Jump to content

Samsung un LG sadzīves tehnika


Krishius
 Share

Recommended Posts

Sveicināti šajā burvīgajā drēgnajā ziemas vakarā!

 

Pamazām iekārtoju savu jauno dzīvesvietu un ir vajadzība pēc veļasmašīnas un putekļusūcēja - dārgi negribu tērēties un no lietotām mantām, īpaši tādām, ko tirgo godīgie latvieši Fjodors un Anatolijs reklāmā un ss.lv, diezgan mērķtiecīgi izvairos.

 

 

Skatos, ka Samsung un LG ir cenas zemas. Kā šīm firmām ar sadzīves tehnikas kvalitāti?

Pēc pieredzes ar multimediju aparatūru (TV, monitoriem, kompju detaļām utt), izdzirdot Samsung un LG nosaukumus, sāk raustīties acs plakstiņš un labā roka, bet moš sadzīves tehnika ir tas, ko korejieši prot ražot?

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

jarajara

ok meklē lēti, starp citu, LG veļašmašīnas nemaz tik lēti neizskatās.

atļaušos padomu. piemērs. ir man puteķļsūcējs EIO. savu gandrīz 4istabu dzīvokli varam izsūkt nepārsraužot elektrību. ērti. garš vads. ja nemaldos, 9metri. ir man "dienesta" sūcis , lai izsūktu nepilnus 20 m2 telpu jāparsrauž. domā pats kā ērtāk. bet 100 punkti izrausi trubu, un dabūsi meklēt jaunu, jo vienmēr mazliet pietrūks, un gribēsies vēl mazliet pavilkt. veļasmašīnām meklē pa ražotāja lapām ūdens un el patēriņu. dārgi tomēr. es ieteiktu whirpool. pie 365 mazgāsanas reizēm gadā, vecā 11 gadus novilka, mainīta tika tikai ūdens pateriņa dēļ. ir viņiem vienkārši modeļi , bez nevajadzīgām ekstrām par sakarīgām cenām.

Link to comment
Share on other sites

Larijssene

Tas ka tev novilka Whirlpool 11 gadus, tas neko neizsaka. Vot atnāk man klients un saka ''man vajag tikai Candy firmas veļasmašīnu, jo vecā 15 gadus kalpoja un nekādu problēmu''. Pirmais, Candy piemēram vispār mūsdienās ir pēdējais sū*s un otrais, visu tehniku pirms tiempašiem 15 gadiem ražoja pavisam savādāk un izturības ziņā labāku. Tagad jau ka tik minūtē konveijers vairāk lai saražo un viss.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

redzi man jau otrā iet piekto. un atkal ir "dienesta" whirpools, kurs godam kalpo, bet pirms tam divas citu firmu vienā vasarā nomainīju. laikam jau kaut ko tomēr izsaka.

un arī whirpool mikrene jau 15. ikdienā lietota, un pietiekoši daudz. tai pašā laikā ir arī kāds pārītis darba devēja pirktās lētās nokautas. tagad vecs electrolux iet ka prieks. sadzīves tehnikai vārds , izskatās , dod kādu garantiju.

Link to comment
Share on other sites

Ar SAMSUNG ir tā, ka vari dabūt dizainiski skaistas preces, bet kvalitāte klibo. Pēc pieredzes esmu secinājis, kad var pirkt tikai SAMSUNG LCD monitorus un kādu televizoru, kas ir ar labām atsauksmēm. Viss pārējais agrāk vai vēlāk saplīst vai notiek kāda dabas kļūda. LG tehnika ir dārgāka, bet tajā pašā laikā cenā ir redzama kvalitāte. Es jau vairāk skatītos uz LG precēm. Iegādāties veļasmašīnu mūsdienās ir laimes spēlē. Ja ies tad ies, ja neies tad neies. Putekļusūcēju skaties, kas ir vairumā paklāji, parketi utml, bet sāc skatīties no jaudas 1800-2200.

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

Kādu laiciņu atpakaļ dzirdēju (lasīju) runas, ka LG TV iti bieži noplīst.

Samsung TV "izceļas" ar savām orģinālajām IN/OUT ligzdām. Nav normāls Audio OUT (R-L).

Tas te vēl forumā ir aprunāts tēmās kā pieslēgt pastiprinātāju Samsung TV. Varbūt ne visiem modeļiem.

Es no Samsunga gan atturētos.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nu tad skaidrs... Acīmredzot visas Samsung tradīcijas attiecas arī uz veļenēm.

Laikam nesanāks stāties dzimumattiecībās ar sīknaudu.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

ir bijis gan Samsunga LCD, gan LG TV. ne ar vienu nav bijušas problēmas, ne par vienu nav sūdzību.

par veļasmašīnām un putekļusūcējiem gan nav sajēgas, vai dotie ražotāji tajā jomā ko spēj...

 

un tas "dzirdēju (lasīju) runas, ka LG TV iti bieži noplīst" - tikpat labi to varētu teikt par jebkuru citu firmu, ja kādam ir sanācis iegrābties

Link to comment
Share on other sites

Krishius
(labots)

Mana pieredze ar Samsung ir bijusi tikai sūdīga.

Ir bijuši divi TV, četri datora monitori, n-tie telefoni un ne par vienu no tiem es neko labu pateikt nevaru. Pašā sākumā bija ok, bet pēc pāris gadiem sākās visādas ķezas. Vienam teļļukam 2. lietošanas gadā sarkanā truba sāka čakarēties, otram bija konstanta problēma ar attēla ģeometriju. Datora monitori arī - viens ar laiku palika ļoti tumšs (CRT), otram bija iedzimtas ģeometrijas problēmas (arī CRT), pēc tam tiku pie diviem vienādiem Samsung LCD monitoriem - it kā modeļi vienādi, bet bilde atšķiras kardināli (ne tikai krāsas, bet arī spilgtums) + vienam monim trokšņo apgaismojuma trafs.

Par telefoniem vispār neko negribu teikt - lētas plastmasas mēsli - pat rokā turot tādu, ir sajūta, ka tas ir kaut kāds butaforisks spēļu telefons, kas nospiežot podziņu saka 'I love you!'.

 

Tā kā gadu gaitā esmu smagi zaudējis uzticību korejiešu tehnikai.

 

No LG man nekas nav bijis, bet cik ir nācies saskarties un dzirdēt, neko diži labāks par Samsung neesot.

 

 

Tāpēc es arī izveidoju šo topiku, lai noskaidrotu, kā ir ar Samsung sadzīves tehnikas jomā.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

lielajiem ražotājiem gandrīz vienmēr ir lētais gals un dārgais gals.. ņemot lētos variantus attiecīgi arī saņem to par cik samaksāji.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

tādā gadījumā jocīgi liekas tas, ka, neskatoties uz to, ka "ne par vienu no tiem es neko labu pateikt nevaru", tu spītīgi atkal pērc Samsung telefonu, monitoru un TV... black%20eye.gif

Labots - raiviss
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Baigā zīlēšana biezumos bez konkrētām LG/Samsung cenām un modeļiem... Pačekoju pta.lv veļasmašīnas, nu ja Samsung sākas pie 155Ls, tad jau par 165Ls ir Whirlpool un Zanussi 3 modeļi ap 175Ls un Electrolux 179Ls (tas neatlasot pēc veļasmašīnu dziļumiem). Galvenais neieberzties uz kaut kādām stulbām LCD displeju un citu māžu lamatām.

Link to comment
Share on other sites

tādā gadījumā jocīgi liekas tas, ka, neskatoties uz to, ka "ne par vienu no tiem es neko labu pateikt nevaru", tu spītīgi atkal pērc Samsung telefonu, monitoru un TV... black%20eye.gif

 

cilvēks pašaizliedzīgi apņēmies novest kvalitātes eksperimentu līdz galam. cits jau sen butu padevies.:)

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Mājās tiek darbināts jau otrais Samsung putekļu sūcējs.

Pirmais nokalpoja kādus gadus desmit un tad tika nokauts ar remonta putekļiem.

Pirms kādiem pāris gadiem nopirkām jaunu un neko - kalpo labi. Nav nekādu iebildumu pret kvalitāti/cenu.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

ir sansajanga telefons, ledusskapis, monitors un TV, viss strādā nevainojami (nu labi, vairs samsung telefonus nepirkšu, bet tas dēļ derdzīgās izvēlnes).

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu nu... Telefons un ledusskapis vēl nav viens un tas pats :sarkasms: Tik tālu neesam tikuši.

 

Ja LG ir baigie naži displeju izstrādē, nenozīmē, ka šie ir spējīgi uzražot labu putekļu zīdēju. OK, nedara to vienā rūpnīcā, bet tomēr...

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Es nez, pa manam ja pērk putekļusūci pa 39.29, tad ir vienalga, vai virsū ir rakstīts LG, samsung vai kas cits. Nostrādās gadus 5 un paņemsi nākamo.

Labots - Gestapo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Protams, ka lētajā galā pamatelements ir cena. Bet ja ir kāds, kam sadzīves tehnika ir pamatbizness, tad tomēr var arī 5Ls piemaksāt.

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Man jau liekās ka LG tomēr nav slikta izvēle , tā ir viena no vadošām firmām kura šodien investē milzu līdzekļus dažādām inovatīvām lietām u.t.t. Un tik lielas ražotņu platības ko tā aizņem (visās sfērās) uz doto brīdi laikam pat ir pirmajā vietā. Līdz ar to katrā mājā var kaut ko atrast no LG (kaut tā būtu PC detaļa un zīmols cits) un katrā 80. kaut kas būs saplīsis, vai neapmierināts . Ko nevarētu teikt par Wirpul vai citām dārgākām, ekskluzīvākām firmām.(ja parēķināsiet statistika % būs tā pati) nerunājam par to kas tika ražots gadus 10 atpakaļ. Pa lielo viss tiek hļepīts ..... sen vairs ne tam Mercedesam , ne BMW nav tā kvalitāt kas bija kaut 10 gadi atpakaļ , tikai slava un imidžš. parēķinot jauno auto daudzumu uz to cik iebrauc servisā ar dažādām ķibelēm ir tas pats kas ar VW vai Opel - tikai katrs atstāj savādāku naudas summu, un izskatās ka tie vairāk plīst (vienkārši tādēļ ka to ir vairāk :) ) Un vēl kas, parasti brēcēji ir tieši šīs budžeta klases izvēles lietotāji, jo vairāk apgrozās šajās aprindās un piedalās diskusijās- pats arī esmu no tiem.

Skeptiskāk skatos uz Samsung (sevišķi attiecībā uz PC komplektējošām), bet pa lielo tas pats.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

wellstar

Tātad no Samsung mājas ir ledusskapis(kalpo jau gadus 5 bez problēmām), mikroviļņu krāsns(arī jau gadi 5-6), LCD monitors, HDD, un sievai jau 2.Samsung telefons(pirmais nokalpoja 6 gadus, līdz morāli novecoja). Īpašas problēmas ar šis verķiem nav manītas.

Esmu PAR Samsung :D

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu īsumā šie abi aziātu brendi LG un Samsung ražo "širpotrebu" bijušā SAVOKA zonai, jeb Austrumeiropai(uz LG pat uzraksti virsū parasti krievu valodā uz paneļa veļasmašīnām) un Āzijas tirgum, secinājumus izdari pats. Tālāk aiz Polijas par šādiem brendiem jau gandrīz nedzird, tur jau ir citi vietējie brendi savam tirgum. Labāk jau uz kādu BOSCH vai SIEMENS tad skatīties, it sevišķi vēl priekš sevīm. Te arī jāskatās, jo daudzas lietas ražo arī Polijā(brends tas pats, bet izpildījums jau pavisam cits) "austrumu tirgum", jeb savokam ar kādu jau iestrādātu defektu jau. Ar tādām mantām pilni veikali mums te, bet tā nav prece Eiropai. Kas attiecās uz rietumiem, tad viņi savam tirgum visu tehniku praktiski paši ražo uz vietas, no aziātiem praktiski neko neņem. Parunājos ar vāciešiem kā viņi dzīvo, tad šie saka, ka visu ražo paši uz vietas(tai skaitā autodaļas savām mašīnām). Ja ir iespēja paņemt kaut ko no turienes, ražotu Eiropas tirgum, tad tas ir labākais variants. Un vēl ko, tādi brendu kā Candy un Indesit ražojumi var būt vēl briesmīgāki pat par tiem pašiem LG un Samsung… Runājot par veļas mašīnām, tas pasākums var labi iesist pa kabatu, kad noliesi kaimiņus un sevi arī.:)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ir bijusi LG veļene nokalpoja 3 gadus, nomira motors un puļisos, it kā vēl strādā tikai tik skaļš palicies ka visi zvēri mūk.

P.s. Tagad jau n-to gadu whirpol veļene un philips puļisos

Labots - Prime
Link to comment
Share on other sites

Krishius
(labots)

Veļeni vēl neatradu, bet putekļusūcēju gan paņēmu Samsung :mrgreen:

 

Kā būs, tā būs - baigi dārgs nebija, bet za to mazs, viegls un pat nedaudz vizuāli skaists, tā kā, ja noplīsīs pēc garantijas, žēl nebūs.

Katrā ziņā, ja šitais verķis mani piečakarēs, no Samsung točna neko vairs neņemšu. Tā teikt, viņu sūdīgajai multimediju aparatūrai jau sen metu līkumu - tagad patestēs sadzīves tehniku.

 

 

P.S.

tādā gadījumā jocīgi liekas tas, ka, neskatoties uz to, ka "ne par vienu no tiem es neko labu pateikt nevaru", tu spītīgi atkal pērc Samsung telefonu, monitoru un TV... black%20eye.gif

Muļķīgi būtu joprojām tagad pirkt tik visu no Samsung. Sākumā likās, ka moš man vienkārši nelaimējas ar brāķiem utt, bet pie zīnāmas robežas sāk izkristalizēties acīmredzamas kosekvences + paralēli lietojot citu ražotāju piedāvāto produkciju, uzreiz kļūst skaidrs, kas ir kas. Īsāk sakot, uz paša ādas veikts tests ar secinājumiem.

Ja man kāds par brīvu piedāvātu Samsung telefonu vai veļasmašīnu, paņemtu. Ja kāds man dāvinātu Samsung TV vai kompja monitoru, paņemtu tikai tad, ja man piemaksātu, un tāpat sev neatstātu.

Labots - Krishius
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Man liekas, Donkey viedoklis ir pareizs 10 gadus atpakaļ. Tagad rietumniekiem tie samsungi un lg skaitās kruta prece. Un paši viņi ar vairs maz ko ražo pie sevis. Pēdējais eiropietis Philips tikko pārdeva savu TV ( vai arī visu consumer electronic) ķiniešiem. 10 gadus atpakaļ tie samsungu un lg CRT TV biju daudz sūdīgāki par panasoniciem, philipsiem, jvc utt. Bet šodien tie korejieši ir avangardā. Īsti neesmu saskāries gan ar viņu sadzīves tehniku, bet piemēram monitorus Samsungs ražo labus, ja ne labākos. Cenas ziņā tie arī ir nedaudz dārgāki. DIVX pleijeris ar bija labs, ko pirku pirms 4 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Ja runā tieši par veļasmašīnām, tad LG veļene kalpo jau 3 gadus un bez problēmām. Pirms pirku konsultējos ar vienu veļasmašīnu meistaru un šis teica, ka LG un Samsung veļasmašīnas vai nu kalpo vai nomirst uzreiz. Un ari LG un Samsung veļasmašīnām ir pieejamas visas rezerves daļas pa sakarīgām naudām gadījumā, ja atstiepj kājas pēc garantijas.

Link to comment
Share on other sites

Man liekas, Donkey viedoklis ir pareizs 10 gadus atpakaļ. Tagad rietumniekiem tie samsungi un lg skaitās kruta prece. Un paši viņi ar vairs maz ko ražo pie sevis.

Nope, Donkey viedoklis lielā mērā ir pareizs, tikai jāatceras, ka rietumu precei līdzi nāk rietumu cena.

Teiksim tas pats bosh vai miele. (nejaukt klāt boshu ko ražo autrumeiropai), tiešām kvalitatīvas mantas bet cena ir 2xlielāka kā samsungam ar tādiem pašiem parametriem. Un tad gribot negribot rodas jautājums - a ir vērts?

Link to comment
Share on other sites

nez, birojā praktiski visi monitori ir samsungi, pāri pa 30gab. .. no 17'' līdz 30'' modeļi vecākie vieni no pirmajiem LCD, 192T pirkti 2004. gadā visi joprojām darbojas, tik viens kaktā nomētājies 2 gadus nerādīja bildi. Man tāda statistika pilnībā apmierina lai arī turpmāk pirktu samsungu. arī mājā Samsung LCD iet piekto gadu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar Bosch ir ārkārtīgi slikta pieredze. Paziņa par visām varītēm gribēja Bosch kopējo plīti ar elektrību apakšā un gāzi augšā. Dabūja. Samaksāja kaut kur starp 500 un 600Ls. Bet nu plīts ir pilnīgs mēsls - viens regulēšanas puļķis palika rokā 3. nedēļā. Cepeškrāsnij nav ielikuši nekādu siltumu aizturošo slāni un visa krāsns drausmīgi karst, tā ka tiešām var apdedzināties. No karšanas pie radītāja aizgāja elektronika (taimeris, pulkstenis). Servisā saka, kā jā, šis modelis drusku silst :sarkasms:

 

Un vispār šajā cenu kategorijā runāt par Bosch un Miele :fool:

Link to comment
Share on other sites

Nu, ir firmām labas mantas un ir galīgs brāķis (nu neizdevies modelis). Kaut vai atceros to IBM HD kuram bija reāls sūnains modelis. Es gan, ja gribu ko nopirkt, tad apciemoju kādu lielu forumu , tipa http://forum.ixbt.com/ . Tur konkrētā sadaļā ir mantas izķidātas līdz pēdējam . Nu zinot cik publikas apgrozās, domāju ka nekādi sīkumi netiks palaisti garām. A tā... nu ja kādreiz kāda firma ražoja labu mantu , tad tagad nav garantijas ka joprojām. Nu pašam ir aizvēsturiska Elektrolux veļas mašina. Nu unikums , jo kā netieku, tā netieku pie jaunas :). Bet tai pašā laika ir bijusi saskarsme ar paziņu jaunākiem Eletrolux modeļiem. Nu nevar teikt ka galīgs m..ls, bet detaļas ir saekonomēts kur vien var un rezultāta šie jau sen nobeiguši un izmanto citu. Vispār visiem ražotājiem kas ražo gan šo gan šito nu viss nesanāk vienlīdz labi. Nu ir mantas kuras ir šai firmai labas no laika gala un mantas, kuras, ja tā uzmanīgāk papēta, šie agrāk nav ražojuši, bet nopirkuši kādu citu firmu un nu tik ražo, bet pieredze un kadri no vecās firmas. Tā ka rezultāts arī tāds, ne visai. Vispār no savas pieredzes: ja ir jāizvēlas no pazīstamas firmas lētā gala, vai mazāk pazīstamas dārgā gala, tad labāk tos top no mazpazīstama. Tik ar vienu BET- vai ir pārstāvji (remontētāji) tam mazākpazīstamajam. Ja nav, tad ni un ni, jo kāda sīkuma dēļ var smagi ieberzties.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nu man ar Bosch arī nav pārāk laba pieredze. Bija veļasmašīna - pirkta 2001. gadā jauna. Pēc 5 gadu lietošanas (tika darbināta katru otro, katru trešo dienu), ņēma un nosprāga, jeb drīzāk uzsprāga. Aizgāja ar pamatīgu blīkšķi un smirdoņu mazgāšanas laikā. Uzsprāga kaut kas pie sildelementa un līdzi parāva kompi. Remonts neatmaksājās un izlēmām izmest.

Link to comment
Share on other sites

Forumisimus

Sadzīves tehniku izvēlos tikai Electrolux(ir gadījies jaunajiem modeļiem uzdurties uz ražotāja brāķiem arī). LG ir bijis putekļu sūcējs un monitors abi brāķi. No Samsung tikai monitorus.

Labots - Forumisimus
Link to comment
Share on other sites

Vēl viens ieteikums, kad izvēlās: ņemt tos modeļus kam minimāli ''vipendrosi''. Piemēram mikroviļņu krāsns, kam divi kloķi nevis super -duper displejs ar 100+1 izvēli. Nu reāli meklēju un atradu to prasto modeli. Nu kaut pilnīgā pāli uzliksi vajadzīgo sekundes laikā. Viens mehānisks kloķis režīma izvēlē ( un ikdienā netiek kustināts jo krāsns tik uzsildīšanai) un otrais tīri mehānisks , kad uzliec minūtes. Ar vešmašinām jau grūtāk-tagad visas ar kompjiem nevis kā manējai ar soļmotora komutatoru. Nu tas prastais ir tik vienkāršs , ka nav kam īsti noplīst. Jau vairāk iekšā elektronikas , jo lielāka iespēja ka kas var pateikt čau. Vispār cirks , kad vešmašinai ir 20 programmas, bet reāli jau dzīvē , cilvēki izmanto 3-4 + temperatūras izvēle. Bet uz detaļām , kuras patiesi nosaka mašīnas ilgdzīvotību, saekonomē. Piemēram vecajām , labu firmu, ūdenssildītāja elements bija ar keramikas pārklājumu. Nu nekāds kaļkamens nelipa klāt, bet jaunajām... , jaunāki meistari pat nezin ka tādi sildelementi ir bijuši.

Link to comment
Share on other sites

Tak pameklējiet pie lietoto tirgonjiem Miele, ja jaunai nekādi neveras maks! ;)

Ja vēl industriālo modeli izdodas atrast vispār griezīsies mūžīgi, ok ja nobirs tad detaļas gan sālīti, kā jau "bentlijam", bet ies ilgi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...