Jump to content

TV kabeļi sit 220 uz korpusu


it.kroplis
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Vajag padomu no kāda, kas saprot elektriskajās mijiedarbībās TV kabeļos.

 

Tātad bija šāda konfigurācija. Ir divi TV avoti:

1) Jumta antena, virszemes TV skatīšanai.

2) baltcoma kabeli.

 

Abi bija savienoti caur spliteri split1(in1-in2-out1), un tālāk aizgāja viena kabelis, savienots ar spliteri split2 (in1-out1-out2), kuru lietoja 3 televizori(viens TV un divi HTPC). HTPC1 bija pieslēgts pie split2-out1. No split2-out2 aiziet kabelis uz spliteri split3(in1-out1-out2). Attiecīgi no split3-out1 aiziet uz HTPC2, un no split3-out2 uz TV.

 

Problēma tātad šāda. Atvilkās baltcoms un sāka kunkstēt, ka kaimiņam slikti rāda baltcoms un kad uz masu sitot 220v. Un kad atvienoja manu savienojumu ar baltcomu tad tip. pārstāja sist 220 uz masu. Mēģināju nomērīt antenas uz TV un HTPC, bet nekādas strāvas noplūdes neatklāju. Mērīju ar standarta altimetru. Māja veca, un zemējuma elektrībai skaidra lieta nav. Nav kādas idejas kas varētu būt vainīgs. Un gribētos uzzināt kā droši/ticami varētu izmērīt kas darās ar masu tajos TV kabeļos?

Link to comment
Share on other sites

Zinātniski to sauc par indukciju, un tā ir viena ellīga lieta. Man, piemēram, ir pagarinātājs, kādi metri 3 vai tā, no rozetes uz veļmašīnu. Rozetē zemējuma nav, bet pagarinātājs gan to supportē. Un, kā smejies, ar šiem 3 metriem pietiek, lai zemējuma vadā (kurš pie rozetes principā ir "gaisā") inducētos ~60V spriegums. Tā kā zemējums no pagarinātāja, protams, ir savienots ar veļmašīnas korpusu, tad pieskaroties korpusam (vietās, kur krāsa nolupusi) un krānam vienlaicīgi, var dabūt 60V pa pirkstiem. Nav daudz, bet patīkami arī nē.

Link to comment
Share on other sites

it.invalīds, Tev tai istaba slēgums ir pilnīgi garām, jo tik daudzos spliteros ir šausmīgi zudumi, bet nu labi- pats savēri, pats arī skaties miglubildi. Tātad, par sazemējumu. Ja datora korpuss un citas iekārtas, kurām stepselis ar zemējuma kontaktu nav sazemētas, tad uz korpusa stāv 110V Te foruma par to daudz runāts. Ja mājai nav zemējuma kontūra, tad vajag vismaz visas iekārtas un tai skaitā televīzijas kabeli sanullēt. Tas nozīmē, ka no sadales skapja korpusa jāatvelk vēl viens zaļidzeltenais vads un dzīvoklī jāuzliek rozetes ar zemejumu. Vismaz tais vietās, kur sprauž datoru un cituz aparātus, kurus paredzets zemēt. Citu variantu vienkārši nav. Ienākošajam TV kabelim jau būtu jābūt sazemētam, bet tā gan ir kabeļu operātora problēma.Ja aparāti būs sanulleti, tad varēsi sūtīt to kabeļščiku dillēs, bet tagad skaidrs, ka no Tava sdzīvolļa iznākošais TV kabelis sit pa nagiem jo uz tā ir 110V :sarkasms:

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis
(labots)

Ok tātad staigā pa korpusu 110 v nevis kā baltcoma siņkas teica 220v. Nevarētu nedaudz vairāk par sanullēšanu? Tātad vajag apvienot visas vajadzīgās iekārtas ar vienu masu! Pareizi saprotu. Bet ja reālas zemes nav vai tad tas ko var līdzēt? Principā kaimiņam tā pat kā man zemējuma nav. Un varētu domāt ka viņam jābūt tai pašai problēmai.

 

Risinājums nav pārāk skaists tas tiesa. Saistīts ar vēsturisko kabeļu novietojumu dzīvoklī. Principā baltcoma kabeli vajag tikai vienam TV. Problēma tik jaunu kabeli ievilkt. Tā negribās urbties uz bēniņiem ;(

Labots - it.kroplis
Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, ka labāk ievilkt kārtīgu zemējumu, bet būsim reālisti :sarkasms: Ja aparatūra būs sanullēta, tad probleēas var rasties tikai avārijas situacijā, kad nodeg nullesvads. Ir vēl viens variants. Nopērc un ieliec antenas kabeli izolatoru. Tas ir tādu verķi, kur iekšā atdalošais transformators. Tad 110V bus uz dzivokī esošajiem aparatiem, bet pa kabeli tie netiks arā no dzīvokļa. Visi tie varianti protams ir tikai ielāpu liksana. Vislabāk tomēr izveidot zemējumu.

Link to comment
Share on other sites

nedaudz :offtopic:

 

ieteiktu mūsdienās atteikties no apzīmējuma "masa". Tas ir jau tajos senajos laikos nepareizi ievazāts vārds, kas veidojies no žargona par auto elektrības lietām un nekā nezināšanas par "lielo" elektrību. Un ja skatās no valodniecības puses tad vispār sanāk ka runājam par svara lietām.

Labots - Amazons
Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir, ka autiņam ir masas sledzis, bet veļmasīnai ir korpuss. Interesanti, ja akumulators uzkrīt uz galvas, tad nosita cilvēku ar elektrību vai masu :sarkasms: ?

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

All-marss

Nu,nezinu gan.Kaut kā neskaidri viss formulēts.Ja kaut kur parādās spriegums,kaut vai 220V,tad to var izmērīt.Vispirms atvieno ieejošo kabeli un pamēri,vai tur ir kāds spriegums.Ja ir,tad vaina nav tavā teritorijā.Ja sprieguma uz ieejas kabeļa nav,tā tad meklējies pa savu tīklu.Vieno pēc kārtas nost katru televizoru un mēri spriegumu uz antenas kabeļa.Ja spriegums pazūd,tā tad vainīgs tas televizors.

 

Amazons!

Nu tad iesaki kaut ko citu! Tev gan vajadzētu zināt,ka mūsu valodā ir daudz tādu vārdu ar vairākām nozīmēm.Piemēram: spriegums (gan elektrības,gan materiāla),uguns (gan gaisma,gan liesma,gan atklāt uguni no ieroča) un vēl vesela rinda citu vārdu.Man personīgi ne visai šitie jaunvārdu darinātāji.Tādi kājenes vien ir,no galvenēm nekā!

Link to comment
Share on other sites

Nu nebūs tak uz tās antenas tīrs 220V spriegums. Visdrīzāk datora barbloks, printeris vai vēl kads verķis, kuri savā starpā savienoti dod 110V caur filtra kondensatoriem. Tālāk jau pa vada ekrāniem tas spanis aiziet uz TV un vēl tālāk uz antenas kabeli. 110V vor novākt tikai ar zemējumu!

Link to comment
Share on other sites

All-marss

Vilx!

Tur tev nav taisnība.Trīsmetru pagarinātājā NEVAR inducēties nekāda strāva,kur nu vēl 60V.Vaina ir tavā veļasmašīnā,Kaut kur ir strāvas noplūde uz korpusu.Jāskatās cauri visas barošanas ķēdes,pievēršot sevišķu uzmanību filtru kondensatoriem,ūdens sildelementiem un elektrodzinējam.Jāskatās,vai kaut kur nav šķidruma noplūdes.Atceries,ka sārmains ūdens vada strāvu.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums: 110V pret ko? Ja no kāda barošanas bloka kondensātoriem, tad pret 0-vadu, turklāt mazjaudīgs. Tātad, var mērīt vai spriegums ir koaksiālajā kabelī, vai arī koaksiālā kabeļa ekrānam ir potenciāls pret zemi (tipa viegli dod pa pirkstiem, ja ar kailām kājām stāv uz betona grīdas un ar pirkstiem čamdās gar kabeļa ekrānu).

Link to comment
Share on other sites

All-marss

Didzis!

Lasi uzmanīgāk!Es neteicu,ka tieši 220V! Kāda jēga strīdēties.Lai cilvēks ņem un nomēra un ar izslēgšanas metodi nosaka,kurš aparāts dod to spriegumu antenas vadā.Starp citu,tev gan vajadzētu zināt,ka zemējums nenovērš strāvas noplūdi,bet gan saslēdz "uz īso" strāvas noplūdes vaininieku,vai nu iedarbinot aizsardzības ierīces,vai "izsitot korķus" vai arī sadegot pašam bojātajam aparātam.

Didzi!Pagarinātājā NEKAS NEVAR INDUCĒTIES!Lai tas ir ķīniešu,nēģeru vai latvieši.Var būt tikai noplūdes starp slikti izolētām strāvu nesošām un zemējuma daļām.

Labots - All-marss
Link to comment
Share on other sites

All-marss, es tak nestrīdos un visādāki brīnumi redzēti. Baigais čakars veļmašīna meklēt noplūdi. Sazemē korpusu un pofig, lai tie miliampēri plūst.Kam jānodeg, nodegs, kam jāizžūst, izžūs. Tapēc jau zemejums ir obligāts. Lielākoties pie sprieguma uz korpusa ir vainīgi filtra kondensatori.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis
(labots)

Ok. Ir viela pārdomām :on_the_quiet2:

 

Paldies par info.

Labots - it.kroplis
Link to comment
Share on other sites

Gints_lv

Ir manīti TV ( laikam Supra, bet tas nav būtiski, jo nevar zināt kuršs no kura ko kopējis ), kas mīl uz antēnu padot spriegumu. Pirmais meiģināt 220 iespraust otrādi, citreiz palīdz.

Link to comment
Share on other sites

Visi TV kam ir divvadu stepselis dod pa knagiem. Baltcom galigi garam - nesen vinu masts ar atsaitem norava jumta setinu un sabojaja sumta segumu. Mastu sie sataisija bet jumtu atstaja ka ir. Pec tam kaiminiem labi teceja jumts. Tagad sos vairs nelaizam uz jumta.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...