Jump to content

datoru vairumtirgotaji pārdaugavā


zuardian
 Share

Recommended Posts

Sveiki !

 

Vēlētos informāciju par Datoru un IT tehnikas vairumniekiem Pārdaugavā, kuri varētu sadarboties ar datoru administratoru. Zinu vienu Asbis, bet varbūt vēl kāds ir ?

Link to comment
Share on other sites

microlink

Tu esi kas, fiziska persona vai juridiska? Ja juridiska tad pie lieliem pasūtījumiem uz līguma pamata tev klāt pievedīs pie durvīm uz paplātes serverus. Ja fiziska tad dodamies uz www.salidzini.lv

Labots - microlink
Link to comment
Share on other sites

...kuri varētu sadarboties ar datoru administratoru...

Noslēdz līgumu un sadarbosies kaut ar apkopēju :crazy_pilot:

 

...Datoru un IT tehnikas vairumniekiem Pārdaugavā...

Bet vislabākais i šitas :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Pārdaugavā nāk prātā tikai GNT. Piedaugavā būs arī Elko un TDBaltic. Taču preci piegādās, kur vēlies. Visi trīs strādā tikai ar juridiskām personām.

Link to comment
Share on other sites

Nu vēl bijušais GNT, tagad ALSO ir Mārupē, bet ar Asbis ir vieglāk strādāt.

Link to comment
Share on other sites

zuardian

Sagribējās viģuhu pa lēto geimiem nopirkt? :sarkasms:

 

Jā! man un vēl trīs uzņēmumiem , kurus es es apkalpoju :D

Bet paldies ...atbildi saņēmu

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas tas degviela tik dārga palikusi, ka vairs nedrīkst neko otrpus Daugavas pasūtīt? :t_p_o_n_e:

Link to comment
Share on other sites

zuardian
(labots)

CITĀTS

 

Dikti laiks un degviela patērējas aizbraucot līdz zemitānu tiltam un atpakaļ :D

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Acme,Asbis,Also (agrākais GNT).

bet pie pietiekamiem apjomiem viņi tāpat ved klāt.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Man arī ir līdzīga problēma.

Uz doto momentu visu pērku no m79. Neteiktu ka ideāli - galvenā problēma pārslogoti pārdevēji/klientu menedžeri - ar visām no tā izrietošajām sekām, bet cenas tiešām labas (savā laikā sadarbojos ar EET - tur gan viss bija labi kamēr kantoris nebankrotēja...)

 

Par vairumniekiem lieta ir tāda, ka pie maziem apjomiem (vairumnieka izpratnē) cena mēdz būt pat lielāka nekā piedāvā piemēram m79. Bez tam visādi viltīgi līguma nosacījumu, kā minimālā mēnešu pasūtījumu summa, utt, utjp. Vienu vārdu sakot - ja mēnesī neplānojas apgrozījums vismaz 10k ls, nav īpaši jēgas ar vairumniekiem saistīties.

 

Un par Daugavas pusi nav īpaši jāsaspringst - jebkura sevi cienoša firma piedāvā preci pievest uz vajadzīgo adresi - var arī vienoties ka tas būs pa velti (iekļauts cenā), ja pietiekams pasūtījumu apjoms.

Link to comment
Share on other sites

microlink

Cena būs salda tikai pie lielajiem apjomiem, jo tad viņi zin, ka esi kārtīgs klients un labi maksā, bez parādiem. Pie zelta nosacījumiem, var jau diktēt drusku arī savus nosacījumus, lai viņi palēkā pēc tavas stabules. Piemēram es saku, ņemšu no tevis 100 portatīvos pa cenu x ar priekšapmaksu, teiksim 15ls lētāka kā iepirkums aktuālais, tad viņi svēti nosolās, ka citiem nedos pa tādu cenu. Tā teikt šmugulēšanās paliela notiek. :jester:

Link to comment
Share on other sites

zuardian
(labots)

CITĀTS

 

Domaaju bez 10k menesii ir gan jeega :) un cenas ir leetaakas nekaa m79 - nu kaa kur ..protams jaaskataas liigums.Es jau takaa biju sarunaajis ar asbis bet viniem nemaz nav tik liels precu klaasts kaa gribeetos...

Un man nevajag vest klāt netaisos vērt vaļā e-veikalu, pagaidaam...vienkārši peerkamo lietu skaits un biezums ir lielaaks nekaa standarta pirceejam...

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Bet kur problēmas, ir ne jau m79 ir vienīgais veikals Rīgā, vienam nav laika ej pie nākamā. Atradis problēmas :t_p_o_n_e:

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
Es jau takaa biju sarunaajis ar asbis bet viniem nemaz nav tik liels precu klaasts kaa gribeetos...

ALSO preču klāsts ir diezgan paliels , bet , ja neesi juridiska persona - tad nespīd . Lēts mazumtirgotāju kantoris Pārdaugavā vēl ir 2u.lv .

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Vari jau sasolīt vairumniekam, ka gada laikā uzaudzēsi apjomu x, bet vajag uzreiz vismaz sudraba statusu (GNT - ALSO sistēma). Vismaz agrāk deva :)

Bet neredzu jēgu noņemties ar vairumniekiem. Tas pats 2u.lv labs veikaliņš āgenskalnā ar reālu biroju, tāpat Xnet jau labu laiku pārdaugavā dzīvo ziemeļu industriālajā parkā vai kā tā māja saucās.

Ja nekas pēdējos pāris gados nav mainījies, tad i-veikali joprojām strādā ar pāris % uzcenojumu. Ja tu nepērc bleidu komplektu tad nav jēgas dēļ kaut kādiem pārs latiem jāties ar tiem līgumiem. Ja nekas nav mainījies, tad tie pāris lati tāpat tiek pieskaitīti pie pasūtījuma, ja netiek pārsniegta minimālā suma X utml.

 

Secinājums - ja nav plānots jēdzīgs apgrozījums un ļoti regulāri pirkumi - izdevīgāk sēsties astē kādam palielākam tirgotājam, kas strādā gan ar privātniekiem, gan juridiskām personām (ermitāžas risinājumi, capital, Elva1 utt...) No šiem gan neviens īsti neatrodas pārdaugavā, bet gan atvedīs tev mantiņas. Nebūs līgumi, minimālie pasūtījumi un cenas +/- tādas pašas kā pie Elko, Also vai TD Baltic.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

zuardian
(labots)

CITĀTS

 

tu laikam sen neesi iepircies e-veikalos

ja man vajag uzreiz tajaa dienaa, bet man piedaavaa peec triis dienaam un pectam pasaka ziniet nav taa prece, bet iesaka pilniigu suudu taas preces vietaa, kuras nav ...

tad esmu preiciigs dabuut tjaa pasaa dienaa un vel nopelniit kaadu latu

un esmu juridiska persona -pasnodarbinaatais

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

...un esmu juridiska persona...

atkal jau meklējam problēmas kur to nav, tad noslēdz līgumus ar vairumniekiem un uz priekšu...

Link to comment
Share on other sites

ja man vajag uzreiz tajaa dienaa, bet man piedaavaa peec triis dienaam un pectam pasaka ziniet nav taa prece

 

Cilveek, kaa tu domaa, no kurienes tie i-net veikali ved taas preces ?? No taam pashaam baaziiteem, kas nu mums te ir. Ja nav vairumniekam taas preces, tad taas nav arii inet veikalaa [ iznjeemums ir tie paaris veikali, kas pashi ko ievelk no razhotaaja, bet taadu ir saliidzinoshi ljoti maz, un specifiski produkti, piemeeram 1 konkreets portatiivais , ko nekur citur lv nevar nopirkt ] . labi, tur var buut dienas starpiiba piegaadee, jo arii inet veikali tachu taupa un iznjem preci vienreiz dienaa [ parasti ] .

Par sudrabu ieksh GNT--- nesmiidiniet. Neviens, shodien, izveerteejot risku, vismaz tuvaakos pirmos 3-6 meeneshus nedos shim klientam/ pashnodarbinaatajam sudrabu. Buus priekshapmaksa kaa jebkuram mazam iesaaceejam, kas sevi veel nav paraadiijis. Liidz ar to arii, jaa --cenas buus taadas kaadas buus. protams, ne visu vienmeer inet veikalos var dabuut zem standarta iepirkuma cenas, tas gan fakts ...

Es taa iisti protams arii nezinu juridiskos aspektus, vai cilveekam ir ID vai IK, man shkjiet ka ID nedriikst nodarboties ar tirdznieciibu, tikai ar pakalpojumiem [ izstraadaashanu ].

no otras puses --- liidziiga situaacija ir arii man , arii straadaaju paaris vietaas, un suutiit cilveekus uz citiem veikaliem noziimee naudinju atdot prom, taakaa taa veelme ir gluzhi saprotama un logjiska.

Ja taa pa lielam, tad ar gnt ir vieglaak/aatraak sadarboties garantiju jautaajumos [ produktiem, ko vinji pashi supportee ] , nezinu par asbis, bet ar paareejaam mineetajaam baazeem parasti ir jaagaida nez cik ilgs laiks kameer jautaajumi risinaas...

 

the saint teica----> cenas +/- tādas pašas kā pie Elko, Also vai TD Baltic --- nu--- taa nu gan nebuus taisniiba...ja jau cenas buutu taadas pashas, tad nez kaapeec ieksh LV ir tik daudz inet veikalu un taads saliidzini.lv

 

 

Nu, lai veicas :D

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Ieleja - ir, ir Elva1 Pārdaugavā. IMHO Mārupe jau tur sākas, bet varbūt kļūdos.

 

Kevins - par cenām.

Iedomājamies sevi tagad Also menedžera vietā.

 

a) Pazvana viņam Jānis no IK Veikals un saka - man lūdzu vienu probuku par labu cenu, jo es mazs un gribu attīstīties. Menedžers nomet 2 Latus un saka še tev, liec mani mierā :)

 

b) Pazvana viņam Putniņš no Capital. "Mēs vinnējām to X iepirkumu par datortehniku. Tur vajadzēja 50 probkukus, es paņemšu vēl 20 sūtīšanai uz veikaliem. Uzprasi HP spec cenu priekš šī dēļ tā, ka iepriekšējo piegādi viņi man par nedēļu nokavēja!" Dabuj Capital tos pašu preci, piemēram par 15 Ls lētāk.

 

Jānis no IK veikals tikpat labi būtu varējis zvanīt savam Capital menedžerim, kurš viņam saka - ja tu vari nedaudz pagaidīt, tad varu iedot tev preci par 4 Ls lētāk par Also cenu un nebūs PPR noformēšanas maksa. Ņem pie manis. Laimīgs klients - labākā cena, laimīgs Capital - pārdota prece, laimīgs Also menedžeris, kuru dēļ santīma ne#$ un nav jāčakarējas ar vienas preces pārdošanu.

 

Stāsts, cenas, prece ir izdomāta on the fly. Nepiekasīties. Tas ir kā piemērs. Piemērs tam, ka garāka barības ķēde nevienmēr ir sliktāka.

 

Update:

Un vēl piemērs iz dzīves. Man pieejams ir Also Bronzas konts. Tur standarta cena EXPRESS X3650M3 4CORE 2.4G/4GB/HS 2.5" ir 1664.08 Ls AR PVN 22% Bez uzcenojuma. ( izvēlējos secifiskāku dzelzi, kurš varētu nebūt citam vairumniekam, bet nepārbaudīju)

 

un tagad salidzini.lv - Zemāko cenu izmet 2u.lv 15290.00 Ls ar PVN 22%. Tālāk vēl ir varianti par 1578.59 Ls (M79) utt. Nesakrīt gan daudzums noliktavā, bet varbūt tomēr ir vēl kādam citam šis. Nu vienalga. Ideja pierādās - mazajam klientam pērkot to e-veikalā cena būtiski neizmainās (šinī piemērā pat lētāk) nekā būtu viņš pircis preci pie GNT.

Būt mazam veikaliņam, slēgt līgumu ar visiem vairumniekiem un pie katra turēt zemāko preču cenu līmeni, braukt pakaļ utt... tas ir vēl stulbāk kā darīt.

Maksimums - noslēdz līgumu ar to pašu GNT, ja gribi un paralēli čeko līdzi e-veikalus, kuri atrodas tev tuvāk un piedāvās tādu pašu vai labāku cenu.

Labots - The_Saint
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

the saint-- nav vienalga, par to jau ir staasts --- lielaako vairumu gadiijumu , piezvanot uz veikalu vai pasuutot to preci, atzvana un pasaka, ka taa prece par to cenu vairs nav pieejama .... mees tachu abi zinaam ka tas taa ir ....

turklaat -- jaa GNT maksaa 1664, bet -- konkreetais produkts paardodas arii TDBALTIC un maksaa 1506,80Ls [ paarreekjinot uz LS ] un tas ir leetaak gan par 1529 gan par 1578.....

 

Protams, par HP un 50 modeljiem runaajot --jaa -- tur gan tev vareetu buut taisniiba, es varbuut arii apzinaati nokluseeju inet veikalu 1a.lv kas ik pa laikam atraada preces, kas nav nevienaa no LV noliktavaam, pa tieshaam taadu cenu, kuru izkonkureet ar alternatiivu nav iespeejams. Bet tas vienkārši noziimee, ka lai kaadam buutu izdeviigi/ tad visiem ir jaalieto 1 dators vai 1 portablis, vai 1 tipa serveris ... tad vienmeer visu varees dabuut leetaak ... diezheel realitaatee tomeer taa nenotiek ....

taakaa cik garsh tik plats ...

no vienas baazes skatoties, jaa, diezkas nav, turklaat zinot, ka GNT ir daargaakais kantoris no visiem ...

bet domaaju, taadam TD vai acmei vai asbis buutu pilniigi paraleeli, vai tu njem 10K meenesii vai nee. Mums arii ir bijushi meeneshi, pat gadi, kad mees no TD piemeeram panjemam tikai par 1-2Kls, bet ne reizi nav ticis apshaubiits lauzt liigumu vai ko citu ....

Protams, ilgterminjaa straadaajot, tas atsaucas uz garantijas proceduuraam ... pie gnt tu vari aiznest beigtu HDD un dabuut UZREIZ vietaa, kameer paareejaas noliktavas marinee minimums nedeelju ....

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Kevin, jā viss ko tu saki ir pareizi pēc faktiem un būtības.

 

Tad nu sanāk, ka es lecu iekšā savā busiņā ar 2.4L motorīti. Izbraucu no sava biroja Mūkusalas 41 (fiktīvs piemērs, jo vajag pārdaugavu un tur diezgan lielas biroju telpas). Dudinu no sākuma uz Mārupie pie Also pēc HP cietņiem, kuriem tur ir par 5 Ls labāka cena. Pasēdu korķī, pasēdu rindā pašā ALSO, kur pārsvarā ir rosība. Tad dudinu uz Duntes iela 23a pie TD pēc servera cauri pus Rīgai (nu gandrīz visai pēc būtības). Tad skatos, opā, serverim vēl upsi vajag, bet vislabākā cena bija Elko, ok, laižam uz maskaču, Toma ielā 4.

 

Pēc šīs odisejas ir nobraukāta vismaz pusdiena un izlieti X litri degvielas. Neskaitot sīkumus, kā auto amortizācija, darbi, kurus cilvēks nepaguva, jo bija jābraukā apkārt un besis pēc braukšanas. Varbūt pat beigās kāds lats sanāks izdevīgi, bet ja tā nav uzņēmuma darba specifika un nav tam speciāli atvēlēts šoferis, kurš vēl pa ceļam nodod, paņem, nodod preces - nelietderīgi izmantoti resursi.

 

Nu labāk noslēgt līgumu ar to pašu 2u.lv āgenīti, kurš savācot vēl čupu citu preču un veicot piegādes daudz efektīvāk izmantos savus cilvēkus un laiku. Uzņēmumam ir svarīgi saprast savu biznesa modeli un turēties pie tā. Ja ražo softu, tad outsourcē dzelžus pie speciem kamēr audz. Ja paplašini profilu un vari pavilkt abas jomas, tad izdari tikai tad lēcienu, kad tas ir tiešām izdevīgi nevis tad, kad gribās pačakarēties un paskatīties, vai sanāk ietaupīt un nezaudēt darba kvalitāti. Outsourcings ir pasaulē ļoti izplatīts biznesa modelis un nevajag baidīties to pielietot.

 

Labots - par precēm ,kuras nav noliktavā - ļoti plaša parādība e-veikalos. Tāpēc piemeklēju serveri, kurš ir noliktavā vairumniekam. Pat ja tā cena 2u ir veca ( kaut parasti it sfērā cenas tikai krīt precēm), tad var jau pajautāt, pa cik var dabūt un kad būs. Pieļauju, ka normālā veikalā arī pateiks, it īpaši, ja ir kaut kāds sadarbības līgums noslēgts.

 

Ļoti pareizi arī teica, tas, kurš norādīja uz to, ka Also vairs nedod pēcampaksu visiem pēc kārtas ( haļava beigusies). Tad nu uzņēmējam arī ir jāseko līdzi naudas plūsmai. 2u.lv pieļauju, ka sen jau ir pēcapmaksa, ja ir sadarbības līgums, tad VARBŪT to iedos arī tālāk savam sadarbības partnerim, kas arī var būt kritisks faktors, ja nestāv uz doto brīdi brīvi tie nepieciešamie lati un nauda būs tik pēc nedēļas, bet darījumu vajag veikt šonedēļ.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

cerams, ka cilveekam shii muusu saruna paliidzees tikt galaa un izprast plusus un miinusus jo arii tev man iisti protams piekasiities nav kur.

bet par sho teemu varam runaat ilgi un dikti ...

jaa, ja cilveeks administree 3 pietiekami palielus kantorus , tad braukaat shurp turp, skruuveet, testeet, nodroshinaat arii garantiju [ kas no gala lietotaaja protams buutu eertaak ] , sanaak straadaat 16 un vairaak stundas diennaktii, lai tieshaam visu paspeetu .... beigaas tu esi noskreejies kaa zirgs, un tas finansiaalais pienesums arii ne vienmeer buus TIK atbilstoshss pateereetajam laikam....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Fotomeistars

un esmu juridiska persona -pasnodarbinaatais

 

Kopš kura laika pašnodarbinātais ir juridiska persona?

Labots - Fotomeistars
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...