģinālo atrast neizdodas. Būs jāmēģina ar kādu, un tad jau redzēs.

 

Apmēram pagaidām viss. Ir doma pielodēt smukus, akurātus rca konektorus un visu smuki sataisīt. Neesu vel pārbaudijis, vai vispār skan, jo gribu visu čotka savest kārtībā, pirms vispār kaut ko klausos, un nav arī nevienas plates. Labprāt atdotu kādam zinošākam cilvēkam paskatīties, bet diemžēl šobrīd atrodos uk.

Sorry, ja kaut ko nosaucu neīstajā vārdā, neesu spečoks!

 

 

Vel bija tāda bēda, ka tonarms ļurkājās visos virzonos, bet to laikam jau atrisināju, jo paldies dievam aparāts ir vecs un visu var paregulēt, pievilku skrūvītes lai nbūtu nekādas luftes un pretestību kustībā nejustu, skrūvītēm pēctam uzpilināju nagulakas pilienu.

 

post-88868-0-81124600-1313176688_thumb.jpg post-88868-0-53345600-1313176690_thumb.jpg post-88868-0-37139100-1313176692_thumb.jpg post-88868-0-97211800-1313176694_thumb.jpg post-88868-0-48295100-1313176696_thumb.jpg post-88868-0-01062900-1313176698_thumb.jpg post-88868-0-49010300-1313176699_thumb.jpg post-88868-0-74638000-1313176700_thumb.jpg

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

Par pirmo jautājumu: Jā, tev no atskaņotāja jānāk būtu vadiem ar RCA galā, nevis RCA ligzdām. Bet, ja nu ligzdas, tad to ārējais apvalks nevar tikt sazemēts ar atskaņotāja korpusu. No 4 krāsainajiem vadiem 2 aiziet uz RCA vidus kontaktiem, 2 - uz apvalku, melnie - atsevišķs melns vads ar spaili galā - uz pastiprinātāja korpusu. Atsevišķos gadījumos, protams, var iztikt bez zemējuma, sazemējot melno jau atskaņotājā kopā ar krāsainajām zemēm.

 

Tas antiskeits interesanti izskatās, kamēr dabā neredz, i nesaprast. Pameklē, vai vinylengine nav tava Rotel bildes, salīdzini.

 

Es nopirktu 1.5 m RCA - RCA kebeli, nošņikātu vienu galu nost un pielodētu to ligzdu vietā, plus no resnāka vada uztaisītu zemes vadu.

 

Neona lampu jāmeklē Latgalītē, bet tas patālu no tevis.

 

TE arī kaut kas ir:

http://uk.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=2031+204493&Ntk=gensearch&Ntt=neon&Ntx=mode+matchallpartial

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Nu skaidrs, tad to mistrojumu kniebju nost, bet pēc krāsām sanāk pareizi, ka baltais un sarkanais pie rca viduskontakta, bet zilais un zaļais pie apvalkiem?

No tonārma nāk divi melni vadi, tad viņiem abi būtu jāsavieno ar korpusu un sazmējumu?

Vai neizskatās tam visam par maz ekranējuma? Tur tikai pie apakšējā vāka zem tonarma 10x10cm liels bleķgabaliņš pielīmēts ar sazemējumu.

Link to comment
Share on other sites

Iepird ebrejā (ebay) mīnusu, ka pārdeva preci tādā stāvoklī, kādā ir, bet apgalvoja, ka ir ideālā stāvoklī.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

apsveicu ar vinilnieku slimību :) kāpēc tieši šis aparāts ?šis tād interesantais verķis...cik tad atstāji, ja nav noslēpums par viņu ebajā ?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Atstāju 120 angļu naudiņas. Izvēlējos šādu, jo viņš ir no koka, tonarms ļoti smuki un advancēti izskatās, par Rotel nekas slikts nav dzirdēts. Nu un jā, tāds interesants aparāts izskatās.

Visvairāk sāpes šobrīd sagādā stroboskopa lampiņa. Cik A man viņai apmēram vajadzētu būt. Neko līdzīgu izmēros nevaru atrast, tad nu domāju tai spuldzītei nodabūt nost metāla cokolu, lai tikai stikliņš paliek, to izmazgāt, lai ir caurspīdīgs un iemānīt tur iekšā kādu no mūsdienu plastmasā ietaisītajām.

Labots - leons81
Link to comment
Share on other sites

izmērus nekādi nevari nomērīt tam neonam? Tev jamā barojas no 220 (vai cik Jums tur ir? 230?) vai no transformatora? Vadi pienāk purple un green krāsās?

Paskatījos, pajautāju pie speciem - neviens nezin, cik gramu atsvars tev jākar striķī antiskeitingam. Nāksies vēl iztērēt savus pārdesmit kvidus par speciālo plati ar gludu vienu pusi un eksperimentēt. Tas atsvars jāiekar diegā un diega gals pāri tam trīsim jāuzāķē uz tā puļķīša.

 

Ja godigi, esi sev par lielu naudu nopircis pamatīgu gemoru, jo līdz plašu klausīšanās pasākumam tev vēl tālu...

 

Nu, katrs pats izvēlas, bet es būtu ņēmis šo vai šo un piepircis klāt jaunu galvu.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

nezinīc

Kāpēc gan jātērē tik daudz? Ir arī lētākas vienpusīgās plates! http://www.ebay.co.u...=item1c1df4cd3a

 

Ar šitajām tukšajām platēm antiskeitu noregulēt ir visvieglāk, reku pamācošs video: (iesaku skatīties no 4:20)

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

Es silti iesaku neņemt par pilnu nezināma keksa jūsutrubā publicētu video un tomēr regulēt to visu, izmantojot testa plati, nevis aci - "tipa stāv uz vietas un nekur nebrauc". Kas teica, ka tā ir pareizi? Jeb tomēr skatīties galvas izejā vai ir simetrisks signāls vai nav?

Link to comment
Share on other sites

nezinīc

Ne visiem ir aparāti ar kuriem mērīt signālus. Manuprāt tīri normāls paņēmiens, lai aptuveni uzstādītu antiskeitu :)

 

PS. Torni- Hitachi arī kreisais kanāls sācis šņākt..

Link to comment
Share on other sites

Sāls bija domāta citur: kāda tev garantija, ka tas, ko tas kex jūtūbā stāsta, IR pareizi? Vai tu esi lasījis teoriju, kas un kāpēc ir antiskeitings un kas notiek, ja tas nav pareizs? Vai tu vari droši pateikt: jā, puisis stāsta lietu, jo tas IR pareizi? Aptuveni jau tajā video ir pareizi stāstīts, BET! tur adata slīd pa gludu virsmu, bet reāli = pa celiņu. Tāpēc nepieciešama vēl papildus kompensācija. Protams, tikai apmēram var noregulēt arī tā, plate un adata būs drošībā, bet skaņa nebūs ideāla.

 

Pēc Hitachi rīt pēcpusdienā aizbraukšu, piezvanīšu. Upesciemā?

Link to comment
Share on other sites

Long John

Regulēšana, protams ir vajadzīga lieta. Bet arī pārspīlēt nevajag. Ļoti stipri šaubos, vai parasta klausītāja auss spēs atšķirt minētās regulēšanas smalkas nianses (ja tā veikta daudzmaz pareizi) . Tāpat kā diez vai daudzi spēs uz dzirdi saprast daudzo tonarma regulēšanas leņķu un garumu pareizību (ar visādiem trafaretiem šabloniem utml) ...:)

Krievi audioformos to visu padarīšanu humorīgi dēvē par "šamaņa dejām ar tamtamu"

Labots - Long John
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šis vinilitiķu šamanisms brīžiem pārspēj audiorastu-kabelitiķu marasmu...bet ir veikts neatkarīgs tests , kurā tomēr ir izdevies pierādīt, ka vinila plate, lai cik saskrāpēta un atskaņotājs, lai cik prasts un nojāts, pārspēj CD, lai uz kādas matricas un nezin cik bitiem tas rakstīts. Te neatkatrīgā testa video:

 

ja nopietni, tad to roteli nez vai par pieklājīgi skanošu pataisīsi:(

Link to comment
Share on other sites

Jā Jāni, tas Rotels tikai tad skanēs labi, ja tajā par bargu naudu iemontēs tos sudraba vadus, uz kuriem skatoties pašam kardašam čardašam savelkas svētlaimīgs ģīmis, kā tajā video, zinām, zinām. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Kāds tam būtu pamatojums, ka nekas prātīgs no tā rotel nesanāks.

Nu oscilogrāfa man jebkurā gadijumā nav, un diez vai šeit atradīšu, tādēļ darīšu šādi -

Если градуировки нет, а инструкция отсутствует, можно настроить антискейтинг при помощи грампластинки, на которой одна сторона гладкая, без канавок, как, например, у полноразмерного сингла на 45 об/мин. Опустив иглу на гладкую поверхность вращающейся пластинки, устанавливают усилие компенсатора таким, чтобы тонарм очень медленно двигался к внешнему краю пластинки. Такая регулировка конечно очень приблизительна, поскольку сила трения между иглой и канавкой, от которой зависит величина скатывающей силы, отличается от силы трения при скольжении острия иглы по гладкой поверхности. Можно определить правильность установки антискейтинга на слух: при недостаточной компенсации скатывающей силы искажения в громких местах фонограммы появляются в правом канале, а при избыточной компенсации - в левом

 

Tā rakstīts šeit - http://www.inthouse.ru/press/VINYL.htm

 

Tajā klipā, starpcitu, džeks saka, ka adatai jāstāv uz vietas, bet šeit, ka jāvirzās uz ārmalu. Vel kaut kur biju lasijis, ka lēni jāvirzas uz ārmalu.

Šeit arī atradu pēc krāsām, kurš vads ir kas no tonarma.

 

 

Starpcitu, sudraba vadus arī laikam tur ielikšu, tajā īsajā gabaliņā no tonarma vadiem līdz rca ligzdām, jo viens vājprātīgs paziņa kaut ko ar tādiem darija un teica, ka esot daži īsi gabaliņi palikuši un atsūtīšot. Takā, būs ok :)

Link to comment
Share on other sites

Torni, visi nezin, Bet domāju, ka tiem jūsu lūžņiem arī Cardas nepalīdzēs:(, ir jau arīciti, kas pavedas uz viņa štellītēm:

http://www.cardas.com/content.php?area=manufacturers&dealer_type_name=Domestic&content_id=14&pagestring=Domestic

http://www.cardas.com/content.php?area=manufacturers&dealer_type_name=International&content_id=16&pagestring=International&cat=int

 

daudzus no to minēto ražotāju aparātiem esmu klausījies ar savām ausīm, ne tikai lasījis atsauksmes forumos...bet jāpiekrīt, tas vairumā priekš bagātiem idiotiem:)

 

leon, pareizi darīsi, ka tonarma vadu, no kārtridža līdz kontaktspailēm, pie kurām pielodēsi izejas vadu, nomainīsi pret speciālo (2 vītie pāri)...galvenais lai būtu šim mērķim paredzēts (ap 33AWG), veiksmi vēlot

J.

Link to comment
Share on other sites

Nē, uz tik smalkiem darbiem es neparakstijos. Runāju par vadu no esošajiem tonarma vadiem līdz rca ligzdām. saprotu par vājāko ķēdes posmu, utt, bet ja jau tādi ir pieejami, tad būs tādi.

Link to comment
Share on other sites

Tās RCA ligzdas,kā jau te ieteica tomēr labāk neizmantot, jo sevišķi, ja tās ir parastās dažu eirocentu vērtās, ja nu vienīgi pirms tam gribi paeksperimentēt ar dažādiem RCA vadiem līdz fonokorektoram, tad gan. Bet tam tonarma vadam, varētu būt liela nozīme, jo tas ir pirmais visā ķedē...

Link to comment
Share on other sites

Bet tam tonarma vadam, varētu būt liela nozīme, jo tas ir pirmais visā ķedē...

Bet tas vads, kā nopratu, ir pilnīgā kārtībā, viņu nah nevajag aiztikt.

Link to comment
Share on other sites

Iegādājos neona lampu 230v, pielodēju, nedeg. Sāku pētīt, un izrādās, ka viņa barojas caur transformātoru. Spriežot pēc tā, ka uz motoriņa rakstīts 12v, tad 12v. Tādu spuldzi vispār nevar atrast!

Iespraudu to savu spuldzi rozetē-deg. Tad nu domāju, kā būtu, ja to spuldzi pielodētu pa taisno pie on/off slēdža?

Link to comment
Share on other sites

Tev tak ir shēma. Tu nopirki 21. gadsimta muļķudrošo lampu ar jau iebūvētu balasta rezistoru. Atskaņotājam neona lampai virknē ir cits balasta rezistors, summā sanāk par daudz. Bet jā, ja tev neonka uz 230v, vari jamo nobarot no ieejas sprieguma.

Motors tev tiek barots no cita transformatora tinuma.

 

Papildus: tev tas drošinātājs ir dzīvs?

 

post-81709-0-58018200-1313773816_thumb.jpg

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Tagad viss ir salodēts un darbojas, stroboskops spīd, plate griežās, skaņa arī ir. Turpinu cīnīties ar antiskeita atsvariņu-iegādājos atsvariņu no sme tonarma, bet viņš ir krietni par smagu, tad nu izdomāju, ka varu tam atsvariņam no apakšas caurumu izurbt, kamēr svars būs vajadzīgais, bet šobrīd ir smagāka problēma-horizontālais tonarma gultnis. Nekādi neuzdodas viņu noregulēt tā, lai nebūtu brīvgājiena un brīvi grieztos. Biju pat viņu izjaucis (izdevās nepazaudēt nevienu lodīti), satīriju, bet vienalga, ja viņu pievelk tā, lai nebūtu brīvgājiena tonarmam jāuzpūš mazliet stiprāk, lai tas grieztos, nekā ja atstāj gultni ar nelielu brīvgājienu. Viena forumā, (angļu val.) lasiju, ka tam gultnim rotel jābūt nelielam brīvgājienam (nevaru vairs atrast, kur tas bija), jo tonarms ar savu svaru viņu piespiež un viss ir kārtībā-vai tā var būt?

Biju gandrīz nobriedis pirkt sme 3009 tonarmu, bet nu tā baigā kaudze naudas, bet toties jebkādas detaļas dabūjamas.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nu tā, pa šo laiku esu sadabūjis it kā jaunu tonarmu. Nemaz necerēju, ka tādus ražoja un tirgoja arī atsevišķi, bet izdevās iegādāties, pie kam lēti un izskatās arī nelietots-orģinālā kaste gan mazliet apdriskāta, bet pats tonarms izskatās kā svaigs un dabūju par lētām naudiņām, jo laikam jau nekotējās audifīļu sabiedrībā. Tad nu visas tonarma problēmas ir atrisinātas.

Bet, ir cita problēmiņa- noregulēju apgriezienus pēc stroboskopa, bet laikā kamēr izskan viena plate tie apgriezieni pamazām aizpeld uz vienu vai otru pusi. Šajā sakarā jau esu:

1. Uzliku pilnīgi jaunu siksnu

2. Pārlodēju visus elektrolītiskos kondensatorus

3. No sākuma mēģināju izmazgāt ar spirtu visus patenciometrus, bet kad tas nepalīdzēja nomainiju visus četrus.

Nekas no augstāk minētā neko nav izmainijis.

Ir kādam vel kādi ieteikumi šajā sakarā?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

varbūt tīkls "peld" ? nevar no-sinhronizēties....man ar reizēm ar mazliet peld. bet minimāli. ļoti minimāli. neuzskatu to par kaut ko traku.

Link to comment
Share on other sites

nu, ja šie aizpeld "drusku drusku" - nu tā lēni lien tās trīpas, tad nekvarcētam mazmotora belt drive aparātam tas nav nekas traks. Procentos tas ir 0.0... no nominālā ātruma. Vai ātrums aizpeld arī ja pusstundu vienkārši atskaņotājs griež disku ar paceltu galvu?

Ja disks paliek ātrāks, tad iespējams, ka motors panīcis/jātīra/jāeļļo

 

Es tāpēc lietoju kvarca stabilizēto direct drive - ja ātrums ir, tad ir, ja nav, tad nav pavisam :D

Link to comment
Share on other sites

nu tieši tā, ja nav feedback kurš uztur "ātrumu" (kvarc lock etc) , tad pie dažādas kondīcijas peld biku . ieleic kādu bildi, kā tad izskatās atdzīvinātais aparāts. lai labi skan !

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Uztaisiju eksperimentu-ieslēdzu ar paceltu tonarmu, noregulēju ātrumu, pēc 10min vajadzēja pagriezt ātrāk, vel pēc 10 min viss ok, vel pec 10min viss ok. Izslēdzu uz desmit minūtēm, ieslēdzu-ir mazliet par lēnu, pēc 10 min viss ir ok. Tad pieņemu, ka mans griežgaldiņš ir mazliet jāuzsilda :)

Bildītes ielikšu mazlit vēlāk-gaidu šellu! :)

Link to comment
Share on other sites

nu skaidra lieta , ka jāiesilda - tad jams stabili turas. man tāpat.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...