Jump to content

Audio vannas istabā


Recommended Posts

Sveiki,

 

ir doma vannasistabā ieviest skaņu, radio. Negribu, lai rēgojās stūrī nolikts rādžiņš, gribu vienkāršu bet iebūvētu sistēmu - griestos pāris skaļruņi, sienā vai pie sienas neliels gaumīgs uztvērējs. Prasības pret skaņu nav pārāk augstas, pietiktu ar kvalitāti, kas līdzvērtīga ~50Ls vērtam radio/CD spēlētājam.

Varbūt kāds ko tādu jau ir meistarojis un var ko ieteikt?

Skaļruņi drošvien vajadzīgi mitrumizturīgie, kautkādus redzēju Argusa vai Elfas www. Varbūt der auto skaļruņi, bet vai tie izturēs karstumu un mitrumu, kas veidojas pie griestiem? Tādi gan interjerā neiederas, nāksies auto skaļruņa melno resti nokrāsot griestu krāsā... :)

Tāpat jautājums par uztvērēju - pagaidām neizdodas atrast neko "sienā iebūvējamu", vai nelielu pie sienas stiprināmu. Un vai ir kādi īpaši uztvērēja parametri, kam pievērst uzmanību?

Paldies par ieteikumiem.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Par 50Ls - aizmirsti. Sienās/griestos būvējamā akustika ir dārga un reta. Turklāt vajadzēs arī pastiprinātāju, tikai ar radio uztvērēju neiztiksi.

 

Par 50Ls var iegūt labum labos radio aparātus, nosvied stūrī un dzīvo laimīgs.

 

Nedrīkst piemirst, ka jāvelk elektrība līdz radio/pastiprinātājam, jāvelk vadus pa sienu un griestiem, iebūvētajiem skaļruņiem ir kaut kāds min dziļums, kas parasti ir diezgan ievērojams (var nākties pārbūvēt griestus zemāk). Tad vēl griesti ir jāpako, lai negrabētu. Cik tev tā tērējamā nauda bija?

Link to comment
Share on other sites

Kāda problēma izmantot auto rādžiņu? Pa 50 Ls var dabūt vainu nu jaunu lētā gala vai labāku bet lietotu.

Link to comment
Share on other sites

Es vismaz negribētu stāvot vannā grozīt rāčiņu kurš pieslēgts 220V. Nē, nu esi ekstrēmists un patīk eksperimentēt ar dzīvību, tad liec ven aparātu uz 220V.

 

Vispār jau normāli vannas istabā visa elektroinstalācija būtu jāpieslēdz caur ierīci, ko sauc par noplūdstrāvas automātslēdzi. Tad vari stāvēt zem dušas kaut ar ieslēgtu fēnu rokā, ja nu kas tad eletrība atslēgsies pirms būsi norāvies "pa nagiem".

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ir manītas dušas kabīnes ar iebūvētu šādu izvirtību. Pat ne pārāk dārgi - laikam ar kādiem 300Ls sākās. Aizej uz DEPO un paskaties. :)

Link to comment
Share on other sites

Man ir duškabīne, kurā ir iebūvēts radio, pie tam nāk līdzi FM raidītājs, lai teiksim pie mājas kinozāles to pieliekot, tas raida uz dushu signālu. Bet jēgu tam neredzu, nekad neesmu izmantojis un šaubos vai arī lietošu ;D

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Vilx, taas dushkabiines ar iebuuveetajiem radio jau ir pilniigs fufels, skanja nekaada. Autors droshi vien ko krutaaku gribees. Lai gan arii neesmu vareejis saprast, kam dushaa muzonu. Piekriitu Didzim, tur jau taa ir troksnis. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu ja liela vanna, kur var divatā jauki pavadīt laiku, tad droši vien muzons un šampis nenāk par skādi :) Bet ja tikai lai nomazgātos, tad toč muzonu nevajag.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Paldies par idejām, tām kuras bija par tēmu :)

Precizēšu - 50 bija domāts nevis kā viss budžets, bet salīdzinājumam kā minimālais skaņas kvalitātes līmenis, ko var dabūt laukā no vismaz ~50Ls vērta parasta radio. Kopumā plānoju iekļauties ~100Ls, tāpēc jau visu darīšu pats.

Par duškabīnēm ar skaņu - tās plastmasas kastes diezko nepatīk, man ir parasta klasiska duša ar stikla sienām. Un skaņa tādām tiešām nav diezko baudāma.

Auto radio - funkcionāli drošvien būtu Ok, bet dizainiski neder.

Vieta griestos un sienās ir pietiekoši, barošanas un audio vadus savilkt arī nebūs problēma.

Labots - abcd
Link to comment
Share on other sites

Long John

Mana sistēma ir primitīva, bet gana lēta un priekš vannas pietiekami kvalitatīva. Istabā blakām vannas istabai ir resīvers ar 2 izejām uz 2 skaļruņu pāriem. Izurbu sienu, izlaidu cauri vadus, vannas istabas griestu stūros piekāru 3-joslu auto tumbiņas plastmasas kastēs (ap 30W) ar grozāmiem kronšteiniem. Pirms doties uz vannu rīta tualetei, jebšu pagulēšanai vannā, uzlieku vēlamo mūziku vēlamā skaļumā un man pietiek.

Ja tiešām ir vēlēšanās regulēt visu tieši no vannas istabas, arī uzskatu, ka drošākais un pareizākais ir izmantot auto magnetolu (CD resīveru). Lietotu var pa pārdesmit Ls nopirkt, 12 V baroklis (ārpus vannas) arī nav problēma. Dizainiski arī laikam var piemeklēt ar saderīgu paneli (sudraba krāsā) , pašam uztaisīt pieklājīgu stiprinājuma rāmīti. Tumbiņas es nopirku Ebay pa kādi 10 Ls (laikam tās ir paredzētas stiprināšanai mikriņos, busos utml. )

 

Te, piemēram, ir kautkādi siltum-mitrumizturīgie iebūvējamie skaļruņi:

 

http://cgi.ebay.de/1...=item3a5f2a0ea1

 

 

Šeit- piekaramas-grozāmas tumbiņas

 

http://cgi.ebay.de/JBL-Control-One-Wandhalter-TOP-/180698828505?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item2a127d4ed9

 

Uz dižu basu jau no tādām nav ko cerēt.

Labots - Long John
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Liekas, tas KB Sound, piem. modelis Select ir kāreiz tas kas vajadzīgs un arī precīzi iekļaujas budžetā. Cik var saprast resīveris un pults uztvērējs ir iekšā vienā no skaļruņiem, kas visu patīkami vienkāršo.

Rekur tauta ir diskutējusi, pārsvarā labas atsauksmes:

http://www.avforums.com/forums/speakers/882277-bathroom-ceiling-speakers-kb-sound.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tā, saņēmu no ebay KB Sound Select. Pieslēdzu, patestēju, liekas ir dabūts tieši ko gribēju. Darbošanās ar pulti patīkama, sistēma uzstādāma viegli, izskatās gaumīgi, skaņa pilnībā apmierinoša. Pēc skaļruņu iebūvēšanas griestos skaņai vajadzētu būt vēl labākai. Kad vannasistaba būs palaista darbībā, ziņošu par rezultātiem :)

Paldies userim zibins par ieteikumu.

Link to comment
Share on other sites

Kuru komplektu paņēmi? Arī taisos pasūtīt.

Link to comment
Share on other sites

jā, skaļruņi 2.5' un bass nekāds dižais nav, ja ar pulti sagriež basu līdz galam, parādās pat invalīds. Bet nu nebija jau arī mērķis dabūt izcilu skaņu. Pēc iebūvēšanas vajadzētu skanēt labāk, man virs griestiem sanāk ~metru augsta tukša telpa. Ja kādam ir augstākas prasības, domāju var montēt klāt citus/papildus skaļruņus. Lielie mitrumizturīgie gan neslikti maksā...

 

Artanis - paņēmu Select, kā jau rakstīju. Sākumā bija doma par Basic, likās ka nevajag visas tās daudzās fīčas. Bet Basicam ir izcili mazi skaļruņi. Pēc paspēlēšanās ar Select pulti man viņa sāka dikti patikt :)

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Tumbinjas 3ls, baroshanas bloks 1ls, savilceeji ~ 20sant, rozete vadaa - 0,8ls, pleyeris pēc izvēles.

bathaudio.jpg

 

Prieksh vannasistabas skan ok :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Tur tikai 2,5" skaļruņi, basa tur nu nekādi nebūs

 

Nu vannas istabā jau parasti nerīko diskotēku. Galvenais - funkcionalitāte un lietošanas ērtums.

Link to comment
Share on other sites

Man vannas istabas akustikas komplekts izmaksāja 250Ls

Izmantoju Sony Marine akustiku 2 reiz pa xs-mp1620w un Head unit CDX-HR70MW

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Sistēma ir palaista darbībā, pēc iebūvēšanas griestos skaņa daudz labāka nekā testējot skaļŗuņus uz galda. Varētu teikt, priekš vannas istabas skan pat pārsteidzoši labi, nav nekādas problēmas ar nepietiekošiem basiem utml. Man gan tur virs griestiem ir kārtīga telpa visām komunikācijām, tas basus drošvien uzlabo. Izskats arī kā bija domāts, telpā redzama tikai viena pults un 2 skaļruņi.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Ja taisītu remontu mājā,tad vadus vannasistabā un citās istabās varētu ievilkt no viesistabā stāvošā resīvera,tā es darītu.Tas ir viss hi endiskākais un lētākais variants vienkāršai <gudrai mājai> ,plusi ir tādi,ka skaņas avoti var būt jebkas ,kas ir pieslēgts pie reša un rūtera un to visu var tai pašā vannā vai virtuvē,vai guļamistabā regulēt ar mobilo telefonu vai tableti,vai PC.

Link to comment
Share on other sites

nu ja, mājās nēsāt kabatā visu laiku tableti vai telefonu :D Un nez , kā resīveram patiktu 30m vadi :D

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Tā tablete jau kabatā nelien un tās ir tikai papildopcijas,kā regulēt aparatūru,nepatīk lieto pulti! Vietām vajadzētu varbūt pat garākus vadus,nedomāju ,ka normālam resim tā būtu problēma,pats garākus pa 15m gan neesmu slēdzis klāt. Jebkurā gadījumā šis variants ir daudz labāks nekā kāda mesta mikro sistēma ar pulti,kur tikai fm radio un cd , plus resis atskaņo visu muzonu no mobīlā,NAS cietajiem,kur var uztaisīt bilotēku ar muzonu,v-tuner platforma arī iet,,,,ko vēl vajag? Yamahas rešiem vēl ir party mode ,kur visās istabās skan viens muzons,ideāli priekš jauniešiem ,kad vecāki nav mājās,tusiņu uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Rīt pirmais aprīlis.

 

Vannas istabās tagad topā Vitnijas gabali. Lai viņai vieglas smiltis...

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Reku Denon

Yamahas

Pioniera

Vēl viena lieta,šitai štellei,ja taisa nopietni,bilde uz TV guļamistabā vai virtuvē vai taja pašā vannasistabā arī ir regulējama,neiespaidojot galveno telpu!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...