Jump to content

Gamez.lv trešais starts!


Alkoholokausts
 Share

Recommended Posts

Pēc vairāku nedēļu cīņas ar programmētājiem, vadību un kolēģiem, GAMEZ ir atgriezts starp dzīvajiem! Beidzot tas ir izdarīts, taču vēl ne ar pilnu jaudu un gluži kā Rīga - ne pilnībā gatavs. Lai nevilktu lietas garumā un neizkristu no jebkādiem solīto grafiku izpildes rāmjiem lapa ir palaista, taču tā vēl nebūt fināla versija, jo, kā jau minēju, mums tagad ir vajadzīga tieši JŪSU palīdzība, lai to lietu vienreiz un par visām reizēm sakārtotu līdz galam.

 

Šis ir tas mirklis, kad ir iespēja visiem GAMEZ lasītājiem piedalīties mājaslapas pilnveidošanā ar saviem ieteikumiem un idejām, par ko labākie autori saņems pārsteiguma balvas no mūsu redakcijas un sponsoriem. Vērā gan tiks ņemti tikai tie ieteikumi, kas, iespēju robežās būs gramatiski pareizi uzrakstīti, pamatoti un konstruktīvi!

 

Pirms rakstīšanas arī būtu lūgums rūpīgi iepazīties ar foruma lietošanas noteikumiem, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem un garām pārrunām ar foruma administrāciju. Noteikumi attiecas kā uz Gamez forumu, tā arī pārējām lielajām sadaļām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nezinu kā jums ar savējo kapacitāti, bet vai nebūtu prātīgi veidot vismaz daļu rakstu kā lasītāju iesūtītos? Ja būs 3 raksti mēnesī, tad būs jātaisa 4. restarts.

 

Tauta pieprasa visu pasākumu mūsdienīgāki-interaktīvāku ar tvitera integrāciju, viģikiem, dienas jokiem u.c. fublu, bez kuras ir grūti noturēt mūsdienu publikas interesi!

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Lasītāju iesūtītie raksti ir padomā (un tādi cilvēki jau ir pieteikušies, kas labprāt ņemtu dalību). Būtībā, es un Z0brats pārceļamies uz dzīvi Gamez mājaslapā, kas pa lielam nozīmē, ka Boot lapā par spēlēm droši vien rakstīsim mazāk (ja rakstīsim, tad tikai oriģinālrakstus, apskatus, video).

 

Tieši tāpēc arī gribam dzirdēt no publikas, ko tieši viņi grib tur redzēt, pirms visu piebāžam ar lietām, kuras varbūt nevienu pat īsti neinteresē un nav vajadzīgas! :)

Link to comment
Share on other sites

labiitis

Es kā vienkārš lietotājs.

Kādēļ viss tik kompakts un saspiests, man ar manu 24 collu moni izstās dīvaini.

Manuprāt, interesi piesaista nevis virsraksti, bet gan multimēdija, tāpēc Apskati, Ziņas nepieciešams titulbildes, bet Video sadaļā nevarētu režģi taisīt ar virsrakstu +titulbildi.

Varbūt nepieciešama bļautuve sturītī.

Par Forumu.

Vajag stūrīti video, attēli vai kaut ko tādu. Kādēļ MMORPG ir zem RPG?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Zivs rullleee :p Galvenais vairak spelu apskatus (review)

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

labiitis, mums tomēr vēl ir jārēķinās ar tiem lietotājiem, kam monitoru izšķirtspēja nepārsniedz 1024x768. Un tādi lietotāji mums ir virs 10% .. Nevar viņus vienkārši tā ignorēt.

Link to comment
Share on other sites

Lai vai ko Jūs te darat, mana vienīgā vēlme (un ieteikums?), saglabājiet forumam veco dizainu, tādu, kāds tas bija ziedu laikos, pagrimumā, un atkaluzplaukumā. Tad es varēšu mirt ar smaidu uz lūpām. ;)

Link to comment
Share on other sites

Izliecies

labiitis, mums tomēr vēl ir jārēķinās ar tiem lietotājiem, kam monitoru izšķirtspēja nepārsniedz 1024x768. Un tādi lietotāji mums ir virs 10% .. Nevar viņus vienkārši tā ignorēt.

Es gan teiktu, ka tieši tos lietotājus, tāpat kā IE6 lietotājus, ir jāsāk beidzot ignorēt. Interneta pārlūkošanai sen jau nepietiek ar 1024px pa horizontāli, optimāli ir 1280px.

Labots - Izliecies
Link to comment
Share on other sites

Veiksmi, bet vecais forums ir aizgājis nebūtībā? Mums tur tomēr bija valstiski svarīgas sarunas! :D

Link to comment
Share on other sites

Izliecies

Netbuku un planšešu lietotāji Tev nepiekritīs

Es nezinu, var piekrist un var nepiekrist, bet ar 1024px internetu pārlūkot ir neērti, visu laiku jāskrollo uz sāniem.

Link to comment
Share on other sites

Patiesībā, ļoti liela daļa neta lapu māk pielāgoties ekrāna izmēram. Drīzāk jāsaka, ka problēma nav izmērs, problēma ir fiksēts izmērs!

Link to comment
Share on other sites

Tomēr tie ieteikumi jāliek šeit nevis zem komentāriem@gamez.lv (ja kāds var, tad droši var izdzēst manu komentāru par ieteikumiem@gamez.lv).

 

1."Slaideris" - slīdošie uzraksti, vajag uztaisīt modernāku, plus nevar redzēt garus virsrakstus, piemērs, wargaming.net pārstāvja intervija;

2.Profils - jāuztaisa atsevišķi no wordpress un jāuztaisa kārtīga profila lapa (ar vēstulēm, komentāriem, avataru, utml.);

3.Forumu jāatdala no boot.lv un jāuztaisa pašiem savs, lai vismaz piereģistrējoties gamez.lv nav jāreģistrējas atkal boot.lv;

4.Smagākā tēma - DIZAINS - saprotu esiet centušies, bet vecais dizains bija labāks nekā šis, cerams šis dizains ir tikai pagaidu un mēs pēc kāda laikam redzēsim jaunu vai šī dizaina 2.0 versiju;

5.Ielieciet čatotavu sākumlapā, bieži noder, uzdodot mazus jautājumus uz kuriem vajag ātri saņemt atbildes vai palīdzību;

6.Gamez.lv varētu atvērt kādu spēļu serveri;

7.Iespēju arī lietotājiem ievietot rakstus, vismaz pēc to izskatīšanas kādam no administrācijas.

 

Tas laikam arī būtu viss, ieteikumi par lapas saturu nebūs, jo ja šeit darbosies zivs un z0brats, tad par to nemaz satraukties nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Nu diezi vai pie mums var diži attīstīt nekomerciālo spēļu saitu :>

Tas jau no paša sākuma bija kā neliels projektiņš, kur būtībā apgrozījās cilvēki, kas ir savstarpēji pazīstami arī dzīvē un reizumis kopā uzleca kādu bezmaksas spēli, dažreiz uzblieza kādu rakstu. Tas nekad nav bijis domāts kā milzu auditorijai paredzēts megasaits. Nu ir mums letiņiem tas niķis zagt, ja nav nozogams - tātad sūkā.

Link to comment
Share on other sites

Patiesībā, ļoti liela daļa neta lapu māk pielāgoties ekrāna izmēram. Drīzāk jāsaka, ka problēma nav izmērs, problēma ir fiksēts izmērs!

Kams saka īsto lietu. Fiksēts izmērs ir vecs standarts vai arī parāda programētāja (vai arī projekta vadītāja) nespēju domāt... (mans nosliecās uz otro abos gadījumos).

Briesmīgākais pašlaik ir dizains. No malas izskatas, ka projeta vadītājs 10 minūtes pasērfojis pa lielākajām spēļu lapām un paņēmis to ko spējis saskatīt (diemžēl tikai to sūdīgako).

Dizains ir smags, depresīvs un neizraisa vēlmi atgriezties uz šo lapu. (vai tas kurš taisīja nav tas pats idiots, kurš taisīja notepad točka lv?).

Dizainā nav nevienas odziņas vai mīlestības pazīmes pret darbu, kas piesaistītu un liktu saprast, ka cilvēks ir strādājis ar atdevi.

Ir kaudze ar idejām, ko varētu ieteikt, ka uzlabot visu šo pasākumu, bet pašlaik jums ir jāpierāda, ka šis nav atkal 3 nedēļu projekts, kurš iedots studentiem uztaisīt pa trīs aliņiem.

 

Izlasot par konkursu, protams, tas piesaistīja manu uzmanību, bet diemžel jums vēl daudz elementāru sūdu jasavac, lai varētu sākt runat par makslu.

Ļoti ceru, ka kadam olas tiks iedzītas omletē un šis projekts atdzims respektējamā līmenī. Tad arī parunāsim par mākslu un alus pielietojumu ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gnidrologs

Mans vienīgais ieteikums būtu atgriezt atpakaļ oriģinālo dizainu un vienkārši strādāt pie satura. Nesaprotu par ko jūs tur vairākas nedēļas ''cīnījāties''.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

marcoolio

Sveicināti. Gribu padalīties ar saviem ieteikumiem, kas varētu padarīt Gamez.lv par labāku vietu, nekā tā ir tagad

 

Gamez.lv redaktori, mans vārds ir Mārcis un esmu Gamez.lv lietotājs jau daudzus gadus (marcoolio1). Vienmēr esmu bijis uzticīgs šai lapai, pat tad, kad viss bija apstājies. Forums bija tas, kas man lika Gamez’ā iegriezties ik dienu. Tieši tādēļ sākšu ar pašu svarīgāko ieteikumu.

 

Forums. Viens no vecā Gamez lielākajiem trumpjiem bija tieši forums, kas no citiem atšķīrās ar to, ka bija ērts, viegli pārskatāms un viegli saprotams ikvienam. Aicinu Jūs atgriezties pie vecā foruma, protams, nomainot lapas fonu un izņemot nevajadzīgās saites, padarot to jaunā Gamez dizainam atbilstošu, tādējādi saglabājot labākā foruma titulu.

 

Lejupielāžu sadaļas izveide. Katrā spēļu lapā ir jābūt sadaļai, kurā ir pieejami jaunāko spēļu ielāpi un video materiāli, kurus lietotājs var lejupielādēt savā datorā. Protams, ārzemju spēļu lapās to visu var iegūt, taču ātrums un kvalitāte (ar to es domāju savienojuma kvalitāti) ne vienmēr ir laba. Tas ir labs veids, kā piesaistīt jaunus lietotājus – piedāvājot ātri un bez starpgadījumiem lejupielādēt visu, kas mūsdienu geimerim nepieciešams, iztiekot bez warez.

 

Spēļu pirmsskati, apskati un „Ko spēlēt [gada mēnesis]” raksti. Pirmkārt, rakstu publicēšana vienu līdz trīs reizes nedēļā ir pilnīgi pietiekoši, otrkārt, rakstu kvalitātei ir jābūt augstā līmenī - tiem jābūt pareizi pasniegtiem: tekstā neiekļauj spoilerus, izvairās no necenzētu vārdu lietošanas, gramatiski pareizi uzrakstīti, iekļauj sevī ne tikai vispārinātu informāciju par spēli, bet arī autora pārdomas un, protams, liels pluss ir labi piemeklēts humors (zinot zivs labo humora izjūtu, šajā jautājumā problēmu nebūs). „Ko spēlēt” raksti ir viens no Gamez simboliem, kas lapu padarīja par līderi. Vēl viens veids, kā piesaistīt apmeklētājus, ir šo rakstu publicēšana, dodot iespēju cilvēkiem ātri un vienkārši uzzināt, ko var sagaidīt attiecīgajā mēnesī.

 

Lietotāji. Neesmu pārliecināts, vai nav par vēlu, bet būtu labi, ja vecie lietotāji varētu ielogoties ar saviem nikiem un parolēm.

 

Informācijas izkārtojums lapā. Esmu pamanījis, ka sākuma lapā viena un tā pati informācija tiek atkārtota trīs reizes – lapas kreisajā pusē un sadaļā „Aktuālākās ziņas un apskati”.

 

Dizains. Lai arī jaunais dizains man īpaši netraucē, tomēr labprātāk redzētu veco Gamez jaunās krāsās. Tas bija liels trumpis Gamez labā – tas atšķīrās no lielajām spēļu lapām (Gamespot, Gametrailers, IGN). Nepatīkami ir redzēt, ka Gamez skrien pakaļ visiem šiem portāliem, atsakoties no sava unikālā izskata.

 

Ceru, ka mani ieteikumi tiks ņemti vērā un ceru, ka Gamez.lv atgūs savu troni kā labākais datorspēļu portāls Latvijā.

Link to comment
Share on other sites

Visi ieteikumi, kas būs normālā formā (kā jau vairāki augstāk lasāmie) izteikti, tiks apkopoti un izskatīti, kā arī viss vērtīgais ieviests. Tāpat arī labāko ideju autoriem būs pārsteiguma balvas laika gaitā.

Tai pašā laikā ir jāsaprot, ka viss nebūs identiski tā kā agrāk, jo ir lietas kas tomēr jāmaina laika gaitā, bet centīsimies pieslīpēt pēc kopējās patikšanas gan funkcijas gan dizainu.

 

Vecais kontents arī netiks zaudēts! Tas atgriezīsies kā arhīvs, mazliet tik jāapstrādā atbilstoši šī brīža formātam. Arī vecais forums nekur nav izdzēsts, ar to vēl liels darbs priekšā.

Link to comment
Share on other sites

Krēķis

Varētu jau salutējot atdot godu, taču let's face it - iepriekšējo postažu pārspēt nav liela māksla. Jaunā vecā gamez.lv nākotne ir primāri atkarīga no tīri organizatoriskiem apstākļiem: ja nebūs pastāvīgas redakcijas, kurā ir galvreds ar konkrētu kontenta vīziju un komanda, kas spēj līdz dedlainam izpildīt to, ko no tās prasa, nebūs arīdzan regulāra un kvalitatīva satura. Skarba, bet patiesa aksioma, kas attiecas uz ikvienu mediju, vai tas būtu geiminga saits, vai gobelēnu aušanai veltīta skrejlapa.

 

Par dizainu izplūst polēmikā nav jēgas, neba jau nu lapas izskats bija tas, kādēļ neseno inkarnāciju nevienam nebija intereses apmeklēt. Tomēr, kas attiecas uz vortāla jauno seju, tad neesmu pārliecināts, vai esmu sajūsmā par saturisko ievirzi. Tā, šķiet, tiks veidota pēc boot.lv piegrieztnes un atbilstoši Twitter paaudzes mentalitātei - sausu ziņu lenta ar periodiskiem video review. Garāki teksti, cik saprotu, neplānojas, jo nevienu taču neinteresē nekas, ko nav iespējams ietilpināt 140 simbolos. Bet nu tas jau iederas tajā decline of western civilization paradigmā.

Link to comment
Share on other sites

Varētu jau salutējot atdot godu, taču let's face it - iepriekšējo postažu pārspēt nav liela māksla. Jaunā vecā gamez.lv nākotne ir primāri atkarīga no tīri organizatoriskiem apstākļiem: ja nebūs pastāvīgas redakcijas, kurā ir galvreds ar konkrētu kontenta vīziju un komanda, kas spēj līdz dedlainam izpildīt to, ko no tās prasa, nebūs arīdzan regulāra un kvalitatīva satura. Skarba, bet patiesa aksioma, kas attiecas uz ikvienu mediju, vai tas būtu geiminga saits, vai gobelēnu aušanai veltīta skrejlapa.

 

Par dizainu izplūst polēmikā nav jēgas, neba jau nu lapas izskats bija tas, kādēļ neseno inkarnāciju nevienam nebija intereses apmeklēt. Tomēr, kas attiecas uz vortāla jauno seju, tad neesmu pārliecināts, vai esmu sajūsmā par saturisko ievirzi. Tā, šķiet, tiks veidota pēc boot.lv piegrieztnes un atbilstoši Twitter paaudzes mentalitātei - sausu ziņu lenta ar periodiskiem video review. Garāki teksti, cik saprotu, neplānojas, jo nevienu taču neinteresē nekas, ko nav iespējams ietilpināt 140 simbolos. Bet nu tas jau iederas tajā decline of western civilization paradigmā.

 

Nu, gluži neteiktu, ka nav nekādu pagarāku tekstu - kaut par pavisam nesenu piemēru varu ņemt zivs rakstu par Wargaming.net konferenci + interviju vai rakstu par reālismu datorspēlēs. Piekritīšu gan, ka apskati varētu biežāki, tomēr pie tā tiek strādāts: man persronīgi jau ir pāris spēļu uz cērtamā dēļa, arī zivs, cik man zināms, darbojas pie jauna videoapskata. Ziņas gan arī ir vajadzīgas, lai būtu zināma jaunākā informācija par spēļu industriju. Nu, katrā ziņā, paldies par ieteikumu, patīkami redzēt, ka ir cilvēki, kas vēlas redzēt arī rakstisku kontentu.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts
(labots)

Tagad pat Youtube videoapskatus, garākus par 5 minūtēm arī neviens negrib skatīties, tad gaidīt, ka visi ar sajūsmu lasīs nejēgā garus palagus, kur vairāk kā puse ir pārbāzta ar autoram vien saprotamiem svešvārdiem un nejēgā pārspīlēti daudz epitetiem un izteicieniem, ko var izdarīt pāris rindkopās, īsi, skaidri un gaiši saprotami ikvienam, ir vienkārši muļķīgi. Nu, tas tā, manuprāt. :)

Labots - zivs
  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Inquisitor

Mans vienīgais ieteikums būtu atgriezt atpakaļ oriģinālo dizainu un vienkārši strādāt pie satura. Nesaprotu par ko jūs tur vairākas nedēļas ''cīnījāties''.

Protams, ir jauki, ka ir jauns dizains, kas droši vien atbilst W3C, taču ja nav paša galvenā - satura, man ir pilnīgi vienalga, cik varavīksnes krāsās laistās dizains un cik spīdīgas ir podziņas. Izskatās, ka jaunā lapa ir veidota uz WordPress platformas - pirmais, ko jums vajadzētu izdarīt, ir salinkot tā kontus ar IPB, lai apmeklētājiem nav jāreģistrējas divreiz.

 

Dizains reāli atgrūž, ir pārāk metālisks, nedzīvs, nav nekāda personiska piesitiena. Tradicionālās RSS, Facebook, Twitter un Draugiem podziņas, protams, ir nepieciešamība, bez kā nekādīgi nevar iztikt neviens mūsdienīgs portāls, taču viss kopumā liekas pilnīgi mākslīgs. Man ir 1920x1200 monitors un mājaslapa aizņem tikai pusi no ekrāna, pa labi un pa kreisi daudz brīvas vietas, bet pa vidu kaut kur peld portāls. Ziņu ievietošanas datums un laiks ir pārāk nemanāms - tas ir pirmais, kam es parasti pievēršu uzmanību.

 

Varētu pievienot klāt sekojošas sadaļas: Lejupielādes, Par mums, Spēļu Walkthroughs, Dienas Attēls, Aptauja, Čīti, Spēļu kalendārs (gluži kā jebkurš plānotājs, kad iznāks kura spēle, piešķirt nozīmīguma ikonas, lai ir viegli pārskatīt). Facebook un Twitter gadžeti pa labi un pa kreisi var ieviest papildus dzīvību, Live chat varbūt, kur jebkurš ikvienā brīdī var pačivināt. Saites uz ievērības cienīgākajiem pasaules spēļu portāliem, arī konkurentiem no Latvijas, uz Metacritic, Can You Run It, interneta veikaliem (Game.co.uk) un citiem resursiem.

 

Būtu forši, ja būtu kaut kāda sadaļa, kas ir veltīta vecajām spēlēm, par kurām ir visādas nostaļģiskas atmiņas. Salinkojieties kaut vai ar Good Old Games, un jums atleks kāds cents par referāļiem. Tas attiecas arī uz citiem veikaliem.

 

Izmantojiet tagus: apskatiem priekšā pielieciet vai nu vienkārši "Apskats" tagu, vai arī kādu īpašu ikonu, lai vizuāli uzreiz var pamanīt. Neesmu pārliecināts, kam ir vajadzīga tāda "Video" sadaļa, ja tajā ir atrodami tikai Youtube klipiņi.

 

Kas notiek ar konsolēm - joprojām ignore? Ja tas tiktu paņemts klāt, būtu papildus mērķauditorija, papildus vairāk, par ko rakstīt (un protams, vairāk darba).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Krēķis

Kas teicis, ka koncentrēšanās uz hipsterpaaudzi ar tās zelta zivtiņas attention span, ir vienīgais ceļš? Negribētos ticēt, ka pat Latvijā ir apsprāguši visi, kas gūst baudu no teksta, ko radījis autors, nevis štata skribents. Arī Rīgas laiku vai New Yorker'i cilvēki tomēr vēl lasa. Auditorija, protams, mazāka, bet tas jau pats par sevi nav nekāds mīnuss. Protams, ja vien vienīgais portāla raison d'être nav naudas pelnīšana ar reklāmu.

 

Kāda ir spēļu preses loma tādās industrijas provincēs kā Latvija ? Lūk, tas ir jautājums, par kuru gana daudz ir prātots laikos, kad pats vēl aktīvi rakstīju par tēmu. Skaidrs, ka jaunākā info regularitātes un piegādes ātruma ziņā ar rietumu gigantiem konkurēt nav iespējams. Līdz ar to ir jādomā par savu pieeju lietām - vairāk koncentrējamies uz savas komūnas veidošanu, autori kā viedokļa līderi nevis informācijas atgremotāji, auditorijas kvalitāte nevis apmēri kā benčmārks portāla darbībai.

 

Manuprāt, krievi savulaik bija ļoti labi atraduši šādu kreiso vītni ar leģendāro žurnālu game.exe un tā joprojām unikālo pieeju spēļu aprakstīšanai, ko, šķiet, kaut kādā dzīves posmā apzināti vai neapzināti ir kopējuši visi Latvijas spēļu žurnālistikas veterāni sākot ar gamenet opapiem, beidzot ar Šķ.Ērmu vai jūsu padevīgo. Lai nu ko par to varētu teikt, bet tas bija izdevums ar savu seju, ne ar ko citu nesajaucamu stilu un skatījumu uz lietām. Unikalitāte - lūk, uz to arī jātiecas gamez.lv. Kaut kā saits ir jāatšķir no visādiem levelupiem, gamevision un citiem pašdarbniekiem.

 

Kā vidusceļš starp spēļu žurnālistiku pieaugušiem cilvēkiem un apziņu, ka Twitter paaudze nespēj uztvert saliktus pakārtotus teikumus, man šķiet britu PC spēlēm veltītais blogs rockpapershotgun . Īsajiem tekstiem ir teicama literārā kvalitāte (autori ir personības, kas nebaidās izteikt viedokli), taču vienlaikus reizi mēnesī ir lasāms kāds garāks sacerējums par nopietnākām tēmām. Industrija tomēr nav tikai Xbox achievement'i un puskaili zaķi E3 stendos.

 

Manas piecas kapeikas par to, kur smelties iedvesmu portāla attīstības perspektīvai.

Labots - Krēķis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Esmu gandrīz gatavs par gandrīz nekādu atlīdzību kādu reizi iebakstīt pa rakstelim par kaut kādām sīkām browzeru spēlītēm vai ko tādu. Lielās resursēdošās spēles neinteresē un ātri apnīk. Drusku esmu iedīdījies kā apskatnieks (skat.boot rakstu sadaļu), ja pacenstos moš kas vēl ciešamāks izdotos. Karoč PM!

Link to comment
Share on other sites

Gnidrologs

Tagad pat Youtube videoapskatus, garākus par 5 minūtēm arī neviens negrib skatīties, tad gaidīt, ka visi ar sajūsmu lasīs nejēgā garus palagus, kur vairāk kā puse ir pārbāzta ar autoram vien saprotamiem svešvārdiem un nejēgā pārspīlēti daudz epitetiem un izteicieniem, ko var izdarīt pāris rindkopās, īsi, skaidri un gaiši saprotami ikvienam, ir vienkārši muļķīgi. Nu, tas tā, manuprāt. :)

Tas nudien ir tikai tavuprāt un tas ir BS. Ciklvēki ''grib'' lasīt/skatīties to, ko viņiem baro, nevis to, ko viņi grib. Tieši šāda tipa attieksme, kāda redzama tavā postā, valda nevien pēdējās desmitgades spēļu apskatniecībā Rietumos, bet arī spēļu industrijā kā tādā. Visiem ir ienācis prātā, ka everyone's retarded or a kid, or better yet, retarded kid with ADHAC, tāpēc produkts jātaisa tik maksimāli primitīvs un iepriekš sagremots, lai pat siekalojošs slims cilvēks bez rokām un kājām spētu to izbaudīt. Apmēram kā te vienu brīdi figurējošais un teju par folkloru pārtapušais Bioware slogans ''Push the button and something awesome happens''.

Realitāte ir tāda, ka masas spēlē tās spēles un lasa tos rakstus, kas ir pieejami. Ja pieejamas ir tikai spēles, kuru target grupa ir tīņi ar uzmanības deficītu un ''raksti'', kas sastāv no trīs teikumiem tipa GUYSE THIS GAEM IS P. COOL U CAN SHOOT AT THINGS AND STUFF, tad publika ar laiku pie tā pierod un sāk pieņemt par pašsaprotamu. Liela spēļņu demogrāfijas daļa ir pusaudži un jaunieši, kas nespēlē vecas spēles un nelasa no antikvariāta atnestus game.exe numurus, bet havo, to kas ir, līdz ar to nav brīnums, ka šobrīd iespējams tiešām ir uzaudzēta vesela paaudze, kas nespēj izlasīt tekstu, kas garāks par twitera postu un nesaprot tā jēgu, ja teikumu beigās nav pielikts smaiļuks.

Lietotāju izglītošana un pieradināšana pie kvalitātes ir pašu spēļu taisītāju un apskatnieku rokās, nevis otrādi.

Link to comment
Share on other sites

Vispār šī ir kāda piektā Gamez.lv versija. Vecā versija (pelēkā) arī savā ziņā skrēja līdzi laikam, jo tāds izkārtojums tolaik bija moderns. Klāt vēl nāca tradīcijas no vecā Gamenet.lv (ja tādu dinozauru kāds vēl atceras).

 

Kā pirmo priekšlikumu iesaku vairāk piedomāt pie titulbildēm. Jo pašreizējās ir tādas kriminālas. Piemēram, Krēķa rakstam bilde ar nogrieztām galvām. Tas uzreiz rada iespaidu gan par portālu, gan vēl neatvērto rakstu.

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Pie slaidera bildēm (pieņemu, ka par tām ir runa) tiek šobrīd meklēts risinājums, kā to lietu padarīt mazāk randomi saģenerētu. :shiftyninja:

Link to comment
Share on other sites

Nenu dizainiski jau protams smuka jauna lapa, bet galvenais jau ir kontents, loti labs piemers kadam kontentam butu jabut ir: http://www.ag.ru/

 

Vel man domat, ka MMORPG foruma sadalu labak butu atdalit no RPG, jo parak jau nu liela ta sadala sanaks :D

 

Turesim iksus, lai sis gamez.lv izdzivo ilgak ka prieksteci ;)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tās jau ir atsevišķas sadaļas :) MMORPG ir atsevišķa sadaļa, kura vienkārši atrodas zem RPG

Nu ja, bet es biju domajis, nevis ka apaksadalu zem RPG, bet limeni augstak, imho, RPG sadala ta MMORPG sadala trauce :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gribu izteikt atzinibu, ka nu jau gamez.lv rakstu atrums ir vienkarsi fantastisks, nespej vien lasit, btw varbut vajag kadus apmainas banerisus iemest, lai vairak cilveki sarodas, kas varetu kautko komentet ? :)

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Šobrīd palēnām atgriežas vecie spēļu pirmskati/pēcskati. Domājams, tuvāko dienu laikā tie tiks sakoriģēti, lai tos lasot acis nebūtu jāizlauž. Pieņemu, ka dienā pa kādiem 10-20 apskatiem parādīsies lapas arhīvā. Tie, protams, būs kā aktīvi raksti un saglabās savus publicēšanas datumus. Diemžēl rādās, ka rakstu autorus gan neizdosies tik vienkārši "piekabināt", kāpēc tad tie arī tiek publicēti zem Gamez vārda.

 

Kopā ir vairāk kā 1000 ziņas un apskati kopā, taču domājams, ka ziņas, labākajā gadījumā, tiks atstātas kā pēdējās ko atgriezt dzīvē. Visi raksti ir no 2003. gada līdz pašiem pēdējiem veikatajiem ierakstiem ar visām dizainu maiņām.

 

:crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...